Sommeroplevelser på Sri Lanka

4,8 UD AF 5

Natur og kultur, badeferie og safarioplevelser til lands og til vands

Glæd dig til en eksotisk sommerferie på den sagnomspundne te-ø i det Indiske Ocean!

På rejsen får du et helt særligt indblik i de tusindårige traditioner, der lever i bedste velgående på den lille ø, samt den spændende kolonihistorie, der har sat sit præg på det moderne Sri Lanka.

På rejsen kan du se frem til at opleve hovedstaden, Colombo, huletemplerne i Dambulla, den imponerende klippefæstning Sigiriya og den charmerende højlandsby Nuwara Eliya, hvor vi bliver klogere på Ceylon-teens historie.

Det skorter heller ikke på fantastiske naturoplevelser, når du får mulighed for at komme på delfin- og hvalsafari i Den Bengalske Bugt, og du tager på jeepsafarier i de dyrerige nationalparker Minneriya og Yala.

Vores gæster elsker Sri Lanka-rundrejser, da de både indholds- og kvalitetsmæssigt er sammensat i samarbejde med vores mangeårige, dygtige lokale samarbejdspartner Bobby Hansen. Hun er gift med danske Curt Hansen, der har boet i Sri Lanka i mere end 40 år, og han vil dele nogle af sine oplevelser med jer, inden vores velkomstmiddag.

Fra kr. 25.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

15 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister med stor faglig viden, og er dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning på gode 3- og 4-stjernede hoteller

 • Inkl. 3-dages badeferie ved Den Bengalske Bugt 
 • Mød øens elefanter på elefantbørnehjem og i deres naturlige miljø
 • Oplev både den historiske og nuværende  hovedstad
 • Mulighed for delfin- og hvalsafari eller udflugt til Pigeon Island
 • Besøg med smagsprøver på en af de berømte Ceylon te -plantager
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Tuktuk_p_vejen_og_bybillede_Colombo_Sri_Lanka_323-390
Strandbillede_Trincomalee_Sri_Lanka_iStock-638357956_333-270
Sommeroplevelser_p_Sri_Lanka.Sk_rmbillede_2023-09-25_135124

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

Rejsen starter med afrejse fra Danmark med mange spændende oplevelser ventende forude.

 

Elephants-519320774_450-555
Dag 2Ankomst til Colombo, hvor der venter byrundtur og velkomstmiddag

Vi ankommer til Sri Lanka og kører direkte til hovedstaden Colombo og til hotellet. Efter at være indkvarteret og fundet os til rette tager vi på en byrundtur i Colombo.

Colombo er en stor havneby, som ligger ud til Det Indiske Ocean, og vi oplever nogle af de mest spændende ting i den pulserende storby, der er et skønt kludetæppe af moderne højhuse, buddhistiske templer og historiske bygninger fra de forskellige kolonimagter, der på skift har haft interesse i øen. På vores tur rundt i byen kommer vi bl.a. forbi havnen, søen Beira og basarkvarteret Pettah, hvor markederne bugner af de lokalt dyrkede frugter og grøntsager.

Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd, og du bestemmer helt selv, om den skal stå på shopping eller yderligere udforskning af byens mange interessante seværdigheder. Det fashionable og elegante kvarter Cinnamon Gardens var tidligere dækket af en stor kanelplantage og er i dag stedet, hvor man finder enorme palæer, ambassader, gallerier, byens største park og Nationalmuseet. Derudover er der en række af kolonitidens klassiske bygninger at beundre, hvis du vil slentre rundt, heriblandt gamle fæstninger, kirker og den tidligere parlamentsbygning, som ligger ud til den grønne promenadestrækning Galle Face.

 

Her bor du

Colombo Court Hotel & Spa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Velkomstmiddag

 

15.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_2.555x450
23.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_2.270x333
Dag 3Besøg på elefantbørnehjem, byrundtur i den tidligere hovedstad Anuradhapura og besøg ved det hellige bjerg Mihintale

I dag besøger vi Pinnawela Elephant Orphanage – et hjem for elefanter, der er blevet forladt i junglen eller kommet til skade i trafikken. Der er mellem 70-80 elefanter i alle aldre på børnehjemmet, og det er et specielt syn, når flokken går gennem byen ned til floden for at bade.

Det er også interessant at se, hvordan mahout’erne (elefantdriverne) arbejder, og hvor hurtigt elefantungerne kan sluge indholdet af syv kæmpemæssige sutteflasker. Når det bliver tid til frokost, spiser vi på en restaurant lige ned til floden, hvor vi har godt udsyn til elefanterne, der bader i vandet. 

Herefter venter et fascinerende besøg i Anuradhapura, der er en af Sri Lankas gamle hovedstæder. I Anuradhapura skal vi opleve det, der er tilbage af den tidligere hovedstad, der blev grundlagt i det 5. årh. f.Kr., og hvorfra de singalesiske konger regerede landet. Det kan være svært at forestille sig, men der var tale om en by med en omkreds på 80 km.

Vi skal bl.a. se Det Hellige Botræ, som man mener er omkring 2.300 år gammelt, og som i dag er et yndet pilgrimsmål for buddhister. Her ved det hellige træ står statuen Den Mediterende Buddha, som er en af landets mest berømte statuer. Der er utallige smukke og imponerende dagobaer, relikvieskrin, i den gamle hovedstad, og dagobaen Thuparama er ikke blot Sri Lankas ældste, men menes også at indeholde Buddhas kraveben.

På vores tur rundt i området er det nødvendigt at tage fantasien i brug, det gælder bl.a. ved Kobberpaladset. I dag er der kun 1.600 søjler tilbage, men der har været tale om et storslået palads med ni etager med 80-100 rum på hver etage.

Vi tager også en afstikker til Mihintale og ser Det Hellige Bjerg, der er en af landets mest betydningsfulde helligdomme, da det var her på toppen, at buddhismen først blev introduceret i Sri Lanka.

1840 trin fører op til dagobaen på toppen af bjerget, og tager man turen op, bliver man ikke blot belønnet med en vidunderlig udsigt, men undervejs er der f.eks. smukke relieffer og ornamenterede sten, fint udformede bassiner og dagobaen Ambasthala.

Fra Anuradhapura går turen Habarana, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Habarana Village By Cinnamon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Elefanter i Sri Lanka
Ambasthala Dagoba i Mihintale
Dag 4Til tops på ”Løveklippen” Sigiriya og jeepsafari i nationalparken Minneriya

Denne dag begynder tidligt – vi begiver os ud på dagens oplevelser, inden dagen gryr. Vi skal besøge Sri Lankas berømte Sigiriya-klippe, der ikke blot troner majestætisk over det jungleklædte landskab, men som også bogstaveligt er hjem for en majestætisk historie. På toppen af den 200 m høje monolit knejser ruinerne af en imponerende bygningsmæssig bedrift – et mægtigt palads, der blev bygget til ære for Kong Kasyapas helt tilbage i det 5. århundrede. 

Det første, der møder os ved ankomsten, er det royale parkanlæg, der omgiver klippen. I det snigende daggry går vi gennem haverne, hvor ruinerne står tilbage som vidnesbyrd om tidligere tiders velstand og sirlige havearkitektur. Vi begynder i vandhaverne, hvor kanaler, fontæner og bassiner med åkander pryder. Her finder vi også ruinerne af kongens sommerresidens med tilhørende pool. Det var her, kongen sammen med sit hof flyttede ned, når monsunen rasede på toppen af klippen. Videre går vi til terrassehaverne, der er udformet i flere niveauer langs klippens skråninger – herfra findes smukke udsigter over det omgivende landskab.

Navnet Sigiriya betyder “Løveklippen”, og ved foden af klippen ser vi de to kæmpestore løvepoter, der flankerer en trappe, og man mener, at der har været en kæmpemæssig løvefigur på siden af klippen. Det er her, vi starter vores opstigning (1200 trin til toppen), og de fleste vil sikkert synes, at turen til toppen er en udfordring, men du bestemmer selv tempoet, og om du vil gå et lille stykke eller helt op til toppen. Tager du turen til toppen, venter en belønning af de helt store – en forrygende udsigt over junglen, haveanlæggene samt selvfølgelig solopgangen, der kaster sit varme skær over det, der venter dig på toppen af klippen. Her kan du lade fantasien få frit løb, når du begiver dig rundt mellem paladsets ruiner.

Paladset var bygget af træ, som gennem århundreder er forgået, men fundamentet og tronstolen, der var bygget af sten, består. I paladset boede Kong Kasyapas i et harem af 500 kvinder. Hans dybe beundring af kvinder kommer vi også på sporet af, når vi atter begiver os ned fra plateauet og går langs resterne af en lang klippemur, der fungerede som spejlvæg for solens stråler og oplyste de fine malerier af kvinder, der på kongens tid var overalt på klippen. Malerierne viser scener fra hverdagslivet i hoffet. Århundreders vejr og vind har desværre visket freskoerne væk, men tager du turen op ad vindeltrappen til et af de mange naturlige indhak i klippen, ser du de 21 freskoer af ”de himmelske jomfruer” i farver, som stadig stråler i dag.  

Vi fortsætter ned igennem klippehaverne, der udgør den sidste del af paladsets haveanlæg. Klippehaverne består af naturlige huler i klippen og overvældende store sten. Haven er charmerende uorganiseret, og kontrasten til den symmetriske vandhave er slående. Efter klippehaverne er vores besøg i Kong Kasyapas’ tidligere palads slut, og vi tager hul på eftermiddagen med helt andre oplevelser.

Vi skal på jeepsafari i nationalparken Minneriya, der dækker et område på knap 90 kvadratkilometer. Arealet dækker over vådområder, skov og græsarealer – og den varierede natur hjem for et rigt dyreliv, der tæller omtrent 160 forskellige fuglearter med alt fra pelikaner til papegøjer og flamingoer. Blandt nationalparkens beboere finder du også sjakaler, hjorte, vildsvin, krokodiller, sommerfugle samt store flokke af elefanter. Og blandt parkens sjældne beboere finder du leoparden – så hold blot øjnene på stilke, når vi i jeep begiver os rundt i nationalparken. 

På vores tur spejder vi efter parkens vilde dyreliv, som vi selvfølgelig bliver klogere på. Men vi hører også om parkens historie – eksempelvis at Minneriya blev erklæret nationalpark tilbage i 1997, og at nationalparken faktisk også er særligt berømt for Minneriya-reservoiret, der er en stor kunstig sø, der blev bygget i det 3. århundrede e.Kr. af kong Mahasena, og som den dag i dag stadig tiltrækker parkens dyreliv. 

 

Her bor du

Habarana Village By Cinnamon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

Løveklippen Sigiriya i Sri Lanka set fra oven
Vilde elfanter i Minneriya National Park
Dag 5På sporet af kulturskatte i ruinbyen Polonnaruwa, besøg på lokal skole og huletemplerne i Dambulla

Vi bruger formiddagen i den imponerende ruinby Polonnaruwa, der var hovedstad fra det 11. årh. og de næste 250 år frem. Polonnaruwa er en af Sri Lankas arkæologiske kulturskatte og et flot eksempel på blandingen af tidlig indisk og singalesisk byggestil. Byens tre buddhastatuer – en liggende, en siddende og en stående – er blandt landets mest kendte seværdigheder.

En af de interessante ting i Polonnaruwa er det omfattende kunstvandingsprojekt, som Kong Parakrama Bahu iværksatte i sin regeringsperiode (1153 – 1186). Hans filosofi var, at ikke en regndråbe måtte løbe ud i havet uden at have tjent mennesket først, og der blev derfor anlagt ikke mindre end 1.470 kunstige søer og kilometervis af kanaler. Søen Parakrama Samdura ved Polonnaruwa benyttes stadig den dag i dag til kunstvanding.

Efter vores besøg i fortidens Polonnaruwa, spoler vi atter tiden frem til nutiden, hvor vi besøger en lokal skole. Her møder vi børnene, og vi bliver klogere på elevernes skolegang, når vi snakker med skolelederen. 

Dernæst venter os en lokal frokost i landlige omgivelser, inden vi tager videre til Dambulla. For af alle huletempler i Sri Lanka, er Dambullas det mest interessante, og det er også at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Templet består af fem huler, som allerede i før-buddhistisk tid blev brugt til religiøse formål. Inden vi går ind, skal vi lige tage skoene af. Derefter kan man gå fra hule til hule, og i en af dem bl.a. se 60 statuer, hvoraf 14 er hugget ud i klippen. I alt er der over 150 buddhafigurer – både liggende og siddende, statuer af gamle konger og vægmalerier med motiver, der beskriver Buddhas liv og Sri Lankas historie.

I en af hulerne findes et kar, der opsamler dryppende vand fra loftet – vandet stopper ikke sin siven, selv ikke når der er tørke, derfor bliver vandet brugt til religiøse ritualer. Ved huletemplet står en 30 meter høj gylden buddha og skuer ud over landskabet.

Vi tager tilbage til Habarana, hvor vi slapper af og spiser aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Habarana Village By Cinnamon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

1.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_5.555x450
Huletemplet i Dambulla med buddha-statue i guld
Dag 6Videre til Trincomalee ved Den Bengalske Bugt, hvor badeferien starter

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Trincomalee på østkysten, hvor du de næste dage kan se frem til en dejlig badeferie i skønne omgivelser. Uanset om du er til afslapning ved poolen, gåture ved stranden eller en dukkert i bølgen blå – endda turkisblå – så kan du glæde dig.

Hotellet ligger i nærheden af byen Trincomalee, der er Sri Lankas vigtigste havneby, og som ligger smukt på en halvø ud til Den Bengalske Bugt. Byen har et indbyggertal på omkring 100.000, så der er derfor også rig mulighed for at få krydret badeferien med oplevelser a la caféliv, shopping og vandring i byens gader.

Rejselederen hjælper gerne med gode tips og idéer til, hvad du kan opleve i området.

 

 

Her bor du

Trinco Blue by Cinnamon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

4.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_6.555x450
14.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_6.270x333
Dag 7Dejlige dage venter med afslapning ved Trincomalee Beach

De næste dage byder på god tid til afslapning ved stranden og hotellets poolområde eller udforskning af området og Trincomalee. Du har også mulighed for at tilkøbe en morgensafari til havs på udkig efter områdets delfiner, og hvis du er rigtig heldig: hvaler.

 

 

Her bor du

Trinco Blue by Cinnamon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Delfin- og hvalsafari ved Trincomalee

850 kr. pr. voksen

 

Tag med på morgensafari til havs på udkig efter områdets delfiner. Er heldet med dig, kan du forvente at møde de livlige langnæbbede delfiner, der springer højt over vandoverfladen i akrobatiske øvelser i sit naturlige element. Og er du ekstra heldig og har øjnene på stilke, er der også chance for at spotte hvaler.

 

Sejlturen foregår i mindre overdækkede både.

 

Trincomalee_strand_med_b_de-1410715032_450-555
16.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_7-9.270x333
Dag 8Dejlige dage venter med afslapning ved Trincomalee Beach

Dagen er fri til egne eventyr i Trincomalee og omegn eller til en afslappende dag ved stranden. Der er også mulighed for at tilkøbe delfin- og hvalsafari (se mere om udflugten på dag 7).

Det er nærliggende at booke en sejltur til Pigeon Island, som er en nationalpark med hvide sandstrande og et farvestrålende koralrev. Her er der rig mulighed for at udforske livet under havoverfladen og se stimer af fisk, koraller eller måske endda en havskildpadde. Pigeon Island er et af de bedste steder at snorkle og dykke på Sri Lanka. Er I mere til at blive på land, så er der mulighed for at gå en tur i nationalparken, som også har et rigt fugleliv eller at nyde stranden.

Rejselederen kan være behjælpelig med at booke udflugten.

 

Her bor du

Trinco Blue by Cinnamon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Sri_Lanka_Snorkling_-472340080_450-555
Pigeon_Island_Sri_Lanka_-2124610776_333-270
Dag 9Dejlige dage venter med afslapning ved Trincomalee Beach

Dagen byder på god tid til egne oplevelser som afslapning ved stranden og hotellets poolområde eller udforskning af området og Trincomalee. Der er også mulighed for at tilkøbe delfin- og hvalsafari (se mere om udflugten på dag 7).

En udflugt til det farvestrålende Koneswaram Tempel er også en mulighed. Det har en gigantisk statue af den hinduistiske gud Shiva og er omgivet af forbløffende landskaber. Templet ligger meget pitoresque på kanten af et bjerg med en storslået udsigt til Det indiske Ocean.
Det er et betydningsfuldt sted for både religiøse ceremonier og turistbesøg med en imponerende arkitektur, som bl.a. er besøgt af mange familier der beder til at få et barn. En del af dette ritual er at hænge trævugger op på et træ i nærheden.

Rejselederen er behjælpelig ved spørgsmål til denne tur.

 

 

Her bor du

Trinco Blue by Cinnamon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Pathirakali_Amman_Temple_Trincomalee-899422090_450-555
22.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_7-9.270x333
Konoswaram_tree_-1037866882
Dag 10Smuk køretur til Kandy og byrundtur med Tandens Tempel

I dag går turen mod Kandy. Køreturen tager cirka tre timer og fører os ad en smuk rute, hvor vi ser Sri Lankas natursmukke landskaber glide forbi, mens vi langsomt kravler i højderne, indtil vi til sidst når Kandy. Her skal vi om eftermiddagen opleve Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske helligdom, Tandens Tempel. I 1590 kom Buddhas hjørnetand på forunderlig vis til Kandy, og den opbevares nu i det omfangsrige tempelkompleks fyldt med kostbarheder. Selve tanden kommer vi ikke til at se, da den ligger inderst i flere guldæsker i et skrin formet som en dagoba.

Tre gange om dagen udføres en religiøs “puja”-ceremoni – og den skal vi selvølgelig overvære. Det er spændende at opleve atmosfæren og se de mange troende buddhister klædt i hvidt (hvid for renhed), der defilerer forbi det allerhelligste medbringende de smukkeste blomster.

Dagen slutter med en farverig forestilling med de berømte Kandy-dansere, der til lyden af trommer bevæger sig både akrobatisk og yndefuldt.

 

Her bor du

Cinnamon Citadel Kandy

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftensmad

 

3.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_10.555x450
28.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_10.270x333
Dag 11Den Kongelige Botaniske Have og videre op i højlandet til charmerende Nuwara Eliya med besøg på teplantage undervejs

Kandy ligger smukt mellem junglen, den menneskeskabte sø og højlandets teplantager, og inden vi forlader byen, besøger vi Den Kongelige Botaniske Have, som briterne har anlagt. Skal man fremhæve noget i Peradeniya Garden, må det være de tre prægtige palmealléer og den gigantiske java-figen (stuebirk) med en krone, der dækker et areal på 1.600 m2. Året rundt står blomsterne i fuldt flor, og her findes flere beskyttede orkidéarter, liljer og mange typer mos – særligt spændende er typen Old Man’s Beard – “den gamle mands skæg”.

Vi tager afsked med Kandy og kører til Nuwara Eliya, hvor du på turen kan glæde dig til de smukkeste landskaber klædt i mange nuancer af grøn med flotte vandfald og terrasser, hvor der dyrkes te. Ceylon var landets officielle navn indtil det i 1972 blev ændret til Sri Lanka. Produktionen af den verdensberømte Ceylon-te har været en vigtig del af landets eksport lige siden 1880’erne. Der er i dag elleve te-regioner i landet, hvoraf de mest kendte er Uva, Nuwara Eliya og Dimbulla.

Vi besøger en teplantage og får en rundvisning på tefabrikken, hvor vi får indblik i hele processen – fra bladene bliver plukket, til teen damper duftende i kruset. Vi får også selv lov til at smage.

Vi når til Nuwara Eliya, eller ”Little England”, som byen også bliver kaldt. Briterne blev tiltrukket af det køligere klima her i 1.889 meters højde, og derfor er mange bygninger i typisk kolonistil, og der blev endda anlagt en galopbane af briterne i 1875.

Landskabet omkring byen er helt særegent i forhold til andre områder i landet, da afgrøderne på terrassemarkerne bl.a. tæller kartofler, gulerødder, porrer og roser. Her dyrkes selvfølgelig også te på de mere stejle skråninger, endda noget af verdens bedste sorte te. Mange af husene kan nemt forveksles med hyggelig engelsk landsbyidyl, hvor stokroserne vokser op langs huset. Et lidt pudsigt syn på disse breddegrader. Vi går en tur rundt i byen og mærker stemningen. Derefter er der tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. Du kan f.eks. besøge Grand Hotels smukke blomstrende have til afternoon tea, tage på shopping i de lokale butikker eller prutte om prisen på det lokale marked. Mulighederne er mange, og rejselederen hjælper gerne med anbefalinger.

 

Her bor du

Yara Nuwara Eliya Boutique Hotel 

 

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

25.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_11.555x450
13.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_11.270x333
Dag 12Ad naturskøn rute videre til Yala Nationalpark med jeepsafari

Vi kører fra højlandet til Sri Lankas sydøstlige kyst, og det bliver en tur med smuk natur og indtryk af, hvordan livet leves i de små lokalsamfund. 

Først venter dog en naturoplevelse af de store, når vi kører med jeep ind i nationalparken Yala for at opleve det rige dyreliv. I denne nationalpark lever stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr – og vi kan være heldige at se vilde elefanter, der bader i floden, leoparder, der soler sig på klipperne, og flokke af hjorte, flamingoer påfugle, der holder et vågent øje med deres fjender. Men her er også utallige andre interessante dyrearter – så det gælder om at holde udkig.

Nationalparken strækker sig over en område på omtrent 979 kvadratkilometer og byder på en alsidig natur med både tætte skove, åbne græsarealer, stille laguner og flotte sandstrande, der smyger sig langs kysten. Den varierede natur er årsagen til det rige dyreliv – og derfor udgør parken også en vigtig rolle i bevaringen af landets biodiversitet og truede dyrearter. Udover parkens rige natur og dyreliv lærer vi også, at Yala Nationalpark oprindeligt erklæret som et vildtreservat i 1900, og at den i 1938 blev udnævnt som nationalpark. 

 

Her bor du

Chaarya Resort and Spa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

Leopard i Yala National Park i Sri Lanka
T_t_p_elefanterne_i_Sri_Lanka_333-270
Dag 13Byrundtur i den spændende koloniby Galle med det UNESCO-fredede fort og til Bentota Beach

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod kolonibyen Galle, der gennem mange århundreder var en vigtig handels- og havneby. Her havde portugisere, hollændere og briter på skift magten, hvilket afspejler sig tydeligt i arkitekturen. Et af de mest spektakulære beviser på dette er byens gamle fort, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1988. Det over 600 år gamle fort ligger smukt ud til vandet, og vi tager på en byrundtur i den gamle bydel inden for fortets mure og ser bl.a. den mere end 350 år gamle hollandske kirke Groote Kerk, de imponerende bastioner og fyrtårnet.

Herefter kører vi hen til hotellet, hvor vi også spiser aftensmad sammen.

 

Her bor du

EKHO Surf Bentota

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

11.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_13.555x450
Strand-fra-oven-ved-Hikkaduwa_Sri-Lanka-333x270
Dag 14Dagen fri til at nyde strandlivet og afrejse om aftenen

Dagen i dag er afsat til at nyde stranden i de skønne omgivelser.

Efter en aftensmad sammen på hotellet kører vi videre til lufthavnen, hvor hjemrejsen mod Danmark begynder.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Te_plantage_509419533_450-555_1_
Dag 15Ankomst til Danmark

På rejsens 15. dag er der igen dansk jord under fødderne.

 

Flowers_temple_offereing_467428684_-_Kopi_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
08. juli 2025
Varighed15 dage
25.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Stilt_fishermen_450-555
Sri_Lanka_-_P_fugl_-523896673_333-270
Inden_for_i_Dambulla_templet_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed
 • 3 dages badeferie ved Trincomalee på Sri Lankas østkyst ved Den Bengalske Bugt
 • 1 dags badeferie ved Bentota Beach
 • 12 x morgenmad, 2 x frokost, 1 x velkomstmiddag og 12 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.900)
 • Besøg ved hele seks kulturelle og historiske seværdigheder på UNESCOs verdensarvliste
 • Byrundtur i Sri Lankas pulserende hovedstad, Colombo
 • Besøg i den tidligere hovedstad Anuradhapura, bl.a. med det hellige Bo-træ, der er over 2.300 år gammelt
 • Besøg på elefantbørnehjemmet i Pinnawela – vi spiser frokost og overværer elefanternes daglige bad i floden
 • Jeepsafari i nationalparken Minneriya, hjemstedet for store elefantflokke
 • Jeepsafari i den den dyrerige Yala Nationalpark, hvor stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr lever
 • Imponerende huletempler i Dambulla og ruinerne i kongebyen Polonnaruwa
 • Tur til den imponerende klippefæstning på løveklippen Sigiriya
 • Byvandring i Kandy med tempelbesøg, den botaniske have og forestilling med de berømte Kandy-dansere
 • Indblik i Ceylon-teens historie og besøg på teplantage og tefabrik i højlandet omkring Nuwara Eliya
 • Spændende byrundtur samt tid på egen hånd i den vigtige gamle havneby Galle med det UNESCO-fredede fort
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

 Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.995
 • Tilslutning fra Aalborg eller Aarhus lufthavn kr. 1.250
 • Delfin- og hvalsafari 850 kr.
 • Visum til Sri Lanka (bestilles via www.eta.gov.lk): 50 USD
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SRI LANKA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Sri Lanka med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Sri Lanka.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!