Tyrkiets kulturskatte

4,8 UD AF 5

Storslået rundrejse i Tyrkiet med utrolige natur- og kulturoplevelser

Vi starter i landets største by, Istanbul, der er hektisk og fuld af
atmosfære. I 300-tallet grundlagde Konstantin Den Store byen, og lige siden har den været uden sidestykke – her møder Østen Vesten på grænsen mellem to verdensdele, to religioner og to have.

Rejsen fortsætter til nogle af jordklodens største skatte, hvor vi får indsigt i vores kulturs udvikling – den trojanske krig, Pergamons templer og offersteder samt kristendommens vugge ved Efesos.

Vi nyder Kappadokiens fantasilandskaber og Pamukkales termiske kilder og eventyrlige kalkterrasser. Og så går vi på opdagelse i det dejlige tyrkiske køkken med masser af krydderurter, krydderier, grillstegt kød og smagfulde simreretter.

Fra kr. 14.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

10 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er passionerede eksperter med et hjerte, der banker for Tyrkiet. De glæder sig til at dele deres store viden om landets historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på flotte 4-stjernede hoteller

 • Alle entréer er inkluderet, så vi springer de lange køer over
 • Vi har inkluderet halvpension i prisen
 • Der er ingen skjulte udgifter undervejs på rejsen
 • Du besøger nogle af Tyrkiets mest fantastiske seværdigheder
 • Du oplever den historiske metropol, Istanbul
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
K_fte_suad-kamardeen-3lnsCAQm23U-unsplash_323-390
Pamukkale_186226156_333-270
Tyrkiets_kulturskatte

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Istanbul

Vi flyver til Istanbul og kører direkte til vores 4-stjernede hotel, der ligger i den interessante gamle bydel. Vi bor meget centralt, så der bliver tid til en kort gåtur i området eller en drink på tagterrassen, inden vi om aftenen spiser en fælles middag på hotellet.

Bemærk, at vi på vores vej rundt i Istanbul benytter os af sporvogne, som den smidigste transportform i den travle by. På den måde sparer vi en masse tid og får plads til flere oplevelser i programmet.

 

Her bor du

Grand Yavuz Hotel 

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

3.tyrkiet.sultanernes-istanbul.Dag_2.555x450
Dag 2Den Blå Moské, Hippodromen, Basilika Cisternen, Hagia Sophia og Grand Bazar

Årtusinders historier, religiøse krige, sultanater, romere og politiske konflikter har gjort Istanbul til det kulturelle skatkammer, som vi skal på opdagelse i. Byens største seværdigheder ligger blot 15-20 minutters gang fra hotellet, så vi drager på opdagelse til fods i Istanbuls labyrint af gader og fornemmer byens intense stemning, dufte, lys og lyde. Vi går fra hotellet til Den Blå Moské, utvivlsomt en af verdens smukkeste religiøse bygninger. Moskéen blev bygget mellem 1609 og 1616 og har fået sit navn fra de blålige Iznik-kakler, der pryder bygningen, og så har moskéen som den eneste i verden hele seks minareter. Foran moskéen ligger resterne af den gamle hippodrom – hestevæddeløbsbane – hvor vi hører om de dramatiske begivenheder, der udspillede sig på hippodromen under det byzantinske styre. Fra Hippodromen fortsætter vi til Basilika Cisternen.

Istanbul gemmer på mange underjordiske cisterner rundt om i byen, men Basilika Cisternen er den største og smukkest udsmykkede. Vi besøger også Hagia Sophia, der er et af verdens arkitektoniske vidundere. Kirken blev opført af Kejser Justinian i det 6. årh. og udgjorde kernen i det byzantinske rige i næsten tusind år. Kirken er et mesterværk pga. sine guldmosaikker på lofter, hvælvinger og søjler. Dagens sidste oplevelse er Istanbuls legendariske overdækkede Grand Bazaar. Den blev grundlagt af Mehmet Erobreren midt i det 15.årh. og er en fascinerende oplevelse. En sand labyrint af gader og mere end 4.000 butikker og nærmest en lille by i sig selv. Her handles med alverdens varer, og butiksruder og udstillinger stråler om kap med butiksejernes smil og gode tilbud til de handlende. Husk at “prutte” om prisen på denne drøm af et orientalsk marked.

 

Her bor du

Grand Yavuz Hotel 

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

14.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_2.555x450
Den_Bl_Mosk_med_de_bl_Iznik-kakler_iStock-485193147_333-270
Dag 3Sejltur på Bosporus, krydderimarked, Rüstem Pasha-moskéen og Topkapi-paladset

Dagen begynder med et spændende cruise på Bosporus-strædet med privat båd. Strædet er et af verdens mest kendte farvande. Det udgør broen mellem Asien og Europa og mellem Middelhavet og Sortehavet, og er en stolthed for Istanbuls indbyggere. Den dejlige sejltur giver både et indtryk af den historiske bydel på den europæiske side og den nyere bydel på den asiatiske side, og ikke mindst af livet på strædet med alle dets turistbåde, fragtbåde og containerskibe.

Efter sejladsen venter den pragtfulde krydderibasar. Et spændende, eksotisk marked som sælger velduftende og farverige krydderier, tørrede frugter, oliven, ost og andre delikatesser. Vi går en stemningsfuld tur og oplever de mange boder, og bagefter kigger vi indenfor i den lille moské Rüstem Pasha, som ligger lige ved siden af basaren og er et must på ethvert Istanbul besøg. Dagens sidste stop er Topkapi-paladset, en storslået seværdighed i Istanbul, som var hjertet, både symbolsk og politisk, i Det Osmanniske Rige gennem fire århundreder.

Topkapi blev bygget mellem 1459 og 1465 og husede i sin storhedstid mere end 4.000 indbyggere. Paladset er et smukt sted med skønne udsigter over Bosporus-strædet, og her er vidunderligt at vandre rundt og blive betaget af sultanatets kulturrigdom og kunstskatte. Paladsets museum udstiller bl.a. en 81-karat diamant, uvurderlige møbler dekoreret med ædelstene og unikke samlinger af antikt kinesisk porcelæn.

Resten af dagen er på egen hånd, og rejselederen kommer hellere end gerne med forslag til gode oplevelser – f.eks. kan et besøg i et historisk tyrkisk bad, hamam, anbefales oven på dagens mange indtryk. Om aftenen mødes vi til fælles middag på en hyggelig restaurant.

 

Her bor du

Grand Yavuz Hotel 

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

6.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_3.555x450
1.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_3.270x333
Dag 4Gallipoli-halvøen og sejlads over Dardaneller-strædet

Tiden er inde til at tage afsked med Istanbul.

Vi kører til halvøen Gallipoli, der skrev sig ind i verdenshistorien i 1915 på grund af briternes totalt forfejlede invasionsforsøg under 1. Verdenskrig og osmannernes heroiske forsvar. Hvad man troede skulle vare to uger kom til at vare 11 måneder. De allieredes mangel på militær strategi og taktik kostede ikke mindre end 44.150 allierede soldater livet, mens osmannernes forsvar kostede 86.692 osmanniske soldater livet. Det var desuden under slagene på Gallipoli, at det moderne Tyrkiets grundlægger Atatürk skrev sig ind i historien, da han ledte det osmanniske forsvar i de centrale dele af halvøen.

Vi besøger ANZAC-bugten, hvor den kombinerede australske/newzealandske styrke gik i land, Lone Pine-slagmarken, hvor et af kampagnens blodigste slag fandt sted, og Conkbayiri, hvor
Atatürk ledte forsvaret af halvøens centrale dele. I dag findes der et stort Atatürk-mindesmærke og skyttegrave i området.

Vi kører ned til et lille færgeleje og sejler over Dardaneller-strædet til Canakkale.

 

Her bor du

Buyuk Truva Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Anzac_bugten_450x555
Dag 5Sagnomspundne Troja og Pergamon

Dagens første interessante oplevelse er de antikke ruiner ved Troja, hvor myten om den trojanske hest og akilleshælen stammer fra. Troja omtales i Homers episke værker Iliaden og Odysséen, og Homer omtaler Helene, hvis skønhed siges at have været årsag til den
trojanske krig. Ruinerne af den antikke by blev først genopdaget i 1800-tallet.

Der fortsættes til Pergamon, hvor vi tager svævebanen op til den antikke by, som ligger på den 355 m høje Akropolis-klippe, og her ser vi et af de stejleste teatre i verden (3. årh. f. Kr.).
Fra Pergamon regerede Attalid-kongerne over området et par århundreder f.Kr., og det var i denne højtudviklede bystat, man begyndte at anvende pergament til bøger, da overbibliotekaren i Alexandria i Ægypten forbød eksporten af papyrus til Pergamon.
Man frygtede, at byen ville overtage Alexandrias status som det østlige Middelhavs kulturelle centrum.

Turen fortsætter til Selcuk, hvor vi midt på aftenen når frem til hotellet og kan slappe af for i dag.

 

Her bor du

Ephesus Hitit Hotel  

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

8.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_5.555x450
12.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_5.270x333
Dag 6Efesos - en rejse tilbage til antikken

Dagens udflugt går til kristendommens vugge og en af Tyrkiets største kulturskatte, Efesos, der er den græske antiks vel nok bedst bevarede by. Ruinerne af det sagnomspundne Artemis-tempel, et af den antikke verdens syv vidundere, er udgravet nær Efesos.

Byen grundlagdes som en græsk koloni allerede 1000 år før Kristi fødsel. Disse grækere, der var under ledelse af Androklos, stammede fra Troja og drog efter den trojanske krig til Oraklet i Delfi for at få råd om, hvor de skulle bosætte sig. Herefter udvikledes Efesos som et kulturelt og religiøst centrum.

Byen havde en vigtig rolle i den tidlige kristendoms udbredelse, da både Johannes og Paulus grundlagde menigheder i Efesos. Udgravningerne af dette signifikante område blev påbegyndt i 1800-tallet, og størrelsen af den antikke by og dens templer og offersteder fornemmes tydeligt på trods af, at kun en brøkdel af byen er udgravet.

En af Efesos’ største seværdigheder er rigmandshusene på bakkesiden modsat Hadrian-templet. Husene er flot udgravet og utroligt smukt præsenteret, så vi får en spektakulær indsigt i livet i romertidens Efesos. De ældste huse blev bygget 100 år f. Kr. og var beboet indtil 700 år efter Kristi fødsel.

Der bliver tid til at spise frokost i landsbyen Sirence, der er kendt for sin fremragende lokale vin og oliven. Der er tid til en hyggelig gåtur i byens brostensbelagte gader i skyggen fra oliven- og figentræer og til at hilse på den gæstfrie lokalbefolkning.

Efter dagens program er det muligt at gøre stop ved kysten, før vi vender tilbage til hotellet og kan nyde eftermiddagen ved poolen.

 

Her bor du

Ephesus Hitit Hotel  

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

10.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_6.555x450
15.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_6.270x333
Dag 7Pamukkales eventyrlige kalkterasser og den antikke by Hierapolis

Sidst på formiddagen når vi frem til det storslåede naturfænomen Pamukkale.

Lunt, kalkholdigt vand bobler op fra jorden og løber i kaskader ned af områdets bjergskråninger. Gennem årtusinder er smukke terrasser med kalkholdige bassiner formet i landskabet som et gigantisk, forstenet, mælkehvidt vandfald.

Navnet Pamukkale betyder bomuldsbjerge og hentyder til de 100 m høje cremehvide klippeskråninger. De varme kilder er kendt for at have en helsende virkning, og man har søgt helbredelse for enhver tænkelig sygdom i det mineralholdige vand. Kilderne tiltrak syge og datidens turister, og på bjergsiden blev den romerske by Hierapolis bygget. Vi besøger ruinerne fra denne antikke by og går langs kalkterrasserne.

På hotellet er der mulighed for at komme i tyrkisk bad, hamam, som er en magisk og afslappende oplevelse.

 

Her bor du

Spa Hotel Thermal Colossae

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

3.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_7.555x450
5.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_7.270x333
Dag 8Fra Pamukkale til Kappadokiens eventyrlandskaber med Rumis grav i Konya og Karavanserai i Sultanhani

Vi kører fra hotellet tidligt om morgenen, og har en lang køretur foran os til Kappadokien hen over det anatolske højland. Der er to stop på vej til Kappadokien.

Først på eftermiddagen ankommer vi til den gamle oaseby Konya, hvor vi holder et stop på 1 times tid. Konya Mevlana er i dag er en stor handels- og industriby, og vi besøger den persiske digter Rumis grav og kloster i centrum af byen. Efter hans død stiftede hans følgere Mevlevi-ordenen, der er kendt for de dansende dervish’er, som hvirvler rundt i lange hvide dragter i ekstatisk lange danse, og som i dag er et stykke kulturarv i Anatolien.

På vejen fra Konya til Kappadokien stopper vi ca. 45 minutter ved det gamle Karavanserai i Sultanhani, der stammer fra Seljuk-perioden, og som blev brugt som overnatningssted for de handlende på vej fra Konya til Persien. 

Vi nærmer os Kappadokien sidst på eftermiddagen og nyder synet af
det mystiske og meget mærkværdige landskab.  Først på aftenen ankommer vi til hotellet, hvor vi hviler ud efter en dag med mange spændende indtryk.

 

Her bor du

Mustafa Cappadocia Resort

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Kappadokien_167452886_450-555
333x270
Dag 9Kappadokiens klippeformationer, den underjordiske by Kaymakli og UNESCO-verdensarv i Göreme

Dt besøg i Kappadokien er som at komme til en anden planet med huse, huler og kirker udhugget i tufsten i et måneagtigt landskab, som man næsten ikke kan forestille sig.

De tidlige kristne søgte tilflugt i højlandet, hvor temperaturen var behagelig om sommeren, og opbyggede samfund i det vulkanske tufstenslandskab.

Overalt ser vi de karakteristiske tufstensklipper, som har gjort området verdensberømt, og på vores tur rundt i Göreme Open Air Museum, som er på UNESCOs verdensarvsliste, forstår vi hvorfor.

Her er alle klippekirker hugget ud med håndkraft og det menes, at der i sin tid har været over 300, men i dag er der omkring 30 klippekirker, som vi har adgang til.

I Pasabag – også kaldet munkedalen – ser vi de meget specielle champignon-formede stensøjler, som ikke uden grund benævnes som eventyr-skorstene.

Efter frokost fortsætter vi til den underjordiske by Kaymakli, som er den bredeste af 36 underjordiske byer i området.

Byen blev åbnet for turister i 1964, og der er udgravet fire etager, hvor vi tydeligt kan se opholdsrum, stalde, kældre, opbevaringsrum, kirker og vinkældre. Og naturligvis var byen designet med tunge stendøre, der kunne lukkes i tilfælde af angreb fra fjender.

Det er en fascinerende verden under jorden, og man fornemmer fortidens evne til at tilpasse sig klimaet og livsvilkårene i det centrale Tyrkiet.

 

Her bor du

Mustafa Cappadocia Resort

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Luftballon i Kappadokien

2.675 kr. pr. voksen

Tidlig morgen har du mulighed for at få en helt særlig oplevelse på en flyvetur med luftballon over Kappadokiens drømmeagtige bjerglandskaber. Ved 5-tiden bliver du hentet på hotellet og kørt ud i det åbne landskab, hvor du får serveret en let morgenmad, mens luftballonen gøres klar. Det er noget helt særligt og uforglemmeligt at opleve Kappadokien fra oven, hvor stilheden tager over, når du svæver hen over de farverige dale og klippeformationer, mens solen står op. Efter en lille times flyvning bliver oplevelsen fejret med et glas champagne, inden du bliver kørt tilbage til hotellet med ankomst ca. kl. 08.30 og i rette tid til en god morgenmad.

NB! Vær opmærksom på, at flyveturen kan aflyses pga. vejrforhold.

2.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_9.555x450
9.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_9.270x333
7.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.Dag_8.390x323
Dag 10Hjemrejse fra Kayseri til Danmark

Meget tidligt om morgenen kører vi til Kayseri lufthavn, hvor vi med en mellemlanding i Istanbul flyver hjem til Danmark.

Morgenmaden er denne dag en morgenmadspakke.

 

 

Kayseri

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
20. september 2024
Varighed10 dage
15.495 kr. pr. person
RejselederBozena Kaminska
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
01. oktober 2024
Varighed10 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederOle Thomsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
05. maj 2025
Varighed10 dage
16.995 kr. pr. person
RejselederOle Thomsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
11. september 2025
Varighed10 dage
16.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
06. oktober 2025
Varighed10 dage
16.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
16. oktober 2025
Varighed10 dage
16.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Istanbul_167618503_450-555
19.tyrkiet.tyrkiets-kulturskatte.herobillede.270x333
5.tyrkiet.sultanernes-istanbul.Dag_3.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad, 1 x frokost og 8 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 2.200)
 • Besøg i Hagia Sophia
 • Sejltur på Bosporus i privat båd
 • Besøg i Topkapi-paladset, Den Blå Moske og på Hippodromen
 • Besøg i Istanbuls krydderibazar og Grand Bazaar
 • Mindesmærker på Gallipoli-halvøen
 • Ruinerne af den antikke by Troja
 • Med svævebane op til den antikke by Pergamon
 • Besøg i den berømte ruinby Efesos med Artemistemplet
 • Besøg i Sirince landsbyen
 • Kalkterrasser og varme kilder i Pamukkale og den antikke by Hierapolis
 • Besøg i Konya med digteren Rumis gravsted
 • Besøg i Karavanserai i Sultanhani
 • Besøg i Basilica-cisternen
 • Tufstensformationer og underjordiske byer i Kappadokien
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.195
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Tilkøbstur på dag 9: Luftballon i Kappadokien kr. 2.675

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL TYRKIET

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Tyrkiet med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Tyrkiet.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!