Det bedste af Island

4,6 UD AF 5

Vulkaner, vandfald og geysere på sagaernes ø

På denne rejse oplever du et land med en natur, der ikke findes andre steder i verden, og du møder en befolkning, der er helt fortrolig med de uforudsigelige naturkræfter – ikke mindst de aktive vulkaner.

Du kommer bogstaveligt talt hele Island rundt, når vi kører på landets ringvej, der strækker sig langs kysten hele vejen rundt på øen og forbinder de fleste beboede områder.

”Den Gyldne Cirkel” er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder – Thingvellir, Geysir og Gullfoss – og vi ser naturligvis alle tre. På Thingvellir-sletten så et af verdens ældste demokratier dagens lys, Geysir, der er et geotermisk festfyrværkeri af et naturfænomen, og Gullfoss er det måske smukkeste vandfald på Island. Vi ser vulkanske undere af en anden verden: det aktive område omkring Mývatn, ”pseudo-kraterne” i Skútustadir og Dimmuborgir-området, som ligner forladte ruiner fra en svunden tid.

På rejsen befinder vi os midt i landskaber, som er omtalt i de gamle sagaer, og i de små byer kommer vi tæt på livet for nutidens islændinge. Trods sin beskedne størrelse har Reykjavík ord for at være Nordens mest trendy hovedstad med design, musik og restauranter på internationalt niveau, og det får du også at se på rejsen.

Fra kr. 22.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på 2-, 3- og 4-stjernede hoteller

 • Vi kommer hele Island rundt og ser de fantastiske landskaber
 • Du oplever de største kulturelle seværdigheder
 • Flyv direkte fra København og Billund
 • Mærk stemningen i Reykjavik - den trendy storby i Atlanterhavet
 • Mulighed for at tilkøbe hvalsafari   
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Gejser_iStock-1188632672_323-390
skabelon_333x270_6_
Det_bedste_af_Island.Sk_rmbillede_2023-10-11_145751

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Keflavík

Vi lander i lufthavnen i Keflavík ved midnatstid og overnatter på hotellet Park Inn by Radisson Reykjavik Keflavik Airport.

Hotellet ligger 45 minutter fra Reykjavík, som er Islands største by. Næsten en tredjedel af Islands befolkning på 325.000 bor i Reykjavík, der er en af verdens mindste. Men trods det har hovedstaden noget internationalt over sig og gør sig især bemærket, når det gælder musik, kunst og design.

 

Her bor du

Park Inn by Radisson Reykjavik Keflavik Airport

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

12.island.det-bedste-af-island.Dag_1.555x450
Dag 2Den Gyldne Cirkel med Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Sydkysten og Kirkjubæjarklaustur

Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder: Thingvellir, Geysir og Gullfoss.

Vi mærker historiens vingesus i nationalparken Thingvellir, hvor verdens måske ældste parlament blev grundlagt. Det var stedet, hvor man mødtes for at løse stridigheder og vedtage nye love. Og det var på netop dette historiske sted, at den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944.

Thingvellir er også en geologisk oplevelse, da den europæiske og den nordamerikanske kontinentalplade mødes her.

Herefter går turen til det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med 5-7 min. mellemrum sender søjler af kogende vand 30 m op i luften.

Vi besøger også det mægtige vandfald Gullfoss, der er et af de smukkeste i Island. Vandfaldet er en del af den vandrige elv Hvitá, og vandmasserne kommer især fra gletsjeren Langjökull. Først falder vandet 32 m ned for derefter at fortsætte videre gennem en 70 m dyb kløft. Kaskaderne af vand danner finregn over vandfaldet, og der dannes regnbuer over vandfaldet.

Vi fortsætter til Islands sydkyst, som er et af Islands største landbrugsområder. På vejen stopper vi ved nogle af Islands smukkeste vandfald. Et af de flotteste er efter manges mening Skogafoss, der imponerer med en bredde på 25 m. Ved Seljalandsfossen kastes vandmasserne ud over fjeldsiden, og man kan gå bagom det 60 m høje vandfald og opleve det med alle sanser.

Vi kører gennem den lille bygd Vík og fortsætter til Kirkjubæjarklaustur, hvor vi overnatter.

 

Bemærk venligst!

På nogle afgange bor vi på Hotel Laki

 

Her bor du

Hotel Katla Hofdabrekka

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

19.island.det-bedste-af-island.Dag_2.555x450
20.island.det-bedste-af-island.Dag_2.270x333
Dag 3Sejltur på gletsjersøen Jökulsárlón og videre til Höfn-Vatnajökull-området

Efter morgenmad på hotellet kører vi til Jökulsárlón – en 100 m dyb gletsjersø med blånende isbjerge, der stille glider forbi på deres vej til havet.

De talrige isbjerge kommer fra Breidamerkurjökull, og i det fjerne kan man høre de store isstykker knække af, og sæler er ikke et sjældent syn.

Jökulsárlón bliver med rette betegnet som et af Islands naturlige vidundere, selv om den først er opstået i nyere tid, og den har været brugt som filmkulisse i mange film, bl.a. James Bond-filmen ”A View to a Kill”.

Vi får i dag fornøjelsen af at komme på en smuk sejltur på søen.

Vi fortsætter til Höfn-Vatnajökull-området, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

 

Bemærk venligst!

På nogle afgange bor vi på Hotel Jökull

 

Her bor du

Hótel Höfn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

11.island.det-bedste-af-island.Dag_3.555x450
Dag 4Fiskerbyen Djúpivogur, ørkenområder og besøg ved Dettifoss-vandfaldet

Fra Höfn fortsætter vi til Djúpivogur, som er en lille by med en lang historie som handels- og fiskerby, og vi nyder de fantastiske udsigter over hav og bjerge.

Vi kører også gennem ubeboede ørkenområder og stopper ved vandfaldet Dettifoss, som er et af Europas vandrigeste vandfald. Hele 500 m3 kastes hvert sekund med et brøl ned over en 170 m bred klippekant.

Vi fortsætter til Mývatn-området, hvor der venter spektakulære naturoplevelser dagen efter.

 

Bemærk venligst!

På nogle afgange bor vi på Narfastadir Guesthouse eller Raudaskrida Hotel

 

Her bor du

Laxa Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

14.island.det-bedste-af-island.Dag_4.555x450
Dag 5Fantastiske lavaformationer ved Mývatn, Dimmuborgir og Skútustadir

Mývatn-søen og dens omgivende landskab er af en anden verden: Særegne klippeformationer, spruttende mudderpøle, dampende åbninger i jordens overflade og vulkanske kratere ligger spredt ud over området.

På dagens tur ser vi også et andet vulkansk under: Dimmuborgir-lavaformationerne. Dimmuborgir betyder ”mørke borge” på islandsk, og det er lige præcis, hvad stenlandskabet ligner.

Lavaformationerne er skabt på naturlig vis for omkring 2.300 år siden, men når man ser ud over området, får man associationer til ældgamle menneskeskabte bebyggelser, der står tilbage som nedbrændte ruiner.

Vi ser også Skútustadir-kraterne, som faktisk er ”pseudo-kratere” dannet af damp fra undergrunden.

Turen fortsætter videre til Laxá-elven, som er kendt for sin store beholdning af laks. Mange laksefiskere har en drøm om at prøve at fiske i denne elv, fordi elveløbet deles op af karakteristiske øer flere steder – og fordi her simpelthen bare er smukt!

Vi fortsætter turen mod nord og ser Godafoss-vandfaldet, inden vi når til Akureyri, hvor vi overnatter.

 

Bemærk venligst!

På nogle afgange bor vi på et andet hotel af samme standard

 

Her bor du

Hotel Dalvík

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

4.island.det-bedste-af-island.Dag_5.555x450
18.island.det-bedste-af-island.Dag_5.270x333
Dag 6Skagafjördur med de islandske heste og vikingernes Borgafjördur

I dag leder majestætiske bjerge og smalle pas os til den historiske region Skagafjördur, som er berømt for sine glimrende opdræt af islandske heste. Vi vil derfor nok se farverige flokke af islandske heste, der græsser rundt omkring i landskabet.

Området er også fyldt med historiske pladser, som gør historierne om de gamle vikinger håndgribelige.

Vi fortsætter over Holtavörduheidi-plateauet og videre ind i det smukke Borgafjördur-distrikt. Dette område med skove, lavaformationer og grotter var et af de første, der blev beboet af vikinger, og mange konkrete steder er knyttet til de islandske sagaer.

Vi overnatter i Reykjavík.

 

Bemærk venligst!

På nogle afgange bor vi på et andet hotel af samme standard

 

Her bor du

Hotel Klettur

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

15.island.det-bedste-af-island.Dag_6.555x450
17.island.det-bedste-af-island.Dag_6.270x333
Dag 7Tid til egne oplevelser i Reykjavík og mulighed for Hvalsafari

Dagen i dag er fri til på egen hånd at udforske Reykjavík, men vil du gerne krydre dagen med opleve Islands storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari.

Rejselederen står gerne til rådighed med indspark til, hvad du skal opleve i dag, hvis du ikke kan vælge mellem de mange spændende muligheder.

Har du lyst til at tage på museum, er det oplagt at besøge nationalmuseet, der med sine mange spændende udstillinger giver et fantastisk indblik i landets historie fra vikingetiden og frem. Er du kunstinteresseret, er det værd at besøge nationalgalleriet, der ligger i en smuk bygning centralt i Reykjavík fyldt med værker af islandske og internationale kunstnere. Er du mere til udendørs kunstoplevelser, kan du besøge den smukke skulpturpark ved siden af Hallgrimskirken, der byder på værker af Islands mest berømte billedhugger, Einar Jónsson. Når sulten melder sig i løbet af dagen, er det en god idé at lægge vejen ned forbi havneområdet, hvis du er til alt godt friskfanget fra havet.

Om aftenen spiser vi en fælles afskedsmiddag på en af de lokale restauranter i Reykjavík.

 

Her bor du

Hotel Klettur

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Hvalsafari ud for Reykjavíks kyst

995 kr. pr. voksen

 

Der venter en mageløs maritim oplevelse, når vi sejler ud fra Reykjavíks havn og sætter kursen cirka 15 sømil ud for at få øje på nogle af Islands havdyr. Ud over havfugle er der gode chancer for at se delfiner, sæler, pukkelhvaler, spækhuggere og vågehvaler. En havekspert fortæller undervejs om dyrelivet, imens der holdes udkig. Der er kaffefaciliteter om bord på båden, og der er mulighed for at gå indendørs, hvis man hellere vil opleve hvalsafarien bag store ruder, der giver et godt udsyn. 

OBS: Hvaler, vind og vejr er uforudsigelige størrelser, og vi tager derfor forbehold for afvikling af turen. Hvalsæsonen kan skifte fra år til år og kan derfor ikke garanteres.

2.island.det-bedste-af-island.Dag_7.555x450
5.island.det-bedste-af-island.Dag_7.270x333
Dag 8Byvandring i Reykjavík, afrejse fra Island og ankomst til Danmark

Efter nogle skønne dage på Island, er det i dag tid at vende snuden mod Danmark igen. Om formiddagen tager vi på en byvandring rundt i Reykjavík med vores rejseleder. På byvandringen kommer vi forbi de vigtigste og største seværdigheder i landets hovedstad, og vi ser blandt andet Höfdi Huset, Hallgrimskirken og Perlan. Der vil også være mulighed for at foretage de sidste indkøb og suge de sidste islandske indtryk til sig, inden vi over middag kører mod lufthavnen.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

1.island.det-bedste-af-island.Dag_8.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
12. juli 2024
Varighed8 dage
22.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
09. august 2024
Varighed8 dage
22.495 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
Design_uden_navn_13_
Den_Blaa_Lagune_167416270_333-270
Skabelon_323x390_2_

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg i Thingvellir Nationalpark og det geotermiske område Geysir
 • Besøg ved vandfaldet Gullfoss
 • Sejltur på gletsjersøen Jökulsárloón
 • Besøg ved vandfaldet Godafoss
 • Besøg ved Mývatn-søen og Dimmuborgir-lavaformationerne
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 6.995
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL ISLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Island med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Island.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!