Marokko – 1001 nats eventyr

4,2 UD AF 5

Glæd dig til et fascinerende møde med det autentiske og farverige Marokko

Denne rundrejse tager dig med til et magisk land på kanten af det afrikanske kontinent med 800 km kystlinje ud til Atlanterhavet og det tørre Vestsahara som nabo i syd. Men det er ikke blot geografisk, at modsætningerne er slående. Med byernes farverige markedspladser, rigt udsmykkede paladser, stemningsfulde medinaer, imponerende moskéer og fransk kolonistilsarkitektur føler man sig hensat til 1001 nats eventyr.

Ud over spændende besøg i de fire kongebyer Marrakech, Fez, Meknès og Rabat oplever du også den UNESCO-fredede romerske ruinby Volubilis og Marokkos kontrastfyldte landskaber, bl.a. de frodige sletter og dale, hvor der dyrkes appelsiner, figner og oliven. Du får også lov til at mærke havluften og de kendetegnende hvide byer, når du kommer ud til det nordatlantiske hav og kystbyerne Rabat og Casablanca.

Du tilbringer de første dage i eksotiske Marrakech, hvor den berømte medina er indbegrebet af 1001 nats eventyr, og når du går i den labyrintiske medina, er det som at bevæge sig gennem en by, hvor tiden har stået stille i mange år. Rejsen er også et fascinerende møde med det autentiske Marokko blandt de lokale, hvor du oplever farverige basarer, smukke moskéer og historiske monumenter.

Fra kr. 11.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

9 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er passionerede eksperter med et hjerte, der banker for Marokko. De glæder sig til at dele deres store viden om landets historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på centrale 4-stjernede hoteller

 • Glæd dig til at besøge fire UNESCO-fredede kongebyer på én rejse
 • Du oplever alt fra stemningsfulde medinaer og farverige markeder til rigt udsmykkede paladser
 • Vi smager på det ægte Marokko, når vi spiser på flere lokale restauranter 
 • Du kommer helt tæt på folkelivet på Jeema el-Fna-pladsen i Marrakech
 • Undervejs oplever du Marokkos imponerende og smukke landskaber
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Marked_Krydderier_iStock-1463115424_323-390
1.marokko..270x333
Marokko_-_1001_nats_eventyr.Sk_rmbillede_2023-10-03_120603

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Marrakech

Vi ankommer sent om aftenen til den røde by, Marrakech og kører den korte vej til hotellet, der ligger i den nye bydel Ville Nouvelle, der blev anlagt af franskmændene, da Marokko var en fransk koloni.

Bemærk venligst! Ændringer i programmet pga. flytider:

På afgangen 4/3 2025 spiser vi afskedsmiddag på dag 7 og oplever programmet dag 8 på dag 1. Denne afgang er af 8 dages varighed, da hjemrejse og hjemkomst begge sker på dag 8.

 

Her bor du

Bluesea Le Printemps

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

27.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_1.555x450
Dag 2Sightseeing i Marrakechs kasba med Badi- og Bahia-paladserne og Saadi-gravene

Vi starter vores marokkanske eventyr i Marrakech. De gamle marokkanske byer var opdelt i to områder, medinaen og kasbaen. I medinaen boede folket, og i kasbaen lå de kongelige og adelige paladser. Kasbaen er målet for vores byvandring, som begynder ved den tusind år gamle port Bab Agnou, der markerer indgangen til området.

Lige inden for porten besøger vi en af de gamle kryddeributikker, hvor vi hører om de forskellige marokkanske krydderier og deres helbredende evner.  Vi hører også om den berømte Argan-olie, som området omkring Marrakesh er særligt kendt for. Argan-busken dyrker man også i Sydamerika og andre steder i Afrika, men det er kun i Marokko, at busken udvikler de frø, som du kan udnytte til olie. Efter en grundig fortælling om de lokale krydderier har du mulighed for selv at købe nogle af de spændende krydderier og urter med hjem – for eksempel den skønne marokkanske krydderiblanding ”Ras el Hanout”, som er en blanding af grøn gurkemeje, kanel, allehånde, koriander og lang peber. Ras el Hanout er et af grundelementerne i det marokkanske køkken og giver en fantastisk smag, der tager dig til fremmede himmelstrøg.

Næste stop er Saadi-dynastiets grave, der stammer tilbage fra 1600- tallet, men som først blev opdaget i 1917. Gravområdet var i al den tid blevet forseglet og glemt af omverdenen. Saadi-dynastiet kontrollerede Marokko fra Marrakech, og gravanlægget indeholder noget af den smukkeste klassiske marokkanske arkitektur. Vi ser gravene, inden vi begiver os gennem kasbaen og det gamle jødiske kvarter, mellahen, til det smukke Badi-palads fra 1500-tallet. Badi-paladset ligger i dag hen som en ruin, men giver et uovertruffen indblik i klassisk paladsarkitektur med nedsunkne haver og rindende vand. Paladsets størrelse giver også et indtryk af den rigdom, der dengang fandtes. Ikke langt fra Badi-paladset ligger det smukke Bahia-palads fra 1800-tallet, som vi også besøger og går gennem de smukt dekorerede værelser. Herefter går vi gennem de små, farverige og snørklede gader i den gamle basar, indtil vi når det sted, hvor vi skal spise frokost på en hyggelig og god restaurant med ægte marokkansk stemning.

Resten af dagen er sat af til egne oplevelser.

Om aftenen spiser vi middag sammen på en hyggelig lokal restaurant i Marrakech.

 

Her bor du

Bluesea Le Printemps

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

4.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_2.555x450
11.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_2.270x333
14.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_2.390x323
Dag 3Vandfaldene ved Ouzoud og kørsel gennem Atlasbjergene

Vi forlader Marrakech og kører til de smukke Atlasbjerge 150 km nordøst for Marrakech, hvor Nordafrikashøjeste vandfald, Ouzoud, ligger.

På turen dertil kommer vi forbi flere mandel- og olivenlunde, palmetræer og hyrder, der passer gederne på markerne. Vi stopper og går gennem den lille berberlandsby Demnate for at komme til vandfaldet. Her kommer vi forbi små souvenirbutikker og fritgående aber, der sidder med deres unger i træerne eller ved udsigtsstederne tæt ved det sprudlende vandfald. Vi stopper og nyder de smukke omgivelser.

Vandet springer ud fra klippesiderne, og falder mere end 100 m ned i dalen og ender i en stille flydende flod. Vi spiser en hyggelig og traditionel frokost i landsbyen Demnate ved vandfaldene, inden vi fortsætter videre i bussen til vores hotel, der ligger for foden af Atlasbjergene mellem byerne Beni Mellal og Ouzoud. På vores vejgennem bjergene får vi et unikt indblik i et andet Marokko, hvor den oprindelige befolkning, berberne, lever. Vi gør et stop ved en af de mere end 135 kunstigt anlagte søer, som Marokko er kendt for, og som blandt andet er med til at forsyne området og de omkringliggende byer med vand. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

 

Her bor du

Le Tazarkount

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

8.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_3.555x450
12.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_3.270x333
Dag 4Byvandring i kongebyen Meknès og videre til Fez

Vi kører fra Afourer gennem et af Marokkos store landbrugsområder, hvor man dyrker store mængder af frugt og grøntsager. Målet er den gamle kongeby Meknés. Byen blev grundlagt i 1600-tallet af sultanen Moulay Ismail. Moulay Ismail gik i gang med et kolossalt byggearbejde og forvandlede den lille provinsby til en af Marokkos prægtige kongebyer med et kæmpe palads, kongelige stalde, moskeer og prægtige porte. Vi ser den smukke og rigt dekorerede port Bab Mansour, der ligger ved byens store plads, inden vi bevæger os ind i medinaen, hvor vi skal se koranskolen Bou Inania. Vi går langs ruinerne af det gamle kongepalads og ser resterne af de gamle kongelige stalde.

Efter besøget i Meknés fortsætter vi til Fez, som var Marokkos hovedstad frem til 1912. Her overnatter vi to nætter.

 

Her bor du

Royal Mirage Fes

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

23.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_4.555x450
26.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_4.270x333
Dag 5Farverige oplevelser i Fez med byvandring og besøg i medinaen

Fez er et af højdepunkterne på enhver rejse til Marokko. Byen er den ældste af de fire marokkanske kongebyer og er den mest komplette middelalderby i den arabiske verden. Siden grundlæggelsen i 789 e.Kr. har byen været placeret i hjertet af Marokkos historie som hovedstad og som landets intellektuelle og spirituelle centrum.

I Fez høres bønnekald gennem byens smalle gader og stræder, som et ekko af en harmonisk sameksistens mellem forskellige religionssamfund. Denne blanding af forskellige trosretninger gør byen til et levende vidnesbyrd om Marokkos spirituelle og kulturelle arv.

Den smukke by overrasker os også med kontrasten mellem den pæne, friserede franske bydel og den gamle, middelalderlige medina med krogede gader og et mylder af mennesker i farverige klædedragter. Fez er også kendt for sit enestående håndværk, og i den gamle bydels hyggelige gader ser vi hvordan håndværk bliver til, på samme måde som man gjorde det i gamle dage.

Et af de steder vi også skal besøge, er selvfølgelig Fez’ kæmpestore og livlige medina. Her snor ikke mindre end 9.000 smalle gader sig som en labyrint og sætter sanserne på overarbejde med lyde, farver og dufte. Vi går på opdagelse i medinaens historiske huse, fantastiske fontæner, farverige butikker og basarer og majestætiske moskéer. Vi spiser frokost på Merinides Fez, der ligger en klassisk smuk bygning midt i medinaen.

På vores rundtur i Fez ser vi også den berømte fontæne på Najjarine-torvet, som er kunstfærdigt udsmykket med mosaik, og den imponerende Karaouine-moské, der er hjemsted for verdens ældste universitet, Al-Karaouine, som interessant nok er grundlagt af en kvinde. Dagen afsluttes i den nye bydel Fez Jdid, som blev grundlagt i 1276, og som er en farverig og livlig oplevelse.

 

Her bor du

Pickalbatros Royal Mirage

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

17.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_5.555x450
22.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_5.270x333
Dag 6Den UNESCO-fredede romerske ruinby, Hassan-tårnet, kasbaen i Rabat og middag på legendariske Rick’s Café

Efter morgenmaden kører vi til den gamle romerske ruinby Volubilis, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Volubilis er den bedst bevarede romerske by i denne del af Nordafrika og var i romertiden provinshovedstad. Vi går en tur gennem ruinområdet, der ligger smukt placeret midt i det frodige, bakkede landskab.

Vi spiser frokost på Palais Terrab, inden vi kører til Atlanterhavet til uovertrufne Rabat, der har været Marokkos hovedstad siden 1912. Her går vi en tur i den spændende kasba, hvor vi stifter bekendtskab med de mange store bygningsværker og ser det gamle paladsområde, der ligger i en andalusisk have. Fra kasbaen kører vi gennem den nye bydel op til Mohammed V’s mausoleum og Hassan-tårnet – en minaret fra 1100- tallet, som troner majestætisk i landskabet med en tilhørende moské, der aldrig er blevet færdigbygget.

Sidst på eftermiddagen kører vi langs havet til den sagnomspundne by, Casablanca, som Ingrid Bergman og Humphrey Bogart sikrede et evigt romantisk skær. I filmen ”Casablanca” er Rick’s Café omdrejningspunktet for den smukke kærlighedshistorie. I 2004 blev dørene åbnet for en ny Rick’s Café, hvor indretningen er som i filmen, og hvor der hver aften bliver spillet ”As Time Goes by”. Vi spiser middag på Rick’s Café, inden vi kører til hotellet.

 

Her bor du

Hotel Suisse

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

1.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_6.555x450
16.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_6.270x333
Dag 7Byrundtur i Casablanca og tilbage til Marrakech

Efter morgenmaden skal vi stifte nærmere bekendtskab med Marokkos største by og økonomiske centrum, Casablanca. Byen er vokset enormt de sidste 100 år og er gået fra at være en mindre by ved havet til at være en millionby. Casablanca betyder ”det hvide hus”, og det ses i byens centrum med dens mange hvidkalkede art deco- bygninger der er et tydeligt levn fra den franske koloniperiode. Vi ser nærmere på de mange smukke bygninger i området omkring byens store torv, Mohammed V-torvet.

Ved havet ligger en af det moderne Marokkos prægtigste bygninger, Hassan II-moskeen, og med plads til op til 80.000 bedende er det en af de største moskéer i verden. Hassan II-moskeen er et imponerende og smukt bygningsværk, og den 210 meter høje minaret er også byens vartegn og fungerer som udstillingsvindue for detallerbedste marokkanske håndværk. Vi oplever både moskéen ude- og indefra. Herefter besøger vi den katolske kirke Notre Dame de Lourdes, der blev bygget I 1954. Bygningen syner ikke af meget udefra, men når vi kommer ind, bliver vi tryllebundet af lyset, der falder smukt på de fantastiske kunstværker i glasmosaikker skabt af kunstneren Gabriel Loire. Senere spiser vi frokost i byen, inden vi kører tilbage til Marrakech, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Her er der tid til at slappe af på hotellet eller tage forskud på morgendagens glæder med et besøg på Jeema el-Fna-pladsen, inden vi spiser en skøn afskedsmiddag i smukke omgivelser.

 

Her bor du

Bluesea Le Printemps

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

19.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_7.555x450
3.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_7.270x333
Dag 8Byrundtur i medinaen inkl. afskedsmiddag og hjemrejse

Vi starter dagen med en rolig morgen på hotellet, inden vi ved middagstid går mod medinaen for at spise frokost, efterfulgt af en byrundtur i Marrakechs smukke gader.

Marrakechs medina emmer af magi og eksotiske mysterier og vi starter vores tur med at gå gennem de okkerfarvede bymure fra 1100- tallet, der omringer hele den UNESCO-fredede medina. På byrundturen ser vi bl.a. den elegante Koutoubia-moské med dens smukke minaret, der stammer fra det 12. århundrede, samt den imponerende islamiske skole, Medersa Ben Oussef.

Vi besøger også den verdensberømte plads Jeema el Fna, hvor vi får indblik i det gamle Arabien. Her møder vi spåkoner, slangetæmmere, bavianer, vandsælgere og akrobater i et inferno af larm. Fna-pladsen er desuden indgangen til de mange souker (basarer), og her er der mulighed for på egen hånd at slentre gennem souken og købe de sidste souvenirs eller du kan besøge Majorelles Have.

Vi slutter dagen af med middag på hotellet, hvorefter vi kører mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark fyldt med indtryk efter mødet med en ny kultur.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Ben_youssef_iStock-181070803_450x555
6.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_8.270x333
Dag 9Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark efter et oplevelsesrigt 1001 nats eventyr i Marokko.

30.marokko.marokko-1001-nats-eventyr.Dag_2.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
21. september 2024
Varighed9 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederOle Thomsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
19. oktober 2024
Varighed9 dage
14.495 kr. pr. person
RejselederOle Fournais
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
04. marts 2025
Varighed8 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederOle Fournais
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
14. april 2025
Varighed8 dage
15.995 kr. pr. person
RejselederOle Fournais
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund
13. maj 2025
Varighed8 dage
11.995 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Imlil_i_Atlasbjergene_450-555
Myntete_iStock-495094370_333-270
Krydderier_p_markedet_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 240)
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode centralt beliggende 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 7 x frokost og 7 x aftensmad
 • Byvandring i Marrakech' medina og kasba med Jeema el-Fna, soukerne, Ben Youssef-skolen, Badi og Bahia-paladserne og Saadi-gravene.
 • Besøg ved Ouzoud-vandfaldene
 • Kørsel gennem Atlasbjergene
 • Byvandring i Fez' gamle bydele med Bou Inania-madrassen, traditionelt lædergarveri og soukerne
 • Besøg i Meknès med de kongelige stalde og medinaen
 • Besøg ved den UNESCO-fredede romerske ruinby Volubilis
 • Vandring i Rabats gamle kasba
 • Besøg ved Hassantårnet i Rabat
 • Byrundtur i Casablanca inkl. indgang til Hassan-moskéen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL MAROKKO

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Marokko med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Marokko.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!