Armenien & Georgien – på tærsklen af Europa

4,6 UD AF 5

Spændende rejse i grænselandet mellem Europa og Asien til to uberørte lande i Kaukasus-bjergene

Midt på den slagne vej fra Asien til Europa har mange kulturer sat sit præg på de to lande. Både Armenien og Georgien har dog holdt fast i deres kristne rødder, og landets kirker er nogle af de ældste kristne trossamfund i verden. Armenien og Georgien er de ældste kristne lande i verden og har en kulturhistorie, der strækker sig meget længere tilbage i tiden.

Turen går til en af verdens ældste byer, Jerevan, til små bjergbyer med pastelfarvede huse og til skønne klostre i den uspolerede natur for foden af enorme vulkaner, på klippeafsatser, i huler og tætte skove.

Rundrejsen er også et møde med utroligt gæstfrie og åbenhjertige mennesker og med deres gamle traditioner. Vi kommer tæt på befolkningen, når vi spiser frokost og smager vin hos en lokal familie i Georgien, og lærer hvordan man laver traditionelt fladbrød i Armenien.

Som nogle af de første turister følger vi sporene fra kristendommens tidligste periode til verdenskrigene og Sovjetunionens fald.

Fra kr. 16.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

12 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller

 • Oplev det bedste af de to ældste kristne lande i verden
 • Fantastisk kulturrejse i grænselandet mellem Asien og Europa
 • Uspoleret natur i Kaukasus-bjergene og ved Sevan-søen
 • Vinsmagning i Georgien og brandysmagning i Armenien
 • Besøg hjemme hos armenske og georgiske familier, der inviterer på mad og drikke
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Lake_Sevan_iStock-1160098022_323-390
Georgien_mad_og_vin_iStock-1159598323_333-270
Aremnien_Georgien_-_p_t_rsklen_af_Europa.Sk_rmbillede_2023-10-10_150215

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

Vi flyver fra Danmark og ankommer til Georgiens hovedstad Tbilisi meget tidlig morgen på dag 2. Fra lufthavnen kører vi den korte vej ind til hotellet midt i Tbilisi og tjekker ind på vores hotel.

Vores rejse i grænselandet mellem Europa og Asien er så småt begyndt.

Bemærk venligst, at vi på dag 1-3 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Hotel Zeg eller Radius Hotel.

 

 

 

Her bor du

Radius Hotel Tbilisi

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Gamle_bydel_Tbilisi_iStock-1031134536_450-555
Dag 2Byrundtur i Tbilisis nye og gamle bydel, kabelbane til Narikala-fæstningen og velkomstmiddag på georgisk restaurant

Georgiens hovedstad Tbilisi ligger smukt placeret op ad de omkringliggende højdedrag på begge sider af Mtkvari-floden. Byens historie går et par tusind år tilbage i tiden, og her på vejen fra Asien til Europa har mange nationaliteter og kulturer sat deres præg på byen, som i dag er en kombination af nyt og gammelt.

Sidst på formiddagen tager vi på en spændende byrundtur i både den nye og gamle bydel. Den gamle bydel ligger i den smalleste del af dalen, hvor de farverige huse ligger op ad skråningerne. Her får man stadig en følelse af at befinde sig på den gamle korsvej mellem Europa og Asien.

Rundturen begynder ved Metekhi-kirken, der er opført i slutningen af 1200-tallet. Fra kirken er en fantastisk udsigt over byen. Vi ser også et af byens gamle badehuse, som er bygget direkte på de varme kilder, der har en konstant temperatur på ca. 40 grader.

Oven over den gamle bydel ligger Narikala-fæstningen, hvor vi tager kabelbanen op. Om eftermiddagen venter et interessant besøg på Nationalmuseet, der giver et fantastisk indblik i Georgiens historie. Museet ligger på hovedgaden Rustaveli i det moderne Tbilisi. Om aftenen spiser vi en god middag på en traditionel georgisk restaurant.

 

 

Her bor du

Radius Hotel Tbilisi

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

7.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_2.555x450
2.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_2.270x333
Dag 3Middelalderbyen Sighnaghi, vinsmagning og besøg hos georgisk familie med traditionel frokost

I dag kører vi mod øst til et af Georgiens skønneste områder, hvor vi skal besøge den maleriske lille by Sighnagi. Udsigten over Alazani-dalen og til bjergene er uovertruffen, og selve byen med de smalle gader, pastelfarvede huse fra 17- og 1800-tallet, udskårne træbalkoner og den gamle bymur er som taget ud af et eventyr. Vi besøger byens museum om maleren Niko Pirosmani, der skildrede hverdagslivet i Georgien i sine malerier.

Der er blevet dyrket og fremstillet vin i flere tusind år i området, og vi skal selvfølgelig smage på georgisk vin. Vi besøger en lokal familie, som selv fremstiller deres egen vin på den måde man har gjort i årtusinder. Vi smager vinen og spiser en traditionel georgisk frokost. Vi er tilbage i Tbilisi midt på eftermiddagen og resten af dagen er afsat til egne oplevelser.

 

 

Her bor du

Radius Hotel Tbilisi

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

iStock-187188181_450-555
iStock-1452319345_333-270
Dag 4Georgiens gamle hovedstad, Mtskheta, Ananuri-fæstningen og Kaukasus-bjergene

Vi starter dagen med at køre fra Tbilisi mod Georgiens gamle hovedstad Mtskheta. Den gamle hovedstad, som har været beboet siden ca. 1.000 år f.Kr., havde dengang en gunstig beliggenhed på handelsruten ved floderne Mtkvari og Aragvi. Her blev der handlet med bl.a. parfume, metal og smykker.

På byrundturen i Mtskheta ser vi Svetitskhoveli-katedralen, som var Georgiens religiøse centrum i flere hundrede år. Komplekset tæller foruden katedralen en kirke, et klokketårn og en port. Vi ser også det ortodokse kloster Jvari, der ligger på bjerghøjen på modsatte side af floden. Her rejste kong Mirian d. 3 et kæmpe trækors kort efter området blev erklæret kristent.

Vi kører fra Mtskheta mod de høje Kaukasus-bjerge ad den berømte Georgian Military Highway, der er det historiske navn for den lange og sceneriske rute gennem Kaukasus-bjergene, der forbinder Georgien med Rusland.

Ved foden af bjergkæden ligger Ananuri-fæstningen, som tilhørte hertugerne af Aragvi, der regerede området fra 1200-tallet til 1739, hvor angribere fra et rivaliserende hertugdømme massakrerede alle på fortet. De sidste medlemmer af Aragvi-slægten omkom oppe i det kvadratiske tårn, som du har mulighed for at komme op i.

Vi fortsætter til bjergbyen Gudauri, hvor vi overnatter.

 

Her bor du

Gudauri Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-181119452_450-555
1.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_3.270x333
Dag 5Kazbegi Nationalpark, Treenighedskirken Gergeti og besøg hos en kunstner i Stepantsminda

På dagens udflugt kører vi langs Tergi-floden gennem smukke dale og skovområder til nationalparken Kazbegi. I byen Stepantsminda skifter vi til 4-hjulstrækkere og kører op til Treenighedskirken Gergeti, der ligger idyllisk og imponerende placeret på et bjerg i 2.170 m højde omgivet af endnu højere bjerge og herfra, kan du på en klar dag se toppen af en af landets højeste bjerge – det 5.047m høje Mt. Kazbegi.

Den arkitektonisk imponerende kirke er bygget i 1400-tallet, og det siges, at kirken i sin tid var sin eneste i regionen med et kors på toppen. Vi tager os god tid at opleve den mystiske stemning i kirken og den fantastiske udsigt. Ikke så sært at kirken med dens placering midt i storslået natur får de fleste til at tabe pusten, og kirken blevet et symbol på Georgiens smukke natur og kultur og et af de mest afbildede ikoner i turistbrochurerne.

Efter besøget i kirken vil der være tid til at opleve landsbyen Gergeti på egen hånd.

I bydelen Stepantsminda besøger vi en kunstner, hvor vi ser, hvordan den kendte georgiske uldfilt bliver bearbejdet og har tid på egen hånd før turen går tilbage til vores hotel i Gudauri.

 

 

Her bor du

Gudauri Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

iStock-1338518840_450-555
iStock-1415762133_333-270
Dag 6Stalins fødeby Gori, den UNESCO-fredede oltidsby Uplistsikhe og kurbyen Borjomi

Vi fortsætter sydpå og første stop er Stalins fødeby, Gori. Da Stalin blev Sovjetunionens hersker, rev man alle huse ned i området og byggede en slags græsk tempel omkring hans fødehjem samt et stort museum.

Vi besøger Stalinmuseet, ser hans fødehjem og hører fortællingen om hans liv og politiske karriere. Fra Gori kører vi til oldtidsbyen Uplistsikhe, der ligger ved floden Mtkvari.

Uplistsikhe betyder ”Guds fæstning”, er en af de ældste bosættelser i området og er udhugget direkte i bjergklippen. I sine velmagtsdage havde byen en befolkning på 20.000, og var foruden at være et velfungerende samfund med boliger, teater, apotek, templer og senere kirker også et centralt knudepunkt for silkevejens vigtige handelsruter.

Byen blev ødelagt i det 13. århundrede, men et omfattende udgravnings- og restaureringsarbejde har reetableret området, som i dag er beskyttet af UNESCO.

Vores sidste stop i Georgien er i den smukke Javakheti-region, hvor vi besøger Borjomi-parken. Parken er kendt for dets mineralvand, som er en af Georgiens største eksportvarer. Vi går en tur i den smukke park og kører videre til Akhaltsikhe, hvor vi spiser middag og overnatter.

 

 

Her bor du

Hotel Tiflis

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-467124899_450-555
iStock-1438727444_333-270
Dag 7Den skjulte huleby Vardzia, Khertvisi-fæstningen og videre til Gyumri i Armenien

I dag kører vi videre sydpå mod Armenien. Første stop er hulebyen Vardzia, der ligger lidt uden for Akhaltsikhe.

Der venter os et imponerende syn i hulebyen, som blev fundet af kong George d. 3 i 1100- tallet. I byens gyldne tid boede op mod 50.000 mennesker i landsbyen, der er hugget i sten.

Vi stopper også ved den UNESCO-fredede Khertvisi-fæstning, som Alexander den Store opdagede på sin march mod øst. Fæstningen ligger i det det gamle grænseområde mellem Georgien og Armenien ved to krydsende floder. Her finder vi flere gamle fæstninger og små landsbyer.

Vi krydser grænsen til Armenien og skifter fra vores georgiske bus til en armensk, der kører os til vores endelige stop i dag – Armeniens anden største by Gyumri, hvor vi overnatter.

Vi spiser middag på en lokal restaurant.

 

 

 

Her bor du

Berlin Art Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

10.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_6.555x450
iStock-610771784_333-270
Dag 8Armeniens religiøse hovedstad Echmiadzin og Khor-Virap-kirken ved Ararat-bjerget

Få nationer har en historie så gammel, så kompleks og så fyldt med tragedier som Armenien. Her vil du blive fascineret af historien og landskabet. Vi starter dagen med en kort byvandring i Gyumris historiske centrum, som dateres tilbage til da byen var en forpost i den russiske zartid. Bygningerne er primært opført i en 1800-tals russisk stil med et armensk ”touch”. Vi kommer forbi Town Square, pladsen i midten af byen, hvor der ligger både en kirke, katedral, regeringsbygning, springvand og restauranter.

Efter byrundturen går turen til Armeniens religiøse og spirituelle hovedstad Echmiadzin, hvor vi også ser katedralen af samme navn. Bemærk venligst, at katedralen er ved at blive restaureret, og det er derfor ikke sikkert, at den er åben.

Herefter vi besøger en lokal kunstskole og spiser frokost, hvor vi får serveret hjemmelavede specialiteter.

Turen går videre mod det myteomspundne Ararat-bjerg (5.165 m), hvor Noas Ark ifølge Det Gamle Testamente strandede efter syndfloden. Her ligger selve symbolet for Armenien – Khor Virap-kirken.

Kirken ligger tæt ved Arax-floden, som danner grænsen til Tyrkiet, og fra kirken er der en smuk udsigt til Ararat- bjerget. Vi besøger kirken og ser grotten, hvor den hedenske konge Trdat holdt St. Gregorius indespærret i 12 år, fordi han prædikede den kristne tro.

Efter besøget i kirken kører vi den korte vej til Jerevan, hvor vi overnatter.

 

Her bor du

Ani Plaza Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost 

 

iStock-531735663_450-555
iStock-177796304_333-270
Dag 9Byvandring i Jerevans historiske centrum, mindesmærket for det armenske folkemord og Armeniens Historiske Museum

I dag begynder vores udforskning af Armeniens dynamiske hovedstad, Jerevan, hvor den gamle kultur blandes med moderne livsstil og stolte traditioner.

På dagens byrundtur kommer vi forbi Republikpladsen, hvor Det Nationale Kunstmuseum, Universitetet, Parlamentet, Præsidentpaladset og den 23 meter høje statue Moder Armenien ligger. Pladsen har et stort anlæg med springvand, og de imponerende bygninger buer efter pladsens ovale form. De rødlige sandstensbygninger er opført i imposant sovjetisk stil med inspiration fra traditionel armensk arkitektur, og facaderne på de store statslige bygninger hvisker om Armeniens sovjetiske fortid. 

Fra Republikpladsen fortsætter vi til Operahuset, hvor vi går en tur i det omkringliggende grønne parkområde og ser Svanesøen, hvor lokale ofte mødes og nyder de smukke omgivelser. 

Vi går videre til Kaskadekomplekset, som er en storslået monumental trappekonstruktion, der er hugget ind i klippegrunden, og rundt omkring i parken ser vi bl.a. beundringsværdig moderne kunst, smukke springvand og frodige haver. Her er der fritid til at se sig omkring og spise frokost på en af de hyggelige lokale caféer. 

Efter frokost ser vi Tsitsernakaberd-mindeparken, som er et monument for det første armenske folkemord i det 20. århundrede. Her brænder den evige flamme, og hvert år den 24. april samles armenierne for at mindes ofrene. 

Vi dykker også ned i Armeniens fortid på Armeniens Historiske Museum, hvor vi ser den storslåede nationale samling, der repræsenterer hele det armenske folks historie fra perioden med det primitive folk til den moderne nutid. 

Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

 

 

Her bor du

Ani Plaza Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

11.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_8.555x450
Tsitsernakaberd_in_Yerevan_333-270
Dag 10Det græske Garni-tempel, Geghard-klosteret, Etjmiadzin-katedralen og brandy-smagning

Denne dag giver et godt indtryk af Armeniens storslåede natur, men flere arkitektoniske perler stjæler også en del af opmærksomheden.

Geghard-klosteret ligger i en snæver kløft med stejle klippesider, og en del af klosteret er faktisk en klippehule. Geghard betyder spyd og refererer til det spyd, Jesus blev stukket med på korset, og som er en del af relikviesamlingen i Etjmiadzin-katedralen.

Det hellenistiske Garni-tempel er tilegnet solguden Mitra, og da kristendommen vandt indpas i Armenien blev templet kongelig sommerresidens, og der blev anlagt en kirke og et badehus, som man kan se ruinerne af. I badehuset er der bl.a. en smuk mosaik med natursten i forskellige nuancer. Her ved Garni-templet bliver du præsenteret for en flot udsigt ud over Garni-kløften, hvor floderne Goghi og Azat forenes i grønne omgivelser næsten 100 meter nede.

Vi spiser frokost på en god, lokal armensk restaurant og kan følge med i bagningen af det nationale fladbrød – lavash, som vi selvfølgelig får serveret.

Intet besøg i Armenien uden at smage en af landets ikoniske drikkevarer – brandy. Midt i Jerevan ligger Ararat-destilleriet, som siden 1887 har fremstillet brandy efter den traditionelle franske metode. Ararat-brandyen er lavet af lokale, hvide druer og hver enkelt brandy har sin egen smagspalette, efter hvordan og hvor lang tid den er lagret. På destilleriet får vi en rundvisning og lærer om produktionen, inden vi selv skal smage på de gyldne dråber.

Dagen afsluttes på det overdådige frugt- og grøntmarked, som er et slaraffenland af friske og tørrede frugter og grøntsager.

 

 

Her bor du

Ani Plaza Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost 

 

4.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_9.555x450
6.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_8.270x333
Dag 11Sevan-søen, kurbyen Dilijan og Haghartsin-klostret

Efter morgenmaden kører vi til Sevan-søen, som er en af verdens højest beliggende ferskvandssøer og dækker ca. fem procent af Armeniens areal. Vi kører til den lille halvø, der stikker ud i søen, og nyder udsigten fra det middelalderkloster, der ligger i området.

Vi fortsætter til den spektakulære skovregion, Dilijan, en kurby der også er kendt som “det armenske Schweiz”. Den skovklædte by er hjemsted for kreativitet og derfor har adskillige armenske kunstnere, komponister og filmskabere slået sig ned i byen. Her går vi en tur gennem de maleriske gader med velbevarede bygninger fra det 19. århundrede, som er fyldt med museer, små, hyggelige butikker og caféer.

Næste stop er det UNESCO- fredede klosterkompleks Haghartsin, der består af smukke, mørkegrå murstensbygninger fra middelalderen. Klosteret ligger højt oppe i bjergene, med ørne der flyver højt over trætoppene. Den ældste bygning i klosteret er St. Gregory-kirken, som blev bygget mellem det 9. og 10. århundrede. Indeni de mørke kirkerum venter en gammel andægtig stemning, og stedet var i sin tid Armeniens første musikalske universitet.

Vi kører tilbage til Jerevan og spiser aftensmad på en lokal restaurant.

 

 

Her bor du

Ani Plaza Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftensmad

 

3.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_10.555x450
5.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_10.270x333
Dag 12Hjemrejse fra Jerevan

Vi kører sent om aftenen på dag 11 til lufthavnen i Jerevan, og flyver hjem til Danmark med skønne rejseminder i bagagen.

 

 

 

 

 

8.armenien.armenien-og-georgien-paa-taersklen-af-europa.Dag_12.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
11. september 2024
Varighed12 dage
16.995 kr. pr. person
RejselederJørgen Due
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København Få pladser
09. oktober 2024
Varighed12 dage
16.995 kr. pr. person
RejselederJørgen Due
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Vinstokke_Georgien_iStock-1280886194_450-555
Zhinvali_reservoir_iStock-1371675419_333-270
Mount_Ararat_Ruiner_iStock-889725394_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 10 x morgenmad, 3 x frokost og 7 x aftensmad
 • 1 x vinsmagning og 1 x brandysmagning
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 600)
 • Byrundtur i Tbilisi med den gamle og nye bydel
 • Byrundtur i Jerevan med kaskaderne, mindesmærket for det armenske folkemord, manuskriptmuseet og det berømte frugtmarked
 • Haghpat-klosteret, Azat-dalen og Gerghard-klosteret
 • Besøg hos georgisk familie med vinsmagning
 • Besøg hos armensk kunstskole i Armeniens spirituelle hovedstad Echmiadzin
 • Demonstration af traditionel vinfremstilling i Kvareli og Brandy fremstilling i Jerevan
 • Kørsel med firehjulstrækkere til treenighedskirken i Kazbegi
 • Byrundtur i middelalderbyen Sighnagi
 • Besøg i Georgiens gamle hovedstad Mtskheka inkl. Jvari-klostret og Svetitskhoveli-katedralen
 • Besøg på Stalinmuseet i Gori
  Oldtidsbyen Uplistsikhe og den skjulte klippeby Vardiza
 • Kørsel gennem Meskheti og Javakheti-områderne og besøg i Borjomi-parken
 • Besøg ved Khor Virap-klostret
 • Besøg i Garni landsby, Garni-templet og ruinerne i Svartnots
  Ananuri-fæstningen
 • Besøg ved Sevan-søen
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ARMENIEN & GEORGIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Armenien & Georgien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Armenien & Georgien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!