Oplev New England

USA's farverige hjørne

Oplev USA’s farverige hjørne i de seks østlige New England-stater – Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Maine, Vermont og New Hampshire

Staterne Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Maine, Vermont og New Hampshire er et spændende bekendtskab – ikke kun om efteråret, når løvskovene eksploderer i et farveorgie. Du vil opleve, at tempoet er mindre hektisk i de små byer langs kysten, gæstfriheden er hjertelig og overstrømmende på de hyggelige bed & breakfast-steder, og Atlanterhavet leverer alt godt fra havet. Kysten ud for Massachusetts er et af de bedste steder, hvis du vil se hvaler, og går du efter naturoplevelser, skal du tage til nationalparkerne Acadia og White Mountains.

Når du rejser til New England får du udover smuk natur også spændende historiske oplevelser, da det var her de første engelske pilgrimme gik i land, og også hvor oprøret mod den engelske kolonimagt startede.

Gadekryds med bygninger i New England
Hvalfinne der stikker op af vandet udfor New Englang

Alle rejseforslag
til New England

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Smukudsigt til Boston Harbour og skyline
New England bymidte
New England Skyline

Historiske Boston

Boston er hovedstaden i Massachusetts, og af alle de amerikanske storbyer er Boston den mest europæiske. Sightseeing i byen er på mange måder en tidsrejse tilbage til 1700-tallet og de første 13 amerikanske kolonier. Det kan du få et indtryk af på en tur rundt i byen til de historiske seværdigheder, der udgør The Freedom Trail, og som har relation til de begivenheder, der gik forud for den amerikanske uafhængighedserklæring i 1776. Highlights på The Freedom Trail er bl.a. Old State House fra 1713, hvorfra den britiske kolonimagt regerede, og historien om frihedshelten Paul Revere.

Nationalparker og pukkelhvaler

På Mt Desert Island i staten Maine ligger en af de ældste og smukkeste nationalparker i USA. Glæd dig til at opleve Acadia National Park, hvor havet og bjergene mødes, og som byder på spektakulære klippekyster og dybe skove. Hvis du kører langs Park Loop Road, kan du nyde de mange udsigter og naturfænomener, f.eks. Sand Beach, Thunder Hole og Bubble Rock. En afstikker til fyrtårnet ved Bass Harbour kan også anbefales. Besøgscenteret giver overblik over guidede ture, sejlture og afmærkede vandrestier, og der er også cykeludlejning.

Du kan få mere natur ud for kysten ved The Gulf of Maine, der er et af de bedste steder på den amerikanske østkyst til ”whale whatching”. Her kommer hvalerne forbi, når de hver sæson migrerer mellem den nordlige og den sydlige halvkugle. Bugten er rig på nærende godbidder for pukkel-, fin- og vågehvaler og er et af hvalernes fourageringssteder, hvor mødrene oplærer de nye kalve. Efter store naturoplevelser til havs kan du tage ind i landet til White Mountains – New Englands tag, der dramatisk rejser sig fra lavlandet. I klart vejr kan man se til nabostaterne Maine og Vermont, f.eks. hvis du tager svævebanen til toppen af den enorme klippe Cannon Mountain. Besøg også Flume Gorge, hvor det er en lise for sjælen at gå på de stejle stier og gangbroer langs vandfald og spektakulære klipper. En lignende oplevelse får du ved Lost River Reservation, der har fået sit navn, fordi floden pludselig forsvinder ind i den smalle kløft med de lodrette granitvægge.

Naturområde omkring New Englang
Naturområde omkring New Englang
Kystudsigt ved New England med solnedgang
Strandbillede ved Cape Cod i New Englang

New England-idyl og USA's bedste strande

Vermont har tilnavnet ”The Green Mountain State”, og de smukke bjerge fylder smukt i landskabet, hvis du rejser langs kysten til Rhode Island, USA’s mindste stat. På vejen passeres Green Mountains, som er et naturligt fristed med bjørne, elge og vilde kalkuner, og Hancock Shaker Village – en af landsbyerne fra perioden 1774-1836, hvor shakerne kom til USA og bosatte sig. Byen Newport i Rhode Island har haft en magisk tiltrækningskraft på nogle af de rigeste amerikanske familier, og de ”mansions”, der findes her, er små eventyrlige slotte omgivet af velplejede parker. Man kan komme indenfor og opleve en svunden tid f.eks. i The Marble House, der giver indblik i, hvordan Vanderbilt-familien boede i slutningen af det 19. årh. Sommerresidensens design og overdådighed var noget helt særligt på sin tid, og fronten med de tunge døre i barokstil og søjlerne er blevet sammenlignet med Det Hvide Hus.

Du kan nyde nogle af USA’s bedste strande på Cape Cod eller tage færgen til Martha’s Vineyard. Øen er de prominente amerikaneres feriested med masser af New England-idyl, specielt i Vineyard Haven og den gamle hvalfangerby Edgartown. Du kan også besøge den fredfyldte paradisø, Nantucket, med små havne, dramatiske klipper, fyrtårne og smukke gamle huse. Derudover er det et must at lægge vejen forbi Plymouth Rock, hvor man mener de første engelske pilgrimme gik i land i 1620 og grundlagde den første amerikanske koloni. Her kan du se en kopi af skibet ”Mayflower”, som bragte dem over Atlanterhavet, og på frilandsmuseet Plimoth Plantation opleve en landsby fra perioden og få et indblik i den oprindelige befolknings liv og traditioner.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!