Oplev Calgary

Porten til bjergtagende Rocky Mountains

Byen Calgary ligger i provinsen Alberta i det vestlige Canadas prærielandskab, og byder på smuk natur og kulturelle oplevelser

Byen ligger nær floden Bow River og er placeret centralt i et stort landbrugsområde, hvor der også er god adgang til de bjergtagende Rocky Mountains.

Den gamle bymidte stammer tilbage fra Fort Calgary-tiden i 1875, og er i dag præget af skyskrabere, der forbindes af et 30 km langt stisystem for fodgængere i 5 meters højde. Byen er især kendt for festivalen Calgary Stampede, hvor Nordamerikas største rodeo afholdes.

Se alle rejser nedenfor, hvor du har mulighed for at opleve Calgary.

 

 

Udsigt over Spirit Moraine-søen i Canada
Udsigt over Calgary i Canada

Alle rejseforslag
til Calgary

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Udsigt over Lake Moraine søen med sneklædte bjergtoppe i baggrunden
Smukt billede af bjergsø i Banff National Park i Canada
Mand i vandretøj nyder udsigten over Athabasca-gletscheren i Canada

Porten til Rocky Mountains

Rocky Mountains er en bjergkæde i det vestlige Nordamerika, som strækker sig mere end 4.800 kilometer gennem både Canada og USA. Den storslåede bjergkæde er kendt for sine dybe dale, tårnhøje sneklædte tinder, turkisblå søer og majestætiske skove.

I Canada skærer Rocky Mountains sig igennem provinsen Alberta og British Columbia i Canada. Her er særligt nationalparkerne ved Banff og Jasper, de helt store højdepunkter på turen, og på vejen ned ad Icefields Parkway krydser du smukke bjergsøer som Lake Louise og Moraine Lake, mærker "det kolde gys" ved Athabasca-gletsjeren og oplever det vilde canadiske dyreliv - et overflødighedshorn af naturoplevelser!

Sightseeing i Calgary

Når du besøger Calgary, kan du ikke undgå at få øje på det røde-hvide Calgary Tower som rager 191 meter op i luften. Fra tårnets observationsdæk kan du nyde en 360° panoramaudsigt over byen og det omkringliggende landskab - med de majestætiske Rocky Mountains ude i horisonten. 

Du kan i Calgary også opleve byens flotte rådhus, der er bygget i sandsten og i centrum gå en tur i byparken, Olympic Plaza, hvor præmieoverrækkelserne fandt sted under OL i 1988. 

Det 191 meter høje Calgary Tower i aftenlys
Udsigt til indgang i City Hall i Calgary Canada
Western-rytter på vild hest i sand der støver op i Calgary
Western-hat på mand i Calgary

Nordamerikas største rodeo

En af Calgarys helt store attraktioner er det store festivalsområde, hvor det berømte Calgary Stampede finder sted en uge i juli hvert år med over 1 million besøgende. Festivalen blev først afholdt i 1912 for at fejre western-kulturen i Alberta og er i dag stedet for Nordamerikas største rodeo. 

Til Calgary Stampede kan du opleve alt fra spændende rodeo-konkurrencer, hvor professionelle cowboys viser deres færdigheder frem til traditionelle danseopvisninger og tivoliforlystelser.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!