Oplev Ayers Rock/Uluru

Australiens røde hjerte

Ayers Rock/Uluru ligger i det centrale Australien i Northern Territory, hvor den massive sandstenformation stiger majestatisk op fra den røde ørken

Ayers Rock, som også er kendt som Uluru er berømt for sin naturlige skønhed, og opfattes som Australiens symbolske hjerte - naturens svar på Operahuset i Sydney. 

Ayers Rock/Uluru skyder næsten 340 meter op i luften over det flade ørkenlandskab. Med en længde på omkring 2,5 km og en bredde på 1,5 km tiltrækker den enorme sandstenformation besøgende fra hele verden, og er en af Australiens mest ikoniske naturlige vidundere. Klippen skifter farve afhængigt af tidspunktet på dagen, hvilket skaber en magisk oplevelse, især ved solopgang og solnedgang.

Den omkringliggende Kata Tjuta National Park byder også på andre spektakulære klippeformationer, som Mount Olga, og smukke vandrestier. Ayers Rock/Uluru er et utroligt sted at opleve Australiens mest fantastiske og fascinerende landskaber.

Aboriginale som sidder foran Ayers Rock Uluru i Australien
Udsigt over Ayers Rock Uluru i Australien

Alle rejseforslag
til Ayers Rock/Uluru

Oplevelser og dagsture
ved Ayers Rock/Uluru 

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Solnedgang over Ayers Rock/Uluru i Australien
Udsigt over Ayers Rock Uluru i Australien
Blomster og vegetation ved Ayers Rock Uluru i Australien

Solopgang over Ayers Rock/Uluru

For de morgenfriske venter den smukkeste start på dagen i Australiens røde hjerte. En solopgang over Ayers Rock/Uluru er en helt uforglemmelig oplevelse, når solen bryder horisonten.

I takt med at solen stiger, forvandler det enorme klippemassiv sig fra sin dybgrå silhuet mod nattehimlen til et levende farvespil af lilla, orange og rustrøde nuancer, inden klippen til sidst forstener i sin normale røde farve, som man kender det for – tronende over en ny dag i den australske outback.

Uluru-Kata Tjuta National Park

Uluru-Kata Tjuta National Park er et enestående område i den australske outback og  hjemstedet for Ayers Rock/Uluru, men også den ligeså imponerende klippeformation Mount Olga/Kata Tjuta. 

Mount Olga/Kata Tjuta består af 36 runde småbjerge adskilt af dybe kløfter. Det var oprindeligt én stor klippe, men millioner af års erosion har skabt de i alt 36 runde småbjerge, hvilket har givet den navnet Kata Tjuta som betyder ”mange hoveder”. Ved Mount Olga kan du gå turen på ad Walpa Gorge og for at opleve de særprægede klipper, som er fuldstændig anderledes, end det landskab du ser ved Uluru/Ayers Rock.

Udsigt mellem kløfterne i Uluru-Kata Tjuta i Australien
Udsigt over Uluru-Kata Tjuta i Australien
Aftenlys over Ayers Rock Uluru i Australien
Udsigt om natten over Ayers Rock Uluru Fields of lights i Australien

"Field of Light"

I de senere år har området ved Ayers Rock/Uluru fået selskab af den britiske kunstner Bruno Munros lysinstallation “Field of Light”.

Installationen består af mere end 50.000 lysende lamper på stilke, og når solen forsvinder under horisonten, og mørket sænker sig over den australske outback, skaber de tusindvis af pærer en ubeskrivelig stemning. Bruno Munros inspiration går tilbage til 1992, hvor han rejste gennem det centrale Australien til Ayers Rock/Uluru og følte sig forbundet til energien, varmen og lyset. Lysinstallationen er et symbol på et sovende frø, der vækkes til live i skumringen.

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!