Rejser til Georgien

Blandt Kaukasus-bjergenes tinder

En sand skatkiste af kulturhistorie, som bare venter på at blive åbnet

I Georgien kan du glæde dig til storslåede naturoplevelser i Kaukasus-bjergene, UNESCO-fredede klosterkomplekser og middelalderfæstninger samt ikke mindst den enestående georgiske gæstfrihed.

Når du rejser til Georgien, møder du et land, der værner om sine traditioner, en venlig befolkning, der stolt viser deres land frem, og en utrolig skøn natur med storslåede bjerge og frodige dale. Georgien er et af de ældste kristne lande i verden og har en kulturhistorie, der strækker sig meget langt tilbage i tiden. Over alt i landet ser du klosterkomplekser, kirker og fæstninger, der på smukkeste vis er drysset ud i den dramatiske georgiske natur.

Georgien er en sand skatkiste af kulturhistorie, som bare venter på at blive åbnet – find din næste rejse til Georgien nedenfor.

Metekhi_kirken_iStock-856582948_323-390
Uplistsikhe_Cave_Town_333-270

Alle rundrejser til Georgien

  1. Armenien & Georgien - på tærsklen til Europa
    Armenien & Georgien - på tærsklen til Europa

    12 dage - fra 16.495 kr.

    SE REJSEN
Vinstokke_Georgien_iStock-1280886194_450-555
Kazbegi_333-270
Trinity_kirken_iStock-1337804844_323-390

Opdag Georgien med dansk rejseleder

På rundrejsen Det bedste af Georgien følger du i fodsporene af tusindårig historie, når du sammen med rejselederen tager på spændende byvandringer i landets gamle bymidter og udforsker de mange klosterkomplekser, kirker og fæstninger, der på smukkeste vis ligger drysset ud i den dramatiske georgiske natur. På denne rejse kan du glæde dig til at opleve hovedstaden, Tbilisi, oldtidsbyen Uplistsikhe, idylliske bjerglandsbyer i Kaukasus-bjergene, Stalins fødeby Gori og parlamentsbyen Kutaisi, hvor der også venter markedsbesøg.

Du kan også kombinere et besøg i Georgien med et besøg i nabolandet Armenien. Armenien og Georgien er begge nogle af de ældste kristne lande i verden og byder på et væld af kulturelle og historiske oplevelser, som du ikke finder andre steder. Læs mere om rejsen Armenien & Georgien – på tærsklen af Europa.

Hovedstaden Tbilisi

Georgiens hovedstad Tbilisi er en skøn blanding af tusindårig historie og moderne indslag. Her findes Nationalmuseet, der har til huse i en restaureret karavanserai, som er en typisk bygning, der lå på karavaneruten, dengang Silkevejen gik gennem Georgien. I Tbilisis gamle bydel venter snoede gader og små huse, der er bygget i traditionel stil med udskårne træbalkoner. Byens gamle badehuse er bygget direkte på varme kilder – ”Tbili” betyder varm, og byen har selvfølgelig fået sit navn fra de mange varme kilder i området, der har en konstant temperatur på 38-40 grader. På et bakkedrag over byen troner ruinerne af Narikala-fæstningen, som giver et glimrende overblik over byen.

Gamle_bydel_Tbilisi_iStock-1031134536_450-555
Tbilisi_aerial_iStock-1160446488_333-270
Jvari_monatery_iStock-1638553460_333-270
Ananuri_fort_kirke_iStock-1496361726_450-555

Georgiens tusindårige historie

Georgiens tusindårige historie har tilført landet en imponerende rig kulturarv, og overalt støder du på levn og minder fra tider, der er gået. I den gamle georgiske hovedstad Mtskheta, 20 km nord for Tbilisi, finder du to af de steder, der har spillet en afgørende rolle i landets konvertering til kristendommen – Jvari-klosteret, der knejser højt over byen, og Sveti Tskhoveli-katedralen, der er en af de mest betydningsfulde kirker i hele Georgien. Ved at følge den ”georgiske hærvej” op i Kaukasus-bjergene kommer du til det befæstede Ananuri-klosterkompleks, der har en usædvanlig naturskøn beliggenhed med udsigt over det turkisgrønne Zhinvali-reservoir. Bag murene venter smukke stenudskæringer og freskoer fra 16- og 1700-tallet.

De mægtige Kaukasus-bjerge

De høje Kaukasus-bjerge og i særdeleshed Svaneti-regionen med den gamle middelalderby Mestia er et højdepunkt på enhver rejse til Georgien. Kaukasus er en 180 km bred og 1.100 km lang bjergkæde, der strækker sig fra Sortehavet til Det Kaspiske Hav, og Georgiens Svaneti-region ligger i den nordlige og højeste del af bjergkæden. Den historiske Svaneti-region fremstår som et vildt naturområde og er hjemsted for den gamle Svan-kultur. Landsbyer, der nærmest virker uberørte af tidens tand ligger spredt ud over bjergdalene, og her findes fantastiske udsigter mod bjergene og deres grønne skråninger.

Kaukasus_bjerge_iStock-1478436816_450-555
lifestyle_2_333-270
Georgien_mad_og_vin_iStock-1159598323_333-270
Khachapuri_iStock-1191485822_450-555

Mad og drikke i Georgien

Det georgiske køkken er præget af de omkringliggende lande, men har bibeholdt en stærk nationalkarakter. I georgisk gastronomi bruges ofte valnødder og granatæblekerner, både i salater og i kødretter. Overalt i Georgien findes restauranter, der har specaliseret sig i kødfyldte dumplings, og den nationale streetfood er de fyldte ostebrød khachapuri. Den klassiske varme salat ajapsandali består af peberfrugter og aubergine. Linsesalater er og grillet kød på spyd, mtsvadi, er også klassiske georgiske retter.

Georgien var også et af de første lande i verden, hvor man begyndte at lave vin. Ethvert hjem med respekt for sig selv laver deres egen vin på traditionel vis, hvor vinen gærer i store nedgravede kar. Derudover sælges en lang række vine lavet på moderne vis.

Ifølge georgisk tradition anses en gæst for en gave, og der diskes op med lækre retter og rigeligt at drikke. En specialitet og favorit er madbrødet khachapuri, der indeholder smeltet ost, og som kan fås i mange varianter alt efter, hvilken region af landet, du befinder sig i.

Sikkerhed og vejrforhold

Georgien er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele.  Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Georgien. Hold værdigenstande tæt til kroppen og gå ikke med pengepungen i baglommen.

Georgiens klima er meget varieret. I den vestlige del af Georgien er der subtropisk klima, mens vejret i det østlige Georgien har et mere kontinentalt klima.  Der er således store regionale forskelle, men vi har gjort os umage for at placere vores rejser, så du altid oplever Georgiens regioner fra deres bedste side. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vejret eller andre praktiske spørgsmål i forbindelse med dit valg af rejse – vores dygtige rejseeksperter sidder klar til at hjælpe.

Zhinvali_reservoir_iStock-1371675419_450-555
Kaukasus_bjergk_de_iStock-532057144_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Georgien

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!