Oplev Icefields Parkway

Kilometervis af natur

Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Banff og Jasper, og den 230 km lange vej er én lang naturoplevelse 

At køre på Icefields Parkway er som at træde ind i et postkortlandskab. Den spektakulære vej byder på enestående udsigter, majestætiske bjerge, isblå søer, frodige skove og imponerende gletsjere.

Undervejs vil du opleve nogle af de mest ikoniske naturlige vidundere i Canada, herunder Athabasca-gletsjeren, Columbia Icefield og Peyto Lake. Cirka halvejs mellem Banff og Jasper kommer du til Columbia Icefield, og du må ikke glip af en tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren, hvor du kan stå på sne, der faldt for 400 år siden!

Icefields Parkway er ikke bare en vej, men en oplevelse der rummer alt fra enestående natur til et rigt dyreliv.  

Udsigt over Peyto Lake i Canada
Familie som står og nyder udsigten over Athabasca-gletsjeren

Oplevelser og dagsture
ved Icefields Parkway

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Udsigt over Banff National Park
Flodudsigt i Banff National Park, Icefields Parks, Canada
Udsigt over Banff National Park Icefields Parks, Canada

Banff - rå og uspoleret natur

Banff er den mest populære by i Rocky Mountains og ligger i en bred dal ved Bow River med flot udsigt til de omkringliggende bjerge.

Banff National Park blev oprettet allerede i 1885 og er dermed Canadas første nationalpark. Årsagen var, at man ville beskytte de mineralholdige kilder, der var fundet i området. Naturen er rå og uspoleret, og søerne i Rocky Mountains med de eventyrlige farver er et helt kapitel for sig. Den måske smukkeste udsigt på din rejse i det vestlige Canada kan du opleve, hvis du tager svævebanen til toppen af Sulphur Mountain. Herfra er der en pragtfuld udsigt over Bow Valley og floden, der skærer sig gennem bjergene. Læg vejen forbi det prægtige Fairmont Banff Springs Hotel og nyd naturen ved Bow Fall.

Om aftenen er der liv i den charmerende by og rig mulighed for at finde en hyggelig restaurant og bar.

Jasper - det vilde dyreliv

Jasper National Park er den næststørste nationalpark i de canadiske Rocky Mountains og byder på et overflødighedshorn af naturoplevelser.

Blandt snedækkede tinder, isblå bjergsøer og dybe skove, er det muligt at opleve det vilde canadiske dyreliv. Sortbjørne, grizzlybjørne, elge og amerikanske havørne er blot nogle af de mange dyr, du kan være heldig at opleve helt tæt på. Tag Sky Tram til toppen af Whistler Mountain og nyd det pragtfulde natursceneri over området. Husk også at køre den smukke tur gennem Maligne Canyon til den krystalklare sø, Maligne Lake.

På vejen ind til Jasper by, passeres Mount Robson, som med sine 3.954 meter er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Jasper by er ikke særlig stor. Her findes ingen kædebutikker, men kun lokale restauranter og mindre erhvervsdrivende. Hold øjnene åbne om aftenen, for det er ikke usandsynligt, at hjorte og andre dyr bevæger sig ned i byen, når mørket falder på.

Bjørne der går i Jasper National park
Kørselsudsigt af vej med bjerge i baggrunden i Icefields Parks, Canada
Sneklædte bjerge i Icefields Parks, Canada
Lake Louise med turkis vand og bjerge i baggrunden i Icefields Parks, Canada

Smukke bjergsøer og kolde gletsjergys

En af de flotteste søer i området er Lake Louise, der oprindeligt – meget betegnende – hed Emerald Lake på grund af sin dybgrønne farve. Søen ligger omkranset af skove, mellem Banff og Jasper, og er kendt for sit smukke, turkisblå vand. Det fortryllende grønblå farvespil i vandet skyldes, at små sten- og jordpartikler føres med gletsjernes smeltevand og reflekterer lyset. En anden smuk sø i området er Moraine Lake. Søen er kendt for sin fantastisk smukke beliggenhed omkranset af sneklædte bjergtinder, der spejler sig i det azurblå vand.

Columbia Icefields er Nordamerikas største gletsjerområde med sine i alt seks gletsjere. Her kan du komme på tur med “snocoach” op til Athabasca-gletsjeren, hvor du kommer til at gå på sne, der faldt for 400 år siden – og det er tankevækkende, at iskappen visse steder er op til 350 meter tyk!

Online rejseforedrag om Det vestlige Canada

Hør rejseekspert Susan Langerskov Buchhave fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Det vestlige Canada

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!