Oplev Perth

Smukke sandstrande og skønne naturoplevelser

Perth ligger i det vestlige Australien og er med sine brede boulevarder, livlige cafeer og smukke strande en attraktiv by at besøge

Perth – den største by i Western Australia. Delstaten er på størrelse med Vesteuropa, men her bor kun omkring 2,5 mio. indbyggere, og heraf bor 1,9 mio. i Perth. Derfor er det en udbredt opfattelse, at “det ægte Australien” findes i Western Australia.

Perth er en moderne by med et pulserende byliv, og på gaderne i byen finder du en bred vifte af restauranter, barer, cafeer og butikker.

De livlige gader Fremont Street og Hay Street Mall er populære steder for shopping og spisning, mens Northbridge-området er kendt for sit natteliv og kulturelle scene.

Byen byder også på flere kulturelle attraktioner, herunder kunstmuseer, teatre og koncertsale. Her kan du besøge Art Gallery of Western Australia, hvor du kan beundre den imponerende samling af australsk kunst, eller sætte dig godt tilrette i de røde sæder i Perth Concert Hall og se en forestilling.

Udsigt til Perth skyline i Australien
Perth skyline panorama udsigt om aftenen

Alle rejseforslag
til Perth

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

udsigt til State War Memorial i Kings Park i Perth i Australien
Indgangen til Freemantle fængslet i Perth i Australien
Udsigt op til The Bell Tower I Perth I Australien

Perths historie

Perth er hovedstaden i staten Western Australia og nok verdens mest afsidesliggende storby med sin placering i et enormt, næsten folketomt område omgivet af skove og reservater. 

Byen blev etableret i 1828 af britiske immigranter, og i 1829 fik den sit navn efter en skotsk country. I forbindelsen med guldfeberen i 1890'erne begyndte byen for alvor at vokse og har siden hen været centrum for udviklingen i Western Australia. 

Perths skønne strande

Perth er hjemsted for nogle af Australiens skønneste sandstrande, der lokker besøgende fra nær og fjern til byen. På Cottesloe Beach kan du gå en tur i det gyldne sand og opleve den livlige atmosfære. Modsat er den rolige Scarborough Beach et skønt sted for surfere, der boltrer sig i bølgerne.

Byens lange kystlinje byder på en bred vifte af strande, som du kan besøge, hvor der er plads til både at slikke sol langs strandkanten, tage en kold dukkert i det blå hav eller prøve forskellige aktiviteter til vands som snorkling, kajak og windsurfing. 

Strandudsigt ved Perth Australien
Smuk udsigt til strand og rev med lysegrønt vand i Perth, Australien
Aftenudsigt over Pinnacles Desert, Nambung National Park i Perth, Australien
Luftfoto af strand ved Perth i Australien

Enestående naturoplevelser 

Western Australia er fyldt med enestående naturoplevelser, som man kan opleve i området udenfor Perth.

Tag til Caversham Wildlife Park og se de mange specielle australske dyrearter og besøg Cervantes, der lokker med dejlige strande ud til Det Indiske Ocean, og tag en dukkert i det friske havvand. Omkring 200 km nordvest for Perth ligger Nambung National Park, der især er kendt for området The Pinnacles, hvor flere hundrede op til fem meter høje spidse klipper står spredt over et stort område - en helt enestående oplevelse. I Lancelin kan du opleve de kæmpemæssige sandklitter og prøve at “sandboarde” – og det er rigtig sjovt, når man lige har fået greb om teknikken.

Da stederne er samlet i det samme område, er det en oplagt mulighed at tage på en heldagstur og opleve dem alle sammen på én og samme dag.

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!