Oplev New York

The Big Apple

Tag en stor bid af The Big Apple, og lad dig imponere af en af verdens mest spændende og ikoniske storbyer.

Når du rejser til New York. New York er for mange det første møde med USA – på samme måde som for de millioner af immigranter, der ankom til Ellis Island med kufferten fuld af drømme. En ferie i New York byder på så mange muligheder, så man må vælge og fravælge, når det kommer til de mange verdensklasses seværdigheder, sjove oplevelser og charmerende kvarterer, der har hver sin helt særlige stemning.

New York skyline
Ellis Island New York

Oplevelser og dagsture
i New York

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Bybillede af new York
Brooklyn Bridge i aftenbelysning
Byhus i New York

Udforsk New Yorks spændende bydele

Bydelen der ligger over Downtown Manhattan, er Harlem, som tidligere var kendt som New Yorks sorte ghetto. Men Harlem forbindes også med en sort bevidsthed, der særligt i 1920’erne slog igennem med jazz, men også indenfor litteratur og teater. Oprindeligt var området nord for New York tiltænkt de rige. Man byggede elegante brownstone-huse i tre etager, men stedet endte som et slumkvarter for fattige sorte fra sydstaterne. I dag overtages mange af de gamle bygninger af velhavende tilflyttere, og om få år er bydelen måske et af de mest hippe områder i New York. Harlem er også den latinamerikanske vugge i New York, som man kan opleve i ”El Barrio” med salsamusik og højrøstede spansktalende mødre. Harlem er faktisk ikke den største sorte bydel i New York. Der er større ghettoer i Brooklyn, der ligger på den anden side af den smukke Brooklyn Bridge, som det er muligt at gå eller cykle over.

Brooklyn er en af New Yorks fem boroughs og er en mangfoldig og kreativ bydel fyldt med en god blanding af børnefamilier, kunstnere, hipster-typer og ortodokse jøder. Her ses mænd med bredskyggede hatte og lange ørekrøller, og kvinder i kjoler, der var på mode for 50 år siden. De spiser kosher-mad, taler jiddisch og lever i store familier efter strenge regler. Jøderne vandrede i starten over Williamsburg Bridge for at undslippe slummen i Lower East Side, og dengang var Brooklyn en selvstændig by. Den er i dag del af New York men tre gange større end Manhattan, og stedet har stadig sin egen rytme og atmosfære.

New York for hele familien

New York byder på oplevelser, der spænder lige fra Frihedsgudinden, MOMA og berømte Central Park til mindre kendte seværdigheder som gallerier, små museer og de spændende shoppingdistrikter på både Manhattan og i Brooklyn.

Hvis hele familien er taget af sted sammen, så er det et sikkert hit at tage på det imponerende naturhistoriske museum. Amerikanske dyr som bisonokser og brune bjørne står udstoppet side om side med løver og elefanter i livagtige tableauer, men museets store trækplaster er alligevel de mange dinosaurskeletter. Flyveøgler hænger ned fra loftet, og stegosaurus og brontosaurus står i al sin mægtige vælde i store haller og får de fleste besøgende til at måbe. Når man har besøgt museet, kan man passende gå over i den tilstødende Central Park og nyde sin frokost. Her er masser af sjove aktiviteter, men man kan også bare gå sig en tur og se, hvad newyorkere får tiden til at gå med, når de skal slappe af.

Frihedsgudinden i USA
Park i New York med blomster i træerne og hyggelige lamper
To hotdogs med udsigt til New York skyline og bro i baggrunden
Foodtruck i New York

Mad fra hele verden

New York er også et madmekka. Restauranterne repræsenterer mad fra alle verdens lande, man kan købe en hotdog for en dollar på gaden eller få kreditkortet til at gløde på en trestjernet Michelinrestaurant. Har man lyst til at prøve flere forskellige ting i et enkelt måltid, så holder de såkaldte foodtrucks efterhånden på ethvert gadehjørne og tilbyder godbidder fra hele verden til rimelige penge.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!