Oplev Darwin

Porten til Kakadu National Park

Darwin, hovedstaden i Northern Territory, er en tropisk by med en unik blanding af kultur, historie og naturlig skønhed

Byen er porten til den storslåede Kakadu National Park, der er hjemsted for utrolig biodiversitet og aboriginal kunst og kultur. Darwin byder også på smukke strande som Mindil Beach, hvor du kan nyde solnedgangsmarkeder og lækker street food. Byens historie kan udforskes på museer og mindesmærker for bl.a. 2. verdenskrigs begivenheder. Den afslappede atmosfære, de tropiske haver og det pulserende natteliv gør Darwin til en spændende destination, hvor man kan opleve det bedste af det nordlige Australien.

Mindil Beach i solnedgang i Darwin, Australien
Luftfoto af Darwin by i Australien

Alle rejseforslag
til Darwin

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Nourlangie Rock i Darwin, Australien
Billabong Bush i Darwin, Australien
Krokodille der ligger på lur i vandet i Australien

Kakadu National Park

Kakadu National Park ligger 200 km øst for Darwin og i parken der strækker sig over 19.000 kvadratkilometer. Landskabet i nationalparken Kakadu består bl.a. af flade vådområder med et netværk af floder, billabongs og sumpe og er et eldorado ikke kun for fugle, men også for krokodiller, skildpadder og øgler. En sejltur på Yellow Waters er en stor oplevelse, og der er store chancer for at opleve saltvandskrokodiller dase på breden langs floden eller se deres gule øjne stikke op over vandoverfladen.  Du kan også opleve et stort udsnit af de 250 forskellige fuglearter, der holder til i nationalparken.

I Kakadu findes klippemalerier, der er omkring 30.000 år gamle, og i Nourlangie Rock og Ubirr Rock, finder du de bedst bevarede af dem. Her får du indblik i aboriginernes mytologi og hører om, hvordan landskabet blev til i Drømmetiden. Ved Ubirr Rock kan du nyde udsigten fra Nadab Lookout ud over det næsten endeløse landskab.

Parken blev i 1992 optaget på UNESCOs verdensarvsliste over de vigtigste fredede områder på grund af sin utrolige rigdom af plante- og dyreliv.

Vildmarksoplevelser i Litchfield

Fra Darwin går turen sydpå til anderledes og overraskende naturoplevelser, og efter kun et par timers kørsel er du i nationalparken Litchfield.

Nationalparken er kendt for sine gigantiske termitboer og imponerende vandfald. Stort set hele året sender vandfaldene kaskader af vand ud over de grønne, stejle klippevægge, og Florence Falls og Wangi Falls er to af de mest betagende. Nationalparken opleves til fods, så du kan komme helt tæt på den fantastiske natur. 

Flot vandfald i Nationalparken Litchfield i Darwin, Australien
Dame stående op af et kæmpe termitbo i nationalparken Litchfield, Darwin, Australien
Mindil Beach i solnedgang i Darwin, Australien
Ubirr Rock set nede fra i Darwin, Australien

Darwins historie

Byen i det nordlige Australien blev grundlagt i 1869 af englænderne og blev opkaldt efter den verdensberømte, engelske naturforsker og geolog, Charles Darwin, der er kendt for sit bidrag til evolutionsteorien. 

Darwin har siden sine tidlige dage som en beskeden forsyningsstation gennemgået en omfattende udvikling. Særligt har to skelsættende begivenheder sat sit præg på byen – det japanske bombardement i 1942 og cyklonen “Tracy”, der i 1974 jævnede en stor del af byen med jorden, og tusindvis af bygninger blev ødelagt.  Siden har byen gennemgået en omfattende genopbygning af det tabte og har lært at tilpasse sig naturkatastrofer. 

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!