Oplev San Francisco

En by man kan opleve til fods

San Francisco ligger i delstaten Californien og byder på en enestående blanding af historie, kultur og bakkede landskaber

Modsat mange andre amerikanske storbyer, er San Francisco en by, man sagtens kan opleve til fods – men du må heller ikke snyde dig selv for en tur med en af sporvognene, der kæmper sig op ad de bakkede gader. Du kan også leje cykler, hvis du vil udforske byen på to hjul og se nogle af byens største seværdigheder som Chinatown, Union Square og broen Golden Gate Bridge, der siden 1937 været byen vartegn.

Vil du underholdes, er Fisherman’s Wharf stedet at tage til, hvor du også kan møde byens berømte søløver, og i Chinatown er oplevelsen så kinesisk, at du nemt glemmer, at du befinder dig midt i en amerikansk storby.

Vi har nedenfor samlet alle vores forskellige rejser, der går til San Francisco, og uanset om du er mest til kør-selv-ferie i bil, rundrejser med dansk rejseleder eller ferie i autocamper, så er der noget for enhver smag. Skulle du mod forventning ikke finde den rejsekombination, du altid har drømt om, så tøv endelig ikke med at hive fat i os, da vi selvfølgelig skræddersyer rejsen, så den passer lige til dig.

Bybillede af bakke i San Fransisco
Chinatown i San Fransisco

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Golden Gate Bridge i San Fransisco
Bybillede af huse i San Fransisco
Golden Gate Bridge i San Fransisco

Ikoniske Golden Gate Bridge

Man kan ikke tage til San Francisco uden at tage en tur over Golden Gate Bridge, som også er det vartegn som mange forbinder byen med.  Golden Gate Bridge blev bygget mellem 1933 og 1937 og åbnede den 27. maj 1937. Broen forbinder San Francisco med Marin County og strækker sig over den ikoniske Golden Gate-udmunding, der forbinder Stillehavet med San Francisco-bugten. Med en længde på 2,7 kilometer og en højde på 227 meter over vandoverfladen var det på tidspunktet for byggeriet en af verdens længste og højeste hængebroer, men er sidenhen blevet overgået af bl.a. Storebæltsbroen.

Den unikke orange farve, der kaldes "International Orange", blev valgt for at sikre synlighed i byens tætte tåge. I dag er Golden Gate Bridge en af de mest fotograferede og elskede seværdigheder i San Francisco. Tag en cykel- eller en gåtur over den ikoniske orange bro, der står i kontrast til det blå hav og de grønne bjerge som indrammer seværdigheden.

Livlige Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf er en af San Franciscos mest populære turistdestinationer og er beliggende ved byens nordlige havnefront. Dette livlige kvarter har en rig maritim historie og har bevaret sin autentiske charme gennem årene.

En af de største trækplastre er det kulinariske tilbud, og her kan du smage på friskfangede fisk og skaldyr – et sandt paradis for madentusiaster, der ønsker at forkæle deres smagsløg med alt godt fra havet. På Pier 39 kan du møde de dasende søløver, der slapper af på de flydende platforme, og lade dig underholde af gadekunstnere og gademusikere.

Fisherman's Wharf er også porten til Alcatraz Island, der tidligere fungerede som et berygtet fængsel, og her kan du gå på opdagelse i fængselsøens spændende fortid.

Udover det maritime tema byder Fisherman's Wharf på et væld af butikker, souvenirs, caféer, restauranter, underholdningsmuligheder, og museer, der fortæller om San Franciscos rige maritime arv.

Sæler på Fisherman's Wharf
Luftfoto over Alcatraz Island
San Fransiscos gader med sporvogne
Bybillede af bakke med huse i San Fransisco

San Franciscos historie

San Franciscos historie, strækker sig tilbage til det 18. århundrede, da det blev grundlagt som en spansk missionsstation i 1776. Byen voksede hurtigt i løbet af den californiske guldfeber i midten af 1800'erne og blev et centrum for handel og kultur.

I 1906 blev San Francisco ramt af en ødelæggende jordskælv og en efterfølgende brand, der næsten lagde byen i ruiner. Trods de massive ødelæggelser blev San Francisco hurtigt genopbygget og blev et vigtigt økonomisk centrum på vestkysten.

I dag er San Francisco en moderne metropol, og er kendt for sin smukke natur, brostensbelagte gader, charmerende kvarterer og som hjemsted for mange tech-selskaber i Silicon Valley.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!