Oplev Sydstaterne

The Deep South

Der er en verden til forskel fra det mondæne Hollywood og hippe New York til USA’s sydlige stater, og man kan godt få den tanke, at man er kommet til et helt andet land.

På en rejse gennem sydstaterne Louisiana, Georgia, Mississippi, Alabama og South Carolina, der udgør “The Deep South”, vil omgivelserne måske føles velkendte, hvis du har set filmene “Borte med blæsten” og “Forrest Gump”. Men det er noget helt andet at være der in real life, når du kan dufte magnoliatræerne, smage den berømte mint julep-drink og falde i søvn til lyden af syngende cikader i den mørke sydstatsnat.

Mange steder vil du føle dig hensat til en svunden tid, f.eks. i Natchez ved Mississippi-floden. Byen blomstrede i midten af 1800-tallet, da en stor del af bomuldsproduktionen blev udskibet fra byen. Velstanden blev omsat til prægtige “mansions” med overdådigt interiør. I dag er de et minde om en livsstil, som sluttede med den amerikanske borgerkrig.

Aftenbillede af havn med hjuldamper og by i baggrunden i Sydstaterne
Flot udsigt til to personer i en kano i solskin i Sydstaterne

Alle rejseforslag
til Sydstaterne

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Skilt på gadehjørne i New Orleans
Hus med balkon i Sydstaterne
Aftenbillede af lysskilt i Nashville

Musikhistorie i Nashville, New Orleans & Memphis

Jazzmusikken blev født i New Orleans, men det er musik i alle tonearter, der næsten døgnet rundt strømmer ud fra spillestederne i The French Quarter, der er byens hjerte. Kvarteret er kendt for sine smukke huse med de dekorative smedejernsbalkoner, der nærmest hænger ud over gaderne. Mange restauranter har i øvrigt servering her oppe i første sals højde.

Du kan også møde musikhistorien i legendariske Nashville, der er countrymusikkens hovedstad. Alt står i musikkens tegn i Nashville, hvor bl.a. Grand Ole Opry er en institution. Siden 1925 har der været sendt musikprogrammer i radioen herfra, og mange country- og westernstjerner har startet deres karriere i de legendariske omgivelser. Og er man først gået i gang med musikhistorien, er det er must at besøge Memphis – ”Home of the Blues. Birthplace of Rock’n’Roll” – som de siger i Memphis. Det var i Sun Studio i Memphis, at Elvis Presley begyndte sin karriere, og det er også i Memphis, du kan besøge ”Graceland”, der var Elvis Presleys hjem fra 1957 til hans død. En af de nyere seværdigheder i Memphis er Memphis Rock’n Roll Museum, hvor du bl.a. kan se B.B. Kings guitar, og hvor der ofte er levende musik.

Hjuldampere og sumpområder

Uden for New Orleans er der sump så langt øjet rækker, og der er mange muligheder for at komme med på sejlture i sumpområdet. Ofte er guiden en levende cajun-legende, der ikke blot kender området som sin egen bukselomme, men som også er en god historiefortæller. Tidligere foregik al trafik på Mississippi-floden med hjuldampere, og om bord “Steamboat Natchez” kan du på en tur fra New Orleans opleve lidt af stemingen fra dengang.

Hjuldamper i Mississippi
Udsigt til flod i aftenlys i Sydstaterne
Udsigt til byhus i Sydstaterne
Udsigt til flod med frodig skov på siderne Sydstaterne

Sydstaternes Cajun-kultur

Når du rejser til Sydstaterne vil du støde på begrebet “cajun”, der refererer til den etniske gruppe af fransk-canadiere, som blev fordrevet af englænderne i begyndelsen af 1800-tallet, og som valgte at slå sig ned i det sydlige Louisiana. Men cajun-kulturen lod sig ikke undertrykke! Selv om fransk-canadierne i tidens løb er blevet påvirket af andre befolkningsgrupper, lever traditionerne i bedste velgående. Det kan f.eks. høres i de karakteristiske ballader sunget på fransk og opleves på restauranterne, hvor der næsten altid er de typiske retter “gumbo” og “jambalaya” på menukortet.

New York: Din bucketlist til oplevelser og seværdigheder

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!