Oplev Adelaide

Kunst, kultur, vin & natur

Adelaide er en charmerende by, som er smukt placeret helt ned til det brusende Stillehav og omgivet af tårnende bjerge og grønne områder

I Adelaide finder du et bredt udvalg af kunst- og kulturoplevelser, med spændende museer, gallerier og festivaler. Omkring byen kan du ligeledes få storslåede naturoplevelser i mødet med det australske dyreliv, den røde outback, grønne vinområder og ikke mindst indbydende sandstrande.

Når du rejser til Adelaide, venter en hel verden af oplevelser på at blive udforsket!

Aftenudsigt over havn med hyggeligt lys i Adelaide i Australien
Udsigt til Flinders Rangers i Australien

Alle rejseforslag
til Adelaide

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Udsigt til blomster og vegetation i Adelaide i Australien
Udsigt til flere Kænguruer i grøn natur i Australien
Udsigt fra bil til rød ørkenlandskab Arkaoola i Australien

Kunst og kulturhistorie i Adelaide

Nogle af de største seværdigheder i Adelaide har kunst og kulturhistorie som omdrejningspunkt. The Art Gallery of South Australia har eksisteret siden 1881 og huser en af landets ældste kunstsamlinger. Galleriet har en omfattende samling på næsten 47.000 kunstværker, der spænder over 2.000 år, med alt lige fra malerier og fotografier til tøj, keramik og møbler, samt en stor samling af Auguste Rodin skulpturer.

En af Adelaides andre must see-oplevelser er The South Australian Museum, som har verdens største samling af aboriginal kunst og kulturmaterialer.

Naturen i og omkring Adelaide

Adelaide er omringet af storslået natur, og byen er derfor et oplagt udgangspunkt til at udforske de mange naturoplevelser i Sydaustralien. Inde midt i Adelaide finder du et stort udvalg af grønne parker og haver, hvoraf en af de mest populære er Adelaide Botanic Garden – gå en tur igennem de farvestrålende haver og udforsk mangfoldigheden af planter fra den australske natur og resten af verden, samt betragte havens spændende arkitektur. Hele herligheden strækker sig over 50 hektar.

Hvis du trænger til en afslappende dag ved vandet, kan du tage på en kort køretur til en af byens dejlige sandstrande. Kun 15 minutter fra centrum ligger Glenelg, en forstad til Adelaide med den fineste hvide sandstrand. Og hvis du kører yderligere 15 minutter, kommer du til South Port Beach, der har en dejlig strandpromenade, hvorfra du kan nyde en smuk solnedgang.

Udsigt til indgangen i Adelaide Botanic Garden i Australien
Udsigt til natur i solnedgang i Adelaide i Australien
Vinstokke i Adelaide, Australien
Vinmark med vinstokke så langt øjet rækker i Adelaide, Australien

Vinområder og outback

Hvis du er vild med vin fra Australien, skal du helt sikkert opleve Barossa Valley – et skønt vinområde udenfor Adelaide, der har gjort sig kendt i hele verden på grund af sin prisbelønnede vin. Her kan du opleve en af de mere end 150 vingårde, hvor du kan få en rundvisning i produktionen og komme til vinsmagning, mens du nyder udsigten over de grønne vinmarker.

På din rejse til Australien er det et must at opleve den australske outback – og det kan du faktisk lidt nord for Adelaide i nationalparken Ikara-Flinders Ranges. Når du kører gennem Flinders Ranges, bliver du betaget af de tårnende klipper og dybe kløfter, der grænser op til de støvede, røde veje. Det er en fem timers køretur fra Adelaide, og det er derfor helt oplagt at tage en overnatning på et af områdets lækre resorts eller lodges.

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!