Oplev Alaska

The Last Frontier

Kom næsten til verdens ende, når du rejser til Alaska! ”The Last Frontier” – til civilisationens grænse – siger lidt om vildmarkseventyret, der venter i USA’s største delstat. 

Her vil du opleve, at de få modkørende biler i ny og næ er de eneste andre mennesker, du møder på en hel dag ude i naturen, og i de små byer, der mest af alt minder om forvoksede tankstationer, kan du få en snak med skæve eksistenser og ukuelige eventyrer.

Selv om mange områder i Alaska kun kan nås med fly eller skib, har staten et godt vejnet med asfalterede veje. Der er altså ikke noget at betænke sig på, hvis du vil på kør-selv-ferie eller på en fantastisk rundrejse. En god portion nysgerrighed og lysten til at opleve steder, hvor civilisationen ikke har sat sine spor, er såmænd alt, der skal til – og god tid naturligvis. Til gengæld får du naturoplevelser, som ingen andre områder på det nordamerikanske kontinent kan matche.

 

Hval i Alaska
Udsigt til vej og natur i Alaska med skov og sneklædte bjerge

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Udsigt til by og bjerge i Alaska
Isbjerge i havet i Alaska
Flot udsigt over hav, skov og bjerge i Alaska

Hovedstaden Anchorage

Når du rejser til Alaska, vil dit første møde sandsynligvis være med statens største by Anchorage, der efter landets forhold er en veritabel metropol, hvor man finder de ca. 300.000 indbyggere ud af statens samlede indbyggertal på ca. 735.000. Hovedstaden Juneau har til sammenligning 31.275 indbyggere. De fleste af Alaskas indbyggere bor ved kysten i Alaskabugten og mod den sydlige grænse til Canada. 

Alaskas enestående natur

Alt ved Alaska er bare stort – her finder man verdens største bjørn, den brune bjørn, gletsjere der er større end nogle af USA’s stater og nationalparker på størrelse med lande. Det er også her, man finder bjerget Mt McKinley, hvis navn blev ændret tilbage til det oprindelige navn, Denali, af præsident Barack Obama i august 2015. Denali betyder ”Den høje” og er med sine 6.190 m da også USA’s højeste bjerg. Du kan opleve bjerget i Denali National Park, der er et vildmarksområde af dimensioner på ikke mindre end 6 mio. hektar. Om sommeren bliver tundralandskabet til et blomstrende tæppe, og trækfugle nyder de store vidder. Det er ikke tilladt at køre i egen bil i nationalparken, men der går shuttlebusser fra besøgscenteret. Der er kun en vej i Denali National Park, og den er ikke længere end 91 miles. Heraf er det kun de første 15 miles, som det er tilladt at køre på. I Denali National Park taler man ligesom i Afrika om “The Big 5”, men det er unægtelig andre dyr, der her er tale om, da de fem er: grizzlybjørne, snefår, rensdyr, elge og ulve.

Bjørne i Alaska
Sæler på is i vandet i Alaska
Flot udsigt til sneklædte bjerge i Alaska
Ulv i Alaska

Alaskas historie

Alaska var oprindeligt beboet af indianere, inuitter og aleuter. I dag udgør de et mindretal på 16 pct. af befolkningen, hvor resten udgøres af amerikanere. USA købte Alaska i 1867 for to cents pr. hektar, og området blev i 1959 optaget som den 49. stat, hvilket gjorde den til USA’s største stat. 

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!