Oplev Fraser Island

Verdens største sandø

Fraser Island byder med sine smørbløde sandstrande, azurblå vand og en rig biodiversitet på en helt uforglemmelig oplevelse, når du besøger verdens største sandø

Beliggende ud for Queenslands kyst, lige syd for Great Barrier Reef, er Fraser Island  hjemsted for en imponerende mangfoldighed af økosystemer, og er en skatkise fyldt med de mest fantastiske naturoplevelser. 

Her finder du store sandklitter, regnskove, krystalklare søer og ferskvandsfloder, der flyder let og elegangt gennem det gyldne sand. Øen er også kendt for sine unikke skovområder med træer, der skyder direkte op af sandbunden. På øen kan du også være heldig at spotte de nysgerrige dingoerne, der strejfer rundt på øen. 

Fraser Island har med rette også fået en plads på UNESCOs verdensarvsliste, da det føles som at træde ind i et sandt paradis.

Fraser_Island_iStock-93172659
320x213_Hervey_Bay_333x270

Alle rejseforslag
til Fraser Island

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Fraser_Island_iStock-921726580
Fraser_Island_iStock-147257334_333x270
Fraser_Island_93174953_323x390

Fraser Island på fire hjul

Fraser Island er én stor nationalpark, og rummer intet mindre end 184.000 hektar. Da der ikke er asfalterede veje på Fraser Island, men kun hjulspor i sandet, anbefales det at tage med på en guidet tur i 4WD rundt på øen. Her oplever du bl.a. Lake McKenzie, Eli Creek, The Cathedrals og Maheno-skibsvraget, og der cruises rundt på øens ”hovedvej”, som er stranden 75 Mile Beach – det i sig selv er en speciel oplevelse.

Oplev øens rige dyreliv

Med sine 123 km er fra nord til syd og 15 km fra øst til vest  og de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskove med træer, der bliver 70 m høje, er Fraser Island et sandt paradis for flere af øens beboere. Her kan du opleve det spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, australiens vilde hund, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Øen er også hjemsted for et rigt fugleliv, og man regner med, at der findes omkring 350 forskellige fuglearter på øen. 

Dingo_Fraser_Island_iStock-172453846
Hvalsafari_Fraser_333x270
Lake_McKenzie_333x270
Eli_Creek_Fraser_Island_iStock-1486350309

Øens seværdigheder

Fraser Island byder ikke kun på et rigt dyreliv, men også en række naturvidundere og seværdigheder, som er værd at lægge vejen forbi.

Lake McKenzie-søen er kendt for sit krystalklare ferskvand og er omgivet af kridhvidt sand, der lokker en til en forfriskende dukkert. Eli Creek er den største ferskvandsflod på øen og kaster op til fire millioner liter frisk, klart ferskvand ud i havet hver time. Det halvbegravede skibsvrag Maheno er et gammelt skib, der i 1935 blev drevet i land på Fraser Island under en tropisk cyklon, og er et must-see på øen. The Cathedrals består af farvede sandstenklipper, der er formet gennem millioner af år af vinden og regnen fra Stillehavet.  De røde, brune, gule og orange nuancer står i en smuk kontrast til øens hvide sandstrande, frodige natur og azurblå vand.

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!