Rejser til Grækenland

På sporet af Antikken

Historiefortællingernes arnested – fra Sokrates og Zeus til Homers episke digt Iliaden  

Strøet ud i havet, lokker de græske øer med kilometervis af skønne badestrande, hvor turismen blomstrer, mens fastlandet er fyldt med antikke fæstninger, byzantinske klostre og tempelruiner tilegnet de gamle guder. 

Når du rejser til Grækenland, rejser du til et sammensat land fyldt af historie og formet af fortællinger! Det var her, de første takter til demokratiet blev slået an. Det var her, guder som Zeus og Athene herskede, teaterkunsten blev fremelsket på amfiteatre, og det var her, store sportspræstationer blev belønnet med medaljer og laurbærkranse på verdens første olympiske stadion.

Grækenland kan desuden bryste sig af at have Europas ældste køkken med rige traditioner for vin- og olivenolieproduktion. Feta, tzatziki og den skønne græske salat kender de fleste, men det hele smager altså bare lidt bedre på en lille taverna serveret med ægte græsk gæstfrihed.

Find din næste rejse til Grækenland nedenfor.

Athen_iStock-1141586781_323-390
Ruiner_ved_Olympia_og_gr_nne_tr_er_Gr_kenland_333-270

Alle rundrejser til Grækenland

 1. Storbyferie i antikkens Athen
  Storbyferie i antikkens Athen

  5 dage - fra 8.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Det klassiske Grækenland
  Det klassiske Grækenland

  8 dage - fra 12.495 kr.

  SE REJSEN
Akropolisklippen_klassisk_udsnit_Athen_Gr_kenland_450-555
Platon_Athen_iStock-1194616816_333-270
Athen_byliv_iStock-1266223363_323-390

Oplev Antikkens Athen

At landet har en rig historie kan du ved selvsyn erfare, når du går rundt midt i den græske hovedstad, Athen. Her støder man fortsat på nye og vigtige fund fra oldtiden, når der graves ud til nye bygninger, og i den gamle bydel finder du historiens aflejringer side om side med det moderne liv, der leves i de små, krogede gader.

Over byen troner den mægtige Akropolisklippe med det yndefulde Parthenontempel, der kan ses hele døgnet. Om dagen oplyst af solens stråler og om natten under den stjernefyldte nattehimmel af projektørlysenes skær. Når du rejser til Grækenland er den UNESCO-fredede antikke helligdom et must at besøge, og selvom mange andre har fået samme idé, er det alligevel magisk at gå rundt og prøve at forstå, hvordan det var at leve dengang for så længe siden blandt de mange søjler og templer.

Smag på Grækenland

Når du rejser til Grækenland, skal du glæde dig til at lade smagsløgene gå på opdagelse på en af de mange tavernaer, hvor der serveres Middelhavsretter lavet af friske råvarer, kvalitetsolie og friskfanget fisk eller grillstegt lammekød. Ser du nærmere efter på spisekortet, vil du finde en del ligheder mellem det græske og det tyrkiske køkken, såsom fyldte vinblade (dolmades) og desserten baklava.

Gr_sk_mad_iStock-1216786785_450-555
Dolmades_iStock-1451072029_333-270
Feta_oliveolie_iStock-1370336619_333-270
stemningsbillede_d_r_og_stole_Gr_kenland_450-555

Grækenlands delikate oste

Noget andet du vil blive mindet om på din rejse til Grækenland, er, at landet er kendt for sine delikate oste, heriblandt feta, sine oliven, sin olivenolie og vin – og vil du prøve en helt speciel vinoplevelse skal du bestille et glas retsina, der er kølig hvidvin tilsat harpiks fra pinjetræet. Det er også her på de lokale tavernaer, at du kan møde det græske folk og få en fornemmelse af deres sindelag og en smagsprøve på den helt særlige gæstfrihed, filoxenia.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Grækenland

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb og museer

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!