Oplev Californien

Det bedste af USA samlet i én stat

Et amerikansk ferieeventyr af filmglamour, palmestrande, summende storbyer og verdensberømte nationalparker 

Vil du opleve alt det bedste af USA – samlet i én stat? Så er Californien uden tvivl svaret. For her venter mange af de bedste oplevelser, seværdigheder, nationalparker og storbyer i USA som et eldorado af uforglemmelige ferieoplevelser. Glæd til charmerende San Francisco og ærkeamerikanske Los Angeles. Find eventyrlysten frem og gå på opdagelse i storslåede Yosemite National Park, golde Death Valley, og se verdens største træer i Sequoia. Kør langs USA’s smukkeste kystvej, Higway 1, til ikoniske Big Sur og solkyssede kystbyer som Santa Cruz, Monterey og Santa Barbara. Og skål på rejsens skønneste oplevelser i amerikanske vine i Napa Valley. 

Gå på opdagelse og find inspiration til dit næste ferieeventyr i Californien nedenfor.

Bybillede af bil i San Fransisco
Santa Monica Pier forlystelse på stranden i Californien

Oplevelser og dagsture
i Californien

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Smuk udsigt over Yosemite National Park
Death Valley i Californien
Verdens største træer i Sequoia, Californien

Nationalparker i Californien 

I Californien er det næsten, som om hele USA’s mægtige og mangfoldige natur er samlet ét sted. Her venter verdensberømte nationalparker som Yosemite National Park på dig med sine frodige dale, knejsende bjergtinder, spejlblanke søer og ikoniske udsigter. I Kings Canyon bruser vandfaldene uspoleret, og bjørnene pusler langs flodbredden. I Sequoia forbløffes du over kæmpetræerne, der hører til verdens største. Fra Sierra Nevada-bjergkædens frodige natur til det golde landskab i Death Valley, der strækker sig, så langt øjet rækker. I Joshua Tree National Park møder du ørkenens unikke flora og fauna, og ved Lake Tahoe betager den billedskønne natur ved en af Nordamerikas største søer. Så hvis du drømmer om at opleve USA’s natur og nationalparker for fuld udblæsning – med alle sine forskellige facetter – ja, så er Californien svaret! 

Storbyliv på ægte amerikansk 

Du har sikkert besøgt Californien hjemme fra sofaen via film og TV-serier flere gange, end du kan huske – for med filmstudierne i Hollywood lever palmestrandene i Los Angeles og San Franciscos bakkede bybillede med smukke træhuse i enhver af os. Derfor er det også ekstra sjovt at tage på oplevelse blandt de ikoniske lokationer og seværdigheder.

Glæd dig til med egne øjne at opleve Venice Beach, Beverly Hills, Griffith Observatoriet, Santa Monica Pier og det legendariske Hollywood-skilt i L.A. Her stræber den amerikanske drøm mod skyerne – fra surfere, der erobrer Stillehavets bølgetoppe og skuespillertalenter, der drømmer om livet på det store lærred som Hollywood-stjerner millionærer, der lever i sus dus i prægtige palæer i Beverly Hills.  

I San Francisco løber byens vartegn – Golden Gate Bridge – med opmærksomheden! Hop på sporvognen op ad de stejle gader, eller stik til søs til fængselsøen Alcatraz, der er kendt for at have huset fanger som Al Capone. San Francisco er spækket med must see-seværdigheder.

Venice Beach med hav og palmer i smukt lys
Hollywood skiltet i solnedgang
Dækket bord med vinflaske og glas i Napa
Vindruer fra Californien

Vin og landidyl i Napa og Sonoma 

Vil du smage dig gennem de bedste amerikanske vine, se vidstrakte landskaber af vinmarker og trække vejret lidt længere ned i maven, så læg vejen forbi et af de mest berømte vinområder i USA og Californien – Napa Valley! Her ligger vinmarker og lokale vingårde spredt som et net af delikate smagsoplevelser. Et populært must see for alle vinelskere! Eller besøg Sonoma, der også er blandt de vigtigste områder i Californiens rige vinland. Her venter en udsøgt og mindre turistet oplevelse i et sceneri af bugtende vinmarker og landlig idyl. Californien er bestemt staten for vinelskere og kulinariske feinschmeckere. 

Highway 1 – den smukkeste kyststrækning i USA

Ingen rejse til Californien uden en tur langs den smukkeste kyststrækning i det vestlige USA, nemlig ikoniske Highway 1 – kendt fra utallige film og TV-serier. Highway 1 smyger sig langs det meste af Stillehavskysten i Californien. Kilet ind mellem dramatiske grønne højdedrag og Stillehavets uendelige horisont er ruten blændende smuk i sig selv – og læg hertil en perlerække af oplevelser undervejs.

Her venter den berømte bro ved Big Sur, og den ene charmerende kystby efter den anden flankerer kyststrækningen. Tag i tivoli med havudsigt i hyggelige Santa Cruz, tag på hvalsafari i Monterey, nyd havnepromenaden i Santa Barbara, eller spadsér i vandkanten med udsigt til mangemillionærernes overdådige strandvillaer i Malibu. Du kan også spotte søelefanter ved Elephant Seal Vista Point, eller tage på tidsrejse tilbage til startskuddet på de brølende 1920’ere på Hearst Castle, hvor giraffer, zebraer, dekadent byggeri, ekstravagante fester har samlet den amerikanske elite af politikere, journalister, forfattere og skuespillere – inkl. personligheder som Winston Churchill, Charlie Chaplin og Greta Garbo. 

Highway 1 i Californien med udsigt over havet og bjerge
Highway 1 i Californien med udsigt over bro, havet og bjerge
Autocamper klar til roadtrip i Californien
Udsigt over Los Angeles i Californien

Rejs på egen hånd i Californien 

Californien er som skabt til roadtrip. Tryk play til amerikanske hits som ”California Dreamin'”, ”Wannabe in L.A.” og ”Hit the Road Jack” og forelsk dig i den berusende frihed, når du kører mod det ene californiske eventyr efter det andet. Lad os skræddersy din kør-selv-ferie i bil eller autocamper helt efter dine ønsker og i tæt samarbejde med dig. Med en skræddersyet rejseplan og kufferten fyldt med vores rejseeksperters gode tips, har vi sørget for alle detaljerne, så du kun skal fokusere på at nyde rejsen! 

Rundrejse i Californien med dansk rejseleder 

Rejs til Californien med dansk rejseleder – på vores rundrejser i det vestlige USA og Californien har vi håndplukket de bedste oplevelser og seværdigheder til dig i et indholdsrigt rejseprogram, hvor du hele vejen er i godt og vidende selskab med en dygtig dansk rejseleder. 

Pukkelhval i havet ud for Californien
Golden Gate Bridge i San Fransisco

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!