Oplev Alberta

Smaragdgrønne søer og  sneklædte bjergtoppe

Er du vild med smaragdgrønne søer, høje sneklædte bjergtoppe og masser af uspoleret natur? Så er Alberta bestemt et besøg værd

Provisen byder på et utal af naturoplevelser, der spænder fra majestætiske bjerge og isblå søer til uendelige prærier og hele fem vidunderlige nationalparker, hvoraf Banff National Park og Jasper National Park er de mest kendte – og det er med god grund.

I begge parker kan du opleve den storslåede bjergkæde Rocky Mountains, som strækker sig hele vejen fra det sydlige New Mexico i USA til den nordligste del af British Columbia i Canada. Der er altså rig mulighed for at tage på vandreture og få kameraet fyldt op med enestående naturbilleder.

Se vores udvalg af rejser til Alberta nedenfor. 

Smuk udsigt til vandfald, træer og bjerge i Alberta
Udsigt over Sunwapta i Alberta

Oplevelser og dagsture
i Alberta

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Udsigt til Banff National Park
Flot udsigt over sø og bjerge i Alberta i Canada
Udsigt over Sulphur Mountain i Banff National Park

Banff National Park

Banff er den mest populære by i Rocky Mountains og ligger i en bred dal ved Bow River med flot udsigt til de omkringliggende bjerge.

Banff National Park blev oprettet allerede i 1885 og er dermed Canadas første nationalpark. Årsagen var, at man ville beskytte de mineralholdige kilder, der var fundet i området. Naturen er rå og uspoleret, og søerne i Rocky Mountains med de eventyrlige farver er et helt kapitel for sig. Den måske smukkeste udsigt på din rejse i det vestlige Canada kan du opleve, hvis du tager svævebanen til toppen af Sulphur Mountain. Herfra er der en pragtfuld udsigt over Bow Valley og floden, der skærer sig gennem bjergene. Læg vejen forbi det prægtige Fairmont Banff Springs Hotel og nyd naturen ved Bow Fall.

Om aftenen er der liv i den charmerende by og rig mulighed for at finde en hyggelig restaurant og bar.

Jasper National Park

Jasper National Park er den næststørste nationalpark i de canadiske Rocky Mountains og byder på et overflødighedshorn af naturoplevelser.

Blandt snedækkede tinder, isblå bjergsøer og dybe skove, er det muligt at opleve det vilde canadiske dyreliv. Sortbjørne, grizzlybjørne, elge og amerikanske havørne er blot nogle af de mange dyr, du kan være heldig at opleve helt tæt på. Tag Sky Tram til toppen af Whistler Mountain og nyd det pragtfulde natursceneri over området. Husk også at køre den smukke tur gennem Maligne Canyon til den krystalklare sø, Maligne Lake.

På vejen ind til Jasper by, passeres Mount Robson, som med sine 3.954 meter er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Jasper by er ikke særlig stor. Her findes ingen kædebutikker, men kun lokale restauranter og mindre erhvervsdrivende. Hold øjnene åbne om aftenen, for det er ikke usandsynligt, at hjorte og andre dyr bevæger sig ned i byen, når mørket falder på.

Udsigt over Jasper National Park i de canadiske Rocky Mountains
Udsigt over Sunwapta i Alberta
Udsigt over turkise Peyto Lake i Alberta
Udsigt over Icefields Parkway

Den berømte Icefields Parkway

Alberta er også hjemstedet for den berømte Icefields Parkway, der forbinder Jasper og Banff og byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige!

Vejen er 230 km og har de flotteste naturscenerier med gode chancer for at komme til at se en bjørn eller to i vejkanten. Icefields Parkway snor sig mellem forrevne bjerge, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas, The Bow og Sunwapta.

Undervejs vil du opleve nogle af de mest ikoniske naturlige vidundere i Canada, herunder Athabasca-gletsjeren, Columbia Icefield og Peyto Lake.

Online rejseforedrag om Det vestlige Canada

Hør rejseekspert Susan Langerskov Buchhave fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Det vestlige Canada

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!