Royale Skotland

4,3 UD AF 5

En eventyrlig Skotland-rundrejse med alt det, Skotland er kendt for!

Glæd dig til en historie, der er lige så dramatisk som højlandets landskaber!

Kom med på sporet af historien på Scone Palace, hvor skotterne i en periode på 1.000 år kronede deres konger, og når turen går til Culloden Battlefield, hvor englænderne nedkæmpede de oprørske skotske klaner.

Du får toppen af naturoplevelser i det skotske højland, hvor dybe dale, brusende floder og smukke søer skaber et storslået sceneri.

Det eventyrlige og det skønne står de mange slotte for. På denne rundrejse har vi inkluderet en perlerække af slotte, som tager os med gennem vidt forskellige verdener. Med til slotsoplevelserne hører imponerende haveanlæg, der ofte har været en nydelse gennem århundreder.

Det moderne Skotland oplever vi i byen Aberdeen, og et besøg på et whiskydestilleri er naturligvis også flettet ind i programmet.

Bemærks venligst:  På denne rundrejse er der på alle afgange i august inkluderet billetter til Royal Edinburgh Military Tattoo – en festlig oplevelse!

Fra kr. 13.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller

 • Perfekt blanding af storslåede slotte, hyggelige landsbyer og historiske monumenter 
 • Inkl. halvpension og alle udflugter samt alle entréer på rundrejsen
 • Besøg på whiskydestilleri inkl. whiskysmagning
 • Byvandring i Edinburgh, hvor du ser Edinburgh Castle
 • Oplev en perlerække af slotte, der fortæller hver sin historie
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Old_Man_of_Storr_rock_formation_185816155_323-390
Urquhart_Castle_Loch_Ness_146967128_333-270
Royale_Skotland.Sk_rmbillede_2023-10-10_132011

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Edinburgh og videre til Dundee

Vi lander i Skotlands hovedstad Edinburgh og kører til Dundee og tjekker ind på vores hotel, hvor vi spiser middag.

Bemærk venligst!

På afgangene d. 1/8, 8/8, 15/8 og 5/9 ankommer rejsende fra Billund til Edinburgh om morgenen, hvorefter der er rundtur i Dunfermline Abbey, inden turen går videre mod Dundee.

På afgangene d. 30/5, 6/8 og 13/8 ankommer rejsende fra København til Edinburgh om eftermiddagen, hvorfor vi på disse afgange kører direkte mod Dundee.

 

 

Her bor du

Holiday Inn Express Dundee

    LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 Aftensmad

 

Edinburgh_1_450-555
Dag 2Dunfermline Palace og St. Andrews med ruinerne af Skotlands største katedral

Dunfermline var i flere århundreder den skotske hovedstad, hvorfor der opstod et stort middelalderligt kompleks af klosterbygninger og et kongeligt slot. Vi kommer forbi slottet med bl.a. udsmykningen for den danske prinsesse Anne, der var datter af Frederik 2.

Turen går videre til St. Andrews syd for Dundee. Byen er især kendt for et af Storbritanniens ældste og mest prestigefyldte universiteter. Som regel er det Oxford og Cambridge, der forbindes med den status, men det gælder altså også St. Andrews, og at kunne skrive St. Andrews på sit CV er adgangsbillet til en lovende akademisk karriere. Vi oplever den specielle stemning i den lille universitetsby og spiser frokost i en af de mange restauranter og caféer – måske samme sted, hvor prins William mødte hertuginden af Cambridge, bedre kendt som Kate Middleton!

Den store attraktion i byen er dog er ruinerne af St. Andrews Castle og St. Andrews Cathedral. Fra 800-tallet lå her en vigtig kirke, som senere blev til en katedral og endnu senere til et ruinkompleks. Der er tale om ruinerne af den største katedral bygget i Skotland – et 119 m langt bygningsværk, som det tog omkring 150 år at bygge. Selv om der i dag kun er tale om en ruin, er det en fantastisk oplevelse at være omgivet af ruinerne her helt ude på kanten af klipperne med udsigt over Nordsøen. St. Andrews Castle ligger også med udsigt over det brusende hav.

I dag står ruinerne som et vidnesbyrd om en turbulent periode i historien, hvor skotter og englændere med skiftende succes kæmpede om slottet. Vi går på opdagelse i de historiske ruiner og kommer bl.a. ned til de skumle og dystre fangekældre fra 1600-tallet. Byen St. Andrews er også kendt for sine mange golfbaner, og når vi forlader byen, kommer vi forbi den berømte golfbane, hvor verdenseliten spiller Masters.

Vi kører tilbage til Dundee og nyder resten af dagen i byen.

 

 

Her bor du

Holiday Inn Express Dundee

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

14.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_2.555x450
1.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_2.270x333
Dag 3Scone Palace, Cairngorms National Park & Braemer Castle

Vi kører til Scone Palace, der er leveringsdygtig i en lang og interessant historiefortælling, da Scone Palace er stedet, hvor skotterne i over 1.000 år kronede deres konger. Det begyndte med et kloster, der blev ombygget til en borg, og i dag er det et fornemt slot. Den nuværende udformning af slottet er fra 1800-tallet og rummer en fin samling af møbler og kunst.

Vi går en tur i den imponerende park, der har været vidne til de historiske begivenheder. I parken er der bl.a. en stor samling af 250 år gamle Douglasgraner, som tiltrækker turister fra hele verden. Den berømte samling skyldes, at den daværende slotsgartners botanikintereserede søn var på ekspedition i Nordamerika og sendte både frø og planter hjem fra Vestkysten.

Efter slotsbesøget tager naturen over. Vi kører nordpå og til højlandet, og ruten går gennem den fascinerende Glen Shee – en snæver dal med stejle sider og dramatiske klippeformationer. Her på kanten af Storbritanniens største nationalpark Cairngorms er der gode chancer for at spotte vildt og rovfugle.

Om eftermiddagen besøger vi Braemar Castle, der er omgivet af det mest storslåede natursceneri og med udsigt til Cairngorm Mountains, og selv om slottet ikke har kongelige ejere, er det et interessant alternativ. Slottet blev omtalt allerede i middelalderen, og hvad der oprindeligt var en jagthytte blev senere til en fæstning, og efter at have været militærkaserne dannede slottet ramme for et fredeligt familieliv. Siden 2006 har slottet lejet ud til en lokal fond, de står for turistoplevelsen.

Dagens sidste strækning går gennem den smukke Dee-dal til Aberdeen, som er vores base de næste to nætter.

Bemærk venligst!

På afgangen 5/9 er Braemar Castle desværre lukket, og vi besøger derfor i stedet Glamis Castle.

 

Her bor du

Leonardo Hotel Aberdeen

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

9.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_3.555x450
38.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_3.270x333
Dag 4Besøg på Crathes Castle og sightseeing i Aberdeen

Om formiddagen oplever vi det fascinerende Crathes Castle, som i næsten 500 år har tilhørt adelsfamilien Burnetts of Leys. Det lille, men yderst besynderlige slot med finurlige trapper og hemmelighedsfulde gange er et typisk eksempel på et mindre slot i det skotske højland.

Slottet er berømt for sine malede lofter fra slutningen af det 16. årh. og begyndelsen af det 17. årh. og kan bl.a. ses på loftsbjælkerne i The Stair Chamber og i Room of the Nine Nobles, hvor motiverne er fortidens helte. I modsætning til andre slotte fornemmer man tydeligt, at Crathes Castle har dannet ramme for en families hverdag. Slotshaven er omkranset af en mur og rummer otte mindre sektioner, hvoraf flere er adskilt af formfuldendte takshække plantet i 1702.

Eftermiddagen tilbringer vi i Aberdeen, som kaldes den grå by, da næsten alle bygninger er opført med den lokale grå granitsten.

Aberdeen har altid været en vigtig handels- og fiskeriby på den skotske østkyst, men de senere årtier er det olieaktiviteterne, der har sat et massivt præg på byen og havnen, og Aberdeen er nu den vigtigste olieby i Storbritannien. Men byen rummer også hyggelige gamle kvarterer tæt ved havnen, en række museer, et par dejlige parker og et dynamisk forretningsliv med mulighed for shopping. På en byrundtur får du et indtryk af Old Aberdeen med bl.a. King’s College Chapel og St. Machar’s Cathedral.

 

 

Her bor du

Leonardo Hotel Aberdeen

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

31.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_4.555x450
7.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_4.270x333
Dag 5Stemningsfulde Pitmedden og besøg på whiskydestilleri

Vi forlader Aberdeen og kører nordpå til den lille hyggelige landsby, Pitmedden, hvor livet leves i et lidt andet tempo end i storbyen. Her er mange små butikker, hvor indehaveren selv står bag disken, og hyggelige tea rooms, hvor de lokale mødes og diskuterer dagens nyheder. Vi ser det meget specielle haveanlæg Pitmedden Garden, hvoraf en del er en blomstrende udgave af Sir Alexanders Setons våbenskjold omkranset af sirligt klippede hække.

Ingen rejse til Skotland er komplet uden besøg på et whiskydestilleri, og vi lægger naturligvis også vejen forbi et vaskeægte højlandsdestilleri, hvor vi får lov til at smage på de gyldne dråber.

Efter at vi er blevet lidt klogere på skotsk whisky, kører vi gennem Skotlands berømte whisky-område med en lang række destillerier. Vi gør holdt i et par mindre landsbyer undervejs f.eks. Dufttown og Grantown-on-Spey, inden vi når til hotellet i Aviemore-området, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Bemærk venligst!

På afgangen d. 30/5 overnatter vi på Nethybridge Hotel.

 

 

Her bor du

Strathspey Hotel at Macdonald Aviemore Resort

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Whiskey_iStock-1097419686_450-555
3.skotland.royale-skotland.Dag_5.270x333
Dag 6Historiske Culloden Battlefield og besøg på Cawdor Castle

Fra hotellet kører vi den korte tur til Cullodden lidt øst for Inverness. Her fandt det sidste slag mellem skotter og englændere sted den 16. april 1746, og i besøgscenteret genskaber et multimedieshow slaget, som mest af alt kan beskrives som en massakre, da de oprørske skotske klaner var dårligt udrustet, manglede militær skoling og var ledet af uerfarne officerer.

Over for dem stod en veludrustet engelsk styrke bestående af kamperfarne soldater, veluddannede officerer og en ærgerrig general i spidsen. Desuden havde englænderne marcheret nærmest eksprestempo fra det lille fiskerleje, Nairn, i løbet af natten og var klar til kamp, hvorimod skotterne i al hast måtte beslutte sig for en slagplan. Resultatet blev en total engelsk sejr og efterfølgende undertrykkelse af de skotske klaner helt frem til tiden under Victoria, hvor alt det skotske igen blev acceptabelt.

Vi spiser frokost i Nairn med de hyggelige små gader, provinsstemning og med udsigt til fjorden, Moray Firth, som går helt ind til Inverness.

Om eftermiddagen oplever vi det fascinerende og privatejede Cawdor Castle, som er omtalt for første gang allerede 1454, og som indtil 2022 har tilhørt den 6. jarl af Cawdor. Ejerskabet har været dog yderst omstridt, idet enken efter den tidligere jarl anlagde sag mod sin stedsøn for at få ham ud af slottet, hvilket hun fik medhold i – en rigtig speget sag, som egner sig aldeles glimrende til en tv-serie! I souvenirbutikken kan du i øvrigt være heldig at blive betjent af slottets ejer. Men ellers er Cawdor Castle også kendt fra Shakespeare, som brugte slottet til sit drama om Macbeth, og hvert år bliver der opført Shakespeare-forestillinger på slottets plæne.

 

 

Her bor du

Strathspey Hotel at Macdonald Aviemore Resort

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

26.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_6.555x450
34.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_6.270x333
Dag 7Edinburgh – byvandring med Royal Mile og Edinburgh Castle

Dagen begynder med naturoplevelser, når vi kører gennem det fascinerende landskab med de store vidder, dramatiske klippeformationer, talrige små vandløb – og måske flokke af vildt. Landskabet skifter karakter, og er nu domineret af lang skovstrækninger. Vi holder en pause i den hyggelige lille købstad Pitlochry ved floden Tummel. Vi ankommer til Skotlands prægtige hovedstad Edinburgh midt på dagen.

Edinburgh ligger spredt ud over en række udslukte vulkaner og har en helt speciel storhed over sig. Vi begynder dagen med et besøg på Edinburgh Castle, der er byens største attraktion. Slottet ligger 135 m oppe på Castle Hill, en forreven klippe, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over byen. Fæstningens historie strækker sig over næsten tusind år, og den er den ældste bygning i hele byen.

Edinburgh Castle har gennem tiden spillet en afgørende rolle i skotsk historie og har fungeret som opbevaringssted for  kronjuvelerne. På turen ser vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, der er den ældste del af Edinburgh Castle, og vi vandrer rundt i de historiske omgivelser, som har flere museer, de skotske kronjuveler, kæmpekanonen Mons Meg fra middelalderen og One O’Clock Gun, der affyres hver dag kl. 13.

Efter slotsbesøget går vi langs Royal Mile til den gamle bydel, som er en labyrint af brostensbelagte gader, smalle gyder og skjulte gårde. Dagens byrundtur bringer os både rundt i Edinburghs nye og gamle bydel. Vi går til Grassmarket, der engang var Edinburghs handelsmarked for heste og kvæg og en offentlig skueplads for henrettelser. Området har gennem tiden været et af de fattigste i Edinburgh, men i 1980’erne steg huspriserne, og siden har den gamle markedsplads været omkranset af pubber og butikker.

Vi fortsætter gennem den gamle bydel, der inspirerede den skotske forfatter Robert Louis Stevenson til historien om Dr. Jekyll og Mr. Hide. Efter vores besøg i Edinburgh kører vi den korte vej til Dunfermline, hvor vi overnatter.

På afgangene i august spiser vi middag i Edinburgh, inden vi skal se det verdensberømte Edinburgh Military Tattoo. Det fantastiske Tattoo-show finder sted på esplanaden for foden af det oplyste Edinburgh Castle. Sækkepibeorkestre, dansere og miltærorkestre fra hele verden deltager i den militære opvisning, og alle kommer ind på esplanaden gennem de gamle borgporte.

Aftenen slutter på den mest spektakulære vis, når en ensom sækkepibespiller stående på borgmuren spiller en længselsfuld afskedsmelodi inden fyrværkeri, fællessang af Auld Lang Syne og jetjagere, der flyver over Edinburgh, afrunder aftenen helt.

Efter Tattoo-showet kører vi til hotellet i Dunfermline.

 

Her bor du

Adamson Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

8.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_7.555x450
18.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_7.270x333
15.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_7.390x323
Dag 8Hjemrejse og ankomst til Danmark

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

 

Bemærk venligst!

På afgangene d. 30/5, 6/8 og 13/8 flyver vi hjem om eftermiddagen, og vi besøger derfor Dunfermline Abbey på vej mod lufthavnen.

På afgangene 1/8, 8/8, 15/8 og 5/9 kører vi direkte til lufthavnen tidligt om morgenen.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

6.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_8.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
01. august 2024
Varighed8 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederSteen Balle Larsen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
08. august 2024
Varighed8 dage
15.495 kr. pr. person
RejselederSteen Balle Larsen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
13. august 2024
Varighed8 dage
15.495 kr. pr. person
RejselederPia Walker
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København UDSOLGT
15. august 2024
Varighed8 dage
15.495 kr. pr. person
RejselederSteen Balle Larsen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
05. september 2024
Varighed8 dage
13.495 kr. pr. person
RejselederPia Walker
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
S_kkepibe-iStock-139402152_450-555
1.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_2.270x333
29.skotland.den-store-skotland-rejse.Dag_2.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entrér jf. program (værdi af entréer kr. 790)
 • På afgangene i august: Billet til Royal Edinburgh Military Tattoo
 • Byrundtur i St. Andrews inkl. ruinerne af katedralen og slottet
 • Byvandring i Edinburgh med besøg på Edinburgh Castle
 • Besøg og rundvisning på Scone Palace
 • Besøg og rundvisning på Braemar Castle
 • Besøg og rundvisning på Crathes Castle
 • Sightseeing i Aberdeen
 • Det specielle haveanlæg Pitmedden Garden
 • Historiske Culloden Battlefield
 • Besøg og rundvisning på Cawdor Castle
 • Whiskysmagning på lokalt destilleri
 • Klosterruinen og slottet i Dunfermline
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.595
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SKOTLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Skotland med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Skotland.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!