Himmelsk nordlys & snelandskab

4,7 UD AF 5

Pludselig ud af ingenting begynder den mørke stjernehimmel at lyse i grønne, lilla og rødlige nuancer

Det er ganske enkelt magisk – nordlys!

Her i det smukke snedækkede landskab, med frost i kinderne og tilbageholdt åndedræt, ser du nordlyset danse som blafrende ”gardiner” på himlen og bliver mindet om, at verden er stor.

Basen er smukke Tromsø, hvorfra vi tager ud i ødemarken. I Tromsø Arctic Reindeer Camp kommer vi indenfor i et af de traditionelle telte, samerne brugte, dengang de drog over tundraen som nomader. Vi nyder et samisk måltid over bål, mens stilheden brydes af samernes intense sang.

Rejsen efter nordlys går også til et slædehundecenter, og med rensdyrskind til at varme os og i selskab med tusindvis af stjerner, venter vi på nordlyset.


Bliv nordlys-ekspert på 20 sekunder

Bag universets mest fascinerende oplevelser gemmer der sig ofte lange videnskabelige forklaringer. Men den korte version er denne: Nordlys er et atmosfærisk lysfænomen, der opstår, når solens elektrisk ladede partikler støder sammen med molekyler og atomer i atmosfæren.

Nordlys kan ikke ”bestilles”, men dukker op, når de rette betingelser er opfyldt. Chancerne er størst i perioden fra efterår til det tidlige forår, og når det er fuldstændig mørkt.

Nordlyset har gennem alle tider sat gang i folks fantasi og skabt myter og overtro. I Grønland må man f.eks. ikke fløjte eller klappe, når nordlyset åbenbarer sig, da man risikerer, at nordlyset kommer og tager én! (Ifølge overtroen er nordlyset de døde, der spiller fodbold med et hvalkranium)

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

4 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på det 4-stjernede Scandic Grand Tromsø

 • Inklusiv 2 nordlysture under åben himmel
 • Besøg hundeslædecenter og hør om de fantastiske dyr
 • Mød samerne og hør dem fortælle om deres opvækst og traditioner
 • Mulighed for tilkøb af snescooter-safari på en række afgagne
 • Muligt at tilkøbe hvalsafari og fjordcruise
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
9.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_2.270x333
Himmelsk_nordlys_og_snelandskaber.Sk_rmbillede_2023-10-06_151218

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst og byrundtur i Tromsø

Ankomst til Tromsø, der lyser op midt i den arktiske vildmark mellem Lofoten med de små fiskevær mod syd og verdens ende mod nord, Finnmarken, med de enorme vidder.

Tromsø kaldes ”Porten til Ishavet”, fordi den har været udgangspunkt for polarekspeditioner, men selv om byen ligger 350 km nord for polarcirklen, er der et mildt klima på grund af den varme Golfstrøm.

Fra lufthavnen kører vi imod vores hotel i Tromsø, hvor vi tjekker ind, inden vi begiver os ud på en byrundtur.

Byen har et smukt gammelt centrum med velbevarede træhuse fra 1800-tallet, for Tromsø undgik de store ødelæggelser under 2. verdenskrig. Vi passerer domkirken, et af Tromsøs vartegn, som blev bygget i 1861 og er verdens nordligst beliggende lutherske domkirke.
Tromsø var i middelalderen et kirkeligt centrum, hvor folk kom roende over havet langvejs fra, og det betød handel i byen.
Lige over for domkirken står en statue af polarforskeren Roald Amundsen, og det var fra Tromsø, han begav sig ud på sin sidste ekspedition.

I løbet af 1800-tallet blev Tromsø kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på.

Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

Bemærk, at rejsende fra Billund ankommer senere end rejsende fra København. Der vil derfor blive gennemført to byrundture i Tromsø på denne dag, så både rejsende fra Billund og rejsende fra København kan nå at deltage.

 

 

Her bor du

Scandic Grand Tromsø

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

3.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_1.555x450
15.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_1.270x333
14.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_1.390x323
Dag 2Nordlysudfugt og rensdyrslædetur, samt mulighed for hvalsfari og fjordcruise

Formiddagen er fri til på egen hånd at udforske Tromsø, men vil du hellere opleve Norges storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari.Her sætter kaptajnen kurs mod hvalernes festmåltid, når de forskellige hvalarter samler sig om de store sildeflokke i de dybe norske fjorde.

Vi er i samernes og renernes land, og sidst på eftermiddagen kører vi langs kysten mod nord. Her ligger Tromsø Arctic Reindeer, som er en same-camp med de typiske samertelte, lavvo’er, der ligner store plisserede lampeskærme oplyst af bål inden i.

De store rensdyr lever i store flokke – nogle gange flere tusinde – og det er en stor oplevelse af blive omgivet af de nysgerrige og lækkersultne rener, som vi får lov til at håndfodre.

Vi er langt fra byens lys og skal på en kort slædetur med rensdyrene. Sneen knirker under fødderne, rensdyrene med de bløde muler er spændt for, og deres ånde ses tydeligt i den kolde luft.
Efter slædeturen får vi mulighed for at få varmen i lavvo’en med kop te, kaffe eller chokolade.

Ilden buldrer, maden er sat over, og vi skal smage et ægte samermåltid.

Samerne har stadig en tydelig markeret etnisk identitet og stærke kulturelle traditioner, og vi bliver indviet i nogle af de sagn, som er blevet genfortalt fra generation til generation.

Har du aldrig oplevet samisk ”joik”, som er samernes traditionelle folkesang. Ifølge de mundtlige overleveringer forærede feerne og elverne fra de arktiske lande joiken til samerne som en gave, og forskere mener, at det er den ældste musikalske kunstform, som stadig praktiseres.

Uden for lavvo’en omslutter mørket os. Nordlyset kan ikke bestilles, men i klart vejr er der store chancer for, at det pludselig er der og flimrer som høje lysende grønne røgskyer med et strejf af lyserødt eller dyb lilla.

Samerne mener, at nordlyset er forfædrenes dans på himlen, så du må aldrig drille nordlyset. Videnskabsfolk forklarer fænomenet som solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt, men uanset forklaringen, så gør nordlyset dig åndeløs.

 

Bemærk!

På afgangene i februar er der ikke mulighed for at komme på hvalsafari.
Arktisk fjordcruise er kun muligt i februar.

 

Her bor du

Scandic Grand Tromsø

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Hvalsafari

fra 1.595 kr. pr. person

Fra sidst i oktober til slutningen af januar lokker de store sildeflokke i fjordene flere hvalarter til. Typisk er det pukkelhvaler, spækhuggere, marsvin og til tider finhvaler, der finder vej til festmåltidet.

Med båd fra Tromsø centrum sætter vi kurs mod det forventede sted for ædegildet, hvor kaptajnen i en time til halvanden gør sit ypperste for at gøre hvalerne selskab.

OBS: Hvaler, vind og vejr er uforudsigelige størrelser, og vi tager derfor forbehold for afvikling af turen. Hvalsæsonen kan skifte fra år til år og kan derfor ikke garanteres.

Afgang: Efter morgenmad

Varighed: 7-8 timer

Arktisk fjordcruise

fra 1.195 kr. pr. person

Oplev nogle af Norges mest betagende landskaber på en uforglemmelig tur gennem de smukke fjorde og dybblå farvande i Tromsø-området.

Vi sejler ud i morgengryet med kurs mod den smukke Ramfjord, der er kendt for sine karakteristiske fjeldsider, et rigt dyreliv og en spændende ubådsbase.

Vi ser ofte smukke havfugle på turen, og har kikkerter til udlån, hvis du ønsker at studere dyrelivet endnu nærmere. Efter Ramfjorden fortsætter vi mod Kvaløya, hvor vi gør stop inden vi atter vender skuden mod Tromsø.

Afgang: 08:30-13:00

Varighed: Halv dag

8.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_2.555x450
11.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_2.270x333
9.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_2.390x323
Dag 3Besøg på nordlys- og hundeslædecentret Aurorar Camp, samt mulighed for snescootersafari

Dagen er til fri disposition i Tromsø, inden vi først på aftenen tager ud til Aurora Camp

Har du lyst til lidt sightseeing på anden vis, så har du mulighed for at komme på snescootersafari. I et tempo, hvor alle kan være med, kører vi igennem vinterlandskabet med udsigt til de smukke, sneklædte bjerglandskaber.
Der er afgang til snescootersafari efter morgenmaden.

Bemærk! På afgange i november er der ikke mulighed for  at komme på snescootersafari.

Efter en dag på egen hånd skal vi om aftenen en tur ud i det fascinerende landskab omkring Tromsø.

Den arktiske hovedstads centrum ligger på øen Tromsøya mellem fastlandet og Kvaløya, og over de to sunde er der høje, elegante broer.

Vi kører over Sandnessund-broen til den bjergrige Kvaløya, hvor Tromsø Vildmarkscenter, Aurora Camp, ligger. Her bor 300 Alaskan Husky-slædehunde med tyk pels, spidse ører og blå øjne, og vi besøger selvfølgelig hunde- og hvalpegården.

Vi nyder et måltid i de betagende omgivelser, og mens stilheden sænker sig, og maverne bliver fulde, hører vi om de fantastiske hunde, der har tilpasset sig den barske natur.

Vi skal også spejde efter nordlyset, hvilket gøres på en behagelig måde fra shelteret under stjernehimlen.

Har du brug for at få varmen i løbet af vores tid på Aurora Camp findes der traditionelle samertelte, lavvo’er, som kan skærme mod temperaturerne.

 

Her bor du

Scandic Grand Tromsø

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Snescootersafari

fra 1.595 kr. pr. person

Velkommen til en sjov oplevelse!

I slædehundecenteret får vi praktisk og sikkerhedsmæssig information, og der vil blive udleveret varmt tøj og sko. Du behøver ikke at have erfaring med at køre på snescooter, du skal blot være i normal fysisk form og have gyldigt kørekort. 

Herefter går turen forbi fantastiske landskaber og, hvis vejret tillader det, gennem den sneklædte Finndalen. Tempoet er, så alle kan være med. Vi slutter turen med et varmt måltid og kaffe rundt om bålet i et hyggeligt samisk telt.

Turen varer ca. to timer. Vi fordeler os to på hver snescooter, og det er selvfølgelig muligt at skifte fører i løbet af dagen, så alle får prøvet at styre snescooteren.

Afgang: Efter morgenmad

2.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_3.555x450
1.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_3.270x333
13.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_3.390x323
Dag 4Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og rejser til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

4.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_4.270x333

Afrejsedatoer

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.

8.norge.himmelsk-nordlys-og-snelandskaber.Dag_2.555x450

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på det 4-stjernede Scandic Grand Tromsø
 • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Nordlysudflugt og rensdyrslædetur på Tromsø Arctic Reindeer Camp
 • Tur til slædehundecenteret Aurora Camp
 • Byrundtur i Tromsø
 • Dansk rejseleder
 • Lån af varmt tøj på snescootersafari og i Aurora Camp – men husk selv hue, vanter og halstørklæde

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.695
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Hvalsafari (dag 2) kr. 1.595
 • Arktisk fjordcruise (dag 2) kr. 1.195
 • Snescooter safari (dag 3) kr. 1.595

NÅR REJSEN GÅR TIL NORGE

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Norge med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Norge.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!