Fra Bilbao til Madrid

4,8 UD AF 5

Kulturrejse fra Bilbao i Baskerlandet til den pulserende hovedstad, Madrid

Der venter spændende byvandringer i de smukkeste, historiske byer, der ligger som perler på en snor fra Bilbao i nord til det centrale Spanien, hvor vi både får store kunstoplevelser, besøger kirker, katedraler og fæstninger, og så skal vi selvfølgelig også forkæles med vinsmagning i vinområdet Rioja.

Hovedstaden Madrid er på alle måder et spændende bekendtskab. Der er de berømte museer, hvor man får 5-stjernede kunstoplevelser. Kvarteret La Latina er et møde med stemningsfulde og traditionsrige tapasbarer. Plaza Mayor er byens bankende hjerte, og her har scenen i tidens løb været sat til kongekroninger, tyrefægtning, karneval og henrettelser. Og så er der Palacio Real – et kongeligt palads, der er ekstravagant ud over alle grænser. Oplevelserne i Madrid får du både sammen med rejselederen, og der bliver også god tid på egen hånd til at udforske byen.

Det spanske eventyr inkluderer også besøg i UNESCO-fredede Toledo, der er en af Spaniens ældste byer, og som i middelalderen blev kendt som ”de tre kulturers by”. I Segovia er den romerske akvædukt den store attraktion. Den regnes i dag som den bedst bevarede fra romertiden, og det imponerende bygningsværk er endda bygget uden brug af mørtel eller lignende.

Glæd dig også til at opleve altid skønne Bilbao, katedralen i middelalderbyen Burgos og ikke mindst Santa Maria de las Huelgas-klosteret.

Fra kr. 14.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på centralt placerede 3- og 4-stjernede hoteller

 • Kongepaladser, katedraler og Spaniens rige kultur 
 • Stemningsfulde og indholdsrige byvandringer
 • Baskerlandets højdepunkter inkl. Bilbaos gamle bydel og besøg på Guggenheim-museet
 • Skøn vinsmagning i Rioja-distriktet
 • Føl historien i  katedralen i Burgos og oplev de enestående glasmosaikker i León
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Iberico_vin_ost_iStock-1350299586_323-390
Guggenheim_Bilbao_iStock-479331574_333-270
Fra_Bilbao_til_Madrid.Sk_rmbillede_2023-09-25_110633

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Bilbao i Baskerlandet og besøg på Museo Guggenheim

Bilbao er den største by i Baskerlandet og ligger smukt omgivet af små, træbevoksede bjerge. Gennem byen flyder den sejlbare Nervión-flod, der har sin udmunding i Biscayabugten.

Byen bar tidligere præg af den store jern- og stålproduktion med slem forurening til følge, men er efter en kontinuerlig byfornyelse ved at være kommet det værste til livs. Især forskønnelsen af promenaden langs floden, restaureringen af den gamle bydel og opførelsen af Guggenheim-museet har skudt ny energi ind i byen.

Efter ankomst til Bilbao kører vi til vores hotel, hvor vi checker ind. Herefter skal vi besøge Guggenheim-museet, der er tegnet af den berømte arkitekt Frank O. Gehry. Museet ligger ved bredden af Nervión-floden, og det imponerende bygningsværk stråler i farvespil ikke ulig fiskeskæl, når sollyset og vandet fra floden genspejler sig i den titanium- og glasbeklædte facade. Det er ikke engang nødvendigt at bevæge sig inden døre for at få den første kunstoplevelse, da der udenfor står flere store værker og installationer, heriblandt Jeff Koons’ blomsterhund og Louise Bourgeois’ ni meter høje ståledderkop ”Maman”. Indvendigt er den moderne kunst udstillet i 19 gallerier, hvor der også er eksperimenteret med arkitekturen.

 

 

 

Her bor du

Hotel Occidental Bilbao

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 Aftensmad

 

3.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_1.555x450
15.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_1.270x333
Dag 2Byvandring i Bilbaos gamle bydel og vinsmagning i Rioja-distriktet

Om morgenen tager vi på en byvandring i den gamle bydel, Casco Viejo, der er over 700 år gammel. Her ser vi blandt andet den gotiske Santiago Katedral, der er Baskerlandets ældste, samt Plaza Nueva og Ribera-markedet. Under taget på Ribera-torvehallen bugner det af boder med friskfanget fisk, bjerge af grøntsager og frugt, syltede sager og lokale specialiteter som f.eks. vinbjergsnegle og pintxos, der er små retter a la spansk tapas.

Efter markedsbesøget kører vi sydpå mod Rioja-regionen og Burgos. Rioja er et af verdens mest berømte vindistrikter og spreder sig ud over de to spanske regioner Baskerlandet og Navarra. Målet er den gamle middelalderby Haro, der er kendt for sit velbevarede historiske centrum og selvfølgelig sine mange vinhuse. Vi besøger en vin-bodega, hører om vinens historie i Rioja, lærer om produktionen og så skal vi selvfølgelig smage på forskellige vine.

Dernæst kører vi mod Burgos, der ligger i Castilla y Léon-regionen.

Vi spiser aftensmad i hotellets restaurant.

 

 

 

Her bor du

Hotel Corona de Castilla

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

17.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_2.555x450
1.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_2.270x333
Dag 3Byvandring i middelalderbyen Burgos med den UNESCO-fredede Burgos-katedral, besøg i Huelgas Reales-klostret og videre til León

Burgos er en af spaniens prægtige og vigtige middelalderbyer. Den gamle bydel har et unikt middelalderligt udtryk, og vi starter med at se nærmere på den prægtige, gotiske Burgos-katedral, hvis himmelstræbende tårne er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Katedralen, der i 1221-1567 blev opført oven på en tidligere romansk katedral, har i interiøret arbejder i både renæssance- og barokstil – trods sit gotiske ydre. Den spanske nationalhelt Rodrigo Díaz de Vivar (El Cid) og hans hustru, Doña Jimena, er gravsat i kirken. El Cid (1030-1099) blev født lidt uden for Burgos og var berømt som kristenhedens forsvarer mod maurerne, selvom han i en årrække faktisk gjorde tjeneste hos den mauriske fyrste af Zaragoza. I 1094 erobrede han Valencia fra maurerne og forsvarede byen mod det indtrængende berberdynasti, almoraviderne, indtil sin død i 1099.

Efter besøget i Katedralen går vi en tur i Burgos historiske kerne, hvor der også blive tid på egen hånd til at opleve, inden vi kører til klosteret Santa María de Las Huelgas, der ligger lidt uden for Burgos. Klostret spiller en central rolle i den spanske historie. Her er der udstillet ting fra de kristnes kampe mod maurerne og i den tilhørende kirke ligger en stjerneparade af spanske kongelige personer begravet, blandt andet Alfonso 8. og hans hustru, Leonor de Plantagenet, der grundlagde kirken i 1187.

Vi fortsætter til León, hvor vi spiser middag på vores hotel.

 

 

Her bor du

Hotel Exe Leon

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

16.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_3.555x450
13.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_3.270x333
Dag 4Katedralen i León med de enestående glasmosaikker og byvandring i Segovias gamle bydel

León er som Burgos en af Spaniens vigtige historiske byer og blev i 914 det kristne Spaniens hovedstad. Leóns katedral er en af de prægtigste i verden med dens overjordiske lysspil der skabes af vinduernes glasmosaikker. Arkitekturen får kirken til at fremstå nærmest vægtløs og er et pragteksemplar på gotisk kirkearktitektur. I dag er León en charmerende provinsby, der har bevaret sin historiske charme.

Dernæst fortsætter vi gennem Castilla y León-regionens landskaber til byen Segovia, der ligger på højsletten La Meseta, der grundet sin strategisk høje placering har spillet en vigtig rolle i historien som magtbase for de tidlige spanske monarker.

Om aftenen tager vi sammen på restaurant for at smage på Segovias specialitet, cochinillo, som er langtidsstegt pattegris.

 

 

Her bor du

Hotel Ar Los Arcos

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

5.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_4.555x450
10.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_4.270x333
Dag 5Fæstningen El Alcázar i Segovia og videre til UNESCO-fredede Toledo

Efter morgenmaden skal vi se en af Segovias store attraktioner, nemlig den romerske akvædukt bygget i perioden fra år 81 til år 96 e. Kr. Den er usædvanlig velbevaret og imponerer med sine 166 buer og 120 søjler.

Akvædukten forsynede Segovia med vand indtil midten af 1800-tallet. Segovia er en typisk castiliansk by, som havde sin storhedstid, da den var kongelig sommerresidens. Vi går på opdagelse i den gamle bydel og ser fæstningen El Alcázar, som har fungeret som kongebolig, fængsel og artilleriskole, den smukke katedral Santa María de Segovia, de overdådige rigmandsvillaer og de eventyrlige pladser.

Der bliver tid til at udforske byen på egen hånd omkring frokosttid, inden vi fortsætter rejsen mod Toledo.

 

Her bor du

Hotel Eurostars Toledo

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

7.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_5.555x450
Dag 6På sporet af historien i Toledo og videre til nye eventyr i Madrid

Den historiske by Toledo ligger dramatisk placeret på en klippetop med udsyn over landskabet, som floden Rio Tajo snor sig igennem. Byens storhed kan fornemmes overalt, og den spanske historie bliver nærværende i hver en krog af den gamle bydel, og den gamle bydel er da også årsagen til, at Toledo er på UNESCOs verdensarvsliste.

I middelalderen var Toledo kendt som ”de tre kulturers by”, for her levede jøder, muslimer og kristne i fredelig sameksistens. Under middelalderbyen findes levn fra romertiden og visigoterne, og det er denne kulturelle rigdom, der gør Toledo til en af Spaniens vigtigste historiske byer. Vi tager på byvandring og koncentrerer os om den gamle bydel, som er en lystvandring i arkitektur. Vi skal bl.a. opleve den særlige byggestil, mudejar, som er en blanding af en maurisk og en sydeuropæisk stil, og et par af de fine eksempler er El Transitiv-synagogen og Santa Maria la Blanca-synagogen.

Den imponerende gotiske domkirke med det 90 m høje tårn er også en stor oplevelse, og ikke mindst indenfor med de fascinerende glasmosaikker fra 1400-tallet og malerier af El Greco, Rubens og Goya.

Om eftermiddagen kører vi til Madrid, hvor du resten af dagen kan fordybe dig i byen og eksempelvis besøge det overdækkede madmarked Mercado de San Miguel eller nyde livet på en stemningsfuld café.

Om aftenen spiser vi middag på en lokal restaurant.

Bemærk venligst!
Bemærk, at vi på rejsen med afgang 21/4-24 bor på det 4-stjernede Hotel Eurostars Central i Madrid.

 

 

Her bor du

Hotel Porcel Ganivet

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

6.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_6.555x450
2.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_6.270x333
Dag 7Byvandring i Madrid med dets historiske kvarterer, besøg på Reina Sofía-museet og tid til egne oplevelser i hovedstaden

Madrid er en af Europas store kulturelle hovedstæder, og her er århundreders historie vævet sammen med arkitektoniske mesterværker, fascinerende kultur og mesterlig kunst.

Hovedstaden byder på mange forskellige kvarterer med hver deres særpræg, og det kommer du til at opleve på dagens byvandring, når vi går fra område til område.

Vi begynder på Madrids centrale plads, Puerta del Sol, hvorfra gaderne “slanger” sig ud til de forskellige kvarterer, og herfra går vi til Plaza Mayor, der ligger midt i det gamle middelalderkvarter. I området ligger også det store kongepalads, Palacio Real, som vi kommer forbi.

Det gamle, folkelige middelalderkvarter Barrio de las Letras emmer af spansk stemning, Vi fortsætter ned ad Madrids majestætiske hovedgade Gran Via til den smukke boulevard Paseo de Prado. Efter byvandringen besøger vi det berømte kunstmuseum Reina Sofía, hvor en af de helt store attraktioner er Pablo Picassos mesterværk “Guernica”.

Herefter er der tid til at opleve Madrid på egen hånd. Det kunne f.eks. være en idé at tage til Paseo del Prado, der er en af hovedstadens største boulevarder, og på den ligger både Museo del Prado og Museo Thyssen Bonemisza og den nærliggende Parque del Buen Retiro er også en overvejelse værd. Fodbold-entusiaster kunne måske være interesserede i at besøge Real Madrids Stadion Bernabeu.

Det er nemt at komme rundt i Madrid med offentlig transport, da der både findes metro og bybusser, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med alt det praktiske og med inspiration til, hvad du kan opleve.

Om aftenen mødes vi på hotellet og går til en nærliggende restaurant, hvor vi nyder en dejlig middag.

 

 

Her bor du

Hotel Porcel Ganivet

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

4.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_7.555x450
14.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_7.270x333
8.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_7.390x323
Dag 8Afrejse fra Madrid

Vi kører til Madrids lufthavn og flyver hjem til Danmark med kufferten fuld af spanske rejseminder. På nogle afgange vil der være afrejse sidst på eftermiddagen, og der vil derfor være tid på egen hånd til at nyde det sidste af Spanien inden hjemturen.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

18.spanien.fra-bilbao-til-madrid.herobillede.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
22. september 2024
Varighed8 dage
14.495 kr. pr. person
RejselederLisette Sjøstrand
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
29. september 2024
Varighed8 dage
14.495 kr. pr. person
RejselederMorten Ronne
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Spansk_mad_iStock-1350197620_450-555
Citrusfrugter_Mallorca_iStock-1227557261_333-270
2.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_6.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under de pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt placerede 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Byvandring i Bilbao
 • Entré og besøg på Guggenheim-museet
 • Vinsmagning hos lokal vinbonde i Rioja-distriktet
 • Byvandring i middelalderbyen Burgos gamle bydel
 • Besøg i katedralen i Burgos
 • Besøg i den verdensberømte katedral i León
 • Byvandring i Segovia med bl.a. El Alcázar-fæstningen
 • Byvandring i Madrid og besøg på Reina Sofía-museet
 • Besøg i UNESCO-fredede Toledo med byvandring
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.695
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL SPANIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Spanien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Spanien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!