Storbyferie i New York

4,5 UD AF 5

Glæd dig til fantastiske oplevelser og storbystemning i The Big Apple!

Rejsen er den perfekte kombination af tid til egne oplevelser og oplevelser i selskab med rejselederen. Du kan også glæde dig til at udforske New York til fods, så du virkelig fornemmer storbyens puls.

Vi starter med at besøge området ved 9/11 Memorial og tager på sejltur til Ellis Island og Frihedsgudinden. De følgende dage koncentrerer vi os om Midtown med de ikoniske bygninger som Rockefeller Center, FN-bygningen, Grand Central Station og den berømte Empire State Building og går en tur over den historiske bro Brooklyn Bridge.

Under hele rejsen bor vi centralt på et 3-stjernet hotel med Times Square indenfor kort afstand, og der er rig mulighed for at gå på egne eventyr og udforske byens mange muligheder og seværdigheder.

Vi besøger også Central Park, hvor newyorkerne ofte bruger deres weekend til at løbe en tur, cykle eller bare sidde og nyde den grønne oase, og i løbet af ugen vil der også være rig mulighed for at udforske The Big Apple på egen hånd.

Fra kr. 16.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

7 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold på centralt beliggende 3-stjernet hotel

 • Du bor centralt, tæt ved Times Square og Broadway
 • Sejlads til Frihedsgudinden og besøg på Ellis Island
 • Vandring over Brooklyn Bridge med fantastisk udsigt over Manhattans skyline
 • Lower Manhattan med Financial District og besøg ved 9/11 Memorial og Museum
 • Gåtur i Central Park - newyorkernes grønne åndehul
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
iStock-1151134545_323x390
iStock-1345509381_333x270
Storbyferie_i_New_York.Sk_rmbillede_2023-10-03_100701

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til New York

Afrejse fra Danmark og ankomst til New York. Fra lufthavnen kører vi til centrum af Manhattan, hvor vi skal bo de næste 5 nætter.

Alt efter ankomsttidspunkt kan du den første aften få en appetitvækker på de næste dages eventyr i New York, hvor bare det at gå på gaden er en oplevelse, der pirrer alle sanser. Vi går en tur op til Times Square og oplever det store lyshav og det leben, der er på pladsen.

 

Her bor du i foråret

Courtyard New York Manhattan/Times Square West

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du  i efteråret

Four Points by Sheraton Midtown - Times Square

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

4.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_1.555x450
8.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_1.270x333
Dag 2Byrundtur, 9/11 Memorial & Museum og sejltur ud til Frihedsgudinden og besøg på Ellis Island

New York bliver kaldt The Big Apple og ”byen, der aldrig sover”. Vi starter dagen ved 9/11 Memorial på Lower Manhattan, hvor World Trade Center styrtede sammen ved terrorangrebet d. 11. september 2001. Hele verden så chokeret til på tv, da bygningerne sank i grus, og mange indbyggere havde familiemedlemmer, bekendte eller kollegaer der omkom. Begivenheden har i mange år været et traume for den enkelte, men også et hårdt slag for USA, der altid har set sig som en urørlig supermagt. For at ære ofrene og deres efterladte åbnede man på 10-året for angrebet mindesmærket 9/11 Memorial. Her symboliserer to reflection pools de to tårne, og langs kanten er skrevet navnene på de 2.983 omkomne, inddelt efter hvor de befandt sig. Vi går en runde omkring de smukke bassiner, inden vi går indenfor på det tilhørende museum. Museet åbnede i 2014 og fortæller hele historien om selve angrebet, samt om de mange mennesker der gjorde alt for at redde andre menneskers liv den dag.

Efter en bevægende oplevelse, skal vi efter frokost ud at sejle, når vi går om bord på Statue City Cruises. Sejladsen tager rundt om Frihedsgudinden, der for millioner af fattige europæere blev symbol på frihed og muligheder. Vi fortsætter sejladsen til Ellis Island, hvor vi går i land. Ellis Island ligger ved indsejlingen til New York, og det var her, mere end 12 millioner indvandrere ankom, fra blandt andet Europa, og ligeledes her det blev afgjort, om de blev erklæret egnede til at komme ind i USA og var USA’s mest travle immigrantstation frem til 1954. Næsten halvdelen af alle amerikanere kan spore deres familiehistorie til mindst én person, der gik gennem immigrantstationen på Ellis Island – en interessant og spændende, men også barsk historie.

Efter nogle timer på Ellis Island sejler vi retur mod The Battery. Herfra er dagen fri til at udforske byens mange kvarterer på egen hånd.  Rejselederen følges gerne med dem, der vil retur til hotellet.

 

 

Her bor du i foråret

Courtyard New York Manhattan/Times Square West

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du  i efteråret

Four Points by Sheraton Midtown - Times Square

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

12.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_4.555x450
10.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_2.270x333
Dag 3Tid til egne oplevelser i The Big Apple eller byvandring med rejselederen i Midtown

New York har mange spændende og meget forskelligartede oplevelser at tilbyde, og denne dag er derfor fri til at opleve byen på egen hånd. Måske du vil udforske nogle af de berømte kvarterer, såsom Chinatown og Little Italy.

Er du til shopping, finder du noget af verdens bedste (og dyreste) af slagsen på 5th Avenue, der ligger på Upper East Side. Det er også på Upper East Side, du finder Museum Mile, der bl.a. tæller de internationalt anerkendte museer Guggenheim og MoMA. På den modsatte side, på Upper West Side, ligger det verdensberømte naturhistoriske museum, hvor du kan gå på opdagelse blandt dinosaurskeletter og livagtige udstillinger.

Det er også muligt at tage med rejselederen på en byvandring. Manhattan er for stor til, at vi kan opleve det hele på én dag, så på byvandringen vil vi have fokus på Midtown.

Her ligger interessante bygninger, der har skrevet sig ind i historien og fået ikon-status. Vi går fra hotellet til Rockefeller Centre, som var USA’s første bygningskompleks, der både husede kontorer, forretninger og underholdningstilbud, og som med sin art déco-stil repræsenterer det bedste af 1930´ernes arkitektur. Centeret er opkaldt efter John D. Rockefeller Jr., som udviklede området i perioden 1929-1940.

I dag huser bygningerne bl.a. andet NBC’s hovedkvarter og Radio City Music Hall. Hvert år i december tændes USA’s højeste juletræ på Rockefeller Plaza, der om vinteren bliver omdannet til skøjtebane til stor fornøjelse for byens indbyggere. En af byens bedste udsigter får man fra toppen af GE-bygningen, der er en del af Rockefeller Centre.

Turen fortsætter til fods til FN-bygningen ved East River. Bygningskomplekset stod færdigt i 1950 og har siden fungeret som De Forenede Nationers hovedkvarter med diplomater fra 193 lande.

Når det bliver frokosttid, går vi til Grand Central Terminal. På vejen til stationen kigger vi indenfor i Chrysler-bygningens smukke lobby og får fornemmelsen af, at tiden bliver skruet tilbage til 1930’ernes New York. Bygningen er opført i art déco-stil og er efter mange newyorkeres mening en af byens flotteste.

Det er som om, hele verden mødes her i Grand Central Terminal. Dagligt passerer da også mere end 750.000 mennesker gennem stationen, der har flere perroner end nogen anden togstation i verden.

Vi forlader stationens hektiske univers og går 5-10 min. ad 42. Street til New York Public Library, som regnes for et af verdens fornemste biblioteker, og ud over at betjene 17 mio. lånere opbevarer biblioteket mange vigtige historiske dokumenter. Vi kigger indenfor i bibliotekets forunderlige verden, hører om dets historie og om, hvad der findes af berømte bøger og historiske landkort her.

Turens sidste stop gør vi ved Empire State Building. Denne ikoniske bygning var engang byens højeste, og med sin klassiske art déco-stil nem at få øje på i byens skyline. Bygningen har medvirket i over 100 film lige fra King Kong til Independence Day. Byvandringen slutter her, og det er op til den enkelte, hvordan resten af dagen skal forløbe. Du kan f.eks. vælge at tage elevatoren op til Empire State Buildings 102. etage, hvorfra der er den flotteste udsigt over byen. Du kan også spadsere retur til Times Square for at blive ”underholdt” eller gå på shopping ad 5th Avenue. Rejselederen vil naturligvis hjælpe med at komme med gode råd og idéer.

Dagens gåtur bliver på omtrent 6-8 km, og der vil være en del stop undervejs.

Musicals er uløseligt forbundet med New York, og denne aften er en god mulighed for selv at se et af de utallige shows. De største teatre ligger på den berømte Broadway, og flere af forestillingerne har spillet rigtig mange år. Ønsker du at se en helt bestemt musical, kan du med fordel købe billet hjemmefra på teatrenes egne hjemmesider, da du ellers godt kan risikere, at alt er udsolgt. Ønsker du blot at opleve stemningen uden et ønske omkring en bestemt forestilling, kan du med fordel besøge billetkiosken TKTS på Times Square eller oppe ved Lincoln Center. Begge steder sælger rabatterede billetter til forestillinger, der spiller samme dag.

 

 

Her bor du i foråret

Courtyard New York Manhattan/Times Square West

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du  i efteråret

Four Points by Sheraton Midtown - Times Square

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

5.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_3.555x450
14.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_3.270x333
iStock-1151134545_323x390
iStock-1495734927_333x270
Dag 4Central Park, tid til egne oplevelser og gåtur over Brooklyn Bridge

Vi starter dagen med en tur til fods rundt i Central Park, der er newyorkernes grønne åndehul. Den 351 hektar store park indtages af joggere, rulleskøjteløbere, cyklister og motionister i alle aldre. Det meste af parken er lukket for trafik og man glemmer hurtigt at man befinder sig midt i en pulserende storby.

Formiddagen tilbringer vi med en gåtur til nogle af parkens højdepunkter. Vi ser blandt andet Strawberry Fields, mindemærke for John Lennon, Bethesda fontænen og den smukke Bow Bridge. Der bliver også tid til at finde statuen af H.C. Andersen der også har fundet vej til parken.

Efter nogle hyggelige timer i Central Park er der er nu mulighed for selv at udforske området. For de kunstinteresserede vil det være en oplagt mulighed at besøge det verdensberømte kunstmuseum Metropolitan Museum of Art der er beliggende på 5th Avenue, cirka en halv times gang fra Columbus Circle gennem Central Park. Museet indeholder en overvældende mængde kunstgenstande fra hele verden og fra alle tidsperioder. Virkeligt et besøg værd. Er du til flere store museumsoplevelser, så er det også værd at lægge vejen forbi det naturhistoriske museum, der har et væld af udstillinger om verdens dyreliv både før og nu. Hvis du er til shopping har New York det hele lige fra det super mondæne 5th avenue til de kendte stormagasiner Bloomingdales og Mac´s.

Brooklyn er den ultimative etniske oplevelse i New York med de ultraortodokse jøder. Her ses mænd med bredskyggede hatte og lange ørekrøller, og kvinder i kjoler, der var på mode for 50 år siden. De spiser kosher-mad, taler jiddisch og lever i store familier efter strenge regler. Jøderne vandrede i starten over Williamsburg Bridge for at undslippe slummen i Lower East Side, og dengang var Brooklyn en selvstændig bydel. Den er i dag del af New York, men tre gange større end Manhattan, og stedet har stadig sin egen rytme og atmosfære. Brooklyn er de seneste år blevet trendy, og der er bygget mange nye hoteller og luksuslejligheder i bydelen.

Hen af aften tager vi undergrundsbanen til Brooklyn og går hen over den ikoniske og historiske Brooklyn Bridge, hvor vi nyder den storslåede udsigt over Manhattans skyline.

 

 

Her bor du i foråret

Courtyard New York Manhattan/Times Square West

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du  i efteråret

Four Points by Sheraton Midtown - Times Square

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

13.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_5.555x450
3.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_5.270x333
iStock-679052670_380x500
iStock-1320148314_333x270
Dag 5Tid til egne oplevelser eller byvandring med rejselederen

New York har utroligt meget at byde på, og i dag er det muligt selv at planlægge sin dag. Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvor et forslag kunne være at gå en tur på High Line, som er en række gamle togskinner hævet over gadeplan, der nu er ombygget til rekreativt område med blomsterbede og bænke. Det kan varmt anbefales at gå hele vejen fra starten ved Hudson Yards på 34th Street og ned til Chelsea Market.

Rejselederen vil naturligvis være behjælpelig med forslag og idéer til oplevelser og de bedste tips og tricks til shopping. Det er også muligt at komme med rejselederen på en formiddags-byvandring for dem, der hellere vil følge rejselederen end at udforske byen på egen hånd.

 

 

Her bor du i foråret

Courtyard New York Manhattan/Times Square West

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du  i efteråret

Four Points by Sheraton Midtown - Times Square

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

iStock-1451754987
7.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_4.270x333
Dag 6Evt. tid til sidste oplevelser og hjemrejse mod Danmark

Alt efter afgangstidspunktet for vores fly hjem mod Danmark, har vi lidt tid til at få de sidste ferieminder i hus fra New York City.

Der bliver evt. også lidt tid til at foretage de sidste indkøb eller besøge Times Square en sidste gang, inden vi kører mod lufthavnen og flyver hjemad.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

8.usa.koer-selv-ferie-i-usa-roadtrip-fra-new-york-til-miami.Dag_1.555x450
Dag 7Ankomst til Danmark

7 dage i New York har nået sin ende, og fulde af oplevelser ankommer vi igen til Danmark.

 

 

Brooklyn_Bridge_333x270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
13. oktober 2024
Varighed7 dage
16.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
iStock-1495734927
Brooklyn_Bridge_333x270
9.usa.koer-selv-ferie-i-usa-roadtrip-fra-new-york-til-miami..390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Direkte fly t/r inkl. skatter og afgifter
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt 3-stjernet hotel
 • 5 x morgenmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Spændende byvandring i Midtown med blandt andet Rockefeller Centre og Empire State Building
 • Lower Manhattan med Financial District, 9/11 Memorial og Museum
 • Sejltur til Frihedsgudinden og besøg på Ellis Island
 • Gåtur over Brooklyn Bridge med fantastisk udsigt over Manhattans skyline
 • Gåtur i Central Park – newyorkernes grønne åndehul
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 6.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • ESTA: 21 $ (se mere under praktiske oplysninger)
 • Transport rundt i New York med Subway (ca. 45 USD)

NÅR REJSEN GÅR TIL USA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til USA med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i USA.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!