Inkaernes Peru

 5 UD AF 5

Få en sanselig appetitvækker på det fantastiske land, hvor der venter usigeligt smukke oplevelser

Peru rummer nogle af Inkarigets mest betydningsfulde levn – fra den glemte by Machu Picchu til stolt indiansk kultur.

Denne 17-dages rundrejse i Peru er en uforfalsket opdagelsesrejse udi landets talrige kulturskatte, og landets rige fortid og nutid åbenbarer sig, hvor end du kommer hen. I hovedstaden Lima, den hvide by Arequipa og den tidligere inkahovedstad Cusco mødes du af kolonitidsarkitektur, inkaruiner og moderne peruviansk byliv, der bl.a. kan byde på et af verdens bedste køkkener.

I Den Hellige Dal ligger landbrugsterrasser, så langt øjet rækker, du får indblik i tusindårige håndværkstraditioner og går på opdagelse blandt imponerende inkaruiner. Men intet slår ruinerne ved inkabyen Machu Picchu, der blev genopdaget i 1911 af arkæologen Hiram Bingham. Ud over den spændende kultur får du også en masse naturoplevelser i de storslåede Andesbjerge, der både byder på møder med vilde lamaer, majestætiske kondorer og sejlads blandt de flydende sivøer på Titicaca-søen.

Du får også enestående oplevelser på Ballestas-øerne, der bliver kaldt mini-Galápagos, og du udforsker de mystiske Nazca-linjer på en flyvetur, hvor du ser de 12 imponerende dyrefigurer, der er afbildet i ørkensandet.

Fra kr. 37.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

17 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning på gode 3- og 4-stjernede hoteller

 • Du oplever mange forskellige sider af inkakulturen
 • Du kommer på spændende byrundture i Lima, Arequipa og Cusco
 • Du kører med det luksuriøse panorama-tog ”Vistadome” gennem den hellige dal til Machu Picchu
 • Du ser svævende kondorer i morgengryet over den smukke Colca-kløft
 • Du får en unik overnatning i landsbyen for foden af Machu Picchu
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
livet_ved_Titicaca-s_en_iStock-182802594_323-390
Kvinde_ved_Sacsayhuaman_iStock-1456157096_333-270
Inkaernes_Peru_

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Lima

Afrejse fra Danmark med ankomst til Perus hovedstad om aftenen. Lima har en helt speciel og fascinerende storby-puls, rummer en rig historie og den er fuld af æstetiske fornøjelser, som vi stifter bekendtskab med under vores ophold i byen. Lima kaldes i øvrigt også Kongernes by, da det blev besluttet på helligtrekongers dag i 1535, at byen skulle grundlægges. Vi bor i bydelen Miraflores, der ligger ud til Stillehavet og er den mere mondæne del af Lima med grønne parker og gode restauranter.

 

Her bor du

Mercure Ariosto Lima

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

16.peru.inkaernes-peru.Dag_1.555x450
Dag 2Markedsbesøg og byrundtur i Lima

Vi skal på opdagelse i markedshallen Surquillo Mercado, hvor der venter bugnende boder fyldt med frisk frugt, friskfangede fisk og delikatesser. Undervejs lærer vi om afgrøderne fra det rige peruvianske spisekammer, og vi smager på nogle af dem, bl.a. junglefrugter som vitaminbomben camu camu, chirimoya, der har en sød banan/ananas-smag og den runde lucuma-frugt, der har en blød eftersmag af kaffe.

Vi skal også på byrundtur i det historiske centrum af Lima, og det er oplagt at begynde på Plaza de Armas – der i øvrigt også bliver kaldt Plaza Mayor. Det var her, Lima blev grundlagt i 1535, og det var her Perus uafhængighed af Spanien blev proklameret i 1821. Rundt om pladsen er der fine eksempler på bygninger fra kolonitiden, og det er især værd at bemærke de kunstfærdigt udskårne træbalkoner.

Vi kommer på rundvisning i San Francisco-kirken, som i modsætning til mange andre kirker i Lima har overlevet samtlige jordskælv, siden den blev bygget i midten af 1600-tallet. I munkenes bibliotek kan man se bøger fra perioden, da spanierne kom til landet, og i katakomberne under kirken vidner de mange synlige knogler i krypterne om de tusindvis af indbyggere fra Lima, der er blevet begravet her.

 

Her bor du

Mercure Ariosto Lima

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Velkomstmiddag

 

iStock-471312641_450-555
iStock-157194676_333-270
Dag 3Til Paracas

I dag fortsætter turen videre langs Stillehavet til Paracas. Vi kører efter morgenmaden og ved ankomsten puster vi ud og slapper af resten af dagen. Du har god tid til at nyde hotellets dejlige faciliteter eller gå en tur langs Stillehavet.

 

 

Her bor du

Hotel San Augustin Paracas

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Paracas_Peru2
Dag 4Sejltur til Islas Ballestas

I dag skal vi tidligt afsted ud til molen i Paracas for at hoppe på en sejltur til Islas Ballestas, som er en øgruppe, der ligger ud for Paracas halvøen. På sejlturen derud kommer vi forbi Paracas Candelabra, som er en imponerende 180 meter høj figur i ørkensandet inde på land. Figuren kan være relateret til det tidlige Paracas-folk, som udviklede en højkultur i området og at tegningen dermed er en slags forløber for Nazca-linjerne.

Islas Ballestas er næsten at sammenligne med Galápagos-øerne på grund af det rige dyreliv og bliver da også kaldt for mini-Galápagos. Øerne er hjemsted for flere hundrede søløver, og man kan også være heldig at opleve delfiner og pingviner. Her lever et usædvanlig stort antal havfugle, bl.a. suler, skarver, havmåger, pelikaner og flere slags terner – af samme grund kan det anbefales at medbringe en hat eller et tørklæde til at dække håret, da de mange fugle i luften uvægerligt vil klatte hist og pist med deres ”guano”. De efterlader rent faktisk så store mængder, at der tjenes penge på at indsamle fuglenes efterladenskaber, der bruges som gødning. De mange fugle skyldes den kolde Humboldt-strøm, som trænger op til overfladen ud for Perus kyst. Strømmen tager store mængder næringsrigt plankton med op, som igen tiltrækker store stimer af fisk.

Vi bruger eftermiddagen tilbage på hotellet i Paracas.

 

 

Her bor du

Hotel San Augustin Paracas

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

8.peru.inkaernes-peru.Dag_4.555x450
18.peru.inkaernes-peru.Dag_4.270x333
Dag 5Besøg på pisco-destilleri i Ica og videre til Nazca

Efter morgenmaden kører vi videre til Ica, hvor du får indblik i pisco-produktionen. Ica ligger i et område, hvor der dyrkes mange vindruer, og er kendt for sine vingårde og destillerier, der producerer pisco – en klar brændevin, der er lavet på druesaft, og hovedbestanddel i nationaldrinken Pisco Sour. Vi begynder vores tur gennem vinmarkerne med et besøg på den traditionelle vingård “EL Catador”, hvor vi lærer om vinprocessen og nyder at smage piscoens varianter og lære dens rige historie at kende.

Dernæst forsætter vi til destilleri “La Caravedo”, etableret i 1684 og som bliver betragtet som historisk arv. Her skal vi smage på de udsøgte kvaliteter. Derefter besøger vi hovedtorvet i byen Ica og hovedgaderne i både det gamle og det moderne Ica. Vi besøger også Icas regionale museum, hvor lærer om de de fem mest repræsentative kulturer i regionen: Paracas, Nazca, Wari, Ica Chincha og Inca.

Bagefter fortsætter vi turen via Huacachina-lagunen, hvor vi kan sætte pris på oasen i det vidunderlige ørkenlandskab omgivet af imponerende sandklitter. Der vokser palmer og andre træer ved bredden af lagunen.

Dagen sluttes af med at køre videre til Nazca, hvor vi ankommer til vores hotel.

 

Her bor du

Casa Andina Nazca

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

11.peru.inkaernes-peru.Dag_5.555x450
13.peru.inkaernes-peru.Dag_5.270x333
Dag 6Flyvetur over Nazca-linjerne og videre til Arequipa

I dag kører vi tidligt videre til det berømte område i Nazca. Her skal vi på en flyvetur over Nazca for at se de berømte Nazca-linjer, der stadig er et uløst mysterium og har været det, siden man opdagede linjerne i 1939. Teorierne har været mange. Den tyske matematiker og arkæolog Maria Reiche mente, at linjerne udgjorde en astronomisk kalender, mens andre har argumenteret for, at de tjente som landingsbane for rumvæsener. Andre mere jordnære teorier forklarer linjerne som en del af et sofistikeret overrislingssystem, men under alle omstændigheder er der tale om en unik oplevelse, der strækker sig 80 km mellem Nazca og Palpa omkring 450 km syd for Lima. På flyveturen ser du de 12 dyrefigurer, der er afbildet i ørkensandet, og som bl.a. omfatter en kolibri, en papegøje og en abe.

Vi tager et kort besøg i byen Nazca og fortsætter derefter med at udforske Cantalloc Aqueducts, som er et underjordisk kunstvandingssystem bygget under Nazcas-æraen (som stadig fungerer i nogle sektioner). Senere besøger vi Inkaernes administrative center kendt som Los Paredones. Dette center bygget af soltørrede sten og stammer fra det 15. århundrede.

Vi fortsætter til museet for María Reiche, den tyske arkæolog og matematiker, som var den vigtigste forsker af Nazca-linjerne. Her lærer vi mere om de instrumenter, der er brugt i løbet af årene til at undersøge disse imponerende grupper af geoglyffer af præcolumbiansk oprindelse, der er indgraveret i ørkensandet i regionen. Derefter fortsætter vi til udsigtsposten (Metaltårnet) for at observere nogle imponerende figurer: Hånden, Træet og de trapezformede linjer. Til sidst besøger bakken som er det naturlige udsigtspunkt, hvorfra vi kan se de linjer, der krydser San Jose Pampas.

Vi slutter af med at køre langs kysten mod millionbyen Arequipa. Undervejs på køreturen kommer vi forbi smukke naturscenerier i bjergene med imponerende klippeformationer på den ene side og det smukke Stillehav på den anden side. Vi sørger for flere fotostop undervejs. Sen ankomst til Arequipa, hvor vi overnætter.

 

Her bor du

San Agustin Posada del Monasterio

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

14.peru.inkaernes-peru.Dag_6.555x450
7.peru.inkaernes-peru.Dag_6.270x333
Dag 7Byrundtur i Arequipa og oplevelser på egen hånd i byen

Arequipa ligger i 2.325 m højde som en oase på den tørre højslette med udsigt til den 5.822 m høje keglevulkan El Misti. Det er en rigtig god måde at akklimatisere sig, inden vi skal højere op. Mange af byens huse fra kolonitiden er bygget af den hvide vulkanske stenart sillar, der får bygningerne til at lyse op i solens stråler, hvilket har været med til at give byen tilnavnet ”Den hvide by”.

Vi bruger formiddagen på en byrundtur til en række af byens seværdigheder, og vi begynder på Plaza de Armas, som efter manges mening er den smukkeste plads i Peru. Oplevelserne inkluderer også udsigtspunktet Carmen Alto og det stemningsfulde og kæmpemæssige kloster Santa Catalina, der er en hel by i byen. Klosteret blev anlagt i 1580 og henvendte sig udelukkende til den spanske overklasse, der havde for vane at sende datter nummer to i kloster. I 1871 blev de noget luksuriøse forhold for nonnerne ændret på foranledning af paven, og først i 1970 blev portene åbnet for offentlighedens besøg.

Herefter går turen til endnu en spændende oplevelse, nemlig mumien Juanita – en over 500 år gammel mumie, der blev fundet i 1995, og som viste sig at være blevet ofret under inkaernes herredømme ca. år 1450. Da mumien har været nedfrosset i Andesbjergenes natur, er den meget velbevaret.

Resten af dagen er fri til egne eventyr, og rejselederen står selvfølgelig til rådighed med tips og idéer til, hvad du kan opleve. Om aftenen er det muligt at få en stor kulinarisk oplevelse på en af Arequipas bedste gourmetrestauranter, hvor det ofte kan være svært at få bord. Der vil være reserveret plads til alle interesserede, men bemærk, at middagen ikke er inkluderet i rejsens pris.

 

 

Her bor du

San Agustin Posada del Monasterio

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

9.peru.inkaernes-peru.Dag_7.555x450
12.peru.inkaernes-peru.Dag_7.270x333
1.peru.inkaernes-peru.Dag_7.270x333
Dag 8Til Chivay i Colca-dalen med lamaer, vulkaner og varme kilder

I dag sætter vi kursen mod den enestående Colca-dal, der ligger omgivet af sneklædte bjerge, vulkaner og landbrugsterrasser, og hvor der bl.a. dyrkes ris, majs og kartofler. Undervejs kommer vi gennem smuk natur og flotte landskaber, og der er garanti for gode natur- og dyrebilleder – især når vi kører gennem et område, hvor den vilde lama-art “vicuña” lever.

Vi kommer over Pata Pampa-passet i 4.850 m højde og oplever, hvordan naturen virkelig folder sig ud med vulkaner og snedækkede tinder. En af de vulkaner, der er udsigt til, er Nevado Mismi, og ved denne vulkan har Amazonfloden sit udspring.

Ved ankomst til byen Chivay, der med sine 3000 indbyggere er den største by i Colca-dalen, nyder vi en frokostbuffet, inden vi tjekker ind på hotellet. Du har eftermiddagen til at opleve byen på egen hånd og bl.a. se nogle af de mange farvestrålende klædte kvinder, der især opholder sig på markedspladsen. Det vil også være muligt at opleve de varme kilder ved La Calera, der ligger 4 km uden for byen, og både udsigten og det varme vand er ren nydelse.

 

 

Her bor du

Aranwa

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

10.peru.inkaernes-peru.Dag_8.555x450
19.peru.inkaernes-peru.Dag_8.270x333
Dag 9Svævende kondorer ved Colca-kløften og videre til Puno

Dagens program starter tidligt, da vi skal ud og se svævende kondorer i morgengryet ved Colca-kløften. På det dybeste sted er kløften 4.160 m, og det er dobbelt så dybt som Grand Canyon, men siderne er ikke så lodrette, og det er derfor muligt at dyrke på anlagte terrasser.

Ved udsigtspunktet Cruz del Condor – der betyder “kondorens kors” – sætter vi os til at vente på, at kondorerne stiger op fra kløften, når de breder vingerne ud og lader den varme luft fra kløftens dyb bære dem opad. Det er et vidunderligt skue, når de enorme fugle, med et vingefang på op til 3 m, svæver majestætisk over kløften. Vi bruger et par timer ved udsigtspunktet og krydser fingre for, at de smukke fugle dukker op i hobetal.

Frokosten nyder vi i Chivay, inden turen går til Puno. Det er en køretur på ca. 6 timer, og vi er fremme først på aftenen. Puno ligger i 3.830 m højde, og vejret kan variere meget med kolde nætter og varme dage med stærk sol grundet den høje beliggenhed.

 

Her bor du

Sonesta Posadas del Inca Puno

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost  

 

3.peru.inkaernes-peru.Dag_9.555x450
Dag 10Titicaca-søen med de flyvende sivøer og øen Taquile

Der venter en spændende dag på Titicaca-søen, der er verdens højest beliggende sejlbare sø i 3.800 m højde. Her sejler vi ud for at opleve de enestående flydende sivøer, som Uros-indianerne gennem flere århundreder har konstrueret og boet på. Øerne, husene og indianernes både er lavet af sivplanten totora, og indianernes specielle livsstil fandt sin begyndelse, da de i sin tid flygtede fra inkaernes dominans på landjorden. Der lever fortsat omkring 300 familier på øerne, men antallet er støt faldende. Det er en helt særlig oplevelse at vandre rundt på sivøernes vuggende underlag, og vi bliver også inviteret indenfor hos øboerne.

Lidt længere ude i søen efter to timers sejlads går vi i land på den 6 km lange ø Taquile, hvor befolkningen lever af fiskeri, landbrug og kunsthåndværk. Øen er kendt for at producere de flotteste vævede og stikkede ting, og det er kvinderne, der væver, og mændene, der strikker. Indbyggerne på Taquile går klædt i traditionelle klædedragter, som i øvrigt har den lille finesse, at man kan se, om personen er single eller gift.

Vi nyder en frokost bestående af friskfangede ørreder, og vi tager på en frisk gåtur over øen, hvor der kan være en del udfordrende trappetrin. Vi er tilbage i Puno midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

 

Her bor du

Sonesta Posadas del Inca Puno

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost 

 

iStock-1201094609_450-555
iStock-174389504_333-270
Dag 11Med det berømte tog fra Peru Rail hen over højsletten

I dag skal vi ud på en helt utrolig heldags-togtur hen over højsletten mellem Puno og Cusco. Vi kører 10,5 time i de smukke Pulman-vogne fra 1920’erne med smuk panoramaudsigt over den skønne natur.

Toget består af både restaurantvogne og en observationsvogn, hvor den bagerste del er åben, så man kan komme helt ud og tage billeder af en af de smukkeste togruter i verden. Toget er kendt for sin gode service, og vi får da også både velkomstdrink, snacks hele dagen, eftermiddagste og 3-retters gourmetfrokost. Flere anerkendte rejsemagasiner har kåret ruten til at være en af de smukkeste i verden.

Vi er fremme ved Wanchaq-stationen og hotellet i Cusco sidst på eftermiddagen (vi slipper for at sidde i kø det sidste stykke ind til Cusco ligesom busserne). De næste dage får du for alvor inkaernes fascinerende kultur ind under huden, og vi begynder her i inkaernes gamle hovedstad, som rigtig mange forelsker sig i.

 

Her bor du

Sonesta Cusco

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost 

 

2.peru.inkaernes-peru.Dag_11.555x450
Dag 12Scsayhuaman-ruinerne og byrundtur i Cusco

Det bliver naturligvis en dag, der kommer til at stå i inkakulturens tegn. Vi begynder med at køre lidt uden for byen til det enorme Sacsayhuaman-ruinkompleks, som var både fæstningsværk og et ceremonielt sted, hvor der blev udført hellige inkaritualer. Man kan ikke andet end at blive imponeret over de vældige stenkonstruktioner, der på trods af deres tonstunge vægt er føjet sammen med stor akkuratesse. Historikerne grubler fortsat over, hvordan inkaerne formåede at bygge med disse gigantsten, der passer som fod i hose med hinanden. Det var i øvrigt her, det sidste og afgørende slag mellem inkaerne og spanierne fandt sted i 1536.

Tilbage i Cusco besøger vi soltemplet Qoricancha, som kom til at udgøre fundamentet til Santo Domingo-kirken opført af spanierne i 1600-tallet. Templet var tilegnet solguden Inti og udsmykket med massive plader af det pureste guld. Kort tid efter at spanierne kom hertil, plyndrede de templet for guld, og resterne af mesterværket er efter manges mening det bedste eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen.

Vi nyder stemningen på Plaza de Armas, der i inkaperioden var det centrale sted, hvor der blev afholdt ceremonier. Senere kom spanierne og satte deres præg på området med kirker og koloniarkitektur. Vi kigger indenfor i katedralen, hvis arkitektur afspejler både renæssance, gotik og barok, og hvor der indvendigt er et væld af religiøse artefakter fra kolonitiden og malerier fra den berømte Cusco-skole.

Den resterende del af dagen er fri til egne oplevelser. Du kan evt. gå på yderligere opdagelse i de gamle inkakvarterer i nærheden af Plaza de Armas. Fornemmelsen af at gå på brosten, der sandsynligvis ikke er blevet flyttet siden inkatiden, skaber en helt speciel stemning, når man bevæger sig rundt i byens gader. Fra Plaza de Armas kan du f.eks. følge Calle Triunfo til den smalle gågade Hatun Rumiyoc og se muren med den berømte 12-kantede sten, og det interessante inkamuseum er også et besøg værd.

 

Her bor du

Sonesta Cusco

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost 

 

iStock-1131849178_450-555
iStock-872178908_333-270
Dag 13Oplevelser i Den Hellige Dal med lamaer, markedsbesøg og inkaruiner

Fra Cusco kører vi ”ned ad bakken” til inkaernes hellige dal, som er betegnelsen for Urubamba-dalen med byerne Pisac, Calca, Yucay, Urubamba og Ollantaytambo. I dalen findes mange velbevarede ruiner fra inkatiden. Dalen strækker sig ca. 100 km på begge sider af Urubamba-floden og er usædvanligt frugtbar. I inkatiden var dalen også et vigtigt landbrugsområde, der bl.a. forsynede befolkningen med frugt og grønt i rigt mål.

Vi besøger kulturcenteret Awanacancha, hvor vi hører mere om de forskellige lama-arter, der eksisterer i Peru, og der er mulighed for at komme helt tæt på dem og fodre dem – selvfølgelig undtagen dem, der spytter! Her er også en fin udstilling om tekstilfarvning og anvendelse af lamaens uld samt mulighed for at gøre en god handel.

I landsbyen Pisac besøger vi det berømte indianermarked. Markedet minder mest af alt om en farverig folkefest med de lange rækker af plasticoverdækkede boder med alverdens ting og sager, frugt og grønt, farvestrålende tæpper og strikvarer, guld- og sølvsmykker og et mylder af mennesker. Tronende over byen Ollantaytambo finder man de imponerende ruiner af inkaernes største fort, der aldrig nåede at blive bygget færdigt. Det er vældig interessant at gå rundt blandt ruinerne, men husk endelig også at løfte blikket, da udsigten over Den Hellige Dal er fantastisk.

 

Her bor du

Casa Andina Premium Valley

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost 

 

Lamaer_Peru_iStock-1197227234_1__450-555
Dag 14Fantastisk togtur til Aguas Calientes og oplevelser ved enestående Machu Picchu

I dag venter rejsens måske største oplevelse – den glemte inkaby Machu Picchu 112 km nordvest for Cusco. Kun få ud over de lokale kendte til byens eksistens i 1800-tallet. Tyske eventyrere var her sandsynligvis i 1860’erne, og en britisk missionær refererer til området i 1870’erne, men det var den amerikanske historiker Hiram Bingham, der i 1911 genopdagede Machu Picchu. På det tidspunkt var Machu Picchu fuldstændig dækket af skov, og man mener faktisk, at der kan være lignende byer gemt i junglen.

Vi starter tidligt på dagen og kører til stationen i Ollantaytambo. Herfra skal vi med toget “Vistadome” gennem Urubamba-dalen til Aguas Calientes. Togturen er en stor oplevelse, da store panoramavinduer giver frit udsyn til naturen. Aguas Calientes ligger ved den brusende Urubamba-flod og er sidste stop inden Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tager vi med shuttlebussen, der kører i pendulfart til Machu Picchu – og snart vil inkaernes glemte by ligge for dine fødder, og du vil have udsigt til Huayna Picchu, der knejser stolt i baggrunden.

Der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachacútec, der regerede fra 1438-1471, og på rundvisningen i det storslåede bygningsanlæg med beboelsesområder og templer bliver man konstant overrasket over inkaernes bygningskunst. Det gælder f.eks. Soltemplet, der er områdets eneste runde bygning, og hvis fundament er én stor klippeblok, og de Seksten Rituelle Bade, der er et stykke ingeniørarbejde af dimensioner. For mange er det en drøm, der går i opfyldelse her ved Machu Picchu, og vi har god tid til at udforske området. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Aguas Calientes, hvor der overnattes.

 

Her bor du

El Mapi

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

Machu_Picchu_iStock-1344488404_1__450-555
iStock-544332556_333-270
Dag 15Brug tiden på ekstra oplevelser ved Machu Picchu eller i Aguas Calientes

Har du en drøm om at opleve Machu Picchu igen og lyst til at gå mere i dybden med oplevelserne, så er der mulighed for at tilkøbe en formiddagstur. Du kan også tilbringe formiddagen i Aguas Calientes og f.eks. nyde formiddagskaffen på en café i en af de hyggelige gader og blive underholdt af det store menneskemylder af lokale og turister fra alverdens lande, eller kig forbi byens marked, hvor der sælges alt fra fødevarer til kunsthåndværk. Aguas Calientes betyder varme kilder, og i udkanten af byen er der varme pools med mulighed for et termisk bad. Ca. to km fra stationen ligger Museo de Sitio de Machu Picchu, som bestemt er et besøg værd.

Om eftermiddagen tager vi med toget tilbage til Ollantaytambo og bus videre til Cusco. Byen er grundlagt af inkakongen Pachacútec i 1438, og han satte sit præg på byen med bemærkelsesværdige bygningsværker og gjorde den til hovedstad i inkariget – en status, der varede, indtil spanierne gjorde Lima til hovedstad.

 

Her bor du

Sonesta Cusco

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

Tilkøb flere oplevelser

Formiddagstur til Machu Picchu

595 kr. pr. voksen

 

Drømmer du om at opleve den glemte inkaby Macchu Picchu igen? Så har mulighed for at opleve dette om formiddagen, hvor der er rig mulighed for at udforske Machu Picchu. Her kan du gå mere i dybden med oplevelserne i de gamle ruiner på egen hånd.

Bussen kører mellem Aguas Calientes og indgangen til Machu Picchu hvert 10. min og varer ca. 25-30 min. Pakken inkluderer busbillet t/r, samt indgangsbillet til Machu Picchu og skal bestilles hjemmefra. Turen er uden rejseleder.

 

iStock-544487560_450-555
iStock-660359804_333-270
Dag 16Formiddagen fri i Cusco og hjemrejse

Du har formiddagen fri til de sidste oplevelser i Cusco, inden vi over middag flyver til Lima og herfra tilbage til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Paracas_National_Park_dag_3_iStock-1018890468_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
09. oktober 2024
Varighed17 dage
37.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
05. februar 2025
Varighed17 dage
37.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
05. marts 2025
Varighed17 dage
37.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Peruvianske_kvinder_Chivay_iStock-498827493_450-555
farverige_majs_Peru_iStock-532400411_333-270
Lamaer_Peru_iStock-1197227234_1__323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang. Typisk KLM eller Air France
 • Indenrigsflyvning fra Cusco til Lima
 • Overnatning i dobbeltværelse på minimum 3- og 4-stjernede hoteller
 • 16 x morgenmad, 7 x frokost og 2 x middag
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur og markedsbesøg i Lima inkl. katakomberne i San Francisco-klosteret
 • Byrundtur i Arequipa med bl.a. det smukke kloster Santa Catalina
 • Naturoplevelser i Colca-kløften og oplevelser ved Kondor-korset
 • Flyvetur over Nazca-linjerne
 • Den verdensberømte panorama-togtur mellem Puno og Cusco inkl. gourmetfrokost og forfriskninger
 • Sejltur på Titicaca-søen med de flydende sivøer og besøg på øen Taquile
 • Byrundtur i inkaernes gamle hovedstad Cusco med den smukke katedral og inkaernes soltempel Coricancha
 • Besøg ved den nærliggende fæstningsruin Sacsayhuaman med utroligt stenarbejde og fabelagtig udsigt over Cusco
 • Oplevelser i Den Hellige Dal med bl.a. besøg på indianermarkedet i Pisac
 • Panorama-togtur inkl. forfriskninger med det luksuriøse tog ”Vistadome” til Aguas Calientes
 • Ophold i landsbyen Aguas Calientes med storslået besøg på Machu Picchu
 • Spændende aftenshow med middag, dans og musik i Cusco
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.795
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL PERU

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Peru med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Peru.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!