Rom – den evige stad

4,4 UD AF 5

Glæd dig til en fantastisk storbyferie i hjertet af det gamle romerske imperium

På denne storbyferie i Rom kommer du på spændende byvandringer og mærker historiens vingesus ved Forum Romanum, Colosseum, Pantheon-templet og Peterskirken.

Ud over byens tusindårige historie er det helt store trækplaster den helt særlige atmosfære, som man finder i byens charmerende kvarterer med de snævre gader og blomstrende altankasser, pulserende pladser med rigt caféliv og pittoreske bygninger badet i byens berømte lys.

Der venter et stort kulinarisk eventyr i hjertet af Italien, hvor livsnyderen kan lade sige friste af friskbrygget kaffe, duftende bagværk og klassiske retter fra det romerske køkken.

For den shoppelystne er Rom et mekka med utallige specialbutikker med et vidunderligt udbud af alt fra modehusenes kreationer til Borsalinohatte, romerske souvenirs og mundvandsvækkende antipasti.

Fra kr. 8.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

5 dage med delvis dansk rejseleder-service

Vores rejseledere og dansk autoriserede lokalguider er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

4 overnatninger på Hotel The Cross i delt dobbeltværelse

 • Perfekt kombination af spændende byvandringer og tid på egen hånd
 • I Rom er der aldrig langt til himmelske spiseoplevelser
 • Du kommer på besøg i Peterskirken
 • Du bor centralt i byen tæt på Colosseum og Piazza Venezia
 • Få et eksklusivt indblik i Rom takket være vores lokalguide, der kender byens uopdagede perler
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Italiensk_mad_iStock-1227415751_323-390
Colosseum_iStock-510674688_333-270
Rom_den_evige_stad.Sk_rmbillede_2023-09-25_125455

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Rom og velkomstmiddag

Med direkte fly går turen til Rom, hvor vi ankommer først på dagen. Du møder rejselederen i lufthavnen, hvor du får udleveret og forklaret storbyferiens program med alt, hvad du skal vide om oplevelser, afgangstidspunkter, middage m.m. Så kan du allerede ved ankomst begynde at glæde dig til de næste par dage! Her skal du nemlig på spændende byrundture opleve Roms fantastiske perler og seværdigheder i kyndigt selskab med vores dansk autoriserede lokalguide. Rejselederen tager med til hotellet, hvor du bliver indkvarteret – og hvor der er god mulighed for at stille spørgsmål og få tips og tricks til din storbyferie i Rom. 

Derefter kommer du med rejselederen på tur i nærområdet omkring hotellet, så du bliver fortrolig med, hvordan du finder vej til både metro, Colloseum og hyggeligt et marked i nærheden. Resten af dagen er fri til at nyde Rom på egen hånd.

Den italienske hovedstad har gennem årtusinder været en magtfuld og livlig metropol, der i al sin vældige levetid har tiltrukket mennesker fra nær og fjern – først som centrum i det udstrakte og indflydelsesrige Romerrige, siden som det pulserende midtpunkt i det moderne Italien.

Grundlagt år 753 f.Kr. er der ikke meget, som byen ikke har set, og det bliver spændende at træde ind i historien, når vi tager ud i byens snørklede gader, hyggelige kvarterer og storslåede pladser, hvor ruiner, renæssancehuse og moderne bygninger skinner om kap, når natten sænker sig, og byens lys tændes.

Om aftenen mødes for at spise velkomstmiddag sammen på en hyggelig restaurant. Til velkomstmiddagen møder du atter vores rejseleder, hvor du igen har rig mulighed for at få tips og gode anbefalinger til dine oplevelser i skønne Rom. 

 

Her bor du

The Cross Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

Rom_gade_iStock-1472259517_450-555
Dag 2Byvandring i det centrale Rom med Piazza Navona, Pantheon og Trevi-fontænen samt besøg i Peterskirken

Vi begynder dagens byvandring i godt selskab med vores lokalguide på den berømte plads Piazza Navona, hvor tusindvis af fødder hver dag betræder brostenene.

Piazza Navona er bygget oven på fundamentet af et antikt stadion, hvilket forklarer pladsens særlige aflange form, der omkranses af smukke bygninger. På selve pladsen er det caféernes parasoller og de tre smukke fontæner, der dominerer billedet.

Herfra fortsætter vi forbi paladset Palazzo Madama, der blev bygget af Medici-familien i slutningen af 1400-tallet og nu fungerer som sæde for det italienske senat.

Vi når frem til verdens første kuppelbygning, det imponerende Pantheon, der er gravmæle for den tidligere italienske kongefamilie og rummer et relief og en portrætbuste udført af Thorvaldsen.

Ad den helt lige hovedgade Via del Corso kommer vi til den berømte Trevi-fontæne, hvor Anita Ekberg boltrede sig i bassinet i Fellini-filmen La Dolce Vita.

Den imponerende store og sirligt udsmykkede fontæne med Neptun som hovedfigur er placeret ved udløbet af en af de antikke akvædukter.

Det er ikke tilladt at gøre Ekberg kunsten efter, så skulle du have lyst til et afkølende dyp, må du nøjes med at vende ryggen til fontænen, kaste en mønt over skulderen og ønske dig til afkøling. De mange mønter, som folk kaster i bassinet, bliver hver dag samlet ind og brugt til godgørende formål.

Vi slutter byvandringen på Piazza di Spagna, hvor vi oplever folkemylderet ved Den Spanske Trappe, som er Europas bredeste trappe. Trappen har fået sit navn, fordi den fører ned til Piazza di Spagna (”den spanske plads”), hvor den spanske ambassade engang lå.

I løbet af dagen lægger vi også vejen forbi Peterskirken. Vi kigger indenfor i det imponerende bygningsværk, der blev indviet i 1600-tallet efter en byggeperiode på næsten 120 år. Her ser vi Thorvaldsens gravmæle for Pave Pius VII samt Michelangelos berømte marmorskulptur Pietá. Rundt om på Peterspladsen ser vi pavens livgarde, schweizergarden, hvis festlige gallauniform i rød, gul og blå svarer til farverne på Medici-familiens våbenskjold. Vær opmærksom på, at Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapel  ikke er inkluderet i besøget, og billetter hertil skal derfor købes og besøges på egen hånd.

Den sidste del af dagen er fri til at udforske Rom på egen hånd.

 

Her bor du

The Cross Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

1.italien.rom-den-evige-stad.Dag_2.555x450
6.italien.rom-den-evige-stad.Dag_2.270x333
5.italien.rom-den-evige-stad.Dag_2.555x450
Dag 3Byvandring i oldtidens og renæssancens Rom med Colosseum og Forum Romanum

I dag står den igen på nogle af Roms mest spændende seværdigheder, når vi tager på byrundtur – denne gang med et antikt fokus og atter i godt selskab med vores lokalguide. 

Det kolossale amfiteater Colosseum blev efter indvielsen i 80 e.Kr. skueplads for blodige forestillinger i form af kampe mellem gladiatorer og vilde dyr. Vi skal høre om bygningens tilblivelse og funktion.

Vi går også igennem det spændende ruinkompleks med Forum Romanum, som var det store Romerriges administrative, politiske og religiøse centrum. Her hører vi fortællingerne om oldtidens præstinder, vestalinderne, der skulle vedligeholde den evige ild i Vestatemplet.

Har du efter den fælles byrundtur lyst til at udforske endnu flere af Roms spændende seværdigheder, så slå endelig lyttelapperne ud. Lokalguiden fortæller dig nemlig også om Capitolhøjen med Michelangelos smukke plads og om Roms hjerte, hvor du kan finde det gigantiske monument for den første konge af et samlet Italien, Vittorio Emanuele II. Her finder du også balkonen, hvor Mussolini talte til folket, og huset, hvor Napoleons familie boede. Du hører også om byens rådhus med Palazzo Senatori, hvor borgmesteren har sit kontor. Efter byrundturen kan du således gå på opdagelse i dit eget tempo i fodsporene af både Italiens første konge, Napoleon, Mussolini og borgmesteren. 

 

Her bor du

The Cross Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

3.italien.rom-den-evige-stad.Dag_3.555x450
8.italien.rom-den-evige-stad.Dag_3.270x333
Dag 4På egen hånd i Rom samt mulighed for 3-retters afskedsmiddag

I dag kan du udforske Rom på egen hånd. Rom er en by, der kan nydes på et utal af måder. På en fortovscafé med et glas rødvin eller en martini rosso i hånden, du kan gå på jagt efter de mange utrolige kunstskatte, der pryder både museer, kirker og piazzaer, eller du kan spadsere rundt i byen som et spektakulært frilandsmuseum over det førkristne Roms storhed og fald under kejsere som Augustus, Cæsar og Nero. Stir ned i Tiberens vand fra Ponte Fabricio, gå på opdagelse i Parco della Caffarella og oplev den katolske kirkes højborg. Du kan selvfølgelig også bruge dagen på en gedigen shoppingtur blandt nogle af verdens mest eksklusive varemærker eller spise dig en pukkel til på trattoriaer, osteriaer og 3-stjernede michelin-restauranter. Én ting helt sikker; du kommer ikke til at kede dig!

Om aftenen er der mulighed for at tilkøbe en 3-retters afskedsmiddag på en lokal italiensk restaurant, hvor vi sammen runder 4 dejlige dage i Rom af. Her møder du igen vores rejseleder, hvor du kan nå at stille de sidste spørgsmål til dit ophold i Rom eller få mere spændende viden om den gamle stad.

 

Her bor du

The Cross Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Afskedsmiddag på hyggelig italiensk restaurant

450 kr. pr. voksen

 

Om aftenen er der mulighed for at tilkøbe en afskedsmiddag på en hyggelig, lokal restaurant. Her runder vi sammen 4 dejlige dage i Rom af med en lækker 3-retters menu, der byder på italienske klassikere som for eksempel: Parmigiana og Saltimbocca alla Romana. Aftenens menu inkluderer middag, ½ flaske vin samt mineralvand og kage til dessert.

NB! Afskedsmiddagen gennemføres ved min. 10 deltagere. 

4.italien.rom-den-evige-stad.Dag_4.555x450
7.italien.rom-den-evige-stad.Dag_5.270x333
Ponte_Fabricio_iStock-1478799078_450-555
Dag 5Tid på egen hånd i Rom og hjemrejse

En dejlig storbyferie i Rom nærmer sig sin afslutning. Men inden vi tager mod lufthavnen om eftermiddagen, har du tid til at hilse af med den gamle, romerske stad. Du tilbringer nemlig dagen på egen hånd med tid til at udforske de sidste seværdigheder, ose i butikker efter lækre souvenirs eller måske nyde en velsmagende italiensk frokost som punktum for en skøn storbyferie. Vi følges i selskab med rejselederen til lufthavnen, hvor vi flyver hjem til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

Italiensk_mad_iStock-1227415751_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
16. september 2024
Varighed5 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederAnne-Marie Jensen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
23. september 2024
Varighed5 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederAnne-Marie Jensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
30. september 2024
Varighed5 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederAnne-Marie Jensen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
14. oktober 2024
Varighed5 dage
9.995 kr. pr. person
RejselederAnne-Marie Jensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
21. oktober 2024
Varighed5 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederAnne-Marie Jensen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
8.italien..555x450
5.italien.rom-den-evige-stad.Dag_2.270x333
iStock-642483796_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger på Hotel Cross i delt dobbeltværelse
 • Obligatorisk byskat på hotellet
 • 4 x morgenmad
 • Velkomstmiddag på lokal restaurant på dag 1
 • Transport og udflugter jf. program
 • Byvandring dag 2 med bl.a. Trevifontænen, Piazza Navona, Den Spanske Trappe og Campo dei Fiori
 • Udflugt til Colosseum og Forum Romanum på dag 3
 • Besøg i Peterskirken
 • Lydanlæg i høretelefoner til alle udflugter
 • Dansk autoriseret lokalguide på udflugter dag 2 og 3
 • Dansk rejseleder ved ankomst og hjemrejse samt ved velkomst- og afskedmiddag

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 2.000
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Afskedsmiddag (dag 4) kr. 450

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ITALIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Italien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Italien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!