Canada & krydstogt til Alaska

4,6 UD AF 5

Glæd dig til storslåede naturoplevelser i de canadiske Rocky Mountains og et 7-nætters krydstogt til Alaska!

Rundrejsen Canada & krydstogt til Alaska er fyldt med storslåede naturoplevelser i de canadiske Rocky Mountains og på et eventyrligt 7-nætters krydstogt til Alaska. Undervejs vil du opleve en natur, der mange steder er lige så uberørt, som da pelsjægere og guldgravere drog ud for at finde lykken.

Nationalparkerne Banff og Jasper byder på scenerier med sneklædte bjergtinder, brusende vandfald, turkise gletsjersøer og ikke mindst Colombia Icefield, der er den største gletsjer i de canadiske Rocky Mountains. Køreturen ad Icefields Parkway, der forbinder Banff og Jasper, er en af verdens smukkeste landeveje og er i sig selv en bjergtagende oplevelse, hvor det ene flotte sceneri afløser det andet. Efter oplevelser i Vancouver med den smukke beliggenhed ved Stillehavet følger et enestående krydstogt til Alaska. Glæd dig til luksuriøse omgivelser om bord på Celebrity Solstice, unikke naturoplevelser på turen gennem Inside Passage og langs Alaskas spektakulære skærgårdskyst op til Hubbard Glacier, der er Nordamerikas største tidevandsgletsjer. Vi går også i land til store oplevelser i både Icy Strait Point, Ketchikan og hovedstaden, Juneau.

Bemærk venligst!
Afgangs- og ankomsttidspunkter gældende for krydstogtskibet er vejledende og kan variere alt efter rejsen.

Fra kr. 38.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

15 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i dobbeltværelse på gode hoteller/lodges og invendig dobbelt kahyt

 • Vi kommer helt tæt på den spektakulære natur i både Canada og Alaska til lands og til vands
 • Vores afgange ligger i den absolut bedste del af sæsonen, og du har gode chancer for at se bjørne og pukkelhvaler
 • Du får de flotteste naturoplevelser i nationalparkerne Banff og Jasper Dam
 • Der er inkluderet en tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren
 • Du bliver forkælet om bord på Celebrity Solstice, hvor der er inkluderet all inclusive, drikkevarepakke og Wi-Fi
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Canada_Alaska_AC
Icefields_Parkway_iStock-1342153532_333x270
2024_Canada_og_krydstogt_til_Alaska.Sk_rmbillede_2023-10-02_115810

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Calgary

Om aftenen lander vi i Calgary, hvor præriens olieforekomster har sat sit præg på byen i form af himmelstræbende skyskrabere i glas og stål. Vi kører ind til byen, hvor vi overnatter.

Vores afgang d. 7. juli 2024 er på 16 dage. Vi har inkluderet en dag ekstra i Calgary, hvor vi skal opleve det verdensberømte rodeo, Calgary Stampede.

 

 

 

 

Her bor du

Holiday Inn and Suites Calgary South

LÆS MERE OM HOTELLET → 

Her bor du på afgangen 7. juli

Hilton Garden Inn Downtown Calgary


LÆS MERE OM HOTELLET → 

 

Skyline_iStock-481574937
Calgary_Tower_iStock-493840364_333x270
Dag 2Sightseeing i Calgary og naturoplevelser i Banff National Park

Morgenen starter med sightseeing i Calgary, hvor vi hører om byens spændende historie. Vi kører forbi det store festivalområde, hvor det berømte Calgary Stampede finder sted en uge i juli hvert år med over 1 million besøgende. Vi ser også Calgary Tower og det flotte rådhus bygget i sandsten. I centrum går vi en tur i Olympic Plaza, hvor præmieoverrækkelserne fandt sted under OL i 1988, og på vej ud af byen gør vi stop ved Den Olympiske By, hvorefter vi sætter kurs direkte mod Rocky Mountains og byen Banff.

Banff er den mest populære by i Rocky Mountains og ligger i en bred dal ved Bow River med flot udsigt til de omkringliggende bjerge. Banff National Park er Canadas første nationalpark og blev oprettet allerede i 1885. Årsagen var, at man ville beskytte de mineralholdige kilder, der var fundet i området. Rejsens måske flotteste udsigt får du, når vi tager med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain. Herfra er der en storslået udsigt over Bow Valley og floden, der snor sig gennem bjergene.

Vi kører forbi det imponerende Fairmont Banff Springs Hotel og nyder naturen ved Bow Fall. Om aftenen er der liv i den charmerende by med rig mulighed for at finde en hyggelig restaurant og bar.

 

Her bor du

Hotel Banff Inn

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Her bor du på afgangene 7.juli og 19. august

Banff Aspen Lodge

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Her bor du på afgangen 5. august

Banff Ptarmigan Inn

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

Morgenmad

Banff_iStock-1339376403
Calgary_Tower_Olympic_iStock-114379726_333x270
Rodeo_iStock-956161024_323x390
City_hall_iStock-1314657455_333x270
Dag 3Ad Icefields Parkway til Lake Louise og tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren

I dag skal vi tidligt afsted, da vi skal tilbringe hele dagen i den fantastiske natur, som området byder på. Vi kører den smukke strækning nordpå ad den sceniske rute Icefields Parkway, der forbinder Banff og Jasper.

Det bliver 230 kilometer med de flotteste naturscenerier, og er vi heldige, er der chance for at spotte en bjørn i vejkanten. Icefields Parkway snor sig mellem forrevne bjerge, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas: The Bow og Sunwapeta.

Vi stopper flere steder i løbet af dagen og nyder naturen. Første stop er ved søen Lake Louise, der er kendt for sit smukke, turkisblå vand. Det fortryllende grønblå farvespil i vandet skyldes små sten- og jordpartikler, som føres med fra gletsjernes smeltevand og reflekterer lyset. Vi får mulighed for at opleve det fantastiske syn, der i al sin pragt ligger lysende turkisblå mellem tæt nåleskov og vejrbidte bjerge med sne på toppen.

Dernæst betages vi af det smukke syn over Bow Lake og i særdeleshed over Peyto Lake, hvor smeltevandet fra Peyto-gletsjeren løber i, hvilket giver vandet sin flotte turkisblå farve.

Eftermiddagens højdepunkt er Columbia Icefields, der er det største gletsjerområde i Nordamerika med seks gletsjere. Her kommer du på tur med “snocoach” op til Athabasca-gletsjeren, hvor du kommer til at gå på sne, der faldt for 400 år siden – og det er tankevækkende, at iskappen visse steder er op til 350 meter tyk!

 

 

Her bor du

Hotel Banff Inn

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Lake_Louise_iStock-187139310_1_
Icefields_Parkway_iStock-1031560026_333x270
Dag 4Smukke Emerald Lake og videre gennem naturskønne Rocky Mountains til byen Kamloops

Vi begiver os vestover gennem smukke landskaber mod bjergbyen Kamloops. Det første stop gør vi ved den smukke sø Emerald Lake i Yoko National Park. Søen er en af de fineste i de canadiske Rocky Mountains og ligger omgivet af bjergkæden The President Range, der former et naturligt amfiteater omkring søen. Det fine bjergstøv kombineret med smeltevandet og solens stråler giver søen sin helt unikke farve. Vi ser den imponerende klippeformation Natural Bridge, hvor vandet fosser igennem. Og vi gør stop ved udsigtspunktet til Spiral Tunnel, der åbnede i 1909 for jernbanen Canadian Pacific Railway for at reducere stigningsprocenterne gennem tunnellerne.

Derfra tager vi vejen igennem Glacier National Park, som blev etableret i 1886 og er en af syv nationalparker i British Columbia. Her finder man høje tinder, store aktive gletsjere og et af Canadas største hulesystemer. Vi passer bjergpasset Rogers Pass og sidste stop, inden turen slutter sidst på eftermiddagen i Kamloops, er i feriebyen Sicamous, som også kaldes verdens husbådehovedstad.

Kamloops blev grundlagt i 1812 og har en fortid som handelsstation. Her kom indianere og pelsjægere for at bytte skind til daglige fornødenheder. Vi overnatter en enkelt nat i byen Kamloops.

 

 

Her bor du

Hampton Inn by Hilton Kamloops

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Icefields_Parkway_iStock-1387479318
Grizzly_Knight_Inlet_iStock-497035202_333x270
Dag 5Ankomst til Vancouver og byrundtur med Stanley Park og Gastown

Midt på dagen når vi til Vancouver med den flotte beliggenhed ved Stillehavet. Byen er en af de få storbyer, hvor naturoplevelserne er inden for rækkevidde. Dét kommer du til at opleve på eftermiddagens byrundtur, der bl.a. går til Stanley Park – et 400 hektar stort naturområde med 10 kilometer kystlinje, strande, udsigtspunkter, vandrestier og ikke mindst en berømt samling af totempæle.

Vi kommer gennem den gamle bydel Gastown med brostensbelagte gader og gamle lygtepæle og ser dampuret, der sender kaskader af damp afsted hver time, og vi går lidt på opdagelse i området omkring Canada Place. Næst efter engelsk er kinesisk det mest talte sprog i storbyen, og vi kører gennem byens Chinatown, der opstod i 1890’erne, da kineserne valfartede til Vancouver for at arbejde i minerne og med etableringen af den trans-canadiske jernbane.

 

 

Her bor du

Best Western Plus Sands

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Stanley_Park_iStock-157504844
Downtown_Vancouver_iStock-1157634917_333x270
Dag 6Tid til egne oplevelser i Vancouver

Dagen er fri til at udforske Vancouver på egen hånd. For dem, som har lyst til at følge med, vil rejselederen arrangere en tur med svævebanen til toppen af Grouse Mountain. Efter kun otte minutter er du oppe i højderne og bliver præsenteret for en spektakulær udsigt over Vancouver, og udsigten understreger storbyens storslåede beliggenhed.

Hvis du vil shoppe, er hovedgaden Robson, bydelen Gastown og Granville Island oplagte muligheder. Når det bliver frokosttid, så er der et stort udvalg af hyggelige restauranter og caféer med madspecialiteter fra hele verden. Afslut eventuelt dagen i den roterende restaurant “Top of Vancouver”, der ligger i 167 meters højde på toppen af Harbour Centre. Her bliver du præsenteret for den flotteste udsigt og kommer alle verdenshjørner rundt i løbet af 60 minutter samtidig med, at du kan slappe af og nyde en drink eller en dejlig middag.

 

 

 

Her bor du

Best Western Plus Sands

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Gastown_iStock-1069692136
Gastown_Ur_iStock-1371799403_333x270
Dag 7Det eventyrlige krydstogt begynder

Midt på formiddagen finder vi vej til havnen i Vancouver, hvor krydstogtskibet Celebrity Solstice ligger klar ved kajen.

Rammerne for de næste syv dage er luksuriøse og perfekte, når vi skal opleve Alaskas uberørte natur både til lands og til vands. Listen over skibets guidede ture, som du enten kan bestille hjemmefra eller om bord, er næsten endeløs. Det store udvalg dækker alle interesser og aktivitetsniveauer. Her er fotosafarier blandt rigt dyreliv, fisketure, ture med vandflyver eller helikopter til endnu mere øde områder, mulighed for whale watching – eller hvad med en tur ud i vildmarken for at kigge efter bjørne?

Rejselederen står selvfølgelig til rådighed på hele krydstogtet og vil undervejs arrangere nogle fælles informationsmøder for at fortælle om Alaskas historie og de steder, vi oplever undervejs. Derudover kan du selvfølgelig altid spørge rejselederen om gode råd og hjælp til at bestille eventuelle udflugter. I de byer, hvor vi lægger til, vil rejselederen arrangere gåture for alle, som har lyst til at gå med.

Afsejling fra Vancouver kl. 16.30

Afgangs- og ankomsttidspunkter gældende for krydstogtskibet er vejledende og kan variere alt efter rejsen.

 

 

Her bor du

Celebrity Solstice Alaska Cruise

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

All inclusive  Drikkepakke

 

iStock-1422305941
iStock-467684953_333x270
Dag 8Sejlads i den canadiske skærgård gennem Inside Passage

Der sejles gennem den berømte Inside Passage – sejlruten, der snor sig mellem de mange små og store øer ud for Canadas vestkyst. Der er meget at se undervejs, men også rigtig meget at opleve om bord på skibet. De 1.200 ansatte servicerer dig 24 timer i døgnet og får dig til at føle, at du er den eneste gæst om bord.

Skibet er kendt for sin fremragende service og har ud over cocktailbar og restauranter, der tilbereder dejlige veltillavede retter, også fitnesscenter, biograf, jacuzzi og indendørs pool. Ud over hovedrestauranterne findes der også et udvalg af specialrestauranter, barer og caféer, hvor du kan spise, når du har lyst. Hver aften kan du se et af de mange fantastiske shows i det store to-etagers teater eller nyde live-musik i en af de mange hyggelig lounges.

 

 

Her bor du

Celebrity Solstice Alaska Cruise

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

All inclusive  Drikkepakke

 

iStock-1141438559
iStock-1283550299_333x270
Dag 9Der lægges til i Icy Strait Point

Icy Strait Point er det første sted, vi lægger til i Alaska. Her går vi i land først på eftermiddagen. Lidt syd for havneanløbet ligger den historiske by Hoonah, der er den største bosættelse med Tlingit-indianere i Alaska. Indianerkulturen trives her, og du kan se udskårne totempæle og kanoer lavet efter gamle traditioner. Omkring Hoonah er der en stor koncentration af Alaskas brune bjørne, og om sommeren kan man se de mange migrerende pukkelhvaler.

Der tilbydes flere forskellige ture i Icy Strait Point, blandt andet en tur der fortæller om Tlingit-kulturen, en tur til Glacier Bay National Park med vandflyver, hvalsafari eller bjørnesafari.

Ankomst kl. 13.30
Afgang kl. 21.00

 

 

Her bor du

Celebrity Solstice Alaska Cruise

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

All inclusive  Drikkepakke

 

Totem_Stanley_iStock-157377158
iStock-978069666_333x270
Dag 10Til den kæmpemæssige Hubbard Glacier

Om formiddagen cruiser vi rundt i bugten foran og forbi den kæmpestore Hubbard Glacier, så vi ser den fra alle vinkler og har god tid til at få taget en masse billeder. Gletsjeren er blandt Canadas største naturfænomener og er den længste gletsjer i Nordamerika samt den mest aktive i Alaska. Gletsjeren er 10 kilometer bred, strækker sig over 100 klometer fra Mount Logan dybt inde i Yukon og er på højde med et 30 etagers højhus over vandet. Hvis vi er heldige, ser vi fugleliv og sæler, og vi kan høre den knage og brage, mens den skubber sig over landskabet og kælver små og store isbjerge.

 

 

Her bor du

Celebrity Solstice Alaska Cruise

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

All inclusive  Drikkepakke

iStock-1061549950
6.canada-og-krydstogt-til-alaska.herobillede.270x333
Dag 11Ægte vildmarkseventyr i Alaskas hovedstad, Juneau

Omkring Alaskas hovedstad, Juneau, venter vildmarksoplevelser. Det er tankevækkende, at ingen veje fører til Juneau, der trods alt har været hovedstaden i Alaska siden 1906. Det er kun muligt at nå byen via skib eller fly. Byen blev grundlagt i 1880 under guldfeberen, og på trods af at guldet og guldgraverne er væk, er naturens ressourcer stadig den vigtigste indtægtskilde. I havet omkring Juneau kan man se pukkelhvaler, sæler og spækhuggere boltre sig.

Vi har hele dagen til rådighed, og du har her mulighed for at komme på en flyvetur over gletsjerlandskabet til Mendelhall Glacier, tage på hvalsafari eller tage på en fotosafari til lands og til vands.

Ankomst kl. 7.30
Afgang kl. 19.00

 

 

 

Her bor du

Celebrity Solstice Alaska Cruise

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

All inclusive  Drikkepakke

 

iStock-1157818370
Sp_khugger_Vancouver_iStock-1436806268_333x270
Dag 12Tlingit-indianernes kultur og totempæle i Ketchikan

Først på eftermiddagen lægges der til i den lille by Ketchikan, der er kendt som verdens laksehovedstad, og i sæsonen valfarter fiskeentusiaster til den lille fiskerby. Byen er også kendt for sine maleriske huse bygget på pæle ude i vandet i den berømte og berygtede Creek Street. Det er også her i Ketchikan, at du kan se verdens største samling af totempæle.

Udflugterne, der tilbydes her, er bl.a. en tur i det historiske Ketchikan inkl. et skovhugger-show, en fisketur, hvor fangsten bliver tilberedt i hyggelige omgivelser på stranden, og en flyvetur til en lakseyngleplads, hvor bjørnene fisker.

Ønsker du at komme på bjørnesafari, anbefaler vi, at du gør det her.

Ankomst kl. 14.00
Afgang kl. 20.30

 

 

Her bor du

Celebrity Solstice Alaska Cruise

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

All inclusive  Drikkepakke

 

Ketchikan_450x555
Knight_Inlet_Bj_rne_iStock-496035872_333x270
Dag 13Nyd livet om bord på det luksuriøse skib

Der sejles igen sydpå gennem vestkystens imponerende sceneri i Inside Passage. Slap af og nyd synet. Og er du mæt af naturoplevelser, er der masser af aktiviteter om bord til at fordrive tiden med.

 

 

Her bor du

Celebrity Solstice Alaska Cruise

 LÆS MERE OM HOTELLET → 

Måltider inkluderet

All inclusive  Drikkepakke

 

Inside_Passage_450x555
Dag 14Farvel til krydstogtskibet og hjemrejse fra Vancouver

Om morgenen ankommer vi til Vancouver og forlader krydstogtskibet. Her venter bussen på os, og vi skal på en smuk køretur nordpå ad Highway 99 til Shannon Falls Provincial Park med det 335 meter høje vandfald, Shannon Falls. Hen på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Ankomst i Vancouver kl. 6.00

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

Vandfald_iStock-171156780
Dag 15Ankomst til Danmark

En fantastisk rejse er slut, og fulde af oplevelser ankommer vi igen til Danmark.

 

Bj_rne_Khutzeymateen_Provincial_Park_British_Columbia_iStock-1156933652_1__333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
19. august 2024
Varighed15 dage
38.995 kr. pr. person
RejselederSimon Kirk
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
Afrejse fra København Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personKontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personKontakt os på
70 22 66 00
[email protected]

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på [email protected] eller 70 22 66 00 .

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her .

Banff_by_iStock-1025108092
Panorama_Calgary_iStock-814652768_333x270
Lake_Louise_iStock-187139310_323x390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller/lodges
 • Overnatning indvendig dobbeltkahyt I2 på luksus-krydstogtskib
 • 6 x morgenmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer og nationalparkgebyrer jf. program
 • Sightseeing i Banff National Park
 • Tur med Banff Gondola til Sulphur Mountain
 • Besøg ved Lake Louise og Emerald Lake i Banff National Park
 • Icefields Parkway og tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren
 • Byrundtur i Vancouver
 • 7-nætters krydstogt til Alaska med Celebrity Cruises og mulighed for spændende udflugter
 • All inclusive på krydstogtskibet
 • Underholdning på krydstogtskibet
 • Classic drikkevare-pakke (værdi kr. 5.195 og gælder et stort udvalg af sodavand, læskedrikke, juice, øl, vin, cocktails, drinks og spiritus til en værdi af maks. 9 USD pr. drikkevare)
 • Basic Wi-Fi-pakke (værdi kr. 990 og giver mulighed for at browse på nettet, sende e-mails og sms)
 • Drikkepenge om bord på skibet og havneskatter (værdi kr. 2.475)
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg for både hoteller og indvendig kahyt kr. 15.995 (kr. 17.995 på afgangen d. 7/7)
 • Visum til Canada: CAD 7 (ETA-ansøgning udfyldes og betales direkte på internettet inden afrejse)
 • Visum til USA: USD 21 (ESTA-ansøgning udfyldes og betales direkte på internettet inden afrejse)
 • Drikkepenge til chauffør – beregn ca. 3 dollars pr. dag pr. person
 • Opgradering til Udvendig kahyt O2: kr. 2.495
 • Opgradering til Balkon kahyt V2: kr. 4.995
 • Opgradering til Udvendig singlekahyt O2 kr. 4.995
 • Opgradering til Balkon singlekahyt V2 kr. 9.990
 • Tillæg ved afrejse fra Aarhus og Aalborg: kr. 1.250 (kun muligt på udvalgte afgange – på forespørgsel)
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL CANADA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Canada med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Canada.

 

Dansk_pas
Globus

På krydstogt med Celebrity Cruises

Inden afrejse

Ombord på skibet

Mad og drikke på skibet

Drikkepenge, sygdom og rygning

Gæster med specielle behov

Sikkerheden ombord

I land og udcheckning

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!