Norditaliens smukke søer

4,4 UD AF 5

Norditaliens store søer har været kendte og besøgte siden romertiden

Søerne har været et populært stop for 1700-tallets dannelsesrejser og i årtier et elsket og populært feriemål for tusindvis af danskere, især Italiens største sø – den berømte og smukt beliggende Gardasø.

På denne rejse oplever vi netop Gardasøen, der lokker med stejle bjergsider i den ene ende og palmer og sydlandsk atmosfære i den anden, og vi oplever ”lilleputsøen” Iseo, også kaldet Sebino, der er så meget anderledes end de andre alpesøer med sit næsten kulisseagtigt flotte udseende og maleriske charme.

Desuden venter interessante besøg i nogle af de byer og landsbyer, der omgiver søerne, blandt andet en heldagsudflugt med sejlads på Gardasøen, vingårdsbesøg med vinsmagning – og ikke mindst Venedig, der på enestående vis er bygget på 117 øer og forbundet med 354 broer og gennemskåret af utallige kanaler.

Glæd dig til en rejse, der byder på enestående naturoplevelser og eventyrlige panoramaudsigter!

Fra kr. 10.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel

 • Du bor på håndplukkede hoteller med en flot udsigt over Gardasøen
 • Oplev to af Norditaliens smukkeste søer
 • Smukke sejlture på både Gardasøen og Iseosøen
 • Mulighed for at tilkøbe en udflugt til Verona
 • Spændende byvandringer i bl.a. Venedig, Riva del Garda og Limone sul Garda
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
2.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_2.390x323
Vin_iStock-1030932114_333-270
Norditaliens_smukke_s_er.Sk_rmbillede_2023-09-25_125123

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Milano og videre til Gardasøen

De italienske ferieoplevelser begynder i Milano, hvor rejselederen byder velkommen.

Herefter kører vi til vores hotel, der vil være vores base for hele rejsen. Hotellet ligger i naturskønne omgivelser med flot udsigt over Gardasøen.

Hver eftermiddag bliver der serveret kaffe/te på hotellets terrasse, og hver aften er der inkluderet vin til aftenens middag.

 

Bemærk venligst!

På afgangene 8/9 og 22/9 (kun gæster fra Billund) bor vi på Hotel Cristina

På afgangene 21/5, 22/9 (kun gæster fra København) og 6/10 bor vi på Hotel Gardesana

 

Her bor du

Hotel Cristina

LÆS MERE OM HOTELLET →

eller

Hotel Gardesana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

1.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_2.555x450
Dag 2Byvandring i Limone sul Garda og Gardasøens nordligste by Riva del Garda

Denne dag skal vi lære den maleriske by Limone sul Garda bedre at kende, der er en af Gardasøens mest populære feriebyer med skøn beliggenhed og med udsigt til Monte Baldo. Limone sul Garda, har en fantastisk beliggenhed ved foden af en stejl klippeskråning, og byens navn stammer fra 1300-tallet, da man begyndte at dyrke citroner ved Gardasøen.

Vi går på opdagelse i de smalle gyder, nyder havnepromenaden og panoramaudsigten over søen, der i århundreder har betaget de besøgende.

Efter besøget i Limone sul Garda tager vi båden til den usædvanligt charmerende Riva del Garda. Gardasøens nordligste og næststørste by, gemt bag Monte Rochettas skråninger og kilet ind mellem søbredden og klipperne.

Rivas største seværdighed er selve byen, hvor den lille charmerende havn og den brostensbelagte havneplads Piazza III Novembre er byens naturlige omdrejningspunkt med sine buegange fra 1300-tallet på tre af siderne og byens vartegn, det 34 m høje 1200-tals tårn, Torre Apponale, knejsende i det ene hjørne. Udsigten fra toppen af tårnet er selvsagt forrygende.

På pladsen findes ligeledes endnu en af byens historiske bygninger, rådhuset Palazzo Municipale i venetiansk stil fra 1482. Pladsens restauranter er det oplagte sted at nyde det gode italienske liv med en kølig aperitivo, en god frokost og minimum én portion italiensk gelato – og ikke mindst iagttage folkelivet. Inden da bør man udforske Rivas utallige små stræder, gyder og mindre pladser, og gå på udforskning og nyde stemningen og atmosfæren i de charmerende rammer.

Det kan f.eks anbefales at besøge den gamle bydel med de tre byporte Bruciata, San Marco og San Michele, som i øvrigt fører hen til kirken Santa Maria Inviolata fra 1603.  Er du til flere historiske oplevelser, er der kun en lille gåtur til Piazza G. Garibaldi og borgen Rocca di Riva omgivet af en lille kanal med en lille vindebro.

 

Her bor du

Hotel Cristina

LÆS MERE OM HOTELLET →

eller

Hotel Gardesana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

2.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_2.555x450
9.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_2.270x333
Dag 3Heldagstur på Gardasøen rundt med båd med besøg i charmerende Sirmione

I dag sejler vi ud på Gardasøen, Italien største og vel nok mest berømte sø. Hele 370 km2 dækker den med dybder på op til 348 m. I løbet af dagen kommer vi hele søen rundt og starter oplevelserne fra nord i Garda og sejler til Sirmione i søens sydlige ende, en smuk tur hvor vi oplever søens mangfoldige natur fra søsiden.

Garda er smukt beliggende på en strækning, som kaldes ”Olivenkysten”. Fra Garda sejler vi til Sirmione, som er smukt beliggende på en tre km lang landtange og byens ubestridte seværdighed er Scaligero-slottet fra 1200-tallet, hvor det siges, at Dante har boet. Yderst på landtangen kan man se ruinerne af en stor romersk villa, som nu er bevokset med flere hundrede år gamle oliventræer. Vi bruger også tid på at opleve stemning og atmosfære i den charmerende by, inden vi sejler retur til Limone sul Garda.

 

Her bor du

Hotel Cristina

LÆS MERE OM HOTELLET →

eller

Hotel Gardesana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

11.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_3.555x450
5.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_3.270x333
Dag 4Heldagstur til enestående Venedig

Der findes ingen andre byer som Venedig! Byen er bygget på 117 øer, der er forbundet med 354 broer og gennemskåret af utallige kanaler. Ét er udformingen af byen, noget andet er at opleve, hvordan tidligere tiders rigdom blev omsat til kunstskatte, der kan opleves i dag.

Du oplever Markuskirken, og den bygning, du ser i dag, blev påbegyndt i 1000-tallet med udgangspunkt i en byzantinsk stil, men i tidens løb har mange forskellige stilarter blandet sig med den byzantinske, og kirken er desuden blevet beriget med utallige kunstskatte. Du oplever naturligvis også Dogepaladset – administrationsbygning for dogen (bystatens leder) – en sand skønhedsåbenbaring med et orientalsk præg, og Sukkenes Bro – en smuk lukket bro, der forbinder Dogepaladset og en nyere fængselsbygning.

Efter en dejlig dag med mange indtryk, er vi hjemme ved hotellet igen til aftensmad.

 

Her bor du

Hotel Cristina

LÆS MERE OM HOTELLET →

eller

Hotel Gardesana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-1388018793_450-555
iStock-1061863930_333-270
Dag 5Nyd dagen på egen hånd eller tilkøb en udflugt til Verona

I dag har du mulighed for enten at lægge dagsprogrammet helt, som du lyster, eller du kan tilkøbe en udflugt til Verona, der byder på byvandring rundt til nogle af byens største seværdigheder.

Kærlighedens by kaldes den også, byen Verona, der er smukt beliggende ved floden Adige, som bugter sig igennem byen. Kærlighedens by naturligvis på grund af den smukke fortælling om Romeo og Julie, og vi skal naturligvis se Julies hus med den berømte balkon og statuen af hende. Ifølge legenden bringer det kærlighed og lykke, hvis man rører ved hendes ene blankslidte bryst.

På vores spændende tur rundt ser og oplever vi, at Verona er en blændende smuk og velhavende by, men også at den er så meget mere end Romeo og Julie. Folkelivet på byens smukke pladser som Piazza dei Signori, Piazza Bra og ikke mindst Piazza delle Erbe – byens gamle blomstermarked – er i sig selv fine oplevelser. Byens katedral Basilica di San Zeno, den gamle romerske bro, fæstningen Castello Vecchio og den smukke bro, som fører over til fæstningsværket, familien Scaligers mildest talt spektakulære gravsted, broen Ponte Pietra og så, i særdeleshed, det berømte romerske amfiteater, kaldet Arena di Verona.

Der var oprindeligt plads til 20.000 tilskuere i amfiteateret, der er bygget omkring år 100, og som er uhyre velbevaret trods et jordskælv i 1183. Den gamle romerske arena kan i dag rumme ca. 15.000 tilskuere til de berømte operaforestillinger.

Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Cristina

LÆS MERE OM HOTELLET →

eller

Hotel Gardesana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Byvandring i Verona

430 kr. pr. person

 

Oplev kærlighedens by på en byvandring gennem fantastiske Verona. Her oplever du nogle af byens største seværdigheder – den ikoniske balkon fra Romeo og Julie, byens smukke pladser, det gamle blomstermarked og fæstningen Castello Vecchio er bare nogle af de steder du møder på rundturen i Verona.

Udflugten gennemføres ved min. 10 deltagere.

 

4.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_5.555x450
8.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_5.270x333
16.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_5.270x333
Dag 6Tid til egne oplevelser ved Gardasøen

Dagen i dag er sat af til at opleve området på egen hånd. Området omkring Gardasøen byder på masser af muligheder. Du kan eksempelvis tage på opdagelse i lokalområdets charmerende gader og spændende butikker eller gå en tur langs Gardasøen med udsigten til stejle klippeskråninger og grønklædte bjergtoppe.

Rejselederen vil selvfølgelig være behjælpelig med gode forslag til udflugter, hvis du har behov for råd til, hvad der er at opleve i området.

 

Her bor du

Hotel Cristina

LÆS MERE OM HOTELLET →

eller

Hotel Gardesana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

 

12.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_7.555x450
15.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_7.270x333
Dag 7Byvandring i Iseo ved den uspolerede Iseosø, sejltur til øen Montisola og besøg på vingård

Tidligt efter morgenmaden går dagens udflugt til den billedeskønne Iseosø. Søen er smukt beliggende og omkranset af de høje bjerge, som skaber en imponerende kulisse.
Søens kendetegn er det smukke bjerg Monte Isola, der ligger midt i søen på øen Montisola.

Vi starter med en byvandring gennem byen Iseo, som ligger langs bredden på østsiden af søen. Enhver landsby i Italien med respekt for sig selv har en statue af patrioten og hærføreren Garibaldi. Men statuen i Iseo skulle være den første, der blev rejst og er desuden en af de smukkeste. Vi ser statuen, som er højt placeret på et mosbegroet klippestykke.

Efter byrundturen tager vi med båd fra Iseo ud til den smukke ø Montisola. Øen er med sine 9 kilometer i omkreds Europas største ø, der ligger i en sø. Størstedelen af øen er dækket af træer, som kravler tæt op ad øens eneste bjerg, Monte Isola.  På toppen af bjerget ligger der et smukt kapel, Madonna della Ceriola, der har en smuk og enkel byggestil, flot kirkerum og en fortryllende udsigt.

Alternativt kan man bruge tiden i en af små hyggelig fiskebyer, der frister med restauranter og caféer. Der vil blive tid på egen hånd til, at spise frokost og nyde den lokale stemning.

Dagens program fortsætter på en vingård, hvor vi får får en rundvisning og afslutter besøget med en smagning af 2 glas af stedets vine.

Vi er tilbage hotellet omkring aftensmadstid, efter en dag fyldt med spændende oplevelser.

 

Her bor du

Hotel Cristina

LÆS MERE OM HOTELLET →

eller

Hotel Gardesana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

7.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_6.555x450
13.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_6.270x333
Dag 8Hjemrejse fra Milano

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Gæster fra København flyver først hjem om aftenen, og kommer derfor på en kort byrundtur i bjergbyen Bergamo inden vi kører til lufthavnen (forbeholdt for flyændringer).

Byen er kendt for sine smukke kirker og imponerende bygningsværker og er opdelt i to bydele. Den øvre gamle bydel er omkranset af en 6 kilometer lang fæstningsmur, der blev opført tilbage i det 16. århundrede og byder på snævre, snoede gader med velduftende spisesteder og historiske bygninger. Bergamos nedre nye bydel byder på shopping, moderne caféer og brede gader, som står i kontrast til den gamle middelalderbydel.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

skabelon_333x270_1_

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
08. september 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederAase Clemmensen
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København UDSOLGT
Afrejse fra Billund UDSOLGT
22. september 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederAase Clemmensen
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund
06. oktober 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederAase Clemmensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
7.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_6.555x450
12.italien.norditaliens-smukke-soeer.Dag_7.270x333
8.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_6.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende dag
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3-stjernet hotel
 • Obligatorisk byskat på hotellet
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad inkl. vin/vand
 • Kaffe/te på hotellets terrasse hver eftermiddag
 • Al transport jf. program
 • Sightseeing i Limone sul Garda
 • Heldagsudflugt Gardasøen rundt med båd
 • Heldagsudflugt til Venedig
 • Heldagsudflugt til Iseosøen inkl. sejltur til øen Montisola
 • Besøg på vingård inkl. smagninger
 • Byrundtur i Riva del Garda
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.400
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Udflugt til Verona kr. 430

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ITALIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Italien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Italien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!