Highlights i det østlige Canada

4,3 UD AF 5

Naturens mesterværker og storbyer med  fransk & engelsk stamtræ

Canadas natur er noget helt særligt, og på denne rundrejse får du syn for sagen. Undervejs på turen vil du se typisk canadisk natur med brusende vandfald, sprudlende floder og tætte skove i alle nuancer af grøn, så langt øjet rækker.

Du kan bl.a. glæde dig til at opleve Niagara Falls fossende vandmasser på tætteste hold om bord på skibet Maid of the Mist og nyde endnu en sejlads, når vi besøger landets mindste nationalpark, Thousand Islands, der består af over 1.800 små øer strøet ud i St. Lawrence-floden.

Det østlige Canada har også andet at byde på end enestående natur. Der venter nemlig spændende kulturelle oplevelser i byerne, hvor du også får indblik i den charmerende fransk-canadiske side af landet i bl.a. Montreal og Québec. I storbyen Québec er historien ikke til at undgå at få øje på, når turen går til den gamle, UNESCO-fredede bydel, og i Montreal er et af højdepunkterne et besøg i det gamle latinerkvarter. Derudover oplever du også hovedstaden, Ottawa, på en spændende byrundtur, og i Toronto venter den storslåede udsigt over byen fra det ikoniske CN Tower.

Fra kr. 24.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

10 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller

 • Sejlture ved Niagara Falls og i den UNESCO-fredede nationalpark Thousand Islands med de mange små øer
 • Store naturoplevelser og fransk-canadisk kultur
 • Oplev Ottawa, Québec, Montreal og Toronto på spændende byrundture med ekspert-rejseleder
 • Lad dig betage af udsigten fra det ikoniske CN Tower 
 • Der er tid til at nyde den lokale gastronomi
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
CN_Tower_Toronto_iStock-1354390072_323x390
Knight_Inlet_bj_rn_iStock-125911943_333x270
Highlights_i_det_stlige_Canada.Sk_rmbillede_2023-10-02_151726

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Toronto

Rejsen til det østlige Canada begynder, og vi lander i Canadas største by, Toronto. Her kører vi til hotellet, hvor vi overnatter. 

Toronto er hovedstaden i provinsen Ontario, og byen er hjemsted for mere end 80 etniske grupper — og her bliver talt mere end 100 sprog! Den skinnende metropol er derfor i sandhed et mødested for kulturer fra nær og fjern, hvilket du også oplever når vi i morgen oplever nogle af byens spændende gader og farverige kvarterer.

 

 

Her bor du

Hilton Garden Inn Toronto Airport

 LÆS MERE OM HOTELLET →

11.highlights-i-det-ostlige-canada.Dag_1.555x450
Dag 2Byrundtur i Toronto med besøg i CN Tower og videre til Niagara Falls

Dagen starter med en byrundtur, hvor du bl.a. kommer gennem finansdistriktet, ser det gamle og det nye rådhus, underholdningsdistriktet og Chinatown. Du kommer også op i CN Tower og får en fremragende panoramaudsigt over bylandskabet. Tårnet havde højdeverdensrekorden i 32 år – mellem 1975 og 2009 – indtil Burj Khalifa i Dubai og Canton-tårnet i Kina efterfølgende overtog titlen.

Efter frokost går rejsen mod syd forbi industribyerne Oakville og Hamilton og Niagara-halvøens frugtplantager og vingårde. Glæd dig også til den naturskønne vej Niagara Parkway, der fører os til Niagara Falls – verdens bryllupsrejsehovedstad.

Fremme på hotellet følger rejselederen gerne med dem, der ved aftentid til fods, vil ned og se vandfaldene badet i flot lys.

 

Her bor du

Ramada Niagara Falls Fallsview

 LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

CN_Tower_Solnedgang_iStock-535849289
3.highlights-i-det-ostlige-canada.Dag_2.270x333
Dag 3Oplevelser ved Niagara Falls og sejltur med Maid of the Mist

Dagens store oplevelse er en sejltur med Maid of the Mist på Niagara-floden, hvor du kommer til at befinde dig ansigt til ansigt med de kolossale vandfald, når over 2000 liter vand i sekundet kastes ud over bjergsiden fra 50 meters højde. Et mildt sagt ærefrygtindgydende syn – og ikke mindst en oplevelse for øregangene med de enorme vandmassers brølen.

Niagara Falls er en samlet betegnelse for de tre vandfald Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls og American Falls. Og kan du ikke få nok af Niagara Falls, er det også muligt at tage en helikoptertur over faldene. Bookes og tilkøbes på stedet, hvis det har interesse.

Vi kører nordpå til områdets største by Huntsville, som ligger smukt placeret blandt bølgende bakkeandskaber og dybe søer.

 

Her bor du

Holiday Inn Express & Suites Huntsville – Muskoka

 LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Ba_d_Niagara_iStock-916464432
American_Falls_iStock-504343621_333x270
Dag 4Gennem farvestrålende canadisk natur i Muskoka-regionen på vejen til Ottawa

Turen går mod nordøst, hvor det store vildmarkseventyr venter. Her kommer du til at befinde dig midt mellem dybe skovsøer, brusende floder, tætte skove og karakteristiske nordlige byer, især i Algonquin Provincial Park. Her er naturen typisk canadisk. I foråret er hele parken dækket af løv i alle nuancer af grøn, og i efteråret skifter skovene farve til stærke gule og røde farver. Et bjergtagende syn. Er vi heldige, ser vi undervejs bjørne, ulve og bævere.

Efter en dag fyldt med skønne naturscenerier, ankommer vi om aftenen til Canadas hovedstad Ottawa, hvor vi overnatter.

 

Her bor du

Hilton Garden Inn Ottawa Downtown

 LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Grizzly_Knight_Inlet_iStock-497035202
Ottawa_Aerial_iStock-1457228106_333x270
Dag 5Byrundtur og markedsbesøg i Ottawa og videre til den franske del af Canada

Dagen starter med en byrundtur i den charmerende og arkitektonisk imponerende hovedstad. Vi ser blandt andet det smukke område, der huser byens parlamentsbygning, som ligger lige midt i Ottawa ved bredden af floden Canal Rideau.

Hovedbygningen præges af smukke stenrelieffer og gargoiler – og ikke mindst tårnet, Peace Tower, der rager smukt op i himlen. Vi kigger også forbi det travle Byward Market, der indeholder et væld af butikker og restauranter. Markedet er et af byens ældste og største og breder sig over flere gader.

Efter at have set nærmere på Ottawa kører vi østover til Québec, der ligger i den franske del af Canada. I Canada er de to officielle sprog engelsk og fransk, men i Québec-provinsen er det eneste officielle sprog fransk. Québec er landets ældste by og blev grundlagt i 1608, og er også hovedstaden i provinsen.

 

Her bor du

Travelodge Hotel & Convention Center by Wyndham Quebec City

 LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Ottawa_iStock-471818397
Ottawa_River_iStock-1292958744_333x270
Dag 6Byrundtur med Ile d'Orléans og Montmorency-vandfaldet og tid til egne oplevelser

Om formiddagen er det tid til at se nærmere på Quebec, og vi starter i den gamle bydel med den berømte bymur. Québecs gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste og gennemskæres af en 5 km lang bymur, der inddeler byen i en øvre del (Haute-Ville) og en nedre (Basse-Ville). Der bliver tid til en guidet tur inden for bymurene, og vi ser også Battlefields Park, som rummer omkring 50 historiske artilleri-dele – som f.eks. kanoner – der er spredt ud over parken.

Vi tager også ud og besøger øen Ile d’Orléans og Montmorency-vandfaldet, som er det højeste i Québec-provinsen. Om sommeren afgiver det et nærmest gulligt skær på grund af flodens høje indhold af jern. Ile d’Orléans var et af de første områder i provinsen til at blive koloniseret af Frankrig, og en stor del af landets fransk-canadiere kan spore deres rødder tilbage til tidlige beboere på øen. De franske immigranter blev tiltrukket af øen på grund af dens frugtbare jord, og her voksede allerede dengang vilde vindruer – et paradis for franskmændene, der her befandt sig lang hjemmefra.

Eftermiddagen er afsat til, at du kan gå på opdagelse i byen på egen hånd. Uanset om du er til museumsbesøg, shopping eller hyggelige caféer, er der noget for enhver smag. Og når du bliver lækkersulten er det bare med at finde et sted, der serverer den fransk-canadiske klassiker poutine, der er en syndig blanding af pomfritter, sovs og smeltet ost.

 

Her bor du

Traveldoge Hotel & Convention Center by Wyndham Quebec City

 LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Quebec_City_Chateau_Frontenac_iStock-1052717696
Quebec_City_Gammel_Bydel_iStock-998840826_333x270
Dag 7Byrundtur i Montreal med Old Montreal, McGill-universitetets campus og Mount Royal

Vi starter dagen med en fin køretur langs St. Lawrence-floden til Montreal. Ved ankomst får vi en spændende byrundtur gennem Montreal. Montreal er den største fransktalende by uden for Frankrig, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at man var i Paris, når man bevæger sig rundt i bybilledet, læser menukort og hører folk tale sammen.

Et par af dagens højdepunkter er bolig- og finansdistrikterne, det historiske Old Montreal og det charmerende latinerkvarter, hvor latinstuderende og finere familier engang opholdt sig. Dagens tur går også forbi Montreal Olympic Stadium, gennem McGill-universitetets campus og til toppen af Mount Royal, hvorfra du får en enestående udsigt over byen.

 

Her bor du

Travelodge Montreal Center

 LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Skyline_Montreal_iStock-1467988287
Gamle_Montreal_iStock-695498908_333x270
Dag 8Sejlads i smukke omgivelser i Thousand Islands National Park

Vi forlader Montreal og kører til Canadas mindste nationalpark Thousand Islands. Nationalparken ligger ved mundingen af St. Lawrence floden og indeholder 1864 små øer spredt ud i floden mellem Canada og USA. Siden 2002 har området været på UNESCOs liste over biosfærereservater. Vi tager på en sejlads mellem de mange øer og nyder den unikke og smukke natur som nationalparken har at byde på.

Om eftermiddagen venter der os et glædeligt gensyn med Toronto, når vi kører langs Lake Ontario tilbage til storbyen, hvor du har aftenen fri til at få de sidste canadiske minder med hjem.

 

 

Her bor du

Holiday Inn Express Downtown Toronto

 LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

Toronto_Islands_iStock-1285960171
10.highlights-i-det-ostlige-canada.Dag_8.270x333
Dag 9Afrejse fra Toronto

Rejselederen kommer gerne med forslag til dagens aktiviteter på egen hånd. For de gæster som har lyst, går rejselederen også en lille tur med rundt i byen.

Du kan f.eks. slentre en tur langs den levende havnefront, hvor du finder live-underholdning, kunstudstillinger, grønne områder og hyggelige restauranter. Du kan også gå på opdagelse på det spændende St. Lawrence Market og fylde maven med alskens lækkerier og specialiteter. Her kan du købe alt lige fra delikate dagligvarer til interessante nipsting. Hvis du er mere til frodig natur og blanke søer, er en tur i High Park et besøg værd. Her kan du nyde parkens fantastiske flora og fauna, tage en tur i mini-zoo eller nyde en picnic eller en kop kaffe på en af parkens caféer.

Sidst på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen og turen går hjem mod Danmark. 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

CN_Tower_Aften_iStock-450804505
Chinatown_Toronto_iStock-969895794_333x270
Dag 10Ankomst til Danmark

Efter 10 dages eventyr i Canada er der igen dansk jord under fødderne.

 

 

 

 

 

steffen-b-qDZ-Xd8dX6w-unsplash_1
tran-phu-yPP08FAft7I-unsplash

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
19. august 2024
Varighed10 dage
24.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København UDSOLGT

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på [email protected] eller 70 22 66 00 .

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her .

Toronto_Natur_iStock-1278799606
Montmorency_Vandfald_iStock-1344792805_333x270
Quebec_City_iStock-583807614_323x390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider samt rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 8 x morgenmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer og nationalparkgebyrer jf. program
 • Sejlads ved Thousand Islands National Park
 • Adgang til observationsdækket på CN Tower i Toronto
 • Sejlads ved de mægtige vandfald Niagara Falls
 • Spændende byrundture i Ottawa, Québec, Montreal og Toronto
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.495
 • ETA: CAD 7 (betales på nettet inden afrejse)
 • Drikkepenge til chauffør, beregn ca. CAD 3-5 pr. dag pr. person.
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Ved afrejse fra Aalborg kr. 1.250

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL CANADA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Canada med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Canada.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!