Albanien, Kosovo & Nordmakedonien

4,6 UD AF 5

Enestående oplevelser, levende historie og bjergrige landskaber 

Kom med på en oplevelsesmættet rejse rundt i sydlige Balkan! 

Det tidligere lukkede land Albanien har slået porten op til en smuk og uopdaget verden fyldt med gamle landsbyer, hvor tiden har stået stille. I Kosovo venter der os et hyggeligt besøg hjemme hos en familie, hvor vi hører om deres liv og bydes på lokale specialiteter. I Nordmakedonien imponeres vi af overdådig udsmykning i hovedstaden Skopje samt skøn og fredfyldt natur omkring Ohrid søen. 

Glæd dig til spektakulære bjergudsigter, spændende byvandringer og et rigt indblik i de tre landes lange og dramatiske historie, der går helt tilbage til antikken, Romerrigets storhedstid og Det Osmanniske Rige.

Fra kr. 8.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

På rejsen overnattes der på 4-stjernede hoteller, der har stor fokus på at levere en høj standard til gæsterne.

 • Oplev unikke seværdigheder i de tre forskellige lande 
 • Spændende byrundture i historiske byer og hovedstæder
 • Besøg hos lokal familie i Kosovo
 • Storslået natur og sejlture på den berømte Ohrid-sø
 • Afrejse fra Billund og København
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
3.albanien..390x323
4.albanien..270x333
Albanien_Kosovo_Nordmakedonien_juli24

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Tirana, sightseeing og velkomstmiddag

Vi ankommer til Albaniens bankende hjerte, Tirana, som har gennemgået en kæmpe udvikling, siden byen vågnede ved kommunismens fald i 1990’erne.

Hovedstaden er i dag en by fuld af liv med farverige huse, skøre påfund og skønne pladser og små gågader.

Her er smarte butikker og velklædte mennesker, men langs de store boulevarder ses stadig levn fra Det Osmanniske Rige, italienernes invasion og kommunismen.

Tirana blev grundlagt af en feudal herremand i 1614, og de første bygninger i byen var en moské, et bageri og et tyrkisk bad. Siden udnævnelsen som landets hovedstad i 1920 har byen gennemgået en stor udvikling og vækst, og i dag er Tirana Albaniens absolutte industrielle centrum. Siden kommunismens fald i 1990'erne har der været en stor befolkningstilvækst, da folk fra landområderne søgte mod storbyen med håbet om et bedre liv, og der er i dag over en halv million indbyggere i Tirana. 

Vi skal på byrundtur i hovedstaden og lægger ud ved Skanderbeg-pladsen, som er opkaldt efter nationalhelten Skanderbeg. Her ser vi hans statue samt Et'hem Bey-moskéen og pladsens klokketårn. 

Et'hem Bey-moskéen blev bygget af tyrkerne og færdiggjort omkring 1820, men den blev lukket under det kommunistiske regime indtil den 18. januar 1991, hvor 10.000 mennesker indtog moskéen. Dette markerede begyndelsen på kommunismens fald  og en milepæl i genindførelsen af religionsfrihed i Albanien. Herefter bevæger vi os videre til hovedgaden, hvor vi ser ministerier, kunstakademiet og universitetet. Martyrernes Boulevard og det pyramideformede kulturcenter er også en del af turen.

Efterfølgende besøger vi den gamle koldkrigsbunker Bunk'Art 2, der ligger i centrum af Tirana. Bunkeren blev bygget af Enver Hoxha mellem 1981 og 1986 som et sidste tilflugtssted i tilfælde af atomkrig. Med 2,4 meter tykke betonvægge og et areal på 1.000 kvm er den en af de mange bunkere, der ligger spredt over hele Albanien. I dag er bunkeren omdannet til et museum, som åbnede for offentligheden i 2016. Museet har 24 rum med udstillinger om diktaturet, samt fotografier og udstyr, der illustrerer den politiske af omkring 100.000 albanere fra 1945 til 1991. Museet giver et spændende indblik i en svunden tid. 

Velkomstmiddag på en af byens nyere og populære restauranter. 

Gæster med ankomst 24/9 og 1/10 ankommer sidst på eftermiddagen og har derfor sightseeing i Tirana på dag 8. 

 

Her bor du

Hotel Senator Tirana

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

10.albanien.albanien-kosovo-og-nordmakedonien.Dag_1.555x450
Museum_333x270
Statue_323x390
Dag 2Spændende besøg i middelalderbyen Kruja med den osmanniske fortid og videre til Prizren

Vi forlader Tirana og sætter kursen mod bjergene i nord til vores næste udflugtsmål, den gamle osmanniske middelalderby Kruja. Byen ligger på en bjergskråning med det middelalderlige slot og museum, der fortæller om nationalhelten Gjergj Kastrioti Skanderberg, der i 25 år førte albanernes modstand mod Det Osmanniske Rige. Det var først efter Skanderbegs død i 1468, at tyrkerne var i stand til at gøre krav på sejren. De regerede derefter i 445 år indtil 1912, og et flertal af albanerne blev muslimer i løbet af denne periode.

Vi går gennem den typiske osmanniske basar med små træskærerbutikker, der falbyder alt muligt fra bunkersformede askebægre og antikke husholdningsting til kopper med fotos af premierminister Berisha og diktatoren Enver Hoxha. Her i basaren vil du opleve, at albanerne er meget udtryksfulde mennesker, som gestikulerer med hele kroppen, når de taler. Der er kun bevaret en enkelt gade af basaren, som i 1900-tallet havde 150 butikker med alt, hvad byen behøvede, og vestlige eventyrere beskrev den som ”et lille stykke af Istanbul”.

Vi får en rundvisning på Skanderbeg museet og går rundt i fæstningen, som også huser et etnografisk museum og den gamle religiøse bygning Dolme Teke, der var samlingssted for en religiøs sufi-kult.

Efter frokosten venter der en flot køretur gennem frodige bjerglandskaber til byen Prizren i Kosovo. 

 

Her bor du

Hotel Centrum Prizren

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Fresko_450x555
Marked_333x270
Flag_323x390
Dag 3Byrundtur i Prizren og besøg hos lokal familie

Prizren er i dag Kosovos kulturelle hovedstad og har en skøn charme over sig. I den osmanniske periode var byen hovedstad for regionens tyrkiske befolkning, og den tyrkiske kultur har sat sit tydelige præg på byen både i arkitekturen og i dagligdagen, da mange af byens indbyggere stadigvæk taler tyrkisk. Prizren har igennem historien også været kendt for sit religiøse frisind og tolerance, og derfor kan du i dag se både flere forskellige kirker og moskéer i byen.

Vi går en tur gennem Prizrens gamle bydel, hører om byens fortid og ser nærmere på de mange hyggelige kvarterer og historiske bygninger, bl.a. ser vi den fine Pasha-moské og den gamle stenbro, som er en af byens ikoniske værker. Vi besøger også en lokal familie og får indsigt i deres liv ledsaget af lokale specialiteter og en kop tyrkisk kaffe.

I slutningen af det 19. århundrede blev Prizren centrum for den albanske nationalbevægelse. Ligaen i Prizren blev etableret i 1878 og havde til formål at arbejde for albanernes rettigheder inden for Det Osmanniske Rige. Ligaen spillede en betydelig rolle i den albanske nationalbevægelse, og vi besøger i løbet af dagen museet, som fortæller den spændende historie om Ligaens arbejde samt udstillinger om lokal folklore. 

Vi besøger også Prizren-fæstningen, som stammer helt tilbage fra byzantisk tid, men har gennemgået flere renoveringer gennem historien og med sin beliggenhed på en bakketop tilbyder en imponerende panoramaudsigt over byen.

 

Her bor du

Hotel Centrum Prizren

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Prizren_450x555
F_stning_333x270_1
Dag 4Videre til Nordmakedoniens hovedstad Skopje og byvandring med den gamle basar og Moder Teresas hus

Efter morgenmaden kører vi fra Prizren og passerer grænsen til Nordmakedonien og når frem til hovedstaden Skopje hen på formiddagen. 

Skopje ligger mellem to bjergkæder ved Vardar-floden og har en historie, der strækker sig tilbage til antikken. Grækere, romere, tyrkere og serbere har alle sat deres præg på byen. Vi starter vores sightseeing med at besøge Skopjes fæstning, Kale, der ligger på toppen af Skopje med en smuk udsigt over området og floden. Den første fæstning blev bygget i 500-tallet under den byzantiske kejser Justinian I, og kampene om fortet med sin strategisk vigtige placering omkring Varder-floden varede i århundreder med deltagelse af både byzantinere, serbere, bulgarere og tyrkere. 

Tilbage i den gamle bydel skal vi besøge den gamle basar, som var den næststørste i Det Osmanniske Rige, kun overgået af den store basar i Istanbul. Vi går på opdagelse i basarens labyrint af små smalle gader og stræder. Hele basaren emmer af historie, lokal stemning og folkeliv med bygninger fra den osmanniske periode. Vi ser de gamle karavanseraier, der blev brugt som overnatningssteder for de handelsrejsende, det gamle tyrkiske bad samt kirker og moskéer fra 13-1400-tallet.

Fra basaren fortsætter vi gennem byen og får et godt indtryk af det moderne og nyklassicistiske Skopje. Vi kommer forbi nogle af de mange broer bl.a. Stenbroen, Øjenbroen og Kunstbroen, der alle ligger smukt på promenaden ved floden Vardar. Vi passerer Moder Teresas mindehus, som er dedikeret til nobelprismodtageren Moder Teresa, der blev født i Skopje af albanske forældre i 1920 og boede her indtil 1928. På byrundturen ser vi også flere monumenter bl.a. for de faldne makedonske helte, som blev indviet på den makedonske uafhængighedsdag i 2012.

Vi besøger Moder Teresas mindehus, som er dedikerettil nobleprismodtageren Moder Teresa, der blev født i Skopje af albanske forældre i 1920 og boede her indtil 1928. 

Efter byrundturen er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i denne overdådigt udsmykkede og spændende by, før vi nyder aftensmaden på en hygggelig lokal normakedonsk restaurant. 

 

 

Her bor du

Ibis Skopje City Center

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Statue_450x555
Statue_2_333x270
25.albanien.albanien-kosovo-og-nordmakedonien.Dag_4.390x323
Dag 5Naturområdet Matka med sejltur og grotte, byen Tetovo og videre til Ohrid

Vi forlader Skopje og kører vi sydpå mod det enestående naturområde Matka. Området er kendt for en storslået biodiversitet med mange sjældne dyre- og plantearter. Her udforsker vi den smukke Matka Canyon på en sejltur og besøger også den spændende Vrelo-hule, som nogle mener, kan være den dybeste undersøiske hule i verden.

Fra Matka fortsætter vi til den uanseelige perle Tetovo, hvor vi går en lille tur og ser byens moské – og spørger man de lokale, overgår den i skønhed alle moskéer du nogensinde har set. Den er virkelig speciel og meget smukt dekoreret. I Tetovo bliver der tid til frokost på egen hånd, inden vi kører videre til Ohrid. Vi ankommer hen ad eftermiddagen og har god tid til afslapning eller egne oplevelser inden aftensmaden. 

 

Her bor du

Hotel Park Lakeside

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Gruppen med ankomst 10/9 bor på Hotel Sky Corner.
Gruppen med ankomst 24/9 og 22/10 bor på på Hotel Millenium Palace. 
Gruppen med ankomst 12/10 bor på Hotel Su.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

13.albanien.albanien-kosovo-og-nordmakedonien.Dag_5.555x450
Kirke_Indenfor_333x270
Ohrid_333x270
Dag 6Byvandring i UNESCO-fredede Ohrid og tid på egen hånd

Byen Ohrid ligger smukt ved Ohrid-søen, og i dag er både byen og søen på UNESCOs verdensarvsliste og er et af de smukkeste steder på Balkan. I middelalderen blev Ohrid kaldt ”det slaviske Jerusalem” på grund af dens mange kirker. Det siges, at der var 365 af slagen – en for hver dag i året.

Ohrid er desuden berømt for sine skinnende perler, og vi starter dagen med at blive klogere på perlernes og områdets sammenvævede historie og lærer mere om de lange traditioner, som familierne i området har opbygget.

Herefter går vi en tur i Ohrids atmosfærefyldte gamle bydel, hvor vi skal se den prægtige Skt. Sophia-kirke og nyde stemningen i byen. Vi vandrer op til fortet med den flotte udsigt over byen og søen, og slutter vores tur ved den smukt beliggende Skt. Joahnnes kirke, som vi ser både fra land- og søsiden, da vi herfra hopper ombord i små både, som sejler os tilbage til byens centrum. 

Efter sejlturen er der mulighed for at nyde resten af dagen i Ohrid. Tag endelig fat i rejselederen for gode råd til restauranter og oplevelser i byen.

Om aftenen spiser vi aftensmad på restaurant Belvedere, der ligger smukt ved søbredden, og hvor vi foruden at nyde en god middag også bliver underholdt med musik. 

 

Her bor du

Hotel Park Lakeside

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Gruppen med ankomst 10/9 bor på Hotel Sky Corner.
Gruppen med ankomst 24/9 og 22/10 bor på på Hotel Millenium Palace. 
Gruppen med ankomst 12/10 bor på Hotel Su.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Ohrid_450x555
Kirke_333x270
Dag 7Besøg i Naum-klosteret, sejltur og videre til Elbasan i Albanien

Vi forlader Ohrid og kører til søens sydlige del til Naum-klostret. Stedet har stor kulturel og historisk betydning for regionen og en ekstra bonus er den fantastiske udsigt over Ohrid-søen. Vi besøger klosteret og nyder de skønne omgivelser, hvorefter vi tager på en flot sejltur på Black Drin-floden. Floden har mange kilder, der forsyner Ohrid-søen med iskoldt og krystalklart vand. 

Herfra kører vi langs søens vestlige side og passerer igen grænsen til Albanien. Vi stopper og spiser frokost i Rozafa på Fish City Restaurant, hvor der udover en smagfuld restaurant er en hel by, som er bygget op omkring fiskeindustrien på en kunsterisk, spektakulær og social vis - det er en hel oplevelse i sig selv.

Dagens sidste mål er Elbasan som er en af de gamle vigtige albanske byer, og har været det siden den blev grundlagt i det 2. århundrede f.Kr. I dag er byen præget af den osmanniske bymur, der hist og her perforerer den gamle bydels brostensbelagte stræder. Vi går en tur i den gamle bydel og ser nærmere på bymuren, ruinerne af den gamle Basilika, St. Mary-kirken og den store konge-moské.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag i hjertet af Elbasan med udsigt til byens spændende tusindårige historie. Restauranten ligger nemlig indenfor de gamle slotsmure og regnes for et af de mest interessante spisesteder i Albanien.

 

Her bor du

Hotel Imperial

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Kloster_450x555
Lille_cafe_333x270
Kloster_333x270
Dag 8Hjemrejse fra Tirana

Vi kører til lufthavnen i Tirana, og vores spændende rejse gennem Albanien, Kosovo og Nordmakedonien er nået til vejs ende.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Ethem_Bey_Moske_333x270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
10. september 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederOle Thomsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København Få pladser
17. september 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederSteen Ramsgaard
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
24. september 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
01. oktober 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
12. oktober 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederMarianne Schibbye
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
22. oktober 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederAnders Theis Errboe
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Skanderbeg_Square_Tirana_Albania101064367_450-555
Citroner_Albanien_iStock-1020736384_333-270
Butrint_Albanien_iStock-1151462033_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program 
 • Byrundtur i Tirana og Bunk'Art 2-museet
 • Udflugt til middelalderbyen Kruja med byvandring, basar-besøg og Kruja-fæstningen
 • Byvandring i Kosovos kulturelle hovedstad Prizren
 • Besøg med smagsprøver hos lokal familie i Kosovo
 • Byvandring i nordmakedonske Skopje med den gamle basar og Moder Teresas hus
 • Byrundtur i Ohrid, der er på Unescos verdensarvliste, samt kort sejltur
 • Besøg på det skønt beliggende Naum-kloster og sejltur på Black Drin-floden
 • Byrundtur i Elbasan med den osmanniske bymur
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.195
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL ALBANIEN, KOSOVO & NORDMAKEDONIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Albanien, Kosovo og Nordmakedonien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Albanien, Kosovo og Nordmakedonien .

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!