Storbyferie i antikkens Athen

4,4 UD AF 5

Tag på storbyferie i Athen og oplev en fantastisk farvestrålende millionby

Glæd dig til at stå ansigt til ansigt med det majestætiske Parthenon-tempel på Akropolis-klippen, og til at opleve Syntagmapladsens pulserende energi og den græske nationalgardes pompøse vagtskifteceremoni.

Ved templet for den olympiske Zeus imponeres du af et bygningsværk i storslået skala, og i Athens ældste bydel smelter fortid sammen med nutid i labyrintiske brostensbelagte gader.

Vi bor centralt i byen, ikke langt fra den gamle bydel Plaka, og der bliver rig mulighed for at glæde ganen med gode, græske specialiteter i områdets mange hyggelige tavernaer og caféer.

Undervejs er der indlagt god tid til at opleve byen på egen hånd, og der er desuden mulighed for at tilkøbe en udflugt til Nafplio og Korinth-kanalen, som forbinder Det Ioniske Hav med Det Ægæiske Hav.

Følg med ind i demokratiets vugge og oplev en by uden sidestykke, hvor hver sten fortæller en enestående historie.

Fra kr. 8.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

5 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på centralt placeret 3-stjernet hotel

 • God tid på egen hånd
 • Skøn storbyrejse med sightseeing
 • Centralt beliggende hotel 
 • Der er inkluderet en aftensmad i den gamle bydel Plaka
 • Der er inkluderet en heldagsbillet til sightseeing bus
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Akropolisklippen_klassisk_udsnit_Athen_Gr_kenland_323-390
12.graekenland.storbyferie-i-antikkens-athen.Dag_2.270x333
Storbyferie_i_Athen.Sk_rmbillede_2023-11-10_135918

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Athen

Vi ankommer til Athens lufthavn, hvorfra vi kører til hotellet. Har man lyst, byder eftermiddagen på en orienterende gåtur med rejselederen omkring hotellet. Du kan også selv udforske den charmerende gamle bydel Plaka, inden vi om aftenen sætter os godt til rette på en lokal restaurant.

Bemærk venligst!

På afgangen 20/5 bor vi på Athens Center Square Hotel

På afgangen 25/9 bor vi på Pan Hotel Athens

 

Her bor du

Dorian Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Velkomstmiddag

 

1.graekenland.storbyferie-i-antikkens-athen.Dag_3.555x450
Dag 2Klassisk byrundtur rundt i antikkens Athen med Akropolis-klippen, Syntagma-pladsen og Zeus-templet

Akropolis troner majestætisk over Athen som et tidløst vidnesbyrd om antikkens storhed. I dag er Akropolis et arkæologisk mesterværk, der inviterer besøgende til at træde ind i fortiden, og de forrevne søjler og storslåede templer, herunder det ikoniske Parthenon, står som stumme vidner om Athens kulturelle arv, hvor hvert skridt bringer dig dybere ind i den græske civilisations fascinerende fortid. Vi afsætter god tid til at komme rundt i områdets mange templer og teatre, og vi besøger også Akropolis Museum, hvor velbevarede skulpturer og kunstværker opbevares.

Vi hviler benene og fordøjer de mange indtryk på en lokal restaurant, inden vi kigger nærmere på Syntagmapladsen, hvor den evige flamme brænder ved den ukendte soldats grav og ærer de græske soldater, som har mistet livet i krig. Syntagmapladsen er også hjemsted for det græske parlament, og en særlig attraktion er den græske nationalgarde Evzones, som står vagt på pladsen og hvis karakteristiske uniformer og pompøse vagtskifteceremoni tiltrækker mange besøgendes opmærksomhed.

Templet for den olympiske Zeus, også kendt som Olympieion, er et imponerende antikt tempel, opført til ære for Zeus, den øverste gud i den græske mytologi. Det var et af de største templer i antikkens Grækenland og var kendt for sine gigantiske doriske søjler. Oprindeligt havde templet 104 søjler, hvoraf de fleste var omkring 17 meter høje, og en indre struktur af templet rummede en enorm gylden statue af Zeus. Desværre er templet i dag kun delvist bevaret, men det giver stadig et indtryk af den imponerende skala og arkitektoniske dygtighed, der prægede antikkens bygningskunst.

Dagens byrundtur slutter sidst på eftermiddagen, og aftenen er fri til at udforske Athens mange fristelser på egen hånd.

 

Her bor du

Dorian Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

8.graekenland.storbyferie-i-antikkens-athen.Dag_1.555x450
Akropolisklippen_klassisk_udsnit_Athen_Gr_kenland_333-270
Dag 3Dagen fyldt med oplevelser og sightseeing i Athen med Hop On/Hop Off-bussen

Denne dag er fri til at udforske Athen på egen hånd. Vi har inkluderet en heldagsbillet til Hop On/Hop Off-bussen, så du kan køre rundt i hele byen og udforske de mange seværdigheder. Der er mange interessante stop at gøre undervejs, og bussen er en fin måde at orientere sig i byens mange bydele og oplevelser. Du kan f.eks. besøge det fantastiske og antikke Olympiske Stadion ”Kalimarmaro” (også kaldet Panathinaiko Stadion), eller du kan tage ud til havnebyen Piræus, som i dag er vokset helt sammen med Athen.

Det er oplagt at stå af bussen inde i byen og gå på opdagelse i Athens ældste bydel, Plakaen, hvor fortid blander sig med nutid i de labyrintiske brostensbelagte gader. Her udstiller lokale kunstnere deres værker på små pladser, og alverdens butikker tilbyder alt fra antikke smykker til keramik og kunst, mens duften af nylavet souvlaki svæver i luften, og de hyggelige tavernaer inviterer dig til at sidde og nyde en græsk kaffe, mens du ser nutiden passere forbi og samtidig mærker fortiden ånde dig i nakken.

Der er ikke rejselederservice denne dag.

 

Her bor du

Dorian Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-1363612279_450-555
9.graekenland.storbyferie-i-antikkens-athen.Dag_3.270x333
Dag 4Mulighed for udflugt til Korinth-kanalen og Nafplio eller tid til egne oplevelser i Athen

Dagen i dag er fri til at opleve endnu mere i Athen på egen hånd, eller du kan på en tilkøbsudflugt tage med rejselederen til Korinth-kanalen og Nafplio:

I havnebyen Isthmia stiger vi om bord på færgen, som i løbet af 1,5 time skal føre os igennem den berømte Korinth-kanal, som forbinder Det Ioniske Hav med Det Ægæiske Hav. Kanalen blev fuldført i 1893 og er omkring 6 kilometer lang. Den krydser den smalle landtange i Korinth, og har spillet en væsentlig rolle i at lette skibstrafikken mellem de to have. I den charmerende by Nafplio vidner byens brostensbelagte gader og venetianske fæstninger om en fortid præget af forskellige civilisationer. Den maleriske havnefront, omgivet af tavernaer og caféer, byder på en enestående atmosfære med en magisk blanding af historie og græsk gæstfrihed.

 

Her bor du

Dorian Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Korinth-kanalen og Nafplio

850 kr. pr. person

Vi kører vestpå mod Korinth og Peloponnes. I havnebyen Isthmia stiger vi om bord på færgen, som i løbet af 1,5 time skal føre os igennem den berømte Korinth-kanal, som forbinder Det Ioniske Hav med Det Ægæiske Hav. Kanalen blev fuldført i 1893 og er omkring 6 kilometer lang.
På land bliver der tid til at udforske den charmerende by Nafplio, som var det moderne Grækenlands første hovedstad. Byens brostensbelagte gader og venetianske fæstninger vidner om en fortid præget af forskellige civilisationer. Den maleriske havnefront, omgivet af tavernaer og caféer, byder på en enestående atmosfære, hvor havluften blandes med duften af blomster og inviterer besøgende til at udforske smalle gyder, opdage lokale skatte og dykke ned i den magiske blanding af historie og græsk gæstfrihed.

 

iStock-945462952_450-555
iStock-1176991505_333-270
Dag 5Hjemrejse

Efter morgenmaden er der tid til de sidste indkøb, inden der er transfer til lufthavnen sidst på formiddagen, hvor vi flyver hjem til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Gr_sk_mad_iStock-1216786785_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
04. september 2024
Varighed5 dage
8.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Indenrigstilslutning Aalborg lufthavn+ 1.000 kr. pr personFå pladser
15. oktober 2024
Varighed5 dage
8.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
10.graekenland.storbyferie-i-antikkens-athen.Dag_5.555x450
Taverna_iStock-1440014554_333-270
Feta_oliveolie_iStock-1370336619_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under de pågældende afgang
 • Bus lufthavn – hotel t/r
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt placeret 3-stjernet hotel
 • 4 x morgenmad, 1 x frokost og 1 x velkomstmiddag
 • Orienterende byvandring i Plaka
 • Byvandring i Athen inkl. frokost
 • Heldagsbillet til HopOn/HopOff-bus
 • Entré til Akropolis
 • Entré til Akropolis Museum
 • Entré til Zeus-templet
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.395
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Heldagsudflugt til Korinth-kanalen og Nafplio kr. 850

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL GRÆKENLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Grækenland med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Grækenland.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!