Baskerlandet – Bilbao, Pyrenæerne & Rioja

Baskerlandet byder på en uovertruffen blanding af kultur, natur og kulinariske oplevelser

Her kan du opleve imponerende kunst og arkitektur i charmerende gamle byer, og i naturen venter en lige så imponerende overflod af skønhed fra dramatiske bjergkæder i Pyrenæerne til maleriske kystlinjer langs Biscayabugten. De baskiske traditioner er stolte og trives i mange afskygninger i regionen, f.eks. er det baskiske køkken verdensberømt og leverer uforglemmelige delikatesser, som altid serveres med gæstfrihed og venlig atmosfære.

På denne rundrejse venter spændende byvandringer i smukke, historiske byer, storslåede naturoplevelser i Pyrenæerne og smagfulde øjeblikke i vinområdet Rioja. Glæd dig til at udforske historiske byer som Bilbao og San Sebastián, gå på opdagelse i Pamplonas brostensbelagte gader, og lad dig forføre af den majestætiske skønhed i den imponerende kløft Cañón de Añisclo.

Fra kr. 14.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på flotte 4-stjernede hoteller

 • Rejselederne har et indgående kendskab til Spanien, så du er sikret de bedste oplevelser
 • Halvpension er inkluderet i prisen
 • Du oplever de spanske Pyrenæer på nærmeste hold
 • Du oplever Bilbao inkl. det verdensberømte Guggenheim-museum
 • Du oplever kystbyen San Sebastián
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
iStock-1032748770_323x390
iStock-1429292693_333x270
Baskerlandet_rundt_24

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Bilbao

Vi ankommer til Bilbao og kører til hotellet, hvor vi tjekker ind.

Bilbao er den største by i Baskerlandet og ligger smukt omgivet af små, træbevoksede bjerge. Gennem byen flyder den sejlbare Nervión-flod, der har sin udmunding i Biscayabugten.

Byen bar tidligere præg af den store jern- og stålproduktion med slem forurening til følge, men er efter en kontinuerlig byfornyelse ved at være kommet det værste til livs. Især forskønnelsen af promenaden langs floden, restaureringen af den gamle bydel og opførelsen af Guggenheim-museet har skudt ny energi ind i byen.

Efter ankomst spiser vi en fælles aftensmad på hotellet.

 

Bemærk venligst! 

På afgangen 22/5-2024 bor vi i Bilbao på Hotel Exe Zizur.

 

 

Her bor du

Hotel Occidental Bilbao

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

iStock-824151922
Pinchos_iStock-1341440882_333-270
Dag 2Byvandring i Bilbao og videre til Pamplona

I dag skal vi på opdagelse i Bilbao, og vi begynder med at danne os et overblik over byen fra bjerget Artxandra. Herfra fortsætter vi til Bilbaos gamle bydel, Casco Viejo, der er over 700 år gammel. Her ser vi blandt andet den gotiske Santiago Katedral, der er Baskerlandets ældste, samt Plaza Nueva og Ribera-markedet, som bugner af boder med friskfanget fisk, grøntsager, frugt og lokale specialiteter som f.eks. vinbjergsnegle og pinchos, der er Nordspaniens svar på tapas.

Vi afslutter byrundturen med et besøg på det verdensberømte Guggenheim-museum tegnet af den berømte arkitekt Frank O. Gehry. Museet ligger ved bredden af Nervión-floden, og det imponerende bygningsværk stråler i farvespil ikke ulig fiskeskæl, når sollyset og vandet fra floden genspejler sig i den titanium- og glasbeklædte facade. Det er ikke engang nødvendigt at bevæge sig inden døre for at få den første kunstoplevelse, da der udenfor står flere store værker og installationer, heriblandt Jeff Koons’ blomsterhund og Louise Bourgeois’ ni meter høje ståledderkop ”Maman”. Indvendigt er den moderne kunst udstillet i 19 gallerier, hvor der også er eksperimenteret med arkitekturen.

Om eftermiddagen fortsætter vi rejsen mod Pamplona, hvor der vil være tid på egen hånd, inden vi om aftenen mødes og spiser aftensmad på hotellet.

 

Bemærk venligst! 

På afgangen 22/5-2024 bor vi i Pamplona på Hotel Albret og på afgangen 11/9-2024 bor vi på Hotel Tres Reyes.

 

 

Her bor du

Hotel Maisonnave

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Blomsterhund_ved_Guggen-heim_450-555
Bilbaos_gamle_bydel_333-270
Dag 3Pamplonas middelaldercentrum og køretur til Pyrenæerne

Pamplona er en charmerende by med en rig kulturarv og en unik atmosfære. Byen er mest kendt for sin årlige San Fermín-festival, hvor besøgende fra hele verden deltager i de berømte tyreløb gennem byens gader. Udover denne festlige begivenhed byder Pamplona på en smuk gammel bykerne med brostensbelagte gader, velbevarede middelalderlige monumenter og imponerende katedraler.

Pamplonas hjerte er byens store plads, hvorfra de gamle gader strækker sig. Herfra går vi på en byvandring og ser nærmere på byens middelaldercentrum, oplever de hyggelige haver og parker og hører naturligvis mere om den lige dele berømte og berygtede festival.

Fra Pamplona fortsætter vi rejsen mod den spanske del af Pyrenæerne, hvor vi overnatter i byen Jaca, ikke langt fra den franske grænse.

 

Bemærk venligst! 

På afgangen 9/10-2024 bor vi på dag 3 i Biescas på Hotel Tierra De Biescas

 

 

Her bor du

Hotel Eurostars Reina Felicia

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Pamplona_bygning_450-555
iStock-1374425783_333x270
Dag 4Naturoplevelser i Pyrenæerne med Cañón de Añisclo

Efter morgenmaden bevæger vi os op i højderne for at opleve nogle af Pyrenæernes mange storslåede landskaber. Dagen byder på en smuk køretur i firhjulstrukne jeeps langs den 16 km lange og meget imponerende kløft Cañón de Añisclo. Kløften er skabt af floden Bellos erosion gennem millioner af år og byder på dramatiske, stejle klipper, frodige skove og en række vandfald. Området er en del af en større nationalpark i Pyrenæerne, som er kendt for sin fantastiske natur og er en populær destination for bl.a. vandrere.

Vi afslutter dagens naturoplevelser med en kort gåtur, inden vi kører til Escalona, hvor turen begyndte, og hvor der vil være mulighed for på egen hånd at købe frokost.

Vi overnatter i Logroño, hovedstaden i Rioja.

 

Bemærk venligst!

På afgangen 9/10-2024 bor vi i Logroño på Hotel Eurostars Marques de Vallejo

 

 

Her bor du

Hotel NH Logroño Herencia Rioja

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Pyren_isk_gemse_450-555
Pyren_erne_333-270
Dag 5Rioja-regionen med klosterbesøg og vinsmagning

Dagen begynder med en kort køretur til den nærliggende by Nájera. Byen anses som et knudepunkt for Rioja-delen af den berømte Camino de Santiago og er bl.a. berømt for sin smukke kirke Santa Maria la Real. Kirken blev ifølge legenden grundlagt i 1052 af Kong Don Garcia Sanchez lll, efter han fandt et mystisk billede af Jomfru Maria i en nærliggende grotte, og står i dag som et imponerende eksempel på den romanske arkitektur, der er så karakteristisk for området.

Herfra kører vi videre til San Millán de la Cogolla, kendt for klostrene San Millán de Yuso og San Millán de Suso. De to historiske klostre er kendt for deres betydning inden for spansk kultur, fordi de har forbindelse til udviklingen af det spanske sprog og den spanske litteratur – og netop af den grund blev de i 1997 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Efter frokost fortsætter vi til Briones, der anses som et af de smukkeste steder i Rioja. Her besøger vi et vinmuseum, som fører os gennem vinens historie og den spændende rejse fra drue til drik. Vi besøger også byen Haro, som har en rig historie, der er tæt knyttet til vinproduktion, og vi får lov til at smage de lokale dråber på en af områdets vingårde.

Dagen afsluttes i Bilbao, hvor vi overnatter.

 

 

Her bor du

Hotel Occidental Bilbao

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-1471652968_1__450-555
Vinmarker_iStock-1341466235_1__333-270
Dag 6Baskerlandets perle San Sebastian

Dagens udflugt går til den henrivende gamle badeby San Sebastián, der ligger ved Biscayabugten. Byen er især kendt for sine to smukke strande La Concha og Ondarreta, som mange rejsende ynder at dase på, den gamle bydel og byens mange pincho-barer, som man skal unde sig selv at besøge.

Vi starter vores byvandring med at tage kabelbanen op til Igueldo Muntain, hvor vi får en sublim udsigt over byen og kysten. Herfra bevæger vi os forbi strandene og fortsætter gennem den gamle bydel til den gotiske kirke San Vicente, og rundt om hjørnet ligger det tidligere San Telmo-kloster, der i dag er omdannet til museum.

Eftermiddagen afsat til egne oplevelser i San Sebastián, inden vi kører til Bilbao – du kan jo passende starte med at nyde din frokost på en af de mange skønne pinchos-barer.

 

Her bor du

Hotel Occidental Bilbao

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Pinchos_iStock-1479970175_1__450-555
San_sebastian_333-270
Dag 7Fri dag i Bilbao og fælles middag på hotellet om aftenen

Denne dag er fri til at udforske Bilbao på egen hånd. Bilbao byder på en rig blanding af kultur, kunst og kulinariske oplevelser, og det kan varmt anbefales at tjekke byens kalender på forhånd for at se, om der foregår noget særligt under dit besøg.

Om aftenen mødes vi på hotellet, hvor vi nyder vores sidste fælles aften i det spanske.

 

 

Her bor du

Hotel Occidental Bilbao

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Madmarked_Bilbao_450-555
Torv_bilbao_333-270
Dag 8Hjemrejse

Efter morgenmad på hotellet, kører vi til lufthavnen, hvor turen går tilbage til Danmark.

Gæster med hjemrejse om eftermiddagen, har mulighed for at tilbringe dagen på egen hånd, inden i bliver kørt i lufthavnen over middag.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

iStock-1174559893

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
04. september 2024
Varighed8 dage
15.495 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund
11. september 2024
Varighed8 dage
15.495 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund
09. oktober 2024
Varighed8 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederLars Lückow
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Pinchos_iStock-968479580_1__450-555
Det_baskiske_flag_333-270
Vinmarker_La_Rioja_iStock-532731655_2__323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Byrundtur i Bilbao
 • Entre til Guggenheim-museet
 • Jeepsafari i de spanske Pyrenæer
 • Besøg på Dinastía Vivanco Museum of the Culture of Wine i Rioja
 • Besøg i byen Haro, også kendt som Rioja-vinenes hovedstad
 • Vinsmagning i Rioja
 • Byrundtur i San Sebastian
 • Kabelbanetur til Iguelda Mountain
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.595
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SPANIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Spanien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Spanien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!