Canada i øst & vest

4,3 UD AF 5

Oplev det bedste af canadisk natur og kultur i både øst og vest!

Denne rundrejse er en perfekt kombination af canadisk natur og kultur i øst og vest. På rejsen kommer du både til moderne metropoler, som ikke står tilbage for andre af verdens storbyer, og til spektakulære, uspolerede landskaber i nogle af verdens smukkeste nationalparker.

I den fransk-canadiske provins Québec får du et charmerende indblik i landets europæiske fortid i byerne Québec og Montreal,  og når turen går til Toronto, ser du på en byrundtur byen fra oven ved et besøg i det berømte CN Tower. Derudover kan du glæde dig til to fantastiske sejlture i Ontario-provinsen, når du først sejler med den historiske Maid of the Mist ved Niagara Falls og senere sejler rundt blandt de mange øer i St. Lawrence-floden, der udgør nationalparken med det sigende navn, Thousand Islands.

I det vestlige Canada vil du opleve bjergtagende natur, især i nationalparken Banff, hvor naturen er rå og uberørt, og det varierede dyreliv er synligt rigt. Vejen Icefields Parkway, der forbinder de to nationalparker Banff og Jasper, snor sig mellem forrevne bjerge, søer og vandfald, og ved Athabasca-gletsjeren kommer du på en tur med ”snocoach” og kommer til at stå på sne, der faldt for over 400 år siden. Vancouver er en af få storbyer, hvor naturen er lige inden for rækkevidde. Det er der rig mulighed for at opleve på en byrundtur gennem den gamle Gastown-bydel med brostensbelagte gader og Vancouvers Chinatown, som er provinsens største ”kinesiske” kvarter.

Fra kr. 39.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

16 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på gode hoteller

 • Rejsen er en perfekt kombination af natur og storby
 • Du på en sejltur kommer helt tæt på imponerende Niagara Falls
 • Der også er tid til at nyde den lokale gastronomi i fx Montreal og Ottawa
 • Du kører ad Icefields Parkway og kommer på tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren
 • Du oplever Vancouver på en byrundtur
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Canada__st_vest_AC
Bj_rne_Khutzeymateen_Provincial_Park_British_Columbia_iStock-1156933652_1__333-270
Canada_i_st_og_vest.Sk_rmbillede_2023-10-02_111523

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Toronto

Ved ankomst til Toronto mødes du med rejselederen og bliver kørt til hotellet, hvor vi overnatter.

 

 

Her bor du

Hilton Garden Inn Toronto Airport

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Toronto_Islands_iStock-1285960171_333x270
Dag 2Byrundtur i Toronto med besøg i CN Tower og videre til Niagara Falls

Dagen starter med en byrundtur, hvor du bl.a. kommer gennem finansdistriktet, ser det gamle og det nye rådhus, underholdningsdistriktet og Chinatown. Du kommer også op i CN Tower og får en fremragende panoramaudsigt over bylandskabet. Tårnet havde højdeverdensrekorden i 32 år – mellem 1975 og 2009 – indtil Burj Khalifa i Dubai og Canton-tårnet i Kina efterfølgende overtog titlen.

Efter frokost går rejsen mod syd forbi industribyerne Oakville og Hamilton og Niagara-halvøens frugtplantager og vingårde. Glæd dig også til den naturskønne vej Niagara Parkway, der fører os til Niagara Falls – verdens bryllupsrejsehovedstad.

Fremme på hotellet følger rejselederen gerne med dem, der ved aftentid til fods, vil ned og se vandfaldene badet i flot lys.

 

 

Her bor du

Ramada Niagara Falls Fallsview

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

14.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_2.555x450
13.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_2.270x333
Dag 3Spændende dag i Niagara Falls inkl. sejltur med historiske Maid of the Mist. Videre til Huntsville

Dagens store oplevelse er en sejltur med Maid of the Mist på Niagara-floden, hvor du kommer til at befinde dig ansigt til ansigt med de kolossale vandfald, når over 2000 liter vand i sekundet kastes ud over bjergsiden fra 50 meters højde. Et mildt sagt ærefrygtindgydende syn – og ikke mindst en oplevelse for øregangene med de enorme vandmassers brølen.

Niagara Falls er en samlet betegnelse for de tre vandfald Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls og American Falls. Og kan du ikke få nok af Niagara Falls, er det også muligt at tage en helikoptertur over faldene. Bookes og tilkøbes på stedet, hvis det har interesse.

Vi kører nordpå til områdets største by Huntsville, som ligger smukt placeret blandt bølgende bakkeandskaber og dybe søer.

 

 

Her bor du

Holiday Inn Express & Suites Huntsville – Muskoka

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

7.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_3.555x450
17.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_3.270x333
Dag 4Oplev den smukke natur i Algonquin Provincial Park

Turen går mod nordøst, hvor det store vildmarkseventyr venter. Her kommer du til at befinde dig midt mellem dybe skovsøer, brusende floder, tætte skove og karakteristiske nordlige byer, især i Algonquin Provincial Park. Her er naturen typisk canadisk. I foråret er hele parken dækket af løv i alle nuancer af grøn, og i efteråret skifter skovene farve til stærke gule og røde farver. Et bjergtagende syn. Er vi heldige, ser vi undervejs bjørne, ulve og bævere.

Efter en dag fyldt med skønne naturscenerier, ankommer vi om aftenen til Canadas hovedstad Ottawa, hvor vi overnatter.

 

 

Her bor du

Hilton Garden Inn Ottawa Downtown

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

20.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_4.555x450
Natur_Ontario_iStock-1043560968_333x270
Dag 5Oplevelser i hovedstaden Ottawa og videre til charmerende Québec

Dagen starter med en byrundtur i den charmerende og arkitektonisk imponerende hovedstad. Vi ser blandt andet det smukke område, der huser byens parlamentsbygning, som ligger lige midt i Ottawa ved bredden af floden Canal Rideau. Hovedbygningen præges af smukke stenrelieffer og gargoiler – og ikke mindst tårnet, Peace Tower, der rager smukt op i himlen. Vi kigger også forbi det travle Byward Market, der indeholder et væld af butikker og restauranter. Markedet er et af byens ældste og største og breder sig over flere gader.

Efter at have set nærmere på Ottawa kører vi østover til Québec, der ligger i den franske del af Canada. I Canada er de to officielle sprog engelsk og fransk, men i Québec-provinsen er det eneste officielle sprog fransk. Québec er landets ældste by og blev grundlagt i 1608, og er også hovedstaden i provinsen.

 

 

 

Her bor du

Travelodge Hotel & Convention Center

by Wyndham Quebec City

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

19.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_5.555x450
Ottawa_Parliament_Hill_iStock-1212275972_333x270
Dag 6Byrundtur i Québec, besøg på øen Ile d’Orleans og eftermiddagen fri til egne oplevelser

Om formiddagen er det tid til at se nærmere på Quebec, og vi starter i den gamle bydel med den berømte bymur. Québecs gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste og gennemskæres af en 5 km lang bymur, der inddeler byen i en øvre del (Haute-Ville) og en nedre (Basse-Ville). Der bliver tid til en guidet tur inden for bymurene, og vi ser også Battlefields Park, som rummer omkring 50 historiske artilleri-dele – som f.eks. kanoner – der er spredt ud over parken.

Vi tager også ud og besøger øen Ile d’Orleans og Montmorency-vandfaldet, som er det højeste i Québec-provinsen. Om sommeren afgiver det et nærmest gulligt skær på grund af flodens høje indhold af jern. Ile d’Orleans var et af de første områder i provinsen til at blive koloniseret af Frankrig, og en stor del af landets fransk-canadiere kan spore deres rødder tilbage til tidlige beboere på øen. De franske immigranter blev tiltrukket af øen på grund af dens frugtbare jord, og her voksede allerede dengang vilde vindruer – et paradis for franskmændene, der her befandt sig lang hjemmefra.

Eftermiddagen er afsat til, at du kan gå på opdagelse i byen på egen hånd. Uanset om du er til museumsbesøg, shopping eller hyggelige caféer, er der noget for enhver smag. Og når du bliver lækkersulten er det bare med at finde et sted, der serverer den fransk-canadiske klassiker poutine, der er en syndig blanding af pomfritter, sovs og smeltet ost.

 

 

 

Her bor du

Travelodge Hotel & Convention Center

by Wyndham Quebec City

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

3.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_6.555x450
Quebec_City_Chateau_Frontenac_iStock-1052717696_333x270
Dag 7Spændende dag i Montreal med bl.a. Old Montreal og udsigt fra toppen af Mount Royal

Vi starter dagen med en fin køretur langs St. Lawrence-floden til Montreal. Ved ankomst får vi en spændende byrundtur gennem Montreal. Montreal er den største fransktalende by uden for Frankrig, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at man var i Paris, når man bevæger sig rundt i bybilledet, læser menukort og hører folk tale sammen.

Et par af dagens højdepunkter er bolig- og finansdistrikterne, det historiske Old Montreal og det charmerende latinerkvarter, hvor latinstuderende og finere familier engang opholdt sig. Dagens tur går også forbi Montreal Olympic Stadium, gennem McGill-universitetets campus og til toppen af Mount Royal, hvorfra du får en enestående udsigt over byen.

 

 

Her bor du

Travelodge Montreal Center

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Gamle_Montreal_iStock-695498908
Gamle_Montreal_iStock-1266475864_333x270
Dag 8Smuk sejlads på St. Lawrence-floden i den UNESCO-fredede Thousand Islands National Park

Vi forlader Montreal og kører til Canadas mindste nationalpark Thousand Islands. Nationalparken ligger ved mundingen af St. Lawrence-floden og indeholder 1864 små øer spredt ud i floden mellem Canada og USA. Siden 2002 har området været på UNESCOs liste over biosfærereservater. Vi tager på en sejlads mellem de mange øer og nyder den unikke og smukke natur som nationalparken har at byde på.

Om eftermiddagen venter der os et glædeligt gensyn med Toronto, når vi kører langs Lake Ontario tilbage til storbyen, hvor du har aftenen fri til egne oplevelser.

 

 

Her bor du

Holiday Inn Express Downtown Toronto

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

9.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_8.555x450
Toronto_Natur_iStock-1278799606_333x270
Dag 9Afrejse fra Toronto til Calgary i det vestlige Canada

Vi tager til lufthavnen og flyver tværs over Canada til Calgary, hvor vi lander først på aftenen. Her har præriens olieforekomster sat sit præg på byen i form af himmelstræbende skyskrabere i glas og stål. Vi kører ind til byen, hvor vi overnatter.

 

 

 

Her bor du

Holiday Inn and Suites Calgary South

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

6.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_9.555x450
Downtown_Calgary_iStock-1279222276_333x270
Dag 10Sightseeing i Calgary og naturoplevelser i Banff National Park

Morgenen starter med sightseeing i Calgary, hvor vi bliver klogere på byens spændende historie. Vi kører forbi det store festivalområde, hvor det berømte Calgary Stampede finder sted en uge i juli hvert år med over 1 million besøgende. Vi ser også Calgary Tower og det flotte rådhus bygget i sandsten. I centrum spadserer vi en tur i Olympic Plaza, hvor præmieoverrækkelserne fandt sted under OL i 1988. På vej ud af byen gør vi holdt ved Den Olympiske By og begiver os derefter direkte mod Rocky Mountains og byen Banff.

Banff er den mest populære by i Rocky Mountains og ligger i en bred dal ved Bow River med smukt kig til de omkransende bjerge. Banff National Park er Canadas ældste nationalpark. Parkens historie går helt tilbage til 1885, hvor den blev oprettet for at beskytte de mineralholdige kilder, der var fundet i området.

Rejsens måske flotteste udsigt får du, når vi tager med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain. Herfra kan du nyde en storslået udsigt over Bow Valley og floden, der snor sig gennem bjergene. Vi kører forbi det imponerende Fairmont Banff Springs Hotel og nyder naturen ved Bow Fall. Om aftenen summer der af liv i den charmerende by, og der er rig mulighed for at finde en hyggelig restaurant og bar.

 

 

 

Her bor du

Banff Ptarmigan Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

Calgary_Tower_iStock-493840364
City_hall_iStock-1314657455_333x270
Dag 11Ad Icefields Parkway til Lake Louise og tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren

I dag skal vi tidligt afsted, da vi skal tilbringe hele dagen i den vidunderlige natur, som området byder på. Vi kører nordpå ad den sceniske rute Icefields Parkway, der forbinder Banff og Jasper. Det bliver 230 kilometer med de flotteste naturscenerier, der glider forbi ruderne. Icefields Parkway snor sig mellem forrevne bjerge, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas: The Bow og Sunwapeta. Er vi heldige, er der endda chance for at spotte en bjørn i vejkanten.

Vi stopper flere steder i løbet af dagen og nyder naturen. Første stop er ved søen Lake Louise, der er kendt for sit smukke, turkisblå vand. Det fortryllende grønblå farvespil i vandet skyldes, at små sten- og jordpartikler føres med gletsjernes smeltevand og reflekterer lyset. Vi oplever det fantastiske syn, hvor søen i al sin pragt ligger lysende turkisblå mellem tæt nåleskov og vejrbidte bjerge med sne på tinderne.

Dernæst betages vi af det smukke syn over Bow Lake og i særdeleshed over Peyto Lake, hvor smeltevandet fra Peyto-gletsjeren løber i, hvilket giver vandet sin flotte turkisblå farve.

Eftermiddagens højdepunkt venter ved Columbia Icefields, der er Nordamerikas største gletsjerområde med sine i alt seks gletsjere. Her kommer du på tur med “snocoach” op til Athabasca-gletsjeren, hvor du kommer til at gå på sne, der faldt for 400 år siden – og det er tankevækkende, at iskappen visse steder er op til 350 meter tyk!

 

Her bor du

Banff Ptarmigan Inn

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Banff_iStock-1339376403
Athabasca_glacier_iStock-1091920802_333x270
Dag 12Smukke Emerald Lake og videre gennem naturskønne Rocky Mountains til byen Kamloops

Vi begiver os vestover gennem smukke landskaber mod bjergbyen Kamloops. Vores første stop gør vi ved Emerald Lake i Yoko National Park. Søen er en af de smukkeste i de canadiske Rocky Mountains og ligger omgivet af bjergkæden The President Range, der former et naturligt amfiteater omkring søen. Det fine bjergstøv, smeltevandet og solens stråler giver i kombination med hinanden den helt særlige turkisblå farve, som vi kender søen for. Vi ser den imponerende klippeformation Natural Bridge, hvor vandet fosser igennem. Og vi gør stop ved udsigtspunktet til Spiral Tunnel, der åbnede i 1909 for jernbanen Canadian Pacific Railway for at reducere stigningsprocenterne gennem tunnellerne.

Herefter går turen igennem Glacier National Park, som blev etableret i 1886 og er en af syv nationalparker i British Columbia. Parken er hjem for mægtige bjergtinder, store aktive gletsjere og et af Canadas største hulesystemer. Vi passerer bjergpasset Rogers Pass og gør stop i feriebyen Sicamous, som også kaldes verdens husbådehovedstad.

Sidst på eftermiddagen når vi til Kamloops. Byen blev grundlagt i 1812 og har en fortid som handelsstation, hvor indianere og pelsjægere kom for at bytte skind til daglige fornødenheder. Vi overnatter en enkelt nat i byen Kamloops.

 

 

 

Her bor du

Hampton Inn by Hilton Kamloops

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

4.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_12.555x450
Landskab_BC_iStock-641801052_333x270
Dag 13Ankomst til Vancouver og byrundtur med Stanley Park og Gastown

Midt på dagen ankommer vi til Vancouver, der byder os velkommen med sin billedskønne beliggenhed med udsigt til Stillehavet og med de mægtige bjerge som baggrundskulisse. Byen er dermed en af de få storbyer, hvor naturoplevelserne er inden for rækkevidde. Dét kommer du til at opleve på eftermiddagens byrundtur, hvor vi  bl.a. tager til Stanley Park – et 400 hektar stort naturområde med 10 kilometer kystlinje, strande, udsigtspunkter, vandrestier og ikke mindst en berømt samling af totempæle.

Vi oplever den gamle bydel Gastown med brostensbelagte gader og gamle lygtepæle, og vi ser dampuret, der en gang i timen udsender kaskader af damp. Vi går også lidt på opdagelse i området omkring Canada Place.

Chinatown kører vi selvfølgelig også igennem, mens vi bliver klogere på historien om den kinesiske bydel. Bydelen opstod i 1890’erne, hvor kineserne valfartede til Vancouver for at arbejde i minerne og med etableringen af den trans-canadiske jernbane. Den dag i dag udgør kineserne stadig en stor del af byens befolkning, og det mest talte sprog i storbyen efter engelsk er derfor kinesisk.

 

 

Her bor du

Best Western Plus Sands

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

12.canada.rundrejser-til-canada-canada-i-oest-og-vest.Dag_13.555x450
Gastown_Ur_iStock-1371799403_333x270
Dag 14Tid til egne oplevelser i Vancouver

Dagen er fri til at gå på opdagelse i Vancouver på egen hånd. Har du lyst, vil rejselederen arrangere en tur med svævebanen til toppen af Grouse Mountain. Efter kun otte minutter er du oppe i højderne og kan nyde den bjergtagende udsigt ud over Stillehavet og Vancouver – en udsigt, der endnu en gang slår byens utroligt smukke beliggenhed fast.

Er du til shopping, er hovedgaden Robson, bydelen Gastown og Granville Island oplagte muligheder. Når det bliver frokosttid, finder du her et stort udvalg af hyggelige restauranter og caféer med madspecialiteter fra hele verden. Dagen kan du eventuelt afslutte i den roterende restaurant “Top of Vancouver”, der ligger i 167 meters højde på toppen af Harbour Centre. Her bliver du præsenteret for den flotteste udsigt og kommer alle verdenshjørner rundt i løbet af en time – alt imens du slapper af og nyder en drink eller en god middag.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Grouse_Mountain_Gondol_iStock-1094507674
Gastown_iStock-1069692136_333x270
Dag 15Hjemrejse fra Vancouver

Det er tid til at tage afsked med Canadas imponerende storbyer, bjergtagende natur og spændende historie. Vi tager til lufthavnen og flyver til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

Downtown_Vancouver_iStock-1157634917_333x270
Dag 16Ankomst til Danmark

Vores rejse i Canada har nået sin ende, og vi ankommer igen til Danmark.

 

 

Vandfald_iStock-171156780_333x270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
09. september 2024
Varighed16 dage
39.995 kr. pr. person
RejselederOle M. Petersen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København Få pladser
Downtown_Vancouver_iStock-1157634917
Elg_Jasper_iStock-491766592_333x270
Peyto_Banff_Alberta_iStock-1034017890_323x390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Al transport og udflugter inkl. entréer og nationalparkgebyrer jf. program
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 14 x morgenmad
 • Spændende byrundture i Toronto, Ottawa, Québec, Montreal, Calgary og Vancouver
 • Adgang til observationsdækket på CN Tower i Toronto
 • Sejlads ved de mægtige vandfald Niagara Falls
 • Sejlads i den UNESCO-fredede nationalpark Thousand Islands på St. Lawrence-floden
 • Sightseeing i nationalparken Banff
 • Tur med Banff Gondola til Sulphur Mountain
 • Besøg ved Lake Louise og Emerald Lake i Banff National Park
 • Køretur ad Icefields Parkway og tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren
 • Ophold i den gamle pelsjægerby Kamloops
 • Sightseeing i Calgary og Vancouver
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 11.995 (kr. 14.995 på afgangen d. 1/7)
 • ETA: CAD 7 (betales på internettet inden afrejse)
 • Drikkepenge til chauffør – beregn ca. CAD 3 pr. dag pr. person
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Ved afrejse fra Aarhus og Aalborg kr. 1.250 (på forespørgsel)

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL CANADA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Canada med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Canada.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!