På skinner i naturskønne Norge

4,6 UD AF 5

Tag med på en fabelagtig togrejse rundt i Norge, og oplev den norske natur for fuld udblæsning

Norge har et veludviklet jernbanenet og går forbi de mest dramatiske landskaber, man kan tænke sig. Fra fossende vandfald, spejlblanke søer, fylker fulde af idylliske landsbyer og ikke mindst de mægtige fjeldsider, der skifter farve i løbet af årstiderne. Så alt efter hvornår på sæsonen du vælger at rejse, prydes fjeldsiderne af de skønneste frodiggrønne og gyldne farver.

På denne rundrejse får du alt det bedste af Norge med adskillige fjordsejladser, skønne byvandringer og ikke mindst muligheden for at opleve to af verdens mest berømte togstrækninger, da vi kører med både Flåmsbanen og Bergensbanen.

Fra kr. 10.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

7 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på flotte 3- og 4-stjernede hoteller

 • Du oplever to af verdens smukkeste togstrækninger – Flåmsbanen og Bergensbanen
 • Du ser nogle af de største highlights i Oslo – fæstningen Akershus, kongeslottet og Operahuset
 • Du går rundt blandt træhusene i den UNESCO-fredede Bryggen i Bergen på vores byvandring
 • Du sejler indenfjords fra Stavanger til Bergen med færgen fra Hirtshals
 • Der er god tid til at opleve Bergens mange seværdigheder på egen hånd
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Tog_og_g_rd_i_landskab_ved_Voss_iStock-1169497970_323-390
Bergensbanen_iStock-546197406_333-270
P_skinner_i_natursk_nne_Norge.Sk_rmbillede_2023-10-10_105237

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Fra Hirtshals til Bergen via Stavanger

Turen mod Norges fantastiske fjelde og fjorde starter i Hirtshals, hvor vi om aftenen mødes med rejselederen på 1. sal i Fjord Line-terminalen. Herefter går vi sammen om bord på færgen.

Aftenen kan bruges til at nyde det flotte skib og de mange muligheder om bord. Du kan blandt andet shoppe i det taxfree-område, gå på opdagelse i madmarkedet eller nyde en drink i sportsbaren eller loungeområdet.

Praktisk information ang. parkering i Hirtshals
Kommer du i bil, er der nogle få gratis parkeringspladser ved Fjord Lines færgeterminal til rådighed. Du kan også langtidsparkere på Montra Skaga Hotels parkeringsplads (mod betaling ved henvendelse i receptionen) eller ved Hirtshals Transport Center (mod betaling).

 

 

Her bor du

Fjord Line

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

16.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_1.555x450
3.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_1.270x333
Dag 2Flot sejlads langs kysten mod Bergen. Byvandring med den UNESCO-fredede Bryggen og tur med kabelbane til toppen af Fløyen

Kl. 06:30 lægger færgen til i Stavanger, hvor nogle stiger af, andre stiger på – og du kan vælge at blive liggende i sengen, eller stå op og nyde den vanvittigt smukke fjordsejlads til Bergen, hvor der på hele strækningen sejles indenfjords. En flot oplevelse, som det er oplagt at nyde dels fra morgenmadsrestauranten, hvor der serveres en stor morgenbuffet, og dels fra soldækket eller fra nogle af de mange saloner ombord. Vi er fremme i Bergen ca. kl. 12:30, hvor vi går den meget korte strækning til hotellet.

Eftermiddagen bruger vi på at udforske den smukt beliggende hansestad, der ikke uden grund kaldes for “Porten til fjordene”. På byvandringen oplever vi bl.a. den UNESCO-fredede Bryggen med de ikoniske træhuse, mens vi hører om byens historie og store betydning for handlen ikke bare i Norge, men i store dele af Europa.

Vi slutter turen af med at tage Fløibanen de 320 m op til toppen af bjerget Fløyen. Den historiske kabelbane fra 1918 er den eneste af sin slags i Norge, og på den 5-8 minutter lange tur op ad den stejle fjeldside venter en smukkere og smukkere udsigt, der kulminerer med en storslået udsigt over hele Bergen og fjordlandskabet.

Tilbage på hotellet nyder vi en dejlig middag.

 

 

Her bor du

Scandic Bergen City

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du på afgangene d. 26/6, 3/7 og 6/8

Scandic Ørnen

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du på afgangene d. 29/5 og 12/6

Her bor du

Quality Edward Grieg

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

12.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_2.555x450
8.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_2.270x333
Dag 3Flot Fjordcruise til Mostraumen og tid på egen hånd i Bergen

Efter morgenmaden er det tid til at opleve ved selvsyn, hvorfor Bergen kaldes for “Porten til fjordene”. Bergen ligger perfekt placeret mellem Norges to største fjorde, Hardangerfjorden og Sognefjorden, der byder på majestætiske fjeldsider, fossende vandfald og fabelagtige fjordlandskaber.

Vi sejler ud på et skønt 3 timers fjordcruise fra Bergen til Mostraumen gennem smuk og varieret vestlandsnatur. Udsejlingen fra Bergen giver en flot udsigt over Bryggen, og vi sejler gennem storslået natur indover Osterfjorden mod Modalen, som er Norges mindste kommune. Vi sejler i smalle passager til Mostraumen og jo længere ind i fjorden, vi kommer, jo stejlere og mægtigere bliver fjeldlandskabet. Vi passerer flere buldrende vandfald, og er vi heldige, ser vi sæler, der soler sig på fjeldene, og ørne, der flyver over os.

Tilbage på land er resten af dagen fri til egne oplevelser, og der er nok at tage sig til. Er du mest til caféliv, shopping og god mad, finder du et varieret udbud i det centrale Bergen, hvor du ikke bør misse at prøve en skillingsbolle, der er Norges lækre variant af kanelsnegle, eller besøg en af Bergens mange gode restauranter.

Det er også værd at besøge Fisketorget, der er et af Norges mest kendte udendørsmarkeder, og som siden 1200-tallet har været mødested, når sulten har meldt sig. Du finder blandt andet friskfanget fisk, lokalt producerede råvarer fra områdets gårde og en indendørs torvehal fyldt med delikatesser.

Du kan gå på yderligere opdagelse i de historiske rammer på Bryggen eller begive dig ind på Bryggens Museum, der beskriver byens udvikling fra 1100-tallet og giver et indblik i byens liv i højmiddelalderen, der blev præget af indflydelsen fra de nordtyske hansestæder. Er du til flere museer, så besøg Bergen Kunstmuseum, der ligger centralt placeret og tæt på flere kunstrummende bygninger, der i dag er slået sammen under det fælles navn KODE Kunstmuseer og komponisthjem.

Apropos komponister, så er det i Troldhaugen ca. 10 km udenfor Bergen, at vi finder Edvard Grieg-museet, der ligger i komponistens tidligere hjem. I haven finder man bl.a. Komponisthytten, der står som Grieg efterlod det.

 

 

Her bor du

Scandic Bergen City

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du på afgangene d. 26/6, 3/7 og 6/8

Scandic Ørnen

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du på afgangene d. 29/5 og 12/6

Her bor du

Quality Edward Grieg

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   

 

2.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_3.555x450
25.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_3.270x333
19.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_3.390x323
28.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_3.270x333
Dag 4Naturskøn togrejse fra Bergen og spektakulær sejltur på Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden til Flåm

I dag begynder rejsens højdepunkt – nemlig vores fantastisk flotte færd på tværs af landet fra Bergen til Oslo via nogle af de smukkeste perler, landet har at byde på. Rejsen foregår med to forskellige jernbaner, bus og den luksuriøse katamaran ”Vision of the Fjords”.

Fra morgenstunden stiger vi om bord på Bergensbanen og kører en times tid til Voss gennem smuk natur med dybe dale og flotte fjelde. I Voss stiger vi fra toget over i en bus, der tager os op i fjeldet via den lille landsby Stalheim og ned til Gudvangen, som er kendt som historisk hjemsted for vikinger og har den fineste aktive vikingelandsby. Gudvangen ligger i vandkanten til den UNESCO-fredede Nærøyfjorden, og der er tid til at nyde omgivelserne, før vi ved middagstid stiger om bord på den supermoderne hybrid-katamaran ”Vision of The Fjords”, der lydløst og komfortabelt sejler os fra Nærøyfjorden til Aurlandsfjorden.

Vi har to timer om bord til at nyde den unikke natur, der fra første færd blæser os omkuld gennem den smalle Nærøyfjord, hvor de stejle fjeldsider troner dramatisk over os. Herfra sejler vi ind i Aurlandsfjorden, der er en forgrening til den 204 km lange og 1.308 m dybe Sognefjord, der er landets længste – og verdens næstlængste – fjord. Er vi heldige, ser vi også noget af områdets vildtliv undervejs, både til vands og til lands. Det er muligt at købe forfriskninger om bord.

Vi er fremme i Flåm først på eftermiddagen, hvor der bliver god tid til at slappe af og nyde den fine perle af en lille by. Byen er ikke større, end man kan gå fra den ene ende til den anden på få minutter – og man kan se hele byen allerede ved indsejlingen. Her er hverken mange mennesker eller leben, men her er så ubeskriveligt smukt, og vores hotel ligger i kort afstand fra kajen.

I Flåm lader vi roen falde over os, og der er tid til at gå en tur – eller vandre for de mere aktive. Der er små butikker med fint norsk håndværk, og ikke mindst en lille afdeling af Auerland-sko – de klassiske og fine håndsyede skindsko, som er produceret her i stort set samme design, siden de blev til i 1930’erne. Desuden er der et mindre og meget interessant museum med en udstilling om, hvordan byen og togbanen blev til. Der er også et lille bryggeri i byen, som brygger Ægir øl, og i den tilhørende pub er der rig lejlighed til at smage på de mange forskellige varianter.

 

Bemærk venligst!

På afgangen d. 16/7 bor vi på Flåmsbrygga Hotel

 

Her bor du

Fretheim Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

15.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_4.555x450
5.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_4.270x333
27.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_4.390x323
29.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_4.270x333
Dag 5Den historiske Flåmsbane til Myrdal og Bergensbanen til Oslo – to af verdens smukkeste togrejser

Fra Flåm skal vi på en kort 20 km togtur med Flåmsbanen til den lille station Myrdal, der ligger i 867 m højde. Denne spektakulære og vigtige togstrækning forbinder fjordene med Bergensbanen over og gennem de norske fjelde, hvor vi kører igennem 20 tunneller på sammenlagt 6 km, så foruden at være en af verdens smukkeste er den også kendt for at være en af Europas stejleste. Nyd de fantastiske udsigter med elve, dybe kløfter, vandfald og bondegårde, der klamrer sig til de stejle fjeldsider, mens du i togets højtalere hører om seværdighederne.

Efter en times tid ankommer vi til Myrdal, hvor vi skifter over til Bergensbanen og fortsætter rejsen mod Oslo de næste 5 timer. Bergensbanen blev taget i brug i 1908 og er kåret som en af verdens smukkeste togrejser, og det er ikke uden grund, da turen går gennem meget varieret landskab. Det er bestemt ikke blot transport – det er Norges natur for fuld udblæsning. Toget har serveringsvogn om bord med fin service og rimelige priser.

Efter ankomst til Oslos hovedbanegård midt på eftermiddagen går vi hen til hotellet, der ligger ganske tæt ved. Oslos centrum ligger lige uden for hoteldøren, og den lille, smukke hovedstad er nem at overskue til fods. Rejselederen tager os med på en gåtur ad Karl Johans Gate op forbi kongeslottet og slotsparken. Vi går rundt om rådhuset, som er kendt for sin flotte udsmykning både ude og inde, og vi kommer ligeledes ned forbi den imponerende middelalderfæstning Akershus, hvis opførelse blev påbegyndt allerede tilbage i 1200-tallet. Midt mellem slottet, fæstningen og hotellet har vi hele byen med alle dens herligheder, mange restauranter og butikker.

 

Her bor du

Thon Hotel Spectrum

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

7.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_5.555x450
4.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_5.270x333
Dag 6Tid til formiddagsoplevelser i Oslo og videre med tog til Kristiansand

Formiddagen er fri til egne oplevelser i Oslo, eller du kan tage med rejselederen på gåtur forbi det nye bibliotek, som er et af de mest moderne i Europa. Vi skal også både beundre og betræde det arkitektonisk flotte og prisbelønnede Operahus samt det nye 13-etagers høje Munch-museum, som ligeledes er en arkitektonisk perle.

Sidst på formiddagen begiver vi os tilbage til hovedbanegården, hvor toget mod Norges sydligste by, Kristiansand, venter os. Vi kan se frem til endnu en strækning, der indkapsler det bedste af norsk natur, når vi føres forbi fjelde, søer, dale og hyggelige landsbyer.

Turen tager cirka 5 timer, og skulle du undervejs have brug for at ”hvile” øjnene fra al den skønne natur, der passerer forbi, kan du medbringe noget god litteratur. Her er det oplagt at give sig i kast med den norske forfatter Karl Ove Knausgård, der bl.a. har skrevet den selvbiografiske seksbinds-nyklassiker ”Min kamp”, og som faktisk boede en god del af sin ungdom i netop Kristiansand. Eller måske den storslåede roman ”Brobyggerne” af Jan Guillou om tre teknologisk geniale brødre og Bergensbanen.

Fra banegården i Kristiansand går vi den korte strækning til vores hotel, der ligger tæt på bydelen Posebyen, der er kendetegnet ved sine fine og velbevarede træhuse. Før aftensmaden tager rejselederen os med på en gåtur i den hyggelige og idylliske bydel, som også er den ældste del af Kristiansand, da træbygningerne i Posebyen stort set var de eneste, der overlevede den store brand i 1892. Efter branden blev der indført “murstens-tvang”, hvor alle nyopførte huse skulle bygges i mursten for at undgå flere katastrofale brande.

 

Her bor du

Thon Partner Hotel Parken

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du på afgangene d. 12/6, 19/6, 26/6 og 2/7

Comfort Hotel Kristiansand

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

18.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_6.555x450
1.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_6.270x333
Dag 7Tid til formiddagsoplevelser i Kristiansand og hjemrejse til Danmark

Efter morgenmaden er der mulighed for at opleve Kristiansand på egen hånd eller tage med rejselederen ud på en formiddags-spadseretur ned til havnen, Christiansholm-fæstningen, strandpromenaden samt Kilden Teater og Koncerthus, der er en af Norges flotteste kulturbygninger og indviet i 2012.

Vi går den korte strækning fra hotellet til havnen, hvor Fjord Line sejler os tilbage til Hirtshals. På færgen har du mulighed for at tilkøbe adgang til stor middagsbuffet inkl. vin/øl/sodavand.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

13.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_7.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
24. juli 2024
Varighed7 dage
11.995 kr. pr. person
RejselederTorben Yngve Larsen
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals UDSOLGT
31. juli 2024
Varighed7 dage
11.995 kr. pr. person
RejselederBent Hedelund Andersen
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals UDSOLGT
06. august 2024
Varighed7 dage
11.995 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals UDSOLGT
14. august 2024
Varighed7 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals UDSOLGT
04. september 2024
Varighed7 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederTorben Yngve Larsen
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals UDSOLGT
11. september 2024
Varighed7 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederAnders Theis Errboe
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals Få pladser
25. september 2024
Varighed7 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederTorben Yngve Larsen
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals
02. oktober 2024
Varighed7 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederSteen Balle Larsen
Afrejse fraHirtshals
Afrejse fra Hirtshals
6.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_5.555x450
17.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_5.270x333
7.norge.paa-skinner-i-naturskoenne-norge.Dag_5.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Færge Danmark – Norge t/r – se færgetider samt rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller og dobbeltkahyt på overfarten fra Hirtshals
 • 6 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring i Bergen med UNESCO-fredede Bryggen inkl. tur med Fløibanen
 • Fjordcruise fra Bergen til Mostraumen
 • Flot panoramasejlads fra Nærøyfjorden til Aurlandsfjorden med luksus-katamaranen ”Vision of The Fjords”
 • Spektakulær togtur med den UNESCO-fredede Flåmsbane fra Flåm til Myrdal
 • Togrejse med den verdensberømte Bergensbanen fra Myrdal til Oslo
 • Byvandring i Oslo med Rådhuset, Akershus og Karl Johans Gate
 • Byvandring i charmerende Kristiansand med den historiske Posebyen
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
 • Udvendig dobbeltkahyt kr. 350 pr. person
 • Udvendig enkeltkahyt kr. 600 pr. person
 • Stor middagsbuffet inkl. vin/øl på færgen fra Kristiansand til Hirtshals kr. 250
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL NORGE

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Norge med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Norge.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!