Indiens hjerte - et farverigt eventyr inkl. Varanasi

Storbyer,  gamle smukke paladser og den hellige by Varanasi

Indien er et eventyrligt, kaotisk land fyldt med kontraster!

Fra moderne storbyer til smukke, gamle monumenter og paladser, der blev bygget, ikke kun for at afspejle magt, men også kærlighed. Det er et land med historier om Stormoguler og Maharajaer og om en blandet befolkning med forskellige livssyn og religioner, der lever side om side.

På denne rejse oplever du de største højdepunkter i ‘Den Gyldne Trekant’ med byerne Delhi, Jaipur og Agra. I Delhi oplever du kontrasterne i Old Delhi og New Delhi, i “den lyserøde by” Jaipur, ser du bl.a. Vindenes Palads, og i Agra besøger du kærlighedsmonumentet Taj Mahal, som Shah Jahan opførte til ære for sin kone Mumtaz Mahal.

Derudover besøger vi maharajaens tidligere jagtmarker i Ranthambore, hvor vi tager på safari for at se den sjældne bengalske tiger, og i den genfundne tempelby Khajuraho oplever du de mange velbevarede udskæringer og skulpturer, som i mange år lå gemt væk i junglen.

Glæd dig også til et uforglemmeligt besøg i hinduernes hellige by Varanasi, hvor du oplever de mange religiøse handlinger, som hver dag finder sted i og omkring Ganges.

Fra kr. 22.495

Den endelige pris afhænger af hotelværelse-type, eventuelle tilkøb osv.

13 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i delt dobbeltværelse på flotte 4- og 5-stjernede hoteller med god beliggenhed.

 • Kærlighedsmonumentet Taj Mahal – et af verdens syv vidundere
 • Kom på safari i Ranthambhore National Park på udkig efter den bengalske tiger
 • Besøg i Jaipur – ”den lyserøde by” og Amber Fort
 • De største højdepunkter i ‘Den Gyldne Trekant’ 
 • Oplev hinduernes hellige by Varanasi ved Ganges floden
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Sadhu_Ganges_B_n_iStock-149074846_323-390
Ranthambhpre_Tiger_iStock-674191480_333-270
Indiens_hjerte_-_et_farverigt_eventyr_inkl._Varanasi.Sk_rmbillede_2023-09-25_101421

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

Fuld af forventning begynder rejsen mod Indien.

Landmand_landsby_iStock-806276128_333-270
Dag 2Ankomst til Delhi og byrundtur i Old & New Delhi

Vi lander i Delhi, der er Indiens næststørste storbyområde med omkring 19 mio. indbyggere. Vi ankommer til hotellet tidligt om morgenen, hvor vi får en bid morgenmad inden vi tager på sightseeing i Delhi.

Delhi er faktisk er to byer i én – Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer, og hovedstadsområdet New Delhi, der blev anlagt af briterne i begyndelsen af 1900-tallet med brede boulevarder, parker og prægtige bygninger.

Vi koncentrerer os først om Old Delhi, der summer af kaotisk stemning og som ved første møde kan virke overvældende. Her besøger vi mindesmærket Raj Ghat og museet Ghandi Smriti, der begge er en hyldest til Mahatma Ghandi, sikhernes palads samt det kæmpestore bygningsværk Red Fort med de enorme sandstensmure.

Du kan også glæde dig til en tur i en cykel-rickshaw ved Chandni Chowk-basaren for at indsnuse stemningen der. Et godt første møde med det spændende land.

Efter frokost går turen videre til New Delhi, hvor vi bl.a. ser Præsidentpaladset, regeringskvarteret, Humayuns grav, der blev opført i 1565, på ordre af Humayuns sørgende kone, og Lotus-templet, India Gate – en 42 m høj triumfbue midt på en boulevard, som er rejst til minde om faldne indiske soldater i 1. verdenskrig.

Midt på eftermiddagen vender vi retur til hotellet og checker ind på værelserne. Resten af dagen er afsat til afslapning, inden vi spiser middag på hotellet og går tidligt i seng efter en dag fyldt med indtryk fra pulserende Delhi.

 

 

Her bor du

ITC WelcomHotel Dwarka 

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Frokost   Aftensmad

 

14.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_2.555x450
raj-ghat-333x270
Dag 3Minareten Qutub Minar og videre til Jaipur

Vi starter dagen med at besøge Qutab Minar, der er den højeste minaret i Indien på 5 etager med en højde 73 meter og en diameter på 15 m. Sejrstårnet er opført i år 1193 af de første muslimske herskere, bygget i marmor og rød sandsten med en eneståede arkitektur. Det fungerede som vagttårn mod invaderende fjender. I dag er det på UNESCOs verdensarvsliste.

Vi fortsætter til Jaipur, der er hovedstad i delstaten Rajasthan og ligger knap 300 km sydvest for Delhi.

Vi er fremme hen på eftermiddagen, og resten af dagen er fri til afslapning eller til at udforske byens farverige basarer, hvor der udfoldes et helt særligt folkeliv og menneskemylder af lokale, der handler med alt fra frugt til hellige køer. Og det er ikke unormalt at se vogne trukket af okser eller dromedarer.

Et besøg i et af Jaipurs mange hindutempler, som er smukkest, når mørket falder på kan også anbefales.

 

Her bor du

Sunday Hotel Jaipur

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

9.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_3.555x450
Temple-in-Jaipur-333x270
Dag 4Eventyrlige Amber Fort, "Den lyserøde by" og Vindenes Palads

På en bakketop 11 km nord for Jaipur ligger det imponerende Amber Fort i den lille by Amber, som var den gamle hovedstad i Rajasthan før Jaipur. Det sidste stykke vej helt op til fæstningen, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, kører vi i jeeps.

Den flot udsmykkede fæstning er i sig selv et ubeskriveligt eventyr med sandeltræsdøre med indlagt perlemor, tæpper med blomster så nøjagtige, at de kunne være virkelige, og et rum med smukke, detaljerede spejlmosaikker.

I dag ser vi også, hvordan de smukke, indiske tæpper bliver fremstillet og hører om motiverne, når vi besøger vi en af de gamle og meget anerkendte tæppeproducenter, før vi fortsætter til de spændende seværdigheder i Jaipur.

Vi besøger “den lyserøde by” med paladset, der viser, hvor overdådigt og ødselt maharajaerne levede. Facaden til Hawa Mahal – Vindenes Palads – er sandsynligvis den mest fotograferede facade i Indien, og selve bygningen var oprindelig lavet, så kvinderne kunne kigge ud uden selv at blive set.

Vi ser også Jantar Mantar Observatory, som er det største af de fem astrologi- og astronomiobservatorier, som byens grundlægger maharaja Jai Singh byggede i perioden 1727-1734.

 

Her bor du

Sunday Hotel Jaipur

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Amber-fort-450x555
7.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_4
Dag 5Fra Jaipur til Ranthamphore og vandretur til Ranthamphore-fortet

Vi forlader Jaipur og sætter kursen mod Sawai Madhopur, som er kendt for Ranthambhore National Park, der er en af de største og mest berømte nationalparker i det nordlige Indien. Tidligere var parken jagtmark for maharajaen af Jaipur, men i dag gør man en stor indsats for at bevare det farverige dyreliv.

Vi er fremme midt på dagen, så der er god tid til at nyde det skønne resort, hvor vi skal bo de næste to dage.

Har du mod flere oplevelser, så er der mulighed for at komme på en vandretur op på det UNESCO-fredede Ranthambhore-fort, som ligger med en helt enestående smuk placering i Ranthambore Nationalpark.

 

 

Her bor du

Ranthambhore Heritage Havel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Ranthambhore-Fort-450x555
Ranthambhore_fort_2_
Dag 6Naturoplevelser og safari i Ranthamphore National Park på udkig efter tigre

Dagen begynder tidligt allerede inden morgenmaden, for det er morgen og aften, at der er størst chance for at se nationalparkens dyreliv. Her tidligt om morgenen er der en dejlig stemning med fuglesang, og lyset er helt fantastisk.

Vi kan ikke give nogen garantier, men Ranthambhore er et af de steder i Indien, hvor chancen for at se den bengalske tiger er størst, da bestanden er stor i forhold til nationalparkens størrelse.

Men der er også mange andre dyrearter, som er interessante at iagttage. Ved vandhullerne mødes flokke af antiloper og hjorte, krokodillerne varmer sig i den tidlige morgensol, og aberne sidder nysgerrige i trækronerne.

Det kan være svært at løsrive sig fra den fascinerende natur, men efter nogle timer kører vi tilbage til resortet og spiser morgenmad – og så kan du glæde dig til, at vi vender tilbage til nationalparken til endnu en spændende safaritur senere på dagen.

 

 

 

Her bor du

Ranthambhore Heritage Haveli

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

11.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_6.555x450
Kronhjorte-i-kamp-i-Rantambhore-National-Park-333x270
Dag 7Til Bharatpur med tog, besøg i spøgelsesbyen Fatehpur Sikri og Agra

Efter tidlig morgenmad går turen til stationen i Sawai Madhopur, og vi tager med toget til Bharatpur. Togturen tager omkring to timer, og om afgangstidspunktet holder – ja, det er svært at sige, når vi er i Indien!

Togturen giver et herligt billede af det ”ægte” Indien. I Bharatpur venter bussen, og rejsen fortsætter ad de indiske landeveje, der også er fyldt med gående, cyklister, knallerter, hestevogne og vandrende køer. Vi passerer små landsbyer og ser bønderne arbejde på markerne.

Vi stopper i den forladte by, Fatehpur Sikri. Stormogulen Akbar grundlagde byen, da han ønskede en ny i stedet for den overbefolkede Agra. Fatehpur Sikri nåede at være hovedstad i 14 år, inden den blev forladt 1585, fordi der ikke kunne skaffes drikkevand. Derfor står der i dag en meget velbevaret by med moské og paladser i hindu-islamisk stil næsten, som da den blev forladt. Netop derfor er den også at finde på listen over UNESCOs verdensarv.

Vi fortsætter til Agra, hvor vi skal bo de næste to nætter.

 

 

Her bor du

Howard Plaza the Fern

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Fatehpur-Sikri-450x555
iStock-545357992_333-270
Dag 8Agra Fort, Taj Mahal og mulighed for aftenshow

I dag skal vi udforske Agra, Byen, der blev grundlagt i år 1501, var under mogulernes storhedstid Indiens hovedstad frem til år 1648 og berømt for sine imponerende bygningsværker. Her skal vi opleve et af de ypperste eksempler på mogul-periodens arkitektoniske formåen og en af rejsens absolutte højdepunkter, Taj Mahal – et af verdens syv vidundere!

Stormogulen Shah Jahan opførte Taj Mahal til minde om sin hustru, Mumtaz Mahal, der døde i 1631 kort efter, at hun havde født sit 14. barn. 20.000 arbejdere var 22 år om at bygge gravmælet, der er opført i hvidt marmor og overdådigt udsmykket med perlemor og halvædelstene. Vi beundrer naturligvis det arkitektoniske mesterstykke udefra og nyder selvfølgelig det ikoniske view til det langstrakte bassin og det tronende kærlighedspalads for enden. Men vi får også fornøjelsen af at udforske Taj Mahal indefra, hvor arkitekturen er ligeså fortryllende som udvendigt. Det er ikke nemt at løsrive sig fra denne smukke arkitektoniske perle, men næste oplevelse venter.

Vi skal se det kunstfærdigt udsmykkede palads, Agra Fort, også kaldet Det Røde Fort. Fortet består af flere bygninger og audienssale, bl.a. Jahangir Mahal, der var kvindernes bygning, perlemoskéen Moti Masjid og marmorpaladset Khas Mahal, hvor fortets grundlægger, stormogulen Akbars søn Shah Jahan boede. Turen sluttes af med et besøg på det lokale marked, inden vi kommer tilbage til vores hotel.

Om aftenen kan vi anbefale at købe billet til det flotte Mohabbat The Taj Show. Et imponerende show, der meget smukt beskriver kærlighedshistorien mellem stormogulen Shah Jahan og hans elskede hustru Mumtaz Mahal og en fin måde at runde dagen af på. Showet varer en times tid, koster ca. 35 USD pr. person, og rejselederen hjælper naturligvis med at købe billetter.

 

 

Her bor du

Howard Plaza the Fern

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

13.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_8.555x450
iStock-483752415_333-270
Dag 9Togrejse fra Agra til Jhansi, besøg i Orchha Fort og videre til Khajuraho

Om morgenen tager vi toget fra Agra til Jhansi. Togrejsen tager cirka 3 timer, og vi kommer frem sidst på formiddagen. I Jhansi bliver vi hentet på togstationen og kører ad landevejen videre til den lille by Orchha ved floden Betwa.

Orchha er en malerisk by kendt for sine historiske templer og paladser, og vi besøger bl.a. det store Orchha Fort fra det 16. århundrede og de fornemme paladser Jahangir Mahal, Rajmahal og Parveen Mahal.

Efter frokost fortsætter vi vores færd mod Khajuraho, en rejse på 165 km der tager ca. 4 timer. Vi ankommer om aftenen og tjekker ind på vores hotel.

 

 

Her bor du

Radisson Jass Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

16.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_9.555x450
3.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_9.270x333
Dag 10Den glemte tempelby Khajuraho og videre til Varanasi

I dag skal vi udforske den spændende tempelby Khajuraho. Byen blev bygget under det mægtige Chandella-dynasti, og var dynastiets hovedstad fra 800-tallet til 1100-tallet. I mange år var byen glemt, men i 1800-tallet blev den genfundet næsten helt opslugt af den omkringliggende jungle.

I dag findes stadig 22 af de oprindeligt 85 templer, og som følge af isolationen i junglen er mange af dem utroligt velbevarede. Udskæringerne er helt unikke, og skulpturerne kendt for deres erotiske motiver. Khajuraho betragtes som et af Indiens 7 vidundere, og byen er ligeledes at finde på UNESCO’s Verdensarvsliste – du kan med andre ord godt glæde dig til en helt enestående oplevelse.

Efter denne spændende oplevelse, spiser vi tidlig frokost på hotellet og tager i lufthavnen for at flyve den korte tur til Varanasi – en af hinduismens helligste byer.

 

 

Her bor du

Hotel Pristine

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

2.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_10.555x450
8.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_10.270x333
Dag 11Sejltur på Ganges, byrundtur i Varanasi, besøg i Sarnath og afrtensejltur på Ganga aarti

Varanasi har i mere end 2.000 år været det sted, som hinduer valfarter til mindst én gang i livet, og at se de mange religiøse handlinger, som hver dag finder sted her, er en rørende oplevelse.

Dagen begynder med en sejltur på Ganges. Når solens første stråler rammer floden, valfarter de første pilgrimsrejsende hinduer til for at vaske fortidens synder af sig, eller hælde afdøde familiemedlemmers aske i den hellige flod. Vi oplever ceremonierne og livet omkring de mange ghats langs floden, der både fungerer som mødesteder, handelspladser og religiøse samlingspunkter.

I kølvandet på de mange sanseindtryk fra Ganges, går vi en tur i Varanasi og oplever det summende liv omkring nogle af de mange templer, byen er kendt for.

Vi ser bl.a. det gyldne tempel Vishwanath, der blev opført i 1776, og som er den allerhelligste helligdom i Varanasi. Du kan også glæde dig til Bharat Mata, som blev indviet af ingen ringere end Mahatma Gandhi, og som er en hyldest til Mother India. Inde i templet ser vi det enorme marmorkort, der er prydet med indiske guder og gudinder. Vi besøger også Durga-templet, kejser Aurangzebs moske, der blev opført i 1600-tallet, samt Banaras Hindu University.

Om eftermiddagen besøger vi parken Sarnath lidt uden for Varanasi, som ifølge historien er stedet, hvor Buddha for første gang underviste i Dharma, og hvor den buddhistiske Sangha opstod. Sarnath er præget af flere klostre og stupaer og har også et interessant arkæologisk museum. Vi går en orienterende tur i området, inden vi vender retur til hotellet.

Dagen slutter, som vi startede den, med en sejltur på Ganges. Her oplever vi dagen gå på hæld, og vi ser aftenens religiøse Aarti-ritual, mens solen går ned over den hellige flod. Aarti er et ritual, hvor man bruger ild til at ofre til Maa Ganga, gudinden af den hellige flod. Aftenritualerne er helt anderledes end morgenritualerne, og du oplever derfor to forskellige versioner af livet langs floden.

 

Her bor du

Hotel Pristine

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

15.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_11.555x450
6.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_11.270x333
Dag 12Fra Varanasi til Delhi og hjemrejse

Efter morgenmad på hotellet har vi morgenen fri til at udforske Varanasi på egen hånd. Her kan du f.eks. tage en tur forbi markederne, hvor du kan købe alskens habengut lige fra luksuriøs silke til spændende antikviteter. Derefter vender vi tilbage til hotellet og spiser en tidlig frokost, inden vi kører til lufthavnen i Varanasi og stiger om bord på flyet til Delhi.

I Delhi bliver vi indlogeret på et lufthavnshotel, hvor vi får mulighed for at få et bad og skifte tøj, inden vi sammen spiser aftensmad på hotellet.

 

 

Her bor du

Pride Hotel Plaza

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

18.indien.indiens-hjerte-et-farverigt-eventyr-varanasi.Dag_12.555x450
Dag 13Ankomst til Danmark

Tidligt om morgenen begiver vi os mod lufthavnen. Eventyret i Indien får sin afslutning, og vi ankommer igen til Danmark.

 

 

 

kvinde_ved_Pokhara_iStock-635999180_450-555

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
06. oktober 2024
Varighed13 dage
22.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund
17. november 2024
Varighed13 dage
22.495 kr. pr. person
RejselederLillian Steenholt
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København Få pladser
11. februar 2025
Varighed13 dage
22.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
04. marts 2025
Varighed13 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederMartin Mackay
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Jama_Masjid_Moske_iStock-475563254_450-555
Krydderier_Karry_iStock-878490308_333-270
Amber_Fort_Rajasthan_iStock-493915306_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på flotte 4- og 5-stjernede hoteller med god beliggenhed
 • 10 x morgenmad, 11 x frokost og 11 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand om dagen
 • Al transport og udflugter jf. program – inkl. entréer (værdi kr. 1.275)
 • Indenrigsflyvninger: Khajuraho - Varanasi og Varanasi - Delhi
 • Byrundtur i Old & New Delhi
  Tur med cykel-rickshaw i Old Delhi
  Besøg ved minaretten Qutub Minar
 • Byrundtur i Jaipur – ”den lyserøde by” med Vindenes Palads og Amber Fort
 • Besøg ved det imponerende mausoleum Taj Mahal
 • 2 x safari i Ranthambhore National Park – Indiens mest berømte tigerreservat
 • Togbillet fra Sawai Madhopur (Ranthambhore) til Bharatpur
 • Besøg i den UNESCO-fredede spøgelsesby Fatehpur Sikri.
 • Besøg ved Khajuharo-templerne der er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Morgen- og aftensejlture på floden Ganges i Varanasi
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.595
 • Visum til Indien (bestilles via Indianvisaonline.gov.in. Prisen er USD 43 for et visum med et års gyldighed)
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL INDIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta 

Når du tager afsted på en rundrejse til Indien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Indien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!