Irland & Nordirland  – fredsmure, rå natur og irsk folkesjæl

4,6 UD AF 5

Barsk historie, smukke landskaber og et folk fuld af liv 

Oplev en storslået rundrejse til Irland og Nordirland, som er fyldt med historie, legender, religion, irsk folkemusik, smukke grønne landskaber og kilometervis af dramatiske kystlinjer. Alt dette kombineret med et livligt pub-liv, traditioner og folkemusik gør rejsen til en helt enestående oplevelse, når du får indblik i den irske mentalitet og dramatiske historie. 

Langs den rå Atlanterhavskyst oplever du de nordirske landskaber, som kan tage pusten fra enhver. Det er en barsk, men også utrolig smuk natur, der bl.a. byder på de højeste klipper i Europa, grønne bakker og dale, og helt særlige naturfænomener, som de UNESCO-fredede klippesøjler Giant’s Causeway. 

Udover den fascinerende natur byder de to lande også på barsk historie samtidig med, at du oplever den største gæstfrihed og den skønneste irske folkemusik, som du kan tænke dig. 

I Nordirlands hovedstad Belfast bliver du mindet om fortidens spændinger mellem katolikkerne og protestanterne, når vi ser de mange fredsmure og gavlmalerier. Det er også her, vi besøger Titanic-museet og hører om tilblivelsen af luksuskrydstogtskibet og dets skæbnesvangre historie.

Den irske hovedstad Dublin byder også på en spændende byvandring med nogle af de største seværdigheder og ikke mindst en hyggelig aften med irsk sang og dans.

Gæstfriheden opleves på nærmeste hold, når du besøger familien Murtaghs Causey Farm og introduceres for irske landbrugstraditioner og den stemningsfyldte irske folkemusik. Ligeså når du i tweedens by, kommer hjem til Eddie Doherty og hører og ser, hvordan han med mere end 40 års erfaring væver de fineste uldtæpper og tweed. 

Whiskey spiller ligeledes en stor rolle i landenes historie, så den skal naturligvis smages undervejs på rejsen.

Med andre ord – Fáilte go hÉirinn – velkommen til Irland & Nordirland!

Fra kr. 14.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller

 • Kom tæt på den barske og rå natur langs Atlanterhavskysten i Nordirland
 • Oplev irske traditioner og håndværk på nært hold hjemme hos irerne og ude på pubberne
 • Sightseeing i Belfast med besøg på bl.a. Titanic-museet
 • Føl suset ved Europas højeste klipper Slieve League Cliffs
 • Spændende whiskeysmagning og rundvisning på et irsk whiskey-destilleri
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Dublin_aften_iStock-915681704_323-390
Irsk_whiskey_iStock-854545008_333-270
Irland_og_Nordirland.Sk_rmbillede_2023-09-26_090909

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Dublin

Efter ankomst til Dublin kører vi direkte til vores hotel. Her nyder vi en dejlig velkomstmiddag (afhængig af flytider og ankomsttidspunkt til hotellet – ved sen ankomst serveres der en kold anretning). 

 

 

Her bor du

Knightsbrook Hotel & Spa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Velkomstmiddag

 

7.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_1.555x450
19.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_1.270x333
Dag 2En dag fyldt med irske traditioner og videre til Nordirlands hovedstad, Belfast

I dag skal vi have det ægte og traditionsrige Irland ind under huden. Vi oplever den irske gæstfrihed, når vi besøger familien Murtagh, der har boet på gården, Causey Farm, i flere generationer. 

Historikere fortæller, at familien Murtagh var de lokale konger eller høvdinge i dette hjørne af County Meath for flere tusinde år siden og efter tider med diverse plager, hungersnød og naturkatastrofer, er de her stadig. Ikke længere royale, men i dag driver de et stort landbrug, hvor vi skal se nærmere på gården, dyrene og de traditioner, som de stadig holder fast i.

Vi skal blandt andet se en fårehund drive får. Vi skal bage det irske sodabrød brown bread efter en gammel familieopskrift og prøve kræfter med den irske sport hurling. Før vi runder besøget af med en frokost bestående af traditionel irsk stuvning, skal vi lære lidt om den irske folkemusik, spille bodhrán (traditionel irsk tromme) og danse irsk folkedans. 

Efter denne fine introduktion til Irland er vi nu klar til at sætte kursen mod Nordirlands hovedstad, Belfast, hvor vi bor de næste to nætter.

Efter at have passeret grænsen til Nordirland kommer vi forbi byen Newry, hvor vi finder, hvad anses for at være protestanternes første kirke i Irland, Church of St. Patrick, bygget i 1578.

Vi kører videre og kommer frem til Belfast sidst på dagen. I Belfast snuser vi lidt til byen, når vi bl.a. kører forbi Queen’s University, der oprindeligt blev grundlagt i 1845, og derefter videre gennem byens downtown-område, hvor de mange gavlmalerier og fredsmure er tydelige spor efter den årelange konflikt mellem katolikkerne og protestanterne. 

Vi ser nærmere på den fortsat pigtrådsklædte fredsmur, der adskiller det katolske Falls Road-kvarter og det protestantiske Shankhill Road-område, hvor de store malerier på murene minder os om byens turbulente fortid med borgerkrig og spændinger, der mundede ud i Langfredagsaftalen i 1998, der fik de protestantiske og katolske grupperinger til at afslutte den væbnede konflikt. 

 

 

Her bor du

Ramada by Wyndham Belfast
City Centre

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Let frokost   Aftensmad

 

1.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_2.555x450
Guiness__l_iStock-1475561142_333-270
Dag 3Titanics historie og fængselsbesøg i Crumlin Road Gaol

Belfast er en stolt havneby og en stor del af byens historie er, at selveste Titanic blev bygget her. Vi skal besøge Titanic Belfasts besøgscenter, der med en overraskende arkitektur inspireret af konstruktionen af ​​det berømte transatlantiske krydstogtskib fortæller Titanics tragiske historie, lige fra konstruktionen af skibet, der ikke kunne synke, til det fire dage inde i sin jomfrurejse forliste den 15. april 1912.

Der bliver tid til lidt frokost på egen hånd, inden vi besøger Crumlin Road Gaol, Nordirlands eneste tilbageværende fængsel fra Victoriatiden. Fængslet tog imod de første fanger i 1846 og fungerede som fængsel indtil 31. marts 1996, hvor Belfasts guvernør lukkede de tunge porte for sidste gang. Helt frem til 1961 blev der foretaget henrettelser i fængslet. 

Vi tager på en spændende tur rundt i de forskellige fængselsfløje, fangehuller og tunnelsystemer, der forbinder fængslet med retsbygningen, sygehuset og kirkegården. 

 

Her bor du

Ramada by Wyndham Belfast
City Centre

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

10.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_3.555x450
8.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_3.270x333
Dag 4En dag fyldt med spektakulære naturoplevelser ved Carrick-a-Rede, UNESCO-fredede Giant’s Causeway og Dunluce Castle

I dag bliver en dag med overvældende naturoplevelser, når vi kører mod toppen af Nordirland. Vores første stop er ved den berømte og nervepirrende hængebro, Carrick-a-Rede, hvor dem der tør vove sig ud på hængebroen vil få et sug i maven – og belønnes med den mest spektakulære udsigt. 

Broen forbinder med sine 20 meters længde øen Carrick-a-Rede med fastlandet og er hævet 30 meter over klipperne nedenfor. Dem der ikke tør vove sig ud på broen, bliver ikke snydt, da her er en enestående udsigt så langt øjet rækker. 

Derefter fortsætter vi til kyststrækningen Giant’s Causeway, der ikke så underligt er kommet på UNESCOs verdensarvsliste, da man på en strækning på ca. 3 km bliver mødt af det imponerende syn af 40.000 sekskantede basaltsøjler dannet af gamle vulkanudbrud. Nogle af dem er op til 12 meter høje, og det er en stor oplevelse at gå rundt i området. Det er et enestående naturfænomen, som igennem årene har indbudt til flere historier og legender.

En af de mest kendte er legenden om de to kæmper, den skotske Benandonner og den irske Fionn, der afskyede hinanden så meget, at Fionn en dag byggede en bro af disse basaltsøjler, så han kunne krydse havet til Skotland og komme over og kæmpe imod Benandonner. Området er desuden også blevet brugt som kulisse i nogle af scenerne i den berømte serie ‘Game of Thrones’.

Om eftermiddagen skal vi besøge Dunluce Castle, som er placeret på den yderste kant af klipperne i Antrim. I dag er der kun ruinerne tilbage, som vidner om en lang og turbulent historie i området.

Dunluce Castle blev bygget i 1500-tallet af MacQuillan-familien, men blev erobret af den skotske MacDonnell-klanen i 1550 og var derefter den skotske klans hovedsæde gennem århundreder. Den berømte høvding Sorely Boy MacDonnell satte sit præg på området med vold, intriger og oprør. I det 17. århundrede blev slottet hjemsæde for jarlen af Antrim, og det blev tilblivelsen af den lille by Antrim. Slottets dramatiske historie fik en ende i 1639, da slottets køkken styrtede i havet en stormfuld aften. 

Efter en dag med frisk luft og smukke naturoplevelser sætter vi os godt til rette i bussen og kører til vores hotel.

 

Her bor du

Best Western White Horse Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

20.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_4.555x450
23.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_4.270x333
Dag 5Irske håndværkstraditioner i tweedbyen Ardara og de dramatiske Slieve League-klipper

Efter morgenmaden kører vi mod vest til tweedens by, Ardara, hvor vi skal lære om det irske håndværk vævning. Vi skal på et hyggeligt besøg i Eddie Dohertys hjem, hvor han med Donegal-uld håndvæver de fineste uldtæpper og tweedstoffer. Eddie har vævet, siden han var 16 år og har nu mere end 40 års erfaring med det noble håndværk. 

Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi fortsætter til Slieve League-klipperne eller Sliabh Liag på irsk. Det er ikke bare Irlands, men Europas højeste klipper. Fra landsbyen Carrick kører vi i små minibusser ud til klippekanten, hvor der møder dig den mest fantastiske panoramaudsigt over Donegal Bay og de dramatiske klippevægge, som havet slår nådesløst imod.

Ruten fortsætter langs kysten og mod sydvest til vores hotel, hvor vi skal spise middag og overnatte.

 

 

Her bor du

Riverside Hotel Sligo

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

14.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_5.555x450
17.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_5.270x333
Dag 6Frilandsmuseet Sligo Folk Park og det romantiske benediktinerkloster Kylemore Abbey

Dagens første stop er ved den smukke landsby Riverstown, hvor vi besøger byens store attraktion Sligo Folk Park. En folkepark der med sit museum og udstillingshal huser en af ​​Irlands fineste samlinger af landdistriktshistorie og landbrugsgenstande. Vi går en tur rundt i parken, går ad den genskabte landsbygade og ser det restaurerede Millview House, der oprindeligt blev bygget i 1873 af George Reid en lokal landmand, skomager og kirketjener.

Næste mål er det storslåede benediktinerkloster, Kylemore Abbey, der betragtes som værende et af Irlands mest romantiske bygningsværker. Et smukt slot omkranset af bjerge og søer, der oprindeligt blev opført i 1867 som en kærlighedsgave. Dele af klosteret og den smukt udsmykkede kirke er åben for offentligheden, og mens vi besøger stedet, skal vi høre fortællingerne om diverse tragedier, romantiske fortællinger og royale besøg. I 1920 blev det hjem for benediktinernonner, som flygtede fra Belgien under første verdenskrig og blev dermed et sted for spiritualitet og uddannelse. 

 

 

Her bor du

Gullane's Hotel, Ballinasloe

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

22.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_6.555x450
Irland_marker_iStock-508818153_333-270
Dag 7Whiskeysmagning og destilleribesøg, byvandring i Dublin og afskedsmiddag

Vi kører tilbage til Dublin, og undervejs stopper vi ved et whiskeydestilleri for at høre om kunsten at fremstille irsk whiskey, og ikke mindst smage på de gyldne dråber. 

Om eftermiddagen når vi frem til Dublin. Vi tjekker ind på hotellet og mødes derefter for at se nærmere på byen til fods. Her går vi bl.a. forbi den smukke Samuel Beckett Bridge og den berømte Molly Malone-statue, som er kendt fra sangen ”Cockles and Mussels”, der er blevet Dublins uofficielle kendingsmelodi. Vi kommer også gennem det livlige Temple Bar-område, der er fyldt med hyggelige pubber og slutter ved hovedgaden O’Connell, inden vi på bedste vis runder rejsen af med en traditionel irsk aften med afskedsmiddag, folkemusik og irsk dans.

 

 

Her bor du

Grand Canal Hotel Dublin

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

2.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_7.555x450
11.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_7.270x333
Dag 8Hjemrejse fra Dublin

Om morgenen tjekker vi ud fra hotellet og kører til lufthavnen for at flyve tilbage til Danmark. 

Bemærk venligst!
På nogle afgange flyver gæster fra København først hjem om aftenen og har derfor dagen fri på egen hånd i Dublin.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

16.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_7.270x333

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
23. juli 2024
Varighed8 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederOle M. Petersen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
27. august 2024
Varighed8 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederJoan Lynch, Morten Ronne
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København
18.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_3.555x450
4.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_3
5.fredsmure-raa-natur-og-irsk-folkesjael.Dag_4.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x let frokost og 7 x aftensmad
 • Al transport og entréer jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.025)
 • Spændende byvandring i Dublin
 • Sightseeing med highlights i Belfast
 • En dag fyldt med irske traditioner på Causey’s Farm og hos tweed-væveren
 • Eddie Doherty i Ardara
 • Besøg på Titanic-museet og Crumlin
 • Road Gaol-fængslet i Belfast
 • Udflugt til den adrenalinfremkaldende hængebro Carrick-a-Rede med den fantastiske udsigt
 • Udflugt langs kyststrækningen til det UNESCO-fredede naturfænomen Giant’s Causeway
 • Besøg ved Dunluce Castle-ruinerne og ved Europas højeste klipper Slieve League
 • Rundvisning i det kulturhistoriske frilandsmuseum Sligo Folk Park
 • Rundvisning i benediktinerklosteret
 • Kylemore Abbey og den smukke klosterhave
 • Whiskeysmagning og rundvisning på et irsk whiskey-destilleri
 • Traditionel irsk aften med afskedsmiddag i Dublin
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL IRLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Irland med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Irland.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!