Naturskønne New Zealand

4,9 UD AF 5

På denne rundrejse til New Zealand vil du få storslåede naturoplevelser, du aldrig vil glemme! 

På turen fra nord til syd ser du sneklædte bjergtinder, der tårner op i landskabet og de smukkeste søer, der med deres intense og lyseblå farver i sandhed er et betagende syn. Du kommer til at gå på opdagelse i den frodige regnskov med kæmpemæssige Kauri-træer og slapper af på et minikrydstogt på Milford Sound, mens du nyder udsigten over den smukke fjord og de mange brusende vandfald. Tilføj også udsigten til fascinerende gletsjere, aktive vulkaner, smukke vinmarker og kiwiplantager. 

Ved Rotorua vil du opleve et område med særlig høj termisk aktivitet, der gennem tusinder af år har skabt unikke geotermiske seværdigheder – aktive gejsere, der rejser sig op til 30 meters højde, boblende mud pools og farverige søer i både irgrønne og kobberrøde nuancer. 

New Zealand er ikke kun spektakulær natur- og dyreoplevelser – landets interessante historie og maori-kultur danner grundlag for betagende oplevelser, når du deltager i en vaskeægte maori-festaften, hvor dans, sang og et traditionelt maori-måltid giver et indblik i den spændende kultur. Hertil kommer besøg i de gamle minebyer, som har sat sit præg på både landets historie og de områder, minerne ligger i.

På rejsen fra nord til syd kommer du også forbi New Zealands mest populære byer Auckland, Wellington, Queenstown og Christchurch, der alle er smukt beliggende ned til en sø, fjord eller havet. Byerne er hyggelige og har hver sin egen charme, historie og seværdigheder, som du selvfølgelig vil komme til at opleve på turen.

Denne tur er smækfyldt med uforglemmelige natur-, dyre- og kulturoplevelser. Når du rejser til New Zealand med Risskov Rejser får du de største highlights og bedste oplevelser samlet på én tur – og derfor er det en af de bedste New Zealand-rejser, du finder på markedet!

Fra kr. 57.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

21 eller 24 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er passionerede eksperter med et hjerte, der banker for New Zealand. De glæder sig til at dele deres store viden om landets historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller

 • Du får en rejse med de største oplevelser og seværdigheder i New Zealand samlet på én tur
 • Du kommer på et minikrydstogt med overnatning på storslåede Milford Sound
 • Der venter vinsmagning på en lokal vingård
 • Du kommer tæt på maoriernes spændende kultur til en traditionel maori-ceremoni
 • Det er en komplet rejse med stort set alt inkluderet
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Milford_sound_fiordland_NP_NZ_iStock-489868012_323-390
Vinmark_Marlborough_NZ_iStock-1128996629_333-270
Natursk_nne_New_Zealand_2024

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

Vi flyver fra Danmark mod New Zealand.

 

 

Albatros_NZ_iStock-1330609089_333-270
Dag 2Ankomst til New Zealand

Vi ankommer sent om aftenen i Auckland, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Efter en god nats søvn venter Aucklands oplevelser på os.

 

Her bor du

Copthorne Hotel Auckland City

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

 

 

Auckland_skytower_513181527_450-555
Dag 3Auckland med middag i Sky Tower og flot panoramaudsigt

Vi vågner i Auckland, der er New Zealands største by. Auckland bliver også kaldt ”City of Sails”, da Haurakibugten, hvor Auckland ligger, næsten altid er tæt besat med hvide sejl. I dag bliver der tid til slappe af oven på flyrejsen, eller du kan se dig om i byen på egen hånd, inden vi om aftenen tager vi til Sky City Complex, som det 328 m høje Sky Tower er en del af. Her venter der en lækker middag i The Orbit Restaurant i 190 meters højde, der byder på newzealandske retter lavet på årstidens lokale råvarer. Restauranten roterer langsomt 360-grader rundt, og du kan imens nyde den flotte panoramaudsigt over hele Auckland, Hauraki-bugten og de udslukte vulkaner, der knejser i horisonten. Dette giver en helt unik oplevelse.

 

Her bor du

Copthorne Hotel Auckland City

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

  Aftensmad

 

11.naturskoenne-new-zealand.Dag_2.555x450
Dag 4Sightseeing i Auckland

Denne dag byder på sightseeing i Auckland, hvor du skal se byens største seværdigheder. Vi starter dagen ud med at gå til Aucklands højeste punkt, som er den 196 meter høje udslukte vulkan, Mt Eden. På toppen nyder vi den flotte udsigt over byen og havneområdet 360 grader rundt.

Der fortsættes til bydelen Parnell, som er kendetegnet ved sine charmerende gader med viktorianske huse og hyggelige parker, hvoraf vi besøger Auckland Domain – byens grønne åndehul. Vi besøger Auckland museum, som ligger inde i parken, og her får vi et indblik i New Zealands historie og kultur gennem museets omfattende samling af spændende maori-genstande og kunstskatte fra Polynesien.

Om eftermiddagen skal vi på en dejlig sejltur og se Auckland fra søsiden. Resten af dagen kan du nyde Auckland på egen hånd. Hovedgaden Queen Street begynder ved havnefronten og er et godt sted at begynde, hvis du vil shoppe.

 

 

Her bor du

Copthorne Hotel Auckland City

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

  Morgenmad

 

10.naturskoenne-new-zealand.Dag_4.555x450
41.naturskoenne-new-zealand.Dag_4.270x333
Dag 5Naturoplevelser på halvøen Coromandel

Denne dag kører vi direkte fra Auckland til halvøen Coromandel, som er kendt for sin frodige og uberørte natur, charmerende småbyer og kilometervis af fredfyldte og kridhvide strande, som indbyder til afslappende dage ved vandet. Halvøen er også kendt for at være stedet, hvor der i det 19. århundrede blev skrevet guldgraverhistorie – fundet af guldet ydede et væsentligt bidrag til New Zealands økonomiske vækst.

Fremme ved Coromandel Town tager vi med den charmerende bjergbane gennem det frodige skovlandskab op til Eyefull Tower, hvor vi kan nyde udsigten over det unikke landskab. Undervejs på turen fortæller lokal guiden spændende historier om området.

Efter den smukke tur med bjergbanen tager vi tilbage ind til Coromandel Town. Her i den historiske by på den vestlige side af Coromandel-halvøen, mærker du den rige kultur i byens gader, hvor historiske bygninger vidner om byens udvikling siden 1800-tallet, hvor opdagelsen af guld i området fik byen til at vokse.

Om aftenen spiser vi middag på lokal restaurant.

 

 

Her bor du

Anchor Lodge

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

18.naturskoenne-new-zealand.Dag_5.555x450
35.naturskoenne-new-zealand.Dag_5.270x333
Dag 6Vandretur med lokalguide og frokost i det grønne

Dagens første stop er ved Hot Water Beach, hvor man kan opleve et helt specielt fænomen, hvis man kommer her på det “rette tidspunkt”. Der er nemlig varme kilder under sandet, og vandet, der kommer op fra undergrunden, er omkring 64 grader varmt. Ved lavvande kan man ved at grave lidt ned i sandet få et ”badekar” med varmt vand, og selv om vi måske ikke er så heldige at komme hertil, når det er lavvande, er stranden og udsigten bestemt værd at køre efter.

Derefter kører vi til området omkring byen Puketui, hvor vi skal opleve New Zealands natur på tæt hold, når vi skal på vandretur gennem frodige skovområder. Vi mødes med vores lokalguide, som kender hver en krog af skoven og selv har været med til at anlægge de stier, vi vandrer på. Han tager os med på en vandretur i et afslappet tempo og vi kommer blandt andet gennem en skov fyldt med majestætiske kauri-træer, som kan blive flere tusinde år gamle. Træerne, som kan blive 50 meter høje og op til 4 meter i diameter, er i dag fredede.

På vandreturen i regnskoven kommer vi forbi nogle af de steder, hvor man fandt guld for 125 år siden. Minerne er i dag lukkede, men med guidens fortælling, kan vi danne os et indtryk af, hvilke aktiviteter, der var i området.

Ved frokosttid tager vi et velfortjent hvil på en fredfyldt plet ved den rislende flod, der løber gennem skoven, mens vi nyder vores medbragte frokost.

Sidst på dagen begiver vi os sydpå mod Tauranga. Hvis tiden tillader det gør vi stop ved kløften Karangahake Gorge.

 

 

Her bor du

Trinity Wharf

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

31.naturskoenne-new-zealand.Dag_6.555x450
38.naturskoenne-new-zealand.Dag_6.270x333
Dag 7Udflugt i kiwi-plantager og termisk aktivitet i Rotorua

Tauranga er en travl havneby, og det skyldes bl.a., at den store produktion af kiwier sendes ud i den store verden herfra. Vi kører gennem et område, hvor kiwiplantagerne ligger tæt og gennem Te Puke – kiwifrugtens ”hovedstad”. Vi stopper ved Kiwifruit Company i nærheden af Te Puke, hvor vi bliver klogere på historien om kiwien.

Herfra fortsætter vi til Rotorua, der ligger i et område med stor termisk aktivitet. Selv inde i byen står dampen op fra sprækker i fortovet, og der er kogende mudderhuller få meter fra parkeringspladsen. Rotorua var en af maoriernes første bosættelser i New Zealand, og en femtedel af indbyggerne i byen er maorier. Maorierne stammer fra Polynesien og tilhører den anden udvandringsbølge fra Afrika. De ankom til New Zealand omkring år 1250, og deres kultur bærer tydelige præg af at være polynesisk. Deres musik og sange har rigtig meget til fælles med f.eks. Hawaii og Tahiti.

I Rotorua checker vi ind på vores hotel, som ligger centralt i byen. Herfra er der rig mulighed for en gåtur i byens charmerende gader og se nogle af byens spændende seværdigheder.

 

 

Her bor du

Novotel Rotorura Lakeside

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost 

 

5.naturskoenne-new-zealand.Dag_7.555x450
17.naturskoenne-new-zealand.Dag_7.270x333
Dag 8Oplevelser i Rotorua og maori-festaften

I dag skal vi på sightseeing i Rotorua – og en af dagens første oplevelser bliver The Agrodome Farm Show, hvor fårehunde og fåreklippere viser deres færdigheder på en underholdende måde. Det er imponerende at se, hvor ekstremt hurtigt de kan befri fårene for “vinterfrakken”.

Efterfølgende går turen til Rainbow Springs Nature Park, hvor vi forsøger at få et glimt af den lille newzealandske nationalfugl, kiwien. Det specielle ved kiwien er bl.a., at den som den eneste fugl har to næsebor for enden af et 18 cm langt næb, og på den måde kan den snuse sig frem til insekter og orm.

Efter at have stiftet bekendtskab med den sjældne kiwi-fugl kører vi en tur op til The Buried Village. Indtil juni 1886 var området kendt for sine spektakulære hvide terrasser, men den 10. juni 1886 eksploderede Mt. Tarawera og begravede området under 1,5 – 2 meter aske. Landsbyen blev begravet, så i dag ligger kun søen Lake Rotomahana tilbage flot omkranset af bregneskov. Formiddagen afsluttes med en kort vandretur i Redwood Forest, hvor vi ser 75 – 80 meter høje redwood træer.

Om eftermiddagen tager vi til Te Puia i Whakarewarewa-dalen i udkanten af Rotorua, og som både er et termisk område og et interessant center om maori-kulturen. Vi bliver budt velkommen “the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender er også en del af programmet, og selvfølgelig skal vi også se den berømte krigsdans ‘haka’. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i jordovn. Her er der også mulighed for at se Pohuto-gejseren, der regelmæssigt springer op til 30 meter.

 

Her bor du

Novotel Rotorura Lakeside

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

 

Termisk_aktivitet_i_Rotorua_77838919
20.naturskoenne-new-zealand.Dag_8.270x333
Dag 9Gennem nationalparken Tongariro til Wellington

Denne dag går turen sydpå til New Zealands hovedstad, Welllington. Undervejs stopper vi og ser Huka Falls, som er opstået her, hvor Waikato River presses gennem en 15-20 m smal kløft. Det er ikke noget stort vandfald, men det overrasker og betager med sin flotte turkise farve og den imponerende vandmængde, der med stor kraft kommer gennem den smalle kløft. Vi kommer forbi Lake Taupo, hvor du kan nyde udsigten over New Zealands største sø, der er opstået ved et vulkanudbrud. Vi kører også igennem Tongariro National Park, hvor du har udsigt til de tre aktive vulkaner Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe og Mt Tongariro, som står smukt med sneklædte tinder i horisonten.

Vi gør stop ved et lokalt fårebrug, hvor vi får en let BBQ-frokost, inden vi fortsætter langs Kapiti-kysten til Wellington, der har været New Zealands hovedstad siden 1865. At valget faldt netop på Wellington skyldtes den strategiske placering midt i landet. Vi indlogerer os på vores hotel, der ligger i hjertet af Wellington – tæt på shoppingmuligheder, museer og den hyggelige havnefront.

 

Her bor du

Ibis Wellington

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

2.naturskoenne-new-zealand.Dag_9.555x450
Tongariro_National_Park_455704341_redigeret_333-270
Dag 10Sightseeing i Wellington og besøg på nationalmuseet Te Papa

Der venter en hel dag med sightseeing i Wellington, hvor vi starter med at køre med den gamle kabelvogn op til Den Botaniske Have, hvorfra du kan nyde den smukke udsigt over hele Wellington-bugten. Haven blev grundlagt af immigranter, som et slags forsøg, for at se hvordan træer og buske fra ‘det gamle land’ ville klare sig i de nye omgivelser. Små stier fører dig rundt i Den Botaniske Have, og undervejs kan du indtage duften fra de mange farverige blomster, der står i fuld flor!

Efter en charmerende vandretur gennem området, ender vi ved Lady Norwoods rosenhave, som er fyldt med roser i alverdens farver. Herfra går vi forbi de newzealandske parlamentsbygninger – den mest iøjnefaldende er den 72 meter høje bygning, hvis form minder om en bikube – inden vi gør et stop ved Old St. Paul’s Church, som blev bygget i 1866, og som var Wellingtons katedral i 100 år.

En stor del af eftermiddagen tilbringes på nationalmuseet Te Papa Tongarewa, der er Wellingtons største attraktion. Te Papa er ikke et museum i traditionel forstand, da avanceret computerteknologi og alle tænkelige audio-visuelle virkemidler er taget i anvendelse for at fortælle New Zealands historie fra mange forskellige vinkler og på en yderst spændende måde.

Siden åbningen i 1998 har museumsfolk fra hele verden valfartet til Te Papa for at lure ”kiwierne” kunsten af. Vi har inkluderet en rundvisning, der giver en interessant introduktion til betydningsfulde begivenheder inden for historie, kunst og kultur.

Efter rundvisningen kan du bl.a. vælge at udforske museet på egen hånd, hvor du f.eks. kan gå ind i et hus og på egen krop mærke et mindre jordskælv. Der vil også være tid til at kunne gå langs den meget charmerende havnefront med friluftsbassiner, markeder, caféer, restauranter og museer.

 

Her bor du

Ibis Wellington

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

12.naturskoenne-new-zealand.Dag_10.555x450
1.naturskoenne-new-zealand.Dag_10.270x333
Dag 11Med færgen fra Wellington til Picton på Sydøen og vinsmagning

Om morgenen skal vi med færgen til Sydøen. Færgeturen fra Wellington til Picton er en utroligt flot naturoplevelse – især den sidste del af turen igennem Queen Charlotte Sound, hvor det grønne landskab spiller sammen med den blå fjord, og på mange måder minder om den svenske skærgård. Det er også muligt at se delfiner på overfarten, som legesygt springer op af vandet foran stævnen – så det er bare med at komme op på dækket!

Der bliver tid til at nyde stemningen i den lille by Picton, der fungerer som “gateway” til Sydøen.

New Zealand er en af verdens førende vinproducenter. Vi fortsætter gennem vinområdet Marlborough, der især er kendt for sine gode Sauvignon Blanc-vine, og undervejs kan du nyde udsigten over de frodige, grønne vinmarker. Vi gør et stop ved en lokal vingård, hvor du får en guidet rundvisning, og hvor du får lov til at smage på stedets fantastiske vine.

Vi fortsætter videre sydpå langs kysten til byen Kaikoura, som ligger smukt placeret ned til vandet og med flotte bjergtinder i baggrunden. I byen kan man stadig se spor af ødelæggelserne efter jordskælvet i 2016, hvor mange jordskred lukkede vejen mellem Picton og Kaikoura i næsten et år. Visse steder er havbunden synlig, da de enorme kræfter formåede at løfte havbunden med 2-3 m.

Inden vi kører til hotellet, laver vi et stop ved Point Kean, hvor vi kan være heldige at spotte sæler.

 

Her bor du

Sudima Kaikoura

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

22.naturskoenne-new-zealand.Dag_11.555x450
6.naturskoenne-new-zealand.Dag_11.270x333
Dag 12Hvalsafari ved Kaikoura

Den lille by Kaikoura er blevet kendt verden over, fordi hvalerne kommer tæt på kysten. Tidligt om morgenen tager vi derfor på hvalsafari, og selv om man ikke kan give garantier, når det gælder naturen, er der store chancer for at du her kan se enorme kaskelothvaler, der lever netop her hele året rundt – så det er med at holde udkig! På denne hvalsafari er der også gode chancer for at se både delfiner og andre hvalarter.

Efter denne oplevelse sætter vi kurs sydpå mod Christchurch og videre vestpå over den flade Canterbury-slette til Lake Tekapo og Lake Pukaki. Søerne har den der betagende, turkisblå farve, som imponerer lige meget, hver gang du ser den! Den intense farve er et produkt af de omkringliggende gletsjere. Gletsjerne i Tekapo-søens udspring maler klipper til fint støv på deres rejse ned mod søen, hvilket resulterer i partikler kaldet “stenmel”, som spredes i vandet og forårsager den blændende turkise farve.

Vi stopper også ved den lille stenkirke ”Church of the Good Shepherd”, der ligger ved bredden af Lake Tekapo, og som i stedet for altertavle har et stort panoramavindue med frit udsyn til bjergene, der spejler sig i søen.

Dagens sidste oplevelse bliver ved den smukke Lake Pukaki, hvor vi kan være heldige at få et fantastisk blik op mod landets højeste bjerg Aoraki (Mt. Cook).

 

 

Her bor du

Heritage Gateway Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

7.naturskoenne-new-zealand.Dag_12.555x450
32.naturskoenne-new-zealand.Dag_12.270x333
Dag 13Sejltur med overnatning på Milford Sound

Fra Omarama går ruten gennem højlandet med vidtstrakte landskaber og kæmpestore fårestationer og via Lindis Pass til Cromwell. Du får en særlig oplevelse af, at landskabet skifter, når vi kører igennem dramatiske Lindis Pass – her er bjergsiderne dækket af tuegræs, som giver området et helt særligt look.

Vi ankommer til Cromwell, som ligger ved Lake Dunstan, der opstod i forbindelse med bygningen af Clyde Dam, og som også var årsag til, at man var nødt til at flytte byen til sin nuværende beliggenhed. Der dyrkes frugt i stor stil i området, og vi stopper derfor, så du kan lade dig friste af friskplukkede ferskner og abrikoser.

Fra Cromwell går ruten gennem vinområdet Gibbston Valley og følger Lake Wakatipu et langt stykke sydpå. Der bliver længere og længere mellem de små byer, og efterhånden er kun de modkørende biler tegn på civilisation. Vi passerer den lille by Te Anau og søen af samme navn, der i øvrigt er den største på Sydøen.

Vi nærmer os Fiordland National Park, der dækker et område på størrelse med Jylland, og som uden tvivl er det flotteste naturområde i New Zealand. Ruten går via Eglington Valley, forbi Lake Gunn, hvor de omkringliggende bjerge i stille vejr spejler sig i søen, og gennem den 1,2 km lange Homer Tunnel, som det tog næsten 20 år at bygge.

Herfra går det nedad til Milford Sound, hvor vi om eftermiddagen går om bord på ”Milford Mariner” og begynder sejlturen på den 16 km lange fjord, der er den mest kendte i Fiordland med lodrette klippesider, der fortsætter mere end 400 m under havoverfladen.

Sejlturen på Milford Sound går helt ud til Det Tasmanske Hav, og hverken ord eller billeder kan beskrive naturoplevelsen på sejlturen, der inkluderer overnatning. Der falder 8.000 mm regn om året, og bjergsiderne er en farvesymfoni i grønt. En sand frodighed med mos, bregner og gigantiske træer dækker bjergene, og den store regnmængde giver kraft til vandfaldene, der vælter ud over bjergsiderne.

Dybe fjorde skærer sig ind i det bjergrige område, og det er da også fjordene, der gør det muligt at opleve nationalparken, der har status som World Heritage Park og med rette bliver betegnet som ”verdens 8. vidunder.” Mitre Peak (1.962 m) og vandfaldene Bowen og Stirling er blot et par af højdepunkterne på sejlturen, og ud over det flotte natursceneri kan du være heldig at se sæler. Der kastes anker ved Harrison Cove, og det er i disse omgivelser den dejlige middag bliver serveret, og hvor der overnattes.

 

Her bor du under minikrydstogtet til Milford Sound

Milford Sound Overnight Cruises

LÆS MERE OM SKIBET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

33.naturskoenne-new-zealand.Dag_13.555x450
30.naturskoenne-new-zealand.Dag_13.270x333
19.naturskoenne-new-zealand.Dag_13.390x323
43.naturskoenne-new-zealand.Dag_13.270x333
Dag 14Sidste del af sejlturen og ankomst til Queenstown

Vågn op til en ny dag midt i naturen og glæd dig til at nyde morgenmaden ombord på skibet med udsigt til de eventyrlige omgivelser. Først på formiddagen er “Milford Mariner” tilbage ved udgangspunktet, og vi sætter kurs mod Queenstown. Bungy jumping er en newzealandsk opfindelse, og det første spring blev taget fra Kawarau Suspension Bridge, hvor vi også stopper og ser vovehalsene tage springet 43 m ned til den brusende flod, inden vi kører videre til den gamle guldmineby Arrowtown.

Byen Arrowtown kan fortælle historie fra guldfeberens dage. Der blev fundet guld i området i 1861, og selv om man forsøgte at holde det hemmeligt, havde 1.500 lykkeriddere slået sig ned et år senere, og byen begyndte at tage form. I dag kan man se mindst 50 autentiske bygninger fra guldgravertiden og også de ydmyge boliger, hvor de kinesiske minearbejdere boede indtil 1928.

Efter oplevelserne i den historiske by køres der til hotellet i Queenstown.

 

 

Her bor du

Scenic Suites Queensland

LÆS MERE OM HOTELLET →

Her bor du på nogle afgange

Copthorne Resort Lakefront

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Bungy_queenstown
Bungee_jumping_Kawarau_Bridge_Queenstown_iStock-1162474479_333x270
Dag 15En dag med oplevelser i Queenstown

I dag kan du udforske Queenstown på egen hånd. Byen er omgivet af bjergkæden The Remarkables og ligger smukt ved Lake Wakatipu, som indbyder til en dejlig slentretur langs med vandet. Queenstown har status som New Zealands førende actionby, og selv hvis man ikke er til river rafting og jetboating, er byen et godt bekendtskab.

Der ligger adskillige vingårde i nærheden af Queenstown, hvis du er interesseret i vin, og vil du vandre, er der mange afmærkede ruter. Et must er at tage en kabelvogn op på toppen af Bob’s Peak, hvorfra man bliver belønnet med en eminent udsigt over Queenstown, søen og de smukke bjerge. En anden idé kunne også være en sejltur med det historiske dampskib TSS Earnslaw, der sejler på Lake Wakatipu, og shopping i de hyggelige gader er naturligvis også en mulighed.

 

 

Her bor du

Scenic Suites Queensland

LÆS MERE OM HOTELLET →

Her bor du på nogle afgange

Copthorne Resort Lakefront

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

27.naturskoenne-new-zealand.Dag_15.555x450
Queenstown_iStock-491114280_333x270
Dag 16Sneklædte bjergtinder og gletsjere

Der er ingen tvivl – dagen bliver en stor naturoplevelse! Fra Queenstown går turen til Wanaka, hvor vi skal se det berømte Wanaka-træ, der står mide ude i søen af samme navn. Vi følger derefter Lake Hawea nordpå og fortsætter videre gennem Mount Aspiring National Park, der er kendt for sin betagende natur med smukke bjerge, dybe floddale og alpinsøer. Det er tankevækkende, at dette område var helt utilgængeligt indtil 1965, hvor vejen blev anlagt. Vejen snor sig gennem bjerglandskabet, gennem smukke dale og forbi mange vandfald, og vi når til byen Haast ikke langt fra vestkysten. Vi har frokosten med og finder undervejs et naturskønt sted at nyde den.

Naturoplevelserne fortsætter på Sydøens vestkyst, der på én gang er både barsk og smuk. Den ene flotte udsigt afløser den anden, og vi gør holdt ved Ship Creek, hvor vi eventuelt kan gå en lille tur på stranden. Vi gør også stop ved Knights Point Look.

Ved den flotte Lake Mathewson skal vi på en vandretur rundt om søen, og hvis vejret er klart, spejler de sneklædte tinder i Southern Alps sig i søen. Et syn, der overgår mange postkort. Sidst på eftermiddagen er vi fremmed i den lille by Franz Joseph, hvor vi skal overnatte.

Dagen slutter ved Franz Josef Glacier, der både er navnet på en lille by og en berømt gletsjer, som vi ser efter vandreturen. Normalt er gletsjere ikke så tilgængelige som Franz Josef-gletsjeren i Westland National Park. Den 12 km lange Franz Josef-gletsjer nåede tidligere helt ned til den tempererede regnskov i kun 300 meters højde. I dag har den trukket sig tilbage, men vi kan stadig se et glimt af iskappen gennem regnskoven.

Vi overnatter på et historisk hotel, der ligger med Southern Alps lige i baghaven.

 

 

Her bor du

Scenic Hotel Franz Josef Glacier

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Picnic-lunch  Aftensmad

 

39.naturskoenne-new-zealand.Dag_16.555x450
Lake_Wanaka_Queenstown_iStock-841923842_333x270
Franz_Josef_Glacier_iStock-1126174000_323x390
Dag 17Langs Sydøens dramatiske kyst til Hokitika og Shantytown

Turen går nordpå langs Sydøens dramatiske, men også naturskønne vestkyst. Undervejs stoppes der i Hokitika. Byen er centrum for ”greenstone” – newzealandsk jade – som bliver fundet her på Sydøens vestkyst, og flere steder i Hokitika kan du se, hvordan jaden forarbejdes af lokale kunstnere og bliver til de skønneste figurer og smykker. Måske du bliver fristet til at købe et med hjem, som et minde om rejsen!

Næste stop er Shantytown, hvor man har genskabt en typisk guldmineby med mere end 30 autentiske huse, en skole, kirke og bibliotek, og et gammelt damplokomotiv kører gennem regnskoven. Noget af det mest imponerende er dog, at det er frivillige, der har skabt dette stykke ”historie”.

Vi når til Greymouth, der er den største by på vestkysten, hvor vi overnatter.

 

 

Her bor du

Copthorne Hotel Greymouth

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

3.naturskoenne-new-zealand.Dag_17.555x450
23.naturskoenne-new-zealand.Dag_17.270x333
Dag 18Til Pancake Rocks og togtur gennem Southern Alps

En af de mere specielle oplevelser på Sydøens vestkyst er Pancake Rocks ved Punakaiki. De eroderede klipper ligner ganske rigtigt en stabel forstenede pandekager, men klipperne er også interessante på grund af de såkaldte ”blowholes”. Bølgerne har i tidens løb eroderet store grotter under vandet, og når bølgerne nu presser luften ud af grotterne, er det med lyd på!

Vi skal også på en lille vandretur ad den frodige og grønne Truman Track, som er fyldt med flax-planter. Flax-planten er en form for hør, som maorierne oprindeligt brugte til at flette tøj, net og reb af. For enden af vandreturen får du en smuk udsigt over den mest charmerende lille bugt.

Vi kører tilbage til Greymouth og står på toget The TranzAlpine, som forbinder Greymouth med Christchurch, og det er en togstrækning, der regnes blandt de mest spektakulære i hele verden. Den 223 km lange strækning går tværs igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Toget har store panoramavinduer, men du kan også nyde natursceneriet fra udendørs platforme.

Turen tager 4½ time og slutter i Christchurch, der er en meget engelsk by, og det afspejler sig i mange af bygningerne i centrum.

 

 

 

Her bor du

Novotel Christchurch Cathedral Square

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

8.naturskoenne-new-zealand.Dag_18.555x450
42.naturskoenne-new-zealand.Dag_18.270x333
Dag 19Oplevelser i Christchurch

Christchurch er den største by på Sydøen og har en overraskende engelsk atmosfære. Det kommer til udtryk i arkitekturen og i gadenavnene –  floden, der snor sig gennem byen, hedder eksempelvis Avon, præcis ligesom floden der blandt andet snor sig gennem Shakespeares fødeby Stratford i England. Men Christchurch bliver også kaldt The Garden City på grund af de mange grønne områder og smukke parker.

Vi går fra hotellet gennem Den Botaniske Have til centrum og får en indholdsrig formiddag sammen med rejselederen og ser bl.a., hvordan jordskælvet i 2011 forandrede byen. Man har brugt flere år på at fjerne de beskadigede bygninger, og man er så småt begyndt at opføre nye.

Vi besøger også New Regent Street, som med sine små, farverige huse beliggende skulder ved skulder er utroligt yndig – byens kabelvogn kører også igennem gaden, som giver dig gode fotomuligheder.

Vi lægger også vejen forbi den midlertidigt opførte Cardboard Cathedral. Den gamle katedral blev voldsomt beskadiget under jordskælvet, så man har opført en jordskælvsikret og miljøvenlig katedral i stedet – en anderledes og specielt formet bygning, som absolut er et besøg værd.

Du har eftermiddagen på egen hånd, hvorefter vi mødes til afskedsmiddag.

 

Her bor du

Novotel Christchurch Cathedral Square

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

34.naturskoenne-new-zealand.Dag_19.555x450
14.naturskoenne-new-zealand.Dag_19.270x333
Dag 20Hjemrejse fra Christchurch eller forlæng rejsen med ekstra dage i Sydney

En lang og dejlig rejse er ved at være slut, og tiden er inde til at tage afsked med New Zealand. Vi kører til lufthavnen efter morgenmaden, vinker farvel og flyver hjem eller videre til Sydney, hvis I har valgt at forlænge rejsen med et ophold der.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

 

Tilkøb flere oplevelser

Ekstra dage i Sydney

Fra kr. 5.995 pr. voksen

 

Sydney-pakke inkl. 3 nætter på det 4-stjernede hotel Rydges Sydney Central med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.

Ønsker man at bo på enkeltværelse koster pakken 6.995 kr.

Inkluderet i prisen:

4-stjernet hotel

Transfer til/fra lufthavnen

Havnerundfart og Sydney Opera House

24.naturskoenne-new-zealand.Dag_20-23.555x450
13.naturskoenne-new-zealand.Dag_20-23.270x333
29.naturskoenne-new-zealand.Dag_20-23.390x323
Dag 21Ankomst til Danmark

Tre oplevelsesrige uger i New Zealand har nået sin ende, og vi ankommer til Danmark igen – med kufferten fyldt af skønne rejseminder.

Aerial_Auckland_148741064_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
31. oktober 2024
Varighed21 dage
57.995 kr. pr. person
RejselederSøren Houman
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra København+ 5.995 kr. pr person
Afrejse fra Aarhus+ 7.245 kr. pr personFå pladser
07. januar 2025
Varighed21 dage
57.995 kr. pr. person
RejselederLars Søholm
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra København+ 5.995 kr. pr person
Afrejse fra Aarhus+ 7.245 kr. pr personFå pladser
04. februar 2025
Varighed21 dage
58.995 kr. pr. person
RejselederLars Søholm
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra København+ 5.995 kr. pr personUDSOLGT
Afrejse fra Aarhus+ 7.245 kr. pr personUDSOLGT
07. marts 2025
Varighed21 dage
57.995 kr. pr. person
RejselederLars Søholm
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra København+ 5.995 kr. pr person
Afrejse fra Aarhus+ 7.245 kr. pr personFå pladser
Faldsk_rmsudspring_Queenstown_iStock-885511008
Maorier_i_Rotorua_333x270
Cathedral_Square_Christchurch_iStock-479835684_323x390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 18 x morgenmad, 4 x frokost og 9 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • Vandretur med lokalguide på Coromandel-halvøen
 • Maori-festaften med "hangi"
 • Vinsmagning på lokal vingård
 • Besøg på en newzealandsk farm
 • Rundvisning på nationalmuseet Te Papa
 • Færgetur Wellington – Picton
 • Hvalsafari ved Kaikoura
 • Krydstogt på Milford Sound med overnatning i dobbeltkahyt med bad/toilet
 • Togtur med Tranz Alpine gennem Southern Alps
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 15.995
 • Visum til New Zealand: Indrejsetilladelse og besøgsgebyr, samlet NZD 47 (NZeTA-ansøgning udfyldes og betales direkte på internettet inden afrejse)
 • 3 ekstra dage i Sydney kr. 5.995 (enkeltværelse kr. 6.995)
 • Ved afrejse fra Aalborg eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL NEW ZEALAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til New Zealand med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i New Zealand.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!