Storbyferie i Paris – byernes by

Få byer emmer så meget af romantik, storhed, pomp og pragt som Paris! 

Af samme grund nyder Paris æren af tilnavnet ”byernes by” – en liga over alle andre skønne byer. Og på en storbyferie til Paris i godt selskab med en dansk rejseleder oplever du i sandhed hvorfor. 

Bedårende brostensgader, brede boulevarder, pompøse kongeslotte og et af verdens mest ikoniske byggerier, Eiffeltårnet! Fødeby for sangerinder som Edith Piaf, filosoffer som Jean-Paul Sartre og Voltaire og forfatteren bag mesterstykket Les Misérables, Victor Hugo. Hjem for det verdensberømte franske køkken, der får smagsløgene til at lovprise hver en mundfuld. Ja, Paris er utvivlsomt højborgen for kunst, kultur, filosofi, litteratur og gastronomi – perfekt for den rejselystne feinschmecker.

På rejsen tager vi på en atmosfærefyldt byvandring i bohemekvarteret Montmartre, og vi oplever byens velkoreograferede arkitektur og byplanlægning på vores vej forbi verdensberømte højdepunkter og historiske vartegn som Concorde-pladsen, Champs-Élysées og Triumfbuen. Vi besøger kunsttemplet Louvre med hovedværket Mona Lisa, tager på sejltur langs Seinen, og overalt nyder vi den særegne parisiske charme. 

Storbyferien er et perfekt miks af oplevelser i selskab med rejselederen, tid på egen hånd og mulighed for flere oplevelser – f.eks. en spændende udflugt til Solkongens storstilede palads i Versailles. 

”Bienvenue” til storbyferie i byernes by, Paris! 

Fra kr. 8.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

5 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på et centralt beliggende 3-stjernet hotel i Montmartre

 • Perfekt kombination af udflugter med rejseleder og tid på egen hånd
 • Vi tager på byvandring og oplever Paris’ største attraktioner
 • Du besøger det verdenskendte kunstmuseum Louvre
 • Vi har en dansk rejseleder med på turen som kender Paris til fingerspidserne
 • Du oplever Paris til søs på en sejltur på Seinen
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
iStock-1185953092_323-390
iStock-1440258328_Sacre_Ceur_basilikaen_333-270
Storbyferie_i_Paris

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Paris – byrundtur i bohemekvarteret Montmartre med Sacré-Cœur og Moulin Rouge

Vi ankommer til Paris, hvor fem oplevelsesrige dage i byernes by venter os. Vi begynder storbyferiens mange oplevelser i bohemekvarteret Montmartre, der ligger på højdedraget Butte med fantastisk skue ud over hjertet af Paris – med Eiffeltårnet tronende højt over byens tage.

I Montmartre bliver vi mødt af det bedste af Paris’ helt særlige sjæl, når vi ad de brostensbelagte gader og stræder går på opdagelse. Kvarteret er kendt for sin kunstner- og bohemeatmosfære, hvor romantiske jazztoner strømmer fra gademusikanter, og hvor fingersnilde kunstnere indfanger Paris’ ånd på lærreder under trækronerne på Place du Tertre. 

Røde markiser, fine skodder og velduftende brasserier pryder i gadebilledet, og Montmartres absolutte hovedattraktion – Sacré-Cœur-kirken – imponerer med sin skønhed. Kirken er en af Paris’ mest berømte og knejser majestætisk mod himlen med sin lysende hvide travertin-facade og smukke kupler. Sacré-Cœur stod færdig i 1914, men blev først indviet i 1919, efter afslutningen på 1. verdenskrig. Siden indvielsen har man i kirken bedt for de faldne og for fred i verden. 

Selv efter vores nedstigning fra højdedragets top kan vi nyde det fantastiske syn af Sacré-Cœurs prægtige kupler. Kirken ligger nemlig med sin placering 100 meter over Seinen på Paris’ højeste punkt og kan derfor ses fra det meste af byen, hvilket vi nyder godt af de kommende dage, hvor vi skal udforske meget mere af Paris’ bedste seværdigheder og oplevelser. 

En anden af Montmartres ubetingede vartegn er Moulin Rouge, som du sikkert kender fra den Oscar-vindende storfilm ”Moulin Rouge!” med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollerne i kærlighedsfortællingen om Moulin Rouges spektakulære kunstnermiljø. Vi ser den berømte revybygning – kendt for sin røde mølle og flamboyante kabaret-forestillinger. I mere end 120 år har Moulin Rouge været det foretrukne samlingssted for underholdning og shows. Altid i prominent selskab. Gæstelisterne har talt fornemme parisiske kunstnere som Pierre-Auguste Renoir og Henri de Toulouse-Lautrec, og blandt de optrædende har bl.a. Edith Piafs røst fyldt salen under den røde mølle.  

Efter en dejlig første dag i Paris nyder vi en fælles velkomstmiddag på en lokal restaurant i Montmartre. 

 

Her bor du

Ibis Paris Montmartre Sacré-Coeur

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

iStock-1059273012_Gade_i_montmatre-kvarteret_450-555
iStock-1252682661_udsigt_over_montmatre-kvarteret_333-270
Dag 2Kunsttemplet Louvre og byvandring med bl.a. Champs-Élysées, Triumfbuen og Eiffeltårnet

Det er tid til at sige ”Bonjour” til meget mere af Paris i dag. Vi begiver os ud i de parisiske gader, hvor kursen er sat mod et af verdens mest prominente kunstmuseer – Louvre! Kunstmuseet er hjem for mesterværker fra både middelalderen, renæssancen, barokken og helt frem til det 19. århundrede. Museet har til huse i det gamle franske kongeslot fra 1190, der pryder Seinens nordlige bred. Vi gør vores entré gennem den omdiskuterede glaspyramide af den kinesisk-amerikanske arkitekt I.M. Pei. Pyramiden udgør museets hovedindgang og er omgivet af tre mindre pyramider og bassiner.

Med vores ankomst erfarer vi hurtigt, at museet er enormt! Faktisk ville det tage op til flere dage at se hele museets imponerende samling. Samlingens umiskendelige hovedrolleindehaver er ”Mona Lisa” af Leonardo da Vinci, som vi betragter i fællesskab. Derefter er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i slottets fløje udsmykket med nogle af verdenskunstens største pragtstykker. 

Fra Louvre fortsætter vi gennem de smukke tilstødende haver Jardin des Tuileries, hvor både turister og lokale parisere nyder det grønne åndehul. For enden venter Concorde-pladsen, hvor en knap 24 meter høj obelisk dominerer. Luxor-obelisken blev foræret til den franske kong Ludvig Filip i 1831. Concorde-pladsen toner både over skærmen hver sommer i Tour de France, når den gule trøje og resten af feltet tordner mod målstregen. Men pladsen er også kendt for at have dannet rammen om dystre begivenheder som henrettelsen af Ludvig 16. og Marie Antoinette under den franske revolution, der førte til de enevældens fald i slutningen af 1700-tallet. 

Videre går vi langs den nok mest berømte avenue i Paris, nemlig Avenue des Champs-Élysées, der forbinder Concorde-pladsen med Triumfbuen. Champs-Élysées er flankeret af eksklusive butikker og caféer. For enden troner Triumfbuen som et mægtigt vidnesbyrd om Napoleons sejr ved Austerlitz og en hyldest til den franske hær. Monumentet blev opført under kejser Napoleon og stod færdig i 1836. 

Vi passerer Seinen, der skærer sig igennem millionbyen, og når til Eiffeltårnet – Paris’ ubetingede vartegn! Her beundrer vi den kunstfærdige og enorme stålkonstruktion, der så dagens lys til verdensudstillingen i 1889 som en hyldest til hundredårsdagen for den franske revolution. Ved opførelsen var tårnet verdens højeste! Fra Eiffeltårnet stikker vi til søs på en sejltur langs Seinen, hvor vi nyder byens imponerende bygningsværker glide forbi. Vi går i land ved den berømte bro Pont Neuf, hvor dagens sidste fælles oplevelser venter i Latinerkvarteret, der er kendt for sine boghandlere, nationalmuseet for naturhistorie, den botaniske have Jardin des Plantes og Panthéon, hvor Voltaire er stedt til hvile. 

Efter byvandringen er resten af dagen fri til egne oplevelser. Du kan enten tage med rejselederen tilbage til hotellet eller udforske mere af Paris på egen hånd. 

 

 

Her bor du

Ibis Paris Montmartre Sacré-Coeur

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-1436430810_eiffelt_rnet_450-555
iStock-848596542_Concorde-pladsen_333-270
iStock-1278238157_triumf-buen_323-390
Dag 3Udforsk Paris’ seværdigheder og attraktioner med Hop On/Hop Off-bus

Dagen er til fri disposition med rig mulighed for at tage på opdagelse i Paris’ 20 arrondissementer, der hver især charmerer med stemning og karisma. 

Den franske hovedstad er spækket med den ene verdensberømte attraktion efter den anden. Og vil du have mest muligt med, er sightseeing i bus en oplagt måde at nå rundt til det hele. 

Vi har inkluderet en billet til Hop On/Hop Off-bussen, der tilbyder forskellige linjer rundt i byen. Billetten er gyldig i 24 timer, og ombord på busserne er der audioguides, hvor du på engelsk får information om det, som du passerer på vejen. Du kan hoppe af og på, så mange gange du vil, og på den måde bestemme farten selv – med sightseeing både fra bus og til fods. 

Læg f.eks. vejen forbi domkirken Notre Dame, den smukke operabygning Opéra Garnier og den flotte, gamle banegård, der i dag huser kunstmuseet Musée d’Orsay. Se også Hôtel des Invalides, der var et gammelt soldaterhjem og hospital – og som tilmed huser Napoleon Bonapartes gravsted. 

Spis og nyd dig endelig også igennem det anerkendte franske køkken på lokale bistroer og brasserier, hvor retter som coq au vin, boœf bourguignon, moules frites og ratatouille langes over disken, og hvor den søde tand kan stilles i alt fra macarons og croissanter til creme brûlée. Hele herligheden bør naturligvis skylles ned med et delikat glas fra et af Frankrigs velrenommerede vindistrikter som f.eks. Bourgogne eller Bordeaux. Bon appetit! 

 

 

Her bor du

Ibis Paris Montmartre Sacré-Coeur

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-471371859_bagv_rk_450-555
iStock-847408280_paris_skyline_333-270
Dag 4Nyd Paris på egen hånd eller udflugt til Solkongens Versailles

I dag kan du enten nyde meget mere af Paris på egen hånd, eller du kan tage med på udflugt til Solkongens overdådige palads, Versailles, i godt selskab med rejselederen (tilkøb).

Versailles er et pompøst og grandiost slotsanlæg, 17 km sydvest for centrum af Paris – berømt for sine forgyldte sale og barokke haver opført på storhedens ypperste tinde. Tilbage i 1682-1789 var byen Versailles Frankrigs hovedstad, og her var Versailles-slottet oprindelig et mindre jagtslot, indtil Ludvig 14. overtog tronen og med hjælp fra de dygtigste arkitekter og kunstnere forvandlede det til det pragtslot, vi i dag oplever på vores rundtur. 

I løbet af besøget bliver vi klogere på slottets klassicistiske barokstil, der sidenhen har tjent som forbillede for andre barokslotte rundtom i Europa. Vi følger også i de tunge fodspor og historiske arv fra Frankrigs mest berømte og berygtede konger, der regerede i årene 1643 til 1715. Han er bedre kendt som Solkongen, da han med solen som det ultimative magtsymbol brugte sit virke på at konsolidere kongemagten i Frankrig. Med samme storhed blev Versailles anlagt – og på vores rundtur gennem slottet oplever vi mesterstykket af kongelige gemakker, overdådige udsmykninger i guld og marmor og den imponerende spejlsal, der er berømt langt ud over det tidligere kongedømmes grænser. I den omgivende have og park strækker snorlige bede, bassiner og stisystemer sig over svimlende 800 hektarer. 

Vi beundrer storhedens arkitektur og bliver klogere på Solkongens liv og levned som magtbastion for det franske rige til hans fald, afskyet af et folk udmarvet af krige og skatter.

 

 

Her bor du

Ibis Paris Montmartre Sacré-Coeur

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Heldagsuflugt til kongeslottet Versailles

1.495 kr. pr. voksen

 

Mærk historiens pompøse og forgyldte vingesus på denne spændende heldagsudflugt til Solkongens palads Versailles. Versailles er et grandiost slotsanlæg, 17 km sydvest for centrum af Paris – berømt for sine overdådige sale og barokke haver opført på storhedens ypperste tinde. Du får en rundvisning på slottet og bliver klogere på en af Frankrigs mest berømte og berygtede konger – Kong Ludvig 14., der regerede Frankrig i årene 1643 til 1715.  

iStock-1050069960_Restaurant_i_montmatre_450-555
Versailles_aerial_333-270
iStock-1454794733_Macaron_323-390
Dag 5Tid til egne oplevelser og hjemrejse til Danmark

I dag står vi op til vores sidste dag i fortryllende Paris. Dagen er fri til egne oplevelser, inden turen går mod lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem til Danmark. ”À bientôt” til byernes by, Paris! 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-520296529_Travle_Champs_elysees_450-555

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
12. september 2024
Varighed5 dage
9.495 kr. pr. person
RejselederGlen Odgaard
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
27. oktober 2024
Varighed5 dage
8.495 kr. pr. person
RejselederBirgitte Marie Kristensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
iStock-1315621565_450-555
iStock-1478419718_333-270
iStock-871901352_Pont_Alexandre-III_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Direkte flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Transfer fra lufthavnen til hotel tur/retur
 • Overnatning i dobbeltværelse på det 3-stjernede hotel Ibis Paris Montmartre
 • 4 x morgenmad og 1 x aftensmad
 • Entrébillet til Louvre Museum
 • Byvandring med besøg ved Triumfbuen og Eiffeltårnet
 • Sejltur på Seinen
 • Rundtur i Latinerkvarteret
 • Billet til Hop On/Hop Off-bus
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.795
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Heldagsudflugt til Versailles kr. 1.495

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL FRANKRIG

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Frankrig med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Frankrig.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!