La bella Toscana & Cinque Terre

4,6 UD AF 5

Dejlig rundrejse til Toscana - indbegrebet af ”La bella Italia”

Italiens skønneste region tager imod med forførende landskaber med snorlige rækker af cypresser, knaldgule marker med solsikker og bølgende vinmarker. Det emmer af middelalderatmosfære bag bymurene i San Gimignano med de mange majestætiske tårne og ikke mindst i Lucca, hvor selve bymuren er attraktionen.

Pisa, der er helt sin egen med det skæve tårn, er også en af rejsens oplevelser. På denne rejse kommer du også til Siena, hvor man ikke kan undgå at blive opslugt af middelalderatmosfæren, der hersker i de snævre gader og på de stemningsfulde pladser bag bymuren.

Vi tilbringer en hel dag i Firenze – mindre kan ikke gøre det, når der er tale om en by med storslåede mesterværker af kunstnere og arkitekter som f.eks. Filippo Brunelleschi, Giotto di Bondone, Michelangelo og Lorenzo Ghiberti. Og så venter der skønne udflugter til den ukendte by Pistoia, og ikke mindst maleriske Cinque Terre, som vi både oplever til lands og til vands.

Vi har base på Hotel Ambasciatori Palace i kurbyen Montecatini Terme, der ligger smukt omgivet af Toscanas natur, som du også får tid til at opleve på egen hånd.

 

Bemærk venligst! 

På afgangene 2/9, 30/9 og 14/10 med afrejse fra København, bor vi på Hotel Biondi, som også ligger i Montecatini Terme

Fra kr. 8.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning på Hotel Ambasciatori Palace

 • Se det skæve tårn i Pisa og de smukke renæssancebygninger, der omkranser tårnet
 • God tid til at opleve middelalderbyerne Lucca, Siena og San Gimignano
 • Oplev spektakulære Cinque Terre fra både land- og vandsiden
 • Smag vin og lokale delikatesser på Agriturismo-besøg 
 • Perfekt kombination af oplevelser med rejselederen og tid på egen hånd
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Italiensk_mad_iStock-1227415751_323-390
Firenze_i_Italien_333-270
La_bella_Toscana_og_CInque_Terre..Sk_rmbillede_2023-09-25_114208

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Pisa med det skæve tårn, og videre til kurbyen Montecatini Terme

Velkommen til Toscana og til Pisa. Vi kører fra lufthavnen direkte til Campo Miracoli – “Mirakelmarken“ – hvor domkirken, dåbskapellet og det skæve tårn ligger side om side. Bygningen af tårnet begyndte i 1173, og det blev hurtigt klart, at man ikke havde været omhyggelig nok med tårnets fundament. Havde arkitekten haft bedre styr på det, var tårnet aldrig blevet verdensberømt. Efter et mangeårigt og kostbart renoveringsarbejde er det nu igen muligt at gå de 294 trin til toppen af det 55 m høje tårn og få en flot udsigt. Vi laver et fotostop på stedet, inden vi kører til Montecatini Terme, der er base for vores toscanske eventyr. Montecatini Terme er kendt for sine kurbade og helbredende kilder og ligger perfekt placeret, når Toscanas smukke byer og bølgende landskaber skal udforskes. 

Efter nogle oplevelsesrige timer i Pisa spiser vi om aftenen en fælles velkomstmiddag.

 

Bemærk venligst
Såfremt ankomsttiden til Pisa er om aftenen, så flyttes fotostoppet ved Mirakelmarken og det skæve tårn til hjemrejsedagen.

På afgangen 16/10-24 vil rejsende fra København ikke deltage i den fælles aftensmad grundet sen ankomst. 

 

 

Her bor du

Hotel Ambasciatori Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →


På afgangene 2/9, 30/9 (Billund)og  16/10 (København) bor vi på 

Hotel Biondi


LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 Aftensmad

 

iStock-472658334_450-555
Dag 2Byrundtur i Montecatini Terme og tur med kabelbane til Montecatini Alto

Montecatini Terme blev for alvor berømt i 1700-tallet, hvor europæiske kongehuse, fyrster og grever valfartede til byen. Den storslåede og smukke neoklassicistiske arkitektur fra dengang er stadig med til at sætte et charmerende præg på byen.

I nyere tid – i 50’erne og 60’erne – var det berømte skuespillere og musikere, der strømmede til byen for at nyde kurbadene og den unikke atmosfære, og på dagens byrundtur går vi i fodsporene på berømthederne og tager på opdagelse i kurbyens to bydele – Montecatini Terme og Montecatini Alto. Vi følger byens hovedgade, Corso Matteotti, og på pladsen Piazza Popolo ser vi kirken Santa Maria Assunta. Pladsen er byens bankende hjerte med et væld af espressoduftende cafeer, fristende konditorier og isbutikker, der byder på italiensk is – gelato – så englene synger!

Gaden Via Verdi med byens smukke gamle rådhus fører til kurbadsparken “Il Parco delle Terme”, der dækker et kæmpe areal på 460.000 m² og har ni flotte kurbade, der stadig er i brug.

Vi slutter formiddagen med en tur med den lille røde kabelbane fra 1898, der bringer os op i 299 m højde til bydelen Montecatini Alto. Heroppe i den pittoreske gamle bydel er der et charmerende torv omkranset af små caféer og en fabelagtig udsigt – så her er det oplagt at slå sig ned og nyde en hed espresso eller et køligt glas hvidvin.

Undervejs på vores besøg  i Montecatini Alto stifter vi også bekendtskab med de omgivende olivenlunde i det bakkede terræn. Vi får nemlig lov at se, hvordan arbejdet med at høste oliven foregår, når vi går en lille tur i olivenlunden. Her får vi også fortalt, hvordan man tester de høstede oliven via forskellige teknikker, og hvordan man producerer de berømte jomfruolivenolier – samt ikke mindst hvordan man spotter den ægte jomfruolivenolie. Vi kommer også på besøg i kælderen “cantinaen”, hvor vi ser, hvordan olien opbevares. Her prøvesmager vi også noget, der med garanti er nyt for de fleste – nemlig te lavet på olivenblade!

Efter at være blevet klogere på den lokale produktion af olivenolie, nyder vi en let frokost, hvor vi selvfølgelig får lov at smage på de forskellige olivenolier. Menuen består af flere små serveringer af lokalt producerede råvarer og et glas rødvin.

 

Her bor du

Hotel Ambasciatori Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Her bor du på afgangene 2/9, 30/9 

(16/10 - kun rejsende fra København)

Hotel Biondi

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

10.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_2.555x450
11.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_2.270x333
Dag 3Middelalderbyen Siena, besøg på agriturismo med vinsmagning samt middelalderperlen San Gimignano

Kun Toscana har en by som Siena. Byen er en smuk og sansepirrende perle af en middelalderby beliggende på tre bakker i et kuperet terræn. I 1100-tallet blev Siena grundlagt som bystat, og befolkningen tog magten fra kirken. Byen udviklede sig derfra til at være en af Europas største og mest velhavende middelalderbyer, og den dag i dag er det som om, at Siena inden for bymuren er ét stort levende middelaldermuseum.

Vi oplever Italiens smukkeste plads “Il Campo”, der har form som en muslingeskal, og hvor det berømte og dramatiske hestevæddeløb “Il Palio” afholdes to gange om året. På pladsen ligger også byens rådhus, som gav Martin Nyrop inspiration til Københavns Rådhus. Via byens hovedgade når vi frem til domkirken, der regnes for en af de smukkeste gotiske kirker i Italien. Facaden er en lovprisning af Jomfru Maria, der er byens skytshelgen, og indenfor er det effekten med at bruge skiftevis sort og hvid marmor og marmorgulvet med de betagende mønstre, der gør indtryk. 

Fra Siena tager vi tilbage til nutiden og besøger det familiedrevne agriturismo, “Poggio Alloro”. Vi får et indblik i stedets vinproduktion og nyder Chianti-vin og smager lokalproducerede pølser og oste. På Poggio Alloro bliver der også produceret Vernaccia di San Gimignano, som er en hvidvin lavet på druen Vernaccia. Optegnelser viser, at denne vin har været produceret i området siden 1286 – og naturligvis får vi en smagsprøve.

Fra gården kan man se San Gimignanos karakteristiske tårne i horisonten – og det er dagens næste oplevelse. Det er netop de 14 tårne, der gør San Gimignano til en særlig oplevelse. Oprindelig var der i byen 72 tårne fra 1200 – 1300-tallet. Tårnene var datidens statussymbol – jo højere jo bedre – da det var en bekostelig affære at bygge tårne, men samtidig kunne tårnene bruges i en forsvarssituation. Både etruskerne og romerne har efterladt spor i San Gimignano, og i middelalderen var det ikke uden betydning, at byen lå ved Via Francigena, som var pilgrimsruten, der forbandt Nordeuropa og Rom.

Vi nyder eftermiddagen bag bymuren i den lille by og ser bl.a. den smukke sydport, Porta San Giovanni, fra 1262 og Piazza della Cisterne med den smukke brønd. Efter besøget i San Gimignano kører vi tilbage til Montecatini Terme, hvor vi spiser sen aftensmad.

 

 

Her bor du

Hotel Ambasciatori Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →


Her bor du på afgangene 2/9, 30/9 

(16/10 - kun rejsende fra København)

Hotel Biondi

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

5.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_6.555x450
8.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_6.270x333
Dag 4Udforskning af det UNESCO-fredede Cinque Terre til lands og til vands

I dag går turen mod Cinque Terre – de fem byer som er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Området er et af de smukkeste i Italien, og er indbegrebet af skønne pastelfarvede huse, klippeidyl, Middelhavet og fabelagtige udsigter i en skøn forening. Vi oplever naturligvis det hele både fra vandsiden og landsiden.

Vi starter dagens oplevelser  i bus med retning mod La Spezia, hvorfra vi tager det lokale tog til Monterosso. Vi bruger lidt tid i byen og fornemmer den afslappede stemning og den fantastiske udsigt. Undervejs i dagens program er der god tid til at nyde en frokost på egen hånd eller kigge lidt på butikker i de hyggelige små gader.

Herefter går turen med båd ned langs kysten, og vi oplever de 5 byer fra vandsiden og går i land ved et par stykker af dem. Til sidst når vi frem til La Spezia, hvor vores bus venter på os og kører os tilbage til Montecatini Terme, hvor vi spiser sen aftensmad.

 

 

Her bor du

Hotel Ambasciatori Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →


Her bor du på afgangene 2/9, 30/9 

(16/10 - kun rejsende fra København)

Hotel Biondi

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad     Aftensmad

 

4.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_3.555x450
1.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_3.270x333
Dag 5Udforsk Toscana på egen hånd og nyd byliv, afslappende spa og smuk natur

Dagen i dag er sat af til at opleve området på egen hånd, og Toscana byder på et væld af fornøjelige oplevelser.  

Tag f.eks. en tur i et af byens mange kurbade, giv dig hen til ægte selvforkælelse og nyd de termiske kilders varme vand. Efter en afslappende spa-dag kan du gå en tur i en af byens smukke parker og opleve den harmoniske italienske natur. 

Du kan også tage kabelbanen op til den lille middelalderby Montecatini Alto og besøge det middelalderlige slot, Castello dell’Imperatore. Slottet blev bygget i det 12. århundrede og her er det muligt at tage på en guidet tur og høre om slottets spændende historie og samtidig beundre den fantastiske arkitektur. 

Hvis du ikke har fået nok af Firenzes summende byliv, er det også muligt at tage toget hertil. Her kan du f.eks. tage på museum, gå en tur i byens historiske gader, spise frokost på en fortovscafé eller shoppe i de mange farverige butikker. 

Det er også muligt at følge med rejselederen på en udflugt i området. Her er det den enkelte rejseleder, som udvælger og sammensætter dagens spændende aktiviteter — som ikke kendes på forhånd. Forhør dig nærmere om programmet hos din rejseleder, som også tager sig af afregning på dagen.

 

 

Her bor du

Hotel Ambasciatori Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →


Her bor du på afgangene 2/9, 30/9 

(16/10 - kun rejsende fra København)

Hotel Biondi

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

iStock-1489496781_450-555
iStock-1252274398_333-270
Dag 6Byvandring i Firenze med piazzaer, kirker og broen Ponte Vecchio

Vi gør som de lokale og tager med toget til Firenze, der ligger knap en times kørsel fra Montecatini. En smuk legende fortæller, at Firenze er opkaldt efter de store sletter med blomster, der tidligere lå, hvor denne fantastiske by nu er.

Vi starter byvandringen ved Mediciernes familiekirke San Lorenzo, hvor danskeren Niels Steensen er begravet, og i samme område er det berømte og folkelige marked Mercato Centrale. Rundt om hjørnet ser vi den smukke domkirke med Brunelleschis enestående kuppel, inden vi fortsætter hen over Piazza Repubblica til bronzegrisen Porcellino som inspirerede H.C. Andersen til et af hans eventyr. Vi ser naturligvis også den berømte “slagter- og guldsmedebro” Ponte Vecchio, inden vi slutter rundvisningen på den imponerende og historiske Pizza Signoria ved det berømte galleri Uffizierne. Pizzaen Signoria er centralt placeret med let adgang til flere seværdigheder og gode spisesteder.

Sidst på eftermiddagen mødes vi og tager toget retur til Montecatini Terme.

 

Her bor du

Hotel Ambasciatori Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →


Her bor du på afgangene 2/9, 30/9 

(16/10 - kun rejsende fra København)

Hotel Biondi

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

iStock-1142237436_450-555
iStock-590162674_333-270
Dag 7Lucca med det imponerende fæstningsværk og tid til egne oplevelser

Efter morgenmaden kører vi med bus til Lucca, som både byder på spændende middelalderhistorie og endnu længere tilbage, da byens historie går helt tilbage til romertiden, hvor byen var garnisonsby. På Piazza del Mercato lå der dengang et romersk amfiteater, og dér, hvor kirken San Michele in Foro i dag ligger, lå et romersk forum. Det gamle middelalderlige centrum er omringet af et fæstningsværk med byporte, voldgrave og tårne.

Fæstningsværket er 12 m højt og 30 m bredt, og vi begynder oplevelserne med en tur på bymuren, som stammer fra omkring 1500-tallet. Inden for bymuren tager vi på opdagelse i kvarteret omkring Piazza San Michele og hovedgaden Via Fillungo. Vi ser kirken San Michele in Foro og kommer forbi komponisten Puccinis fødehjem, inden vi fortsætter til Domkirken San Martino, der er bygget i den typiske Pisa-stil og berømt for sin asymmetriske facade. Der bliver også tid til at nyde Lucca på egen hånd inden vi tager med bussen retur til Montecatini Terme.

 

 

Her bor du

Hotel Ambasciatori Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →


Her bor du på afgangene 2/9, 30/9 

(16/10 - kun rejsende fra København)

Hotel Biondi

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

iStock-543977084_450-555
iStock-177379336_333-270
Dag 8Hjemrejse fra Pisa

Det er tid til at sige farvel til Montecatini Terme. Vi kører til lufthavnen ved Pisa og flyver tilbage til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

iStock-958292214_450-555

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
17. juni 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederSteen Balle Larsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København UDSOLGT
05. juli 2024
Varighed8 dage
9.995 kr. pr. person
RejselederGrethe Disén
Afrejse fraBillund
Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
Afrejse fra Billund Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
16. august 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederGrethe Disén
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
23. august 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
02. september 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederKristina L. Poulsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København Få pladser
06. september 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederBent Hedelund Andersen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
13. september 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederSteen Balle Larsen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
20. september 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederSteen Balle Larsen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
30. september 2024
Varighed8 dage
9.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
04. oktober 2024
Varighed8 dage
8.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
16. oktober 2024
Varighed8 dage
9.995 kr. pr. person
RejselederTorben Yngve Larsen, Pia Nuef Bleking
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København+ 500 kr. pr person
14.italien.la-bella-toscana-og-cinque-terre.Dag_3.390x323
iStock-472658334_333-270
5.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_6.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på Hotel Ambasciatori Palace
 • Inkl. hotelskat (værdi: 7 euro)
 • 7 x morgenmad, 1 x let frokost og 6 x aftensmad
 • Al transport og entréer jf. program
 • Sightseeing i Pisa med det skæve tårn
 • Olivensmagning samt rundtur på en toskansk olivenlund
 • Byvandring i renæssancebyen Firenze
 • Byrundtur i Montecatini Terme og tur med kabelbane
 • Besøg i middelalderbyen Lucca
 • Byvandring i middelalderperlen Siena
 • Besøg på agriturismo Poggio Alloro inkl. vinsmagning
 • Byvandring i San Gimignano
 • Udflugt til UNESCO-fredede Cinque Terre inkl. sejltur
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.095
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL ITALIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Italien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Italien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!