Vandring på Camino Portugues i Galicien

4,9 UD AF 5

Vandring på Caminoens mindre kendte rute

Mange drømmer om at vandre ad den klassiske pilgrimsrute Camino de Santiago til Sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela, men det er de færreste, der kan overskue at vandre hele pilgrimsrutens over 700 kilometer.

På denne vandretur fokuserer vi derfor på den næstmest populære pilgrimsrute, der byder på vandring gennem det naturskønne Galicien ad Den Portugisiske Camino, Camino Portugues. Her vandrer vi sammen de sidste 119 km ad den fantastiske rute mod endemålet Santiago de Compostela. Vi varmer nemt og bekvemt op, da vi flyver til Porto i Portugal og tager den første del af ruten på komfortabel vis med bus op til floden Minho i Galicien i Spanien. Herfra starter vi på en af de smukkeste vandreture til Santiago de Compostela.

Vi følger Romerrigets gamle veje og de gule pile, der viser vej via gamle spor og nogle steder brostensbelagte stier gennem Galicien.

Denne del af Caminoen byder på spændende historiske og charmerende landsbyer såsom Caldas de Reis, der siden romertiden har været kendt for sine varme termiske kilder. Landsbyen Padrón er stedet, hvor pilgrimmenes skytshelgen Sankt Jakobs jordiske rester blev sejlet til for senere at blive bragt videre til Santiago de Compostela. Samtidig har byen også bidraget til det spanske tapasbord med den velkendte peberfrugt, Pimientos de Padrón.

Ruten fører os omkring Vigo-bugten, hvor Napoleon led sit store nederlag, og ruten vækker alle vores sanser, når vi går gennem grønne bakker og dale og kommer igennem nåle-, pinje- og eukalyptusskove. Ikke nok med det, så får vi også vakt vores smagsløg med dejlig vin og mad undervejs. Vi tager også på udflugt hele vejen til verdens ende, når vi besøger Finisterre i det vestligste Spanien med frit skue mod Atlanterhavets bølgetoppe. På vej hertil nyder vi naturens værk ved Ezaro-vandfaldet, der maler de skrånende klipper hvide af skumsprøjt. 

Vi har lagt vægt på, at denne vandring skal være en komfortabel oplevelse. Derfor overnattes der på hoteller og hostels, og din bagage bliver hver dag transporteret frem til det næste hotel, så du kun skal fokusere på at vandre i de skønne omgivelser.

Fra kr. 11.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

9 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på mindre, lokale hoteller og hostels

 • Fly fra både Billund og København på alle afgange.
 • Unik pilgrimsvandring på ialt 119 km igennem det naturskønne Galicien ad den Portugisiske Camino
 • Bagagen bliver transporteret i bil fra hotel til hotel
 • Inkl. udflugt til verdens ende ved Finisterre
 • Dagsruterne er overkommelige og varierer mellem 15 og 24 km pr. dag
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
14.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_2.390x323
18.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_3.270x333
Vandring_p_Camino_Portugues.Sk_rmbillede_2023-10-06_135146

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Porto og bus til Tui i Galicien

Vi ankommer til Porto lufthavn i Portugal om formiddagen og kører umiddelbart efter ankomst videre til byen Tui, der ligger lige på den anden side af grænsen mellem Portugal og Spanien.
Tui (også stavet Tuy) er en charmerende lille middelalderby og er en af de syv hovedstæder i det gamle Galicien, der ligger smukt ved floden Minho. Floden fungerer som en grænse mellem Portugal og Spanien.

Efter vi har tjekket ind på vores hotel, bliver der tid til på egen hånd til at se nærmere på byen. Vi kan anbefale en gåtur forbi den imponerende Catedral de Santa Maria de Tui, som ligger fint hævet over byen. Af andre interessante besøg kan Chapel San Telmo også nævnes og byens gamle pilgrimshospital.

 

Her bor du

Hotel Colón Tuy

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

3.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_1.555x450
Dag 2Idyllisk vandring langs Louro floden til O Porriño

I dag er den store dag kommet, som vi alle har glædet os til. Vi tager rygsækken på, snører skoene og med pilgrimspasset i hånden, tager vi hul på den første pilgrimsvandring.

Vi starter dagens vandring fra byens katedral og følger stierne langs Louro-floden op gennem tunnelen Das Monxas, inden vi når dagens mål som er O Porriño. Denne strækning er kendt som en af de mest idylliske strækninger, der findes på diverse Caminoer.

I O Porriño bliver der tid til at se lidt nærmere på byen, når vi er fremme.

Dagens distance: ca. 19 km

 

Her bor du

Hotel Parque Porriño

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

13.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_2.555x450
22.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_2.270x333
Dag 3Fra O Porriño via smukke skove og Monte Santiago til Redondela

Dagens mål er byen Redondela. Så snart vi er kommet ud af O Porriño, fortsætter vi langs Louro-dalen gennem smukke skove og et kuperet terræn. Vi kommer bl.a. op på Monte Santiago, hvor statuen af Santiaguiño das Antas markerer toppen, hvorfra der er en fin udsigt. Et ideelt sted at hvile benene lidt, inden vi fortsætter til Redondela. Dagens hotel har en skøn beliggenhed ud til Ria Vigo, og der er både strand nær ved og en stor tagterrasse, som kan nydes.

Dagens distance: ca. 17 km

 

Her bor du

Hotel Antolin

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

1.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_3.555x450
Dag 4Ponte Sampaio-broen, hvor Napoleonflåden led et nederlag, og Galiciens smukkeste by, Pontevedra

Efter morgenmaden går vi til Pontevedra. Undervejs krydser vi Verdugo-floden ved broen Ponte Sampaio. Det var ved denne bro, at Napoleons hær led et stort nederlag i Galicien, og den franske hær måtte trække sig tilbage. Fra Ponte Sampaio-broen tager vi en lille afstikker op til Igrexa Santa Maria. Fra denne kirke i Arcade er der en fantastisk udsigt over Vigo-bugten.

Efter dette interessante besøg sætter vi kursen mod dagens slutdestination, Pontevedra, som siges at være en af de smukkeste byer i Galicien, og som med sine mange romerske kirker og smukke torve byder på den storslået kulturarv. Den gamle bydel har flere charmerende pladser, hvor du kan sætte dig og suge atmosfæren til dig, og måske nyde et glas af den lokale vin.

Dagens distance: ca. 15 km

 

 

Her bor du

Hotel Rias Bajas

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

5.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_4.555x450
Dag 5Smukke omgivelser ved Barosa-vandfaldet og byen med de termiske kilder, Caldas de Reis

I dag skal vi gå en af de længere vandreture på ca. 24 km. Vi begynder dagens vandring, og så snart vi kommer ud af Pontevedra, kommer vi gennem et varieret terræn med smukke grønne pinje-og eukalyptusskove og kastanjetræer, indtil vi når til byen Ponte Cabras. Her anbefales det, at du besøger det fine gamle menighedshus ved Santa Maria de Alba fra det 12. århundrede.

Når vi kommer frem til Briallos, går vi en lille omvej på en halv kilometer for at se Barosa-vandfaldet, der med sine 60-meters fald ligger i et yderst smukt område, hvor 14 vandmøller er flot placeret omkring vandfaldet. Et smukt syn man ikke må gå glip af.

Vandet forstætter med at spille en stor rolle denne dag, da byen Caldas de Reis, hvor vi skal overnatte, ligger smukt ved floden Rio Umia. Caldas de Reis har siden romertiden været kendt og meget besøgt på grund af sine termiske kilder med 40 grader varmt vand, der kan bringe velvære til ømme fødder.

Dagens distance: ca. 24 km

 

 

Her bor du

Hotel O Cruceiro

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

19.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_5.555x450
20.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_5.270x333
Dag 6Gennem nåleskove og over floder til byen Padrón

Vi forlader Caldas de Reis og krydser floden Umia. Vi fortsætter vores rute via skove og stier op til byen Santa Mariña, hvorfra det begynder at gå ned ad igen, indtil vi kommer til floden Fontenio. Vi krydser floden og fortsætter via nåleskove for at komme til dagens slutdestination Padrón.

Padrón er kendt som byen, hvortil apostlen Jakobs jordiske rester blev sejlet til for derefter at blive bragt videre til Santiago de Compostela, hvor der sidenhen blev bygget en katedral til ære for ham. Santiago betyder Sankt Jakob. Jakob var den første martyr blandt apostlene, og han spiller stadigvæk en stor rolle, da han både er Spaniens og pilgrimmenes skytshelgen og dermed også vigtig for hele denne pilgrimsvandring.

Byen er også kendt for sine små grønne peberfrugter, Pimientos de Padrón, som især kendes fra den klassiske spanske ret tapas. Planterne blev bragt til Spanien i det 18. århundrede af mexicanske munke, og de blev opkaldt efter byen Padrón.

Dagens distance: ca. 20 km

 

Her bor du

Hotel Rosalia

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

9.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_6.555x450
11.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_6.270x333
Dag 7Sidste vandredag mod målet Santiago de Compostela, hvor der venter pilgrimsmesse

Dagen i dag er noget helt specielt. Det er i dag, at vi har vores sidste vandring, og vi slutter af med at gå ca. 24 km. Vi forlader Padrón efter morgenmaden og begiver os mod dagens første højdepunkt, kirken Iria Flavia, som ligger lige uden for byen. Denne var den første katedral i Galicien, og det var her biskoppen boede, inden hovedsædet blev flyttet til Santiago de Compostela.

Det er på kirkegården ved Iria Flavia, at vi under et oliventræ finder Camil0 José Celas’ ydmyge gravsten. Turen rundt om kirken er næsten som et udendørs arkæologisk museum med gamle gravsten og statuer, og foran kirken er der et lille museum for hellig kunst. Vi fortsætter turen gennem hyggelige små landsbyer, og vi nyder duften af eukalyptustræer langs dagens rute.

Turen ind mod Santiago de Compostela er noget helt specielt, uanset hvilken Camino-rute du kommer fra. Vi kan se, at vi kommer tættere og tættere på vores mål og på storbyen, da omgivelserne langsomt bliver mere og mere befolkede, og langsomt aner vi byens tårne og spirene fra byens berømte katedral. Vi nyder udsigten og vandrer det sidste stykke mod vores mål – den eftertragtede Plaza del Obradoiro ved katedralen Santiago de Compostela.

Vi når til katedralen – hvor der sandsynligvis er trængsel – og er klar til at dele vores glæde og eufori med andre solbrændte vandrere i støvede støvler. Det er en tradition, at pilgrimme omfavner Sankt Jakob – den 800 år gamle figur af apostlen, der står bag hovedalteret.

Ønsker du at deltage i pilgrimsmessen kl. 12 i katedralen Santiago de Compostela, skal du starte dagens vandretur tidligt om morgenen. Senere på aftenen skulle de lange køer gerne være aftaget så meget, at vi kan afhente vores pilgrimsbevis på pilgrimskontoret.

Dagens distance: ca. 24 km

 

Her bor du

Hotel Gelmírez

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

12.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_7.555x450
17.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_7.270x333
Dag 8Til verdens ende i Finnesterre og afskedsmiddag i Santiago de Compostela

I dag nyder vi en rolig start på dagen, velfortjent oven på vores lange vandreture. Op ad formiddagen tager vi på udflugt til verdens ende – den lille idylliske fiskerby Finnesterre. Vi kører langs kysten mod Muros, hvor vi har mulighed for at hvile vores trætte ben og blot lade oplevelserne glide mageligt forbi ruden. På vejen gør vi stop ved vandfaldet Ezaro, hvor vi nyder naturens fineste værk, når vandet maler de skrå klippesider hvide af skumsprøjt.

Videre går vores tur mod Finnesterre. Her besøger vi fyrtårnet El Farro, der højt på klippen skuer ud over Atlanterhavets uendelige horisont. Det er en gammel tradition, at pilgrimme kom hertil for at brænde deres tøj af og smide vandrestaven i havet som symbol på, at de lagde det gamle liv bag sig. Vi afslutter vores vandreferie med et nyfundet ritual, hvor vi nyder den friske havluft, udsigten over havet og fordybelsen – i naturen, i os selv og vores mange oplevelser på rejsen. En fantastisk og sjælfuld måde at afrunde dit caminoeventyr, der har bragt lise til både krop og sjæl – og måske fået dig til at skue mod livets nye horisonter.

Herefter tager vi på opdagelse i Finnesterres bycentrum, hvor du kan udforske byens gader på egen hånd eller nyde en frokost – måske på havnen, omgivet af det hyggelige maritime liv.

Efter frokost kører vi tilbage til Santiago de Compostela, hvor vi har det sidste af eftermiddagen til at se nærmere på den smukke by. Det kan anbefales at gå tilbage til katedralen og nyde kirkerummet uden den store folkemængde. Det er også interessant at gå på opdagelse i den gamle bydel, der omgiver katedralen. Eller tag et velfortjent hvil på en café og nyd folkelivet med de mange pilgrimme fra alverdens lande.

Det er sidste aften i Santiago de Compostela, og vi mødes for på bedste vis at runde turen af og for at tage afsked med byen. Vi spiser en traditionel spansk middag på en lokal restaurant, hvor vi nyder de spanske egnsretter og fordøjer vandreferiens mange store indtryk sammen.

 

Her bor du

Hotel Gelmírez

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

2.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_8.555x450
7.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_8.270x333
Dag 9Hjemrejse fra Porto

Efter morgenmaden kører vi i bus tilbage til Porto, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

4.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_9.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
17. september 2024
Varighed9 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederFrank Hersfeldt
Afrejse fraBillund, Aalborg, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra Aalborg Få pladser
Afrejse fra København Få pladser
25. september 2024
Varighed1 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederFrank Hersfeldt
Afrejse fra
Afrejse fra UDSOLGT
01. oktober 2024
Varighed9 dage
11.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, Aalborg, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra Aalborg Få pladser
Afrejse fra København
24.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_4.555x450
6.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_5.270x333
23.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_6.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på mindre, lokale hoteller og hostels
 • 8 x morgenmad
 • 1 x aftensmad på restaurant i Santiago de Compostela
 • Al transport jf. program
 • Transport af bagage fra hotel til hotel
 • Pilgrimspas til Caminoen
 • Spændende vandreture varierende mellem 15 og 24 km
 • Udflugt til vandfaldet Ezaro og fiskerbyen Finnesterre
 • Erfaren dansk vandre-guide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.295
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SPANIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Spanien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Spanien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!