Farverige Cuba

4,3 UD AF 5

Cuba er først og fremmest et møde med livsglæde og smittende salsarytmer, og overalt bliver du mødt med smil og venlighed

Selv om Cuba har åbnet døren til den store verden, så er alt næsten ved det gamle, og du kan stadig nå at opleve et land, hvor tiden på mange områder har stået stille. Men Cuba er også kontrasternes land, for Cuba er et moderne samfund med et udbygget sundhedsvæsen og et velfungerende uddannelsessystem. Man må blot være forberedt på, at ting tager tid, når man rejser i Cuba, men det er bare en ekstra charme.

På denne rundrejse på Cuba får du et nuanceret billede af landet med oplevelser i det moderne og gamle Havana samt farverige og naturskønne oplevelser i Pinar del Rio-provinsen, når vi besøger Las Terrazas, nationalparken Topes Collantes og Guanayara Park. Vi får et indblik i koloni- og revolutionshistorien i Trinidad, Sancti Spiritus og Santa Clara. Glæd dig også til romsmagning, salsalektion, besøg på en cigarfabrik og en dag i Hemingways fodspor.

I Trinidad får du en helt speciel oplevelse, når der overnattes i et ”casa particular” – et mini-bed & breakfast hjemme hos en cubansk familie. Rundrejsen er også inkl. en dejlig 4-stjernet badeferie med all inclusive ved strandoasen Jibacoa.

Fra kr. 20.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

12 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold på gode, centralt beliggende hoteller og privat indkvartering i Trinidad

 • Inkl. 3-dages badeferie med all inclusive
 • Der er besøg på cigarfabrik og romsmagning
 • Du får et kig ind i Hemingways cubanske tilværelse
 • Der venter en salsalektion i Trinidad og en tur med amerikanerbiler
 • Der er naturoplevelser i Las Terrazas og koloniatmosfære i Trinidad
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Cubaner_p_bongotrommer_havana_iStock-620380678_323-390
Gade_og_flag_Havana_iStock-1333023418_333-270
Farverige_Cuba.Sk_rmbillede_2023-10-03_150856

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Cubas hovedstad, Havana

Afrejse fra Danmark og ankomst til Cuba, hvorefter vi kører direkte til hotellet i Havana, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Hotellet har en smuk placering ud til Havanas 10 km lange havnepromenade, Malecón.

 

 

 

Her bor du

Hotel Inglaterra

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

15.cuba.cuba-grande.Dag_1.555x450
Dag 2Byvandring i Habana Vieja med Plaza Armas og romsmagning

Havana var engang juvelen i det spanske kolonirige, og byen funkler stadig på afstand. Her smelter romantik, nostalgi og historie sammmen. Elskende går tur langs pastelfarvede huse på den berømte promenade Malecón. Stenfæstninger ligger badet i lys, og arkitekturen er præget af solid elegance.

Ved nærmere eftersyn opdager man imidlertid, at det meste af byen ikke er blevet malet siden den økonomiske krise i 90’erne. La Habana Vieja, Havanas UNESCO-fredede bydel fra kolonitiden, er dog et af de områder, som nu er ved at blive restaureret.

Vi tager på opdagelse til fods, som er den bedste måde at opleve stemningen, folkelivet og Habana Viejas net af smalle gader, yndefulde pladser og aristokratiske palæer.

De farverige huse er pyntet med fint træskærerarbejde udført af andalusiske håndværkere, der kom med skib fra Sevilla og Cadiz. Denne enkle spanske stil er blandet med barok- og renæssancearkitektur. Det skal vi eksempelvis opleve på den charmerende katedralplads med barok-katedralen og i Guvernørpaladset med den smukke patio, som ligger på den prægtige og livlige Plaza de Armas.

Pladsen er den ældste i Havana og grundlagt samtidig med byen i 1519. Midt på pladsen står en statue af Carlos Manuel de Cespedes, præsident og oprørsleder i den befriede del af Cuba under den første uafhængighedskrig i 1860’erne.

Senere besøger vi Havana Club Rum Foundation, hvor vi hører om produktionen af rom og smager på resultatet. Om aftenen spiser vi middag på en hyggelig restaurant.

 

Her bor du

Hotel Inglaterra

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

1.cuba.farverige-cuba.Dag_2.555x450
12.cuba.farverige-cuba.Dag_2.270x333
Dag 3Naturoplevelser ved Las Terrazas i Pinar del Rio, besøg på kaffefarm og dukkert i floden San Juan

I dag tager vi på udflugt til Las Terrazas i Pinar del Rio-provinsen, hvor der venter os skønne naturoplevelser.

Pinar del Rio er centrum for den gamle tobakstradition. Selvom man under revolutionen ønskede at udvikle Pinar del Río, så leves det landlige liv tilbagelænet og i langsomt tempo med oksekærrer som det mest brugte transportmiddel.

Vi besøger en tidligere kaffefarm, hvor vi får indblik i den franske migration til Cuba i slutningen af det 18. århundrede, hvilket samtidig blev starten på kaffeproduktion i landet. Vi får her et indblik i, hvordan produktionen af kaffebønner i årevis har fundet sted.

Efter besøget på kaffeplantagen sætter vi kurs mod floden San Juan. Floden skærer sig naturskønt igennem det frodige landskab og bugter sig ad små naturlige terrasser, der skaber en række små vandfald på sin vej. I denne lille oase er der mulighed for at snuppe sig en dejlig dukkert eller slappe af under træernes kølende skygger, inden vi tager videre til frokost på en lokal restaurant.

Med appetitten stillet kører vi mod Havana. På turen gør vi et fotostop i den by, hvor kunstneren José Rodriguez Fuster har sit friluftsgalleri. Han er en af Cubas mest specielle kunstnere, og med sine farvestrålende mosaikker, skulpturer og malerier har han skabt Fusterlandia, som fungerer både som hans hjem og atelier. Nabolaget er også særdeles farvestrålende, da han har fået lov af mere end 80 naboer at udsmykke deres hjem med mosaikker.

Tilbage i Havana er resten af aftenen på egen hånd til at udforske området, hvor vi bor, og til at spise aftensmad på vores hotel.

 

Her bor du

Hotel Inglaterra

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

3.cuba.farverige-cuba.Dag_3.555x450
12.cuba.cuba-grande.Dag_3.270x333
Dag 4Byrundtur i det moderne Havana, besøg på cigarfabrik, tur med amerikanerbil og besøg i Hemingways hus

Denne dag koncentrerer sig om Havanas moderne bydel, hvor vi først starter med at se Revolutionspladsen, hvor Fidel Castro holdt utallige taler til det cubanske folk foran mindesmærket for landets nationalhelt, José Martí. Denne dag inkluderer vi også en tur i åben amerikaner-bil langs strandpromenaden Malecón og rundt i byen. Det er et must, når man er i Havana.

Hvis vi kan få en tid, lægger vi også vejen forbi Revolutionsarkivet, der huser Asger Jorns enestående vægudsmykninger. (Vi gør opmærksom på, at arkivet kan være lukket, da de suverænt selv bestemmer, hvornår man kan komme på besøg).

Vi kører dernæst igennem havnetunnelen til ”den nye verdens” største fæstningsværk, San Carlos de la Cabaña bygget i 1763, og som helt op til Cuba-krisen spillede en vigtig rolle i Cubas historie. Hver aften kl. 21 høres det legendariske kanonskud, som er et levn fra kolonitiden, og som var tegn til, at byportene skulle lukkes.

Herefter besøger vi en cigarfabrik, hvor vi får indblik i processen, der begynder med udvælgelsen af de absolut bedste blade, der bliver sorteret efter bladtype. Vi ser cigarrullerne, der med stor fingerfærdighed og hurtighed fortsætter processen, der afsluttes med påsætning af “mavebælter” på de færdigrullede cigar.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant og fortsætter vores oplevelser med et besøg ved forfatteren Ernest Hemingways hus. Hemingway boede over 20 år på Cuba og det meste af tiden i huset Finca Vigia på en bakketop i San Francisco de Paula lidt uden for Havana.

Vi ser huset med de lyse stuer, de mange bøger og eksotiske klenodier fra jagtture i Amerika og Afrika, der er bevaret som museum og giver et fascinerende indtryk af, hvordan forfatteren boede. Huset er en tidslomme, og ved siden af det står stadig det tårn, hvor Hemingway læste, kiggede i sit teleskop eller nød udsigten over Havana og havet. Han elskede Cuba, og kærligheden var gengældt.

Efter vores besøg med litterær kolorit vender vi retur til vores hotel.

Bemærk venligst!
På afgangene i januar er det ikke muligt at besøge cigarfabrikken, da alle cigarfabrikker i landet er lukket. I stedet er der mere tid til dagens andre seværdigheder

 

 

Her bor du

Hotel Inglaterra

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

1.cuba.cuba-grande.Dag_13.555x450
Jorn-p_-Cuba-835x601_333-270
Dag 5"Caribiens perle", Cienfuegos, og videre til Trinidad

Vi siger på gensyn til Havana og kører tværs over øen til Cienfuegos. Cienfuegos ligger i et område med store sukkerrørsmarker, og havnen står for udskibningen af størstedelen af den cubanske sukkerproduktion. Samtidig er Cienfuegos en af de smukkeste byer på Cuba, grundlagt af franske immigranter fra USA, som efter salget af Louisiana til englænderne drog ud i verden.

Franskmændene fik lov at bygge en by ved Jagua-bugten, som nu kaldes ”Caribiens Perle”. Byen ligner ikke noget andet på Cuba, og arkitekturen og de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid. Vi ser på byen og oplever bl.a. José Marti Pladsen og kigger indenfor i det overdådigt udsmykkede Tómas Terry-teater.

Rundrejsen går videre til Trinidad, hvor det undervejs er med at nyde de smukke udsigter til Det Caribiske Hav og Cubas næststørste bjergkæde Escambray.

De næste tre nætter i Trinidad indkvarteres vi hjemme hos cubanske familier i “casa particular”, der er en miniversion af en bed & breakfast.

 

 

 

Her bor du

Casa Particulares Trinidad

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

8.cuba.cuba-grande.Dag_4.555x450
7.cuba.cuba-grande.Dag_4.270x333
Dag 6På sporet af kolonitiden i Trinidad, salsalektion og en tur til Det Caribiske Hav

Vi starter dagen med at besøge pottemagerværkstedet Santander Pottery og dedikerer derefter resten af tiden til Trinidad. Byen er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden med røde tegltage, pastelfarvede facader, smedejernsgitre og brostensbelagte gader, og den er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, der blev omsat til rigmandspalæer og andre arkitektoniske perler. Ikke overraskende er byen at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Der er meget at opleve i Trinidad, hvor der stort set ikke er moderne bygninger, så her går vi på opdagelse. Vi besøger bl.a. Cantero-familiens prægtige hus, som illustrerer de tidligere sukkerbaroners enorme rigdom. På markedet er der et væld af bl.a. træskærerarbejder og fine broderede duge, og her kan du gøre en god handel. Og så er Trinidad kendt for sin brede musikalske vifte. Her høres afrocubanske rytmer, men også populær latinamerikansk musik, 1970’ernes salsa og den sentimentale bolero. Efter frokost får vi selv fornøjelsen af at lære de rytmiske trin, når vi kaster os ud i en salsalektion.

Dernæst hviler vi fødderne på bedste cubanske manér med bussen kører turen ud til Ancon-stranden. Her kan du nyde udsigten over vandet, dyppe fødderne i Det Caribiske Hav og komme helt ned i gear.

Resten af dagen og aftenen er på egen hånd, så der er rig mulighed for at opleve stemningen i byen. Vi anbefaler at gå en tur gennem Trinidads brostensbelagte gader forbi den berømte trappe ved Plaza Major i centrum af byen, hvor alle strømmer til om aftenen for at høre musik og danse. Her hersker livsglæden virkelig i den romantiske by.

 

 

Her bor du

Casa Particulares Trinidad

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

10.cuba.farverige-cuba.Dag_6.555x450
19.cuba.cuba-grande.Dag_5.270x333
Dag 7Eksotiske naturoplevelser i nationalparken Topes de Collantes og vandretur i Guanayara Park

Efter morgenmad i vores casas begiver vi os med bus mod nationalparken Topes de Collantes, der er beliggende i bjergene Sierra del Escambray 20 km fra Trinidad. Bjergene rejser sig næsten 800 m over havet.

Her oplever vi Cubas prægtige natur og vilde dyreliv – akkompagneret af fuglenes lystige kvidren. Igennem de frodige landskaber risler floderne og skaber smukke dale i bjergene og imponerende vandfald. Hold særligt øje med Cubas nationalfugl, ”Tocororo”, der har sit hjem her i nationalparken. Den kulørte fugl bærer Cubas flags farver. Nationalparken huser også Cubas yndige nationalblomst, ”Hvid ingefær”.

Fra Topes de Collantes tager vi videre med tidligere russiske ladbiler til Guanayara Park, hvor bjergene er klædt i junglens frodige vegetation. Her kommer vi på en naturskøn vandretur med udsigt til huler, vandfald og naturskabte pools.

Med en god vandretur i benene har vi fundet appetitten frem til frokost på en lokal restaurant. Herefter er det atter tid til at sætte kurs mod Trinidad, hvor eftermiddagen er til fri disposition til at nyde mere af den skønne by og de mange spillesteder og gademusikanter.

 

Her bor du

Casa Particulares Trinidad

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

9.cuba.farverige-cuba.Dag_7.555x450
7.cuba.farverige-cuba.Dag_7.270x333
Dag 8Kolonihistorie i Sancti Spiritus, revolutionshistorie i Santa Clara og start på badeferie

Denne dag rejser vi til Jibacoa, og undervejs kører vi gennem Sukkermølledalen til sukkerplantagen Manaca Iznaga med det 44 m høje udkigstårn. Selv om sukkerproduktionen stort set er mekaniseret, er det stadig den cubanske arbejderhelt machetero’en, der høster med sin machete. Macheten er et vigtigt redskab på landet, hvor man både bruger den som markredskab og køkkenkniv.

Undervejs på rejsen stopper vi i Sancti Spiritus, der er en af Cubas syv oprindelige byer, og den emmer naturligvis af historie. Bygningerne er dog ikke lige så gamle som i Trinidad, for Sancti Spiritus blev brændt ned to gange af pirater. Den ligger lidt gemt og uden for turiststrømmen, og det er netop charmen ved Sancti Spiritus.

Vi rejser videre over sletterne til Santa Clara i Cubas centrale landbrugsland, hvor grønne rismarker og enorme frugtplantager og kvægfarme fylder landskabet.

Santa Clara spillede en vigtig rolle under revolutionen, og her er statuer og et mausoleum, der hylder nationalhelten Che Guevara. Che Guevara ledte guerillaangrebene, der førte til diktator Batistas flugt, og Che blev også Castros ideologiske chefrådgiver, nærmeste ven og chef for Nationalbanken. Han er stadig den mest hyldede moderne revolutionære figur i Latinamerika og særligt på Cuba, hvor man ser hans ansigt på mure rundt om i landet, og hvor skolebørn stadig starter dagen med at recitere det patriotiske slogan om at være som ham. I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia, hvor han omkom i 1967.

Sidst på dagen når vi frem til Jibacoa, hvor vi skal overnatte de næste 3 nætter, og hvor en dejlig afslappende badeferie venter.

 

 

Her bor du

Memories Jibacoa Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   All inclusive

 

iStock-528425479_450-555
Che_Guevara-statuen
Dag 9Afslappende badeferie ved Jibacoa

Der venter nogle dejlige dage med tid til afslapning og badeferie ved strandoasen Jibacoa, der er beliggende ca. en time fra Havana. Her kan du glæde dig til at dase på den lækre hvide sandstrand eller udforske livet under havets overflade på en snorkeltur, hvor der venter både koraller og kulørte fisk. Vil du udforske området til lands, kan du opleve det rolige, landlige liv i det grønne bagland, der vender væk fra stranden.

NB! Vær opmærksom på, at dette hotel er et voksenhotel, og at man derfor skal være mindst 16 år for at bo på  hotellet.

 

 

Her bor du

Memories Jibacoa Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

All inclusive

 

6.cuba.farverige-cuba.Dag_9-10.555x450
4.cuba.farverige-cuba.Dag_9-10.270x333
Dag 10Afslappende badeferie ved Jibacoa

Dagen i dag står også på afslapning og badeferie ved Jibacoa. Brug dagen på at slappe af i den varme cubanske sol, svøm en tur i det azurblå hav og nyd tilværelsen!

 

 

 

 

Her bor du

Memories Jibacoa Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

All inclusive

 

18.cuba.cuba-grande.Dag_11-12.555x450
Dag 11Badeferien slutter og afrejse fra Cuba

Vi nyder morgenen med afslapning på hotellet, inden vi drager mod Havana Lufthavn med kurs mod Danmark, alt afhængigt af afrejsetidspunktet.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   All inclusive-frokost

1.cuba..555x450
Dag 12Ankomst til Danmark

Fulde af farverige oplevelser ankommer vi igen til Danmark.

iStock-1154478579_450-555

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
16. oktober 2024
Varighed12 dage
20.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Thejl Hansen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
20. november 2024
Varighed12 dage
20.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Thejl Hansen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra Billund UDSOLGT
20. januar 2025
Varighed12 dage
23.995 kr. pr. person
RejselederMorten Ronne
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
03. februar 2025
Varighed12 dage
23.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Thejl Hansen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
17. februar 2025
Varighed12 dage
24.795 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
24. februar 2025
Varighed12 dage
25.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Thejl Hansen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
24. marts 2025
Varighed12 dage
25.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Thejl Hansen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København
Cubansk_Bonde_i_sukkermark_santa_clara_iStock-1212918540_450-555
H_ndlavet_cigar_produktion_Trinidad_iStock-1142435677_333-270
Cubansk_kvinde_med_cigar_iStock-168263320_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende hoteller
 • 3 nætters privat indkvartering i Casas Particulares i Trinidad
 • 10 x morgenmad, 10 x frokost og 6 x aftensmad (inkl. 3 dages all inclusive)
 • 3 dages badeferie med all inclusive på det hyggelige 4-stjernede resort Memoreis Jibacoa Hotel ved Jibacoa (min. alder 16 år)
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg på cigarfabrik og Havana Club Rum Museum
 • Tur rundt med åben amerikanerbil
 • Hemingways hus og hvis muligt Revolutionsarkivet med Asger Jorns vægmalerier
 • Naturoplevelser ved Las Terrazas i Pinar del Rio-provinsen
 • Besøg på kaffeplantage
 • Sightseeing i Cienfuegos
 • Byrundtur i Trinidad med salsalektion
 • Udflugt til sukkerplantagen Manaca Iznaga
 • Smukke naturoplevelser i nationalparken Topes de Collantes
 • Vandretur i nationalparken Guanayara Park
 • Santa Clara med Che Guevaras mausoleum
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.795
 • Visum inkl. porto kr. 400
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL CUBA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Cuba med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Cuba.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!