Oplev New South Wales

Sydney & Blue Mountains

New South Wales byder på ikoniske seværdigheder som Sydney Harbour Bridge og Utzons Operahus samt spektakulære naturområder som Blue Mountains og betagende strande langs kysten

Beliggende på Australiens østkyst er New South Wales hjemsted for landets mest folkerige by, Sydney. Byen er kendt for Utzons ikoniske Operahus, der pryder havnefronten, samt den imponerende Sydney Harbour Bridge. I Sydney kan du også slappe af på de verdensberømte strande, såsom Bondi Beach, eller udforske historiske kvarterer som The Rocks.

Uden for Sydney finder du Blue Mountains National Park, et spektakulært område med dybe kløfter, vandfald og tæt regnskov. Her kan du vandre ad maleriske stier, besøge de storslåede Three Sisters-klippeformationer og tage en afslappende kørsel langs den naturskønne Grand Pacific Drive.

New South Wales byder også på fantastiske vinområder, herunder Hunter Valley, som er et sandt paradis for vinelskere. Her kan du nyde vinsmagninger på vingårde, udforske de frodige vinmarker og forkæle dig selv med lækre gourmet madoplevelser.

Hvis du er til strandliv, bør du ikke gå glip af de betagende strande langs North Coast og South Coast. Fra Byron Bay med sine afslappede surfer-vibes og smukke kystlandskaber til Jervis Bay med sine hvide sandstrande og det krystalklare vand, er der noget for enhver strandelsker.

New South Wales har også en rig kulturel arv, og du kan udforske Aboriginal-kunst og kultur i områder som Red Hands Cave i Blue Mountains eller i Sydney's Art Gallery of New South Wales.

Uanset om du er til naturlige vidundere, pulserende byliv, gourmetoplevelser eller kulturelle oplevelser, vil New South Wales helt sikkert give dig en uforglemmelig rejseoplevelse.

Manly Sydney udsigt over by og kyst
Udsigt ude fra havet og ind over Australien med bygninger og Operahuset

Oplevelser og dagsture
i New South Wales

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Aftenudsigt over Operahuset i Australien
Udsigt over Harbour Bridge i Australien
Udsigt over Harbour Bridge i Australien

Operahuset og Harbour Bridge

Ingen rejse til Australien uden et besøg i Sydney. Australiens største by brænder sig ind i hukommelsen hos alle der rejser til New South Wales, og det er også i Sydney, de fleste begynder deres eventyr på rejse i Australien. Allerede under indflyvningen kan du være heldig at se Operahuset i fugleperspektiv. Men du kan også få en flot udsigt fra udsigtspunktet Mrs. Maquarie’s Chair og fra toppen af Harbour Bridge, og tager du med på en sejltur, bliver du præsenteret for hele byens skyline inkl. Operahuset. Et er at se Operahuset udefra – noget helt andet er at opleve det arkitektoniske mesterværk på en rundvisning eller som tilskuer til en koncert.

Oplev nationalparkerne Royal & Blue Mountains

Efter et uforglemmeligt Sydney-eventyr er tiden inde til at gå om bord i alle de andre oplevelser delstaten byder på. En rejse til New South Wales kan også byde på oplevelser i nationalparkerne Royal og Blue Mountains, Australiens ældste vinområde og på de skønne strande, der strækker sig både nordpå og sydpå.

Udsigt over den flotte Bondi Beach i Australien
Havn i New South Wales Australien
Surfer på stor bølge i Byron Bay i Australien
Udsigt til Blue Mountains New South Wales Australien

Gå på opdagelse i Sydney

På tre eller fire dage af din rejse til Australien, kan du nå mange oplevelser. En god begyndelse kunne være en tur igennem Sydneys ældste bydel, The Rocks, der emmer af historisk atmosfære, selv om der nu er gallerier, butikker og cafeer i de gamle bygninger. Darling Harbour er leveringsdygtig i underholdning for hele familien, og knudepunktet Circular Quay er stedet at mærke storbyens puls. Herfra afgår der færger til Sydneys forstæder, f.eks. til halvøen Manly med den dejlige Ocean Beach og Watsons Bay, der lokker med flot natur og den kendte fiskerestaurant Doyle’s.

Queen Victoria Building på George Street – som de lokale kalder QVB – er stedet at tage til, hvis du vil shoppe på rejsen. Den victorianske bygning er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske deltaljer. QVB har åbent alle ugens dage og torsdag til kl. 21 – så læg aftenturen forbi. Hvis du er mæt af storbyens oplevelser for en stund, så brug et par timer på Museum of Contemporary Art, der ligger ved West Circular Quay, og få et indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen ”Down Under”.

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!