Oplev Northern Territory

Det tropiske nord

Delstaten er delt i to farver, som dominerer landskaberne – rødt så langt øjet rækker i den sydlige del og grønt i The Top End, som den nordlige del bliver kaldt

Mange rejser til Ayers Rock / Uluru starter i Northern Territory. Her i det tropiske nord taler man ikke om årstider, men om ”wet season” og ”dry season”. Fra november til marts falder der store mængder af regn. Alt bliver grønt og frodigt, og vandfaldene folder sig ud. Her kan du opleve ubeskrivelig natur langs kysten, se delfiner, udforske drypstenshuler og få vinoplevelser i verdensklasse. Perth er en af Australiens hurtigst voksende byer, mens Kimberley-området i det nordvestlige hjørne af staten er et af de mest utilgængelige og mindst udforskede områder i landet.

Udsigt ude fra vandet og ind over Perth Nothern Territory
Australsk krokodille i vandet som ligger på lur

Alle rejseforslag
til Northern Territory

Oplevelser og dagsture
i Northern Territory

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Natur med bjerge og grønt vand i Katherine gorge national park i Australien
En Aboriginal mand i Australien
En dame som læner sig op af et kæmpe termitbo i Australien

Darwin & naturoplevelser i Kakadu National Park

Darwin i det nordlige Australien er porten til et vildmarksområde af dimensioner, der udgøres af de tre nationalparker Kakadu, Katherine/Nitmiluk og Litchfield og det næsten ubeboede Arnhem Land, der tilhører aboriginerne.

En rejse til Northern Territory i Australien bør også gå nationalparken Kakadu, der er et kæmpemæssigt vildmarksområde øst for Darwin på størrelse med Sjælland og Fyn. Her venter et landskab med ”billabongs”, laguner, sumpe, mangrove-skov, eroderede bjerge og regnskov. Læg hertil et helt unikt dyreliv med bl.a. krokodiller, øgler og flere hundrede forskellige fuglearter. Rejser du til nationalparken Kakadu i Australien, kan du også se meget fine eksempler på aboriginale klippemalerier ved Nourlangie Rock og Ubirr Rock.

Katherine Gorge og termitboer i Litchfield

Nationalparken Katherine/Nitmiluk er kendt for sine mange vandfyldte kløfter (gorges) med stejle sider, hvoraf Katherine Gorge med sine 70 m høje klippesider er den mest kendte. Kløfterne er opstået for 23 mio. år siden som sprækker i klippe- landskabet. Området hed Nitmiluk, før europæerne kom hertil.

Den mindste af de tre nationalparker i det nordlige Australien er Litchfield. Den er kendt for sine flotte vandfald, som selv i ”dry season” er fyldt med vand. På en rejse hertil kan du opleve de gigantiske termitboer, der alle står på samme måde i forhold til verdenshjørnerne.

Vandfyldte kløfter i Nationalparken Katherine/Nitmiluk i Australien
Udsigt til vandfald i Nationalparken Litchfield
Anangu-folket ved Ayers Rock/Uluru i Australien
Solnedgang over Ayers Rock/Uluru

Ayers Rock/Uluru og Australiens oprindelige befolkning

Aboriginerne har boet i Australien i mere end 40.000 år, og landet var altså beboet lang tid, før de hvide opdagelsesrejsende kom hertil. Den oprindelige befolkning i Australien består af grupper med hver sit sprog, men fælles for aboriginerne er deres tro på de åndelige forfædre, som i begyndelsen skabte jorden, og som er et begreb, der bliver kaldt Drømmetiden.

I den røde ørken i det centrale Australien er det nationalparken Uluru/Kata Tjuta, der tiltrækker sig den største opmærksomhed. Anangu-folket har siden Drømmetiden været de retmæssige ejere af området, hvor Ayers Rock/Uluru ligger. Man viser Anangu-folket respekt ved at undlade at bestige Ayers Rock/Uluru, der er et af aboriginernes mest hellige steder.

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!