Oplev Tasmanien

Naturoplevelser og kolonitidshistorie

Tasmanien lokker med storslået natur, UNESCO-listede nationalparker, charmerende Hobart og unikt dyreliv

Østaten beliggende syd for det australske fastland, byder på en unik og varieret natur samt med UNESCO-listede nationalparker som Tasmanian Wilderness. Øen er hjemsted for betagende bjerge, dybe søer og frodig regnskov, der tiltrækker eventyrlystne vandrere og naturelskere fra hele verden. Den charmerende hovedstad, Hobart, byder på historisk charme og en blomstrende kunstscene, mens Freycinet National Park imponerer med sin ikoniske Wineglass Bay. Tasmanien er også berømt for sit rige dyreliv, og du kan bl.a. være heldig at møde den tasmanske djævel.

I Tasmanien kan du kort sagt se frem til en blanding af afslappet atmosfære, kulinariske oplevelser og utrolige naturoplevelser.

Vandrestien The Overland Track i solnedgang i Tasmanien
Tasmansk djævel står og kigger ved et træ i Australien

Alle rejseforslag
til Tasmanien

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Smuk udsigt over vand og bjerge i Cradle Mountain National Park, Tasmanien, Australien
Luftfoto over Freycinet National Park
Maria Island i Tasmanien, Australien

Hobart & Launceston

Du kan flyve til Hobart eller Launceston. Bruger du en uge af rejsen til Australien, kan du nå at se en stor del af Tasmanien. Hobart er Tasmaniens største by og Australiens næstældste med mange velbevarede bygninger fra kolonitiden. Ved Salamanca Place på havnefronten ligger en række renoverede lagerbygninger i gyldne sandsten, som nu er indrettet med butikker, gallerier og restauranter. Rejser du til Tasmanien og besøger  Launceston i den nordlige del, vil du opleve en typisk australsk provinsby, hvor mange oplevelser er inden faor rækkevidde – vinområdet Tamar Valley, de vildsomme bjerge i Cradle Mountain National Park og de fredfyldte strande på østkysten.

Vandreoplevelser i verdensklasse

Naturoplevelserne står i kø på en rejse til Tasmanien. Nationalparkerne Cradle Mountain – Lake St. Clair er et eldorado, når det gælder vandring. Det er her, man finder den kendte vandrerute Overland Track. Er du interesseret i at vandre på din rejse til Australien, foreslår vi, at du bor på bor Peppers Cradle Mountain Lodge. Fra lodgen udgår ikke mindre end 20 forskellige vandreruter af varierende længde og sværhedsgrad. Vandreoplevelser i verdensklasse får du også på den fredfyldte Maria Island, der er kendt for sine eventyrlige strande og rige dyreliv.

Smuk solnedgang over mt Acropolis, i Cradle Mountain Lake St Clair National Park, Tasmanien, Australien
Lille vandfald i Peppers Cradle Mountain i Tasmanien
Flot Strandbillede i Tasmanien
Udsigt over vand og Ross Bridge i Tasmanien

Kolonitidshistorie

Rejser du til Tasmanien, kan du også opleve de mange levn fra kolonitiden i form af flotte bygningsværker, f.eks. den meget smukke Ross Bridge, der blev bygget af straffefanger. Når man ser de 186 udhuggede motiver, der pryder broen, forstår man, hvorfor stenhuggerne senere blev benådet. Der er desværre et mørkt kapitel i Tasmaniens historie, og det handler om den skæbne, der overgik den aboriginale befolkning. Da europæerne tog øen i besiddelse, blev Tasmaniens oprindelige befolkning udryddet i løbet af få årtier.

Online rejseforedrag om Australien

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Australien

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!