Oplev Whitehorse

Yukon-territoriets hovedstad

Whitehorse, den største by i det nordlige Canada og Yukon-territoriets hovedstad.

Whitehorse er hovedstaden i Yukon-territoriet i Canada. Byen er omgivet af smukke bjerge og er kendt for sin naturlige skønhed og rigelige udendørsaktiviteter. Uanset om du er interesseret i vandreture, fiskeri, kajaksejlads eller blot at nyde den fantastiske udsigt, har Whitehorse noget at tilbyde.

Med Alaska Highway som løber gennem byen, er Whitehorse et naturligt samlingspunkt for de mange rejsende, som skal udforske Yukon-området. I byen kan du gå en tur langs Yukon-floden og tage turen hen til Shipyards Park. Her kan du se en samling af historiske bygninger, som er flyttet hertil fra andre dele af området. Kører du en halv time nordpå, kommer du til Yukon Wildlife Preserve, der er hjem for snehvide polarræve, moskusokser, elge og bisonokser.

Se vores udvalg af rejser til Whitehorse nedenfor. 

Skilt med Velkommen til Whitehorse
Whitehorse i solnedgang

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Klondike i Whitehorse, Canada
Kørselsudsigt af Klondike highway med bjerge i baggrunden
Yukon River med naturlandskaber omkring

Jagten efter guld

Whitehorse er også hjemsted for en rig kultur og historie. Byen spillede en vigtig rolle under Klondike Gold Rush i slutningen af 1800-tallet, og der er stadig mange historiske steder og mindesmærker at udforske. Tag for eksempel en tur til Klondike Gold Rush National Historic Site for at dykke ned i guldfeberens æra og opdage historien om de modige guldgravere. Eller besøg Yukon Beringia Interpretive Centre for at lære om områdets unikke geologi og dyreliv. 

Yukons naturlige vidundere

Whitehorse er det perfekte udgangspunkt for at udforske Yukon-territoriets naturlige vidundere. Tag på en tur til Kluane National Park for at beundre de majestætiske bjerge og isbreer. Besøg Carcross Desert, verdens mindste ørken, eller tag en tur på White Pass og Yukon Route Railroad for at opleve en spektakulær udsigt over landskabet. 

En af de største attraktioner i Whitehorse er desuden det spektakulære nordlys, der kan opleves om vinteren. Tag på en nordlystur og oplev det magiske fænomen, der danser over nattehimlen.  Det er en oplevelse, du sent vil glemme. Kom og oplev alt, hvad Whitehorse har at byde på, og lad dig fortrylle af denne unikke destination.

Uanset om du er en eventyrlysten rejsende eller bare ønsker at slappe af og nyde naturen, har Whitehorse noget at byde på for dig.

Spejlblankt vand med bjerge i Kluane National Park i Whitehorse
Nordlys over Yokun-territoriet i Whitehorse i Canada
Bygninger i Whitehorse i Canada
Udsigt til turkis-farvet flod Miles Canyon i Whitehorse i Canada

Kulturelle oplevelser

Whitehorse tilbyder også en række kulturelle oplevelser. Byen har flere kunstgallerier, museer og teatre, hvor besøgende kan udforske den lokale kunst og kultur. Byen er vært for en række koncerter og musikfestivaler året rundt, hvor du kan opleve talentfulde musikere og bands optræde live. Uanset om du er til rock, jazz, klassisk eller popmusik, vil der være noget for enhver smag. Byen har desuden et blomstrende kunstmiljø med gallerier og kunstudstillinger, hvor du kan udforske lokale kunstværker og talentfulde kunstnere.

Online rejseforedrag om Det vestlige Canada

Hør rejseekspert Susan Langerskov Buchhave fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i Det vestlige Canada

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!