Oplev Californiens Highway 1

Den smukkeste kyststrækning i USA

En af verdens smukkeste kystveje, der hylder Californiens naturlige skønhed

I begejstrede sving og med det brusende Stillehav som følgesvend snor Californiens legendariske Highway 1 sig langs kysten som en ikonisk vene af eventyr. Denne spektakulære rute, også kendt som Pacific Coast Highway, er et symbol på frihed og udforskning, der lokker rejsende fra hele verden til at tage del i en uforglemmelig køreoplevelse.

Fra San Francisco i nord til Los Angeles i syd bugter Highway 1 sig gennem nogle af Californiens mest betagende landskaber, der byder på storslåede klippekyster, snoede bjergveje og pittoreske kystlinjer. Udsigten over det skvulpende hav og de dramatiske klippeskær er betagende og fortryllende, og hvert sving åbner op for nye enestående panoramaer.

Bug_Sur_hav_iStock-1096740592_450x555
Highway_one_USA_iStock-517458772_333x270

Oplevelser og dagsture
i Californien

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Elephant_Seal_iStock-1215751669_450x555
Highway_1_skilt_iStock-469941426_333x270
Santa_Barbara_iStock-92404559_323x390

En perlerække af oplevelser

På turen langs Highway 1 oplever du et stort udvalg af spændende seværdigheder og uforglemmelige oplevelser. På turen venter den berømte bro ved Big Sur, og den ene charmerende kystby efter den anden flankerer kyststrækningen. Tag i tivoli med havudsigt i hyggelige Santa Cruz, tag på hvalsafari i Monterey, nyd havnepromenaden i Santa Barbara, eller spadsér i vandkanten med udsigt til mangemillionærernes overdådige strandvillaer i Malibu. Du kan også spotte søelefanter ved Elephant Seal Vista Point, eller tage på tidsrejse tilbage til startskuddet på de brølende 1920’ere på Hearst Castle, hvor giraffer, zebraer, dekadent byggeri, ekstravagante fester har samlet den amerikanske elite af politikere, journalister, forfattere og skuespillere – inkl. personligheder som Winston Churchill, Charlie Chaplin og Greta Garbo. 

 

Storslået natur i Big Sur

Big Sur er en strækning af Californiens kyst, der strækker sig over omkring 145 kilometer langs State Route 1 mellem Carmel-by-the-Sea og San Simeon. Strækningen er især kendt for sine dramatiske klippeformationer, dybe kløfter og frodige redwood-skove, der møder det brusende Stillehav. Dette ser du især, når du kører over den ikoniske Bixby Creek Bridge, der er en af Californiens mest fotograferede broer. 

Lanskabet i Big Sur er utroligt varieret og betagende smukt. Her kan du nyde fantastiske udsigter fra udsigtspunkter langs kysten, hvor du ser stelje klipper styrte ned i havet og bølger skvulpe dramatisk mod klipperne. Det er ikke kun nature, der tiltrækker besøgende i til Big Sur – det er også den fredelige og afslappede atmosfære, der findes i området. 

Blomster_vej_iStock-1476243282_450x555
Bixby_bridge_iStock-1408349761_333x270
Solvang_Los_Angeles_iStock-509467839_333x270
Solvang_iStock-1142417331_450x555

Stik af til Solvang

Du kan også vælge at tage en afstikker til danskerkolonien Solvang, en charmerende dansk-inspireret by beliggende i hjertet af Santa Ynez-dalen i det centrale Californien. Byen blev grundlagt i 1911 af en gruppe danske immigranter, og sidenhen er Solvang blevet et populært turistmål, der tilbyder besøgende en smag af Danmark midt i det californiske landskab. 

Byen arkitektur er en hyldest til den danske arv, og her ser du bindingsværkshuse, blomsterkantede gader og traditionelle vindmøller, der pryder landskabet. Besøgende kan slentre en tur gennem byens maleriske gader, gå på opdagelse i hyggelige butikker, bagerier og kunstgallerier, og nyde dansk-inspireret madlavning på en af de lokale restauranter og caféer. Kør eventuelt en tur ned ad Aarhus Drive, drej ind på Copenhagen Drive og fortsæt mod Kolding Avenue – byen hylder i sandhed sine danske rødder!

New York: Din bucketlist til oplevelser og seværdigheder
Australiens forunderlige dyreliv

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!