Oplev Big Island

Kaffefarme og aktive vulkaner

The Big Island hedder egentlig Hawaii, men de lokale kalder den for The Big Island, da den er dobbelt så stor som de øvrige øer til sammen

Big Island byder på en enestående blanding af vulkansk landskab, frodig regnskov, og krystalklart vand.  Ud over de mange aktive vulkaner er øen kendt for sine mange kaffefarme. 

En af de mest fascinerende ting ved Big Island er den lokale kultur og traditioner. Øen er hjemsted for en rig historie og en unik blanding af forskellige kulturer. Du kan besøge traditionelle landsbyer, deltage i hula-danseforestillinger og smage på lokale retter.

Udsigt til lækker bounty-strand på Big Island, Hawaii
Luftfotot med udsigt ned på vulkan på Big Island, Hawaii

Alle rejseforslag
til Big Island

Oplevelser og dagsture
på Big Island

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Frodig skov med vandløb på Big Island, Hawaii
Hula-danser silouette på Big Island, Hawaii
Skildpadder på strand på Big Island, Hawaii

Aloha-spirit og hula-dans

På Big Island kan du dykke ned i den fascinerende lokale kultur og blive fortryllet af de rige traditioner, der har præget øens folk gennem generationer. Besøg traditionelle landsbyer som Pu'uhonua o Honaunau National Historical Park, også kendt som City of Refuge, og oplev de velbevarede hawaiianske templer og historiske bygninger, der giver et indblik i øens fortid.

Et vigtigt aspekt af den hawaiianske kultur er Aloha-spirit, der ikke bare er et ord, men en livsstil. Aloha repræsenterer kærlighed, venlighed, respekt og gæstfrihed, som de lokale udviser over for besøgende og hinanden. Et højdepunkt under dit besøg på Big Island er at opleve den traditionelle hula-dans. Dansen er en respekteret kunstform, der spiller en central rolle i den hawaiianske kultur, og den fortæller historier om øens natur, legender og liv.

På Big Island smelter den hawaiianske kultur også sammen med andre kulturer, herunder japansk, kinesisk, filippinsk og polynesisk, hvilket bidrager til øens kulturelle mangfoldighed. Dette kan ses i arkitekturen, madkulturen og forskellige festivaler, der fejres på øen.

Verdenskendt kaffe

Naturmæssigt har The Big Island det hele – smukke kyststrækninger, grønklædte bjerge, flotte vandfald, sneklædte bjergtoppe, golde lavamarker og strande med det fineste, sorte sand – og så dyrkes der kaffe i området nord og syd for Kona.

En idé kunne være at besøge en af de mange kaffeplantager og se, hvordan verdens mest eksklusive kaffe dyrkes. 

Big Island er nemlig kendt for sine frodige kaffeplantager, der producerer en af verdens mest eftertragtede kaffevarianter – Kona-kaffen. De vulkanske jordbundsforhold, det milde klima og den rigelige nedbør skaber det ideelle miljø for kaffedyrkning, og Kona-kaffen anses for at være en af de fineste kaffesorter i verden.

På kaffeplantagerne kan du lære om kaffedyrkningens kunst  – fra høst til ristning. Du kan gå på vandreture gennem de frodige marker, hvor kaffetræerne dyrkes i perfekt harmoni med det omkringliggende landskab.

Kaffetræer i kaffeplantage på Big Island, Hawaii
iStock-1136183244_333x270
Dampsky op Big Island, Hawaii
Glødende lava der flyder ud i det mørke hav på Big Island, Hawaii

Vulkaner, flydende lava og fantastiske landskaber

Volcanoes National Park er et af de mest utrolige steder, du kan besøge på Big Island, og det er absolut en oplevelse, du ikke må gå glip af. Det er et magisk sted, hvor du kan komme tæt på naturens kræfter og se det fascinerende lavalandskab, der er skabt af vulkanen Kilauea - en af de mest aktive vulkaner i verden.

Hvis du ønsker den fulde oplevelse af området  bør du afsætte tid om aftenen til at se den Strand billede med teksten "Aloha" i sandet. Det er en speciel oplevelse at beundre det fantastiske syn af den flydende lava, når det møder det kølige vand og skaber en imponerende dampsky.

Selvom det er fantastisk at vandre i lavalandskabet mellem de mange kratere, er den ultimative oplevelse at tage på en helikoptertur eller sejltur, når mørket sænker sig over vulkanerne. Fra luften eller havet kan du virkelig få en fornemmelse af  den enorme skala af vulkanens aktivitet og det dramatiske landskab, der er skabt gennem årtusinder.

Online rejseforedrag om Hawaii

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser på Hawaii

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!