Storbyferie i Riga – store oplevelser til små priser

Bo på centralt 4-stjernet spahotel – med udflugter og tid på egen hånd

Tænker du på Baltikum, når du drømmer dig på storbyferie? Det kan du roligt gøre! 

For blot halvanden times flyvetur væk venter både en rig og dramatisk historie, du kan følge i sporene på. UNESCO-arven imponerer i den gamle bydel, Vecrīga, og smuk art nouveau-arkitektur bor side om side med bygninger fulde af patina og farverige facader, der lyser op i brostensbelagte gader. Brede boulevarder forbinder byen, Daugava-floden skærer sig igennem det summende og moderne storbyliv, og fødderne kan få et hvil i byens grønne oase ved Bastionsbjerget. Derudover er byen rig på restauranter, spa- og kursteder til særdeles rimelige penge, så det er bare med at pakke kufferten til ultimativ selvforkælelse, når du rejser til Riga.

I selskab med rejselederen kommer du på interessante byvandringer til Rigas største attraktioner og seværdigheder, der bl.a. tæller Sorthovedernes Hus, Frihedsmonumentet, Krudttårnet, Besættelsesmuseet og en balsam-smagning, hvor du nyder den ikoniske, bittersøde og krydrede smag af Letland på lerflaske. Du har mulighed for at tilkøbe endnu flere spændende oplevelser med en naturskøn udflugt uden for bygrænsen – nemlig til det ”lettiske Schweiz”, Sigulda. Der er desuden indlagt god tid til afslapning og egne oplevelser, som du med den inkluderede Hop on/Hop off-busbillet nemt kommer rundt til. 

Fra kr. 4.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

5 dage med lettisk dansktalende rejseleder

Vores rejseledere og lokalguider er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på centralt 4-stjernet spahotel

 • Du bor på 4-stjernet spahotel midt i Riga
 • Du oplever Rigas største seværdigheder på en byvandring
 • Du udforsker nemt Riga på egen hånd med billet til Hop On/Hop Off-bus
 • Du får en perfekt kombination af fælles oplevelser og tid på egen hånd
 • Du flyver direkte fra Aarhus, Billund og København
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Ortodoks_kirke_i_Riga
Bastionsbjerget
Kort over Riga

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Riga og velkomstmiddag

I dag går turen fra Danmark til Riga, hvor skønne storbyoplevelser venter os. Vi mødes med vores lettiske, dansktalende rejseleder i lufthavnen og kører fra derfra til hotellet, der skal være vores base på storbyferien. Vi tjekker ind på hotellet, og derefter er eftermiddagen eller aftenen, afhængigt af ankomsttidspunkt, fri til egne oplevelser i storbyen. Hotellet er beliggende centralt i Riga – i gåafstand til både oplevelser, spisesteder og shopping. Du kommer således nemt rundt til alle storbyferiens oplevelser. Og bliver fødderne trætte undervejs, er der mulighed for at komme rundt i byen med både tog og sporvogn.

Om aftenen mødes vi til en hyggelig velkomstmiddag. Her deltager rejselederen også, så der er rig mulighed for at få gode tips og gode anbefalinger til de kommende dages oplevelser i Riga. 

 

 

 

Her bor du

Wellton Riga Hotel & SPA

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

Riga_5_
Riga_1
Dag 2Byvandring i den gamle bydel med Sorthovedernes Hus, Frihedsmonumentet, Krudttårnet, Besættelsesmuseet og Balsam-smagning

I dag skal vi i godt selskab med vores dansktalende lokalguide på byrundtur i Riga, der er Baltikums største by. Byens historie strækker sig tilbage til 1200-tallet, og her præges gadebilledet af kontraster. Smuk art nouveau-arkitektur eksisterer side om side med bygninger, hvor tidens tand har sat sine tydelige spor. Metropolens gamle bydel, Vecrīga, er på UNESCOs verdensarvsliste, men eventyrbyen vokser så stærkt, at den er i fare for at miste sin status med de mange spejlblanke hoteller og forretningscentre, der popper op alle vegne. 

Vi skal opleve en af de smukkeste bygninger i Riga – Sorthovedernes Hus fra 1344. Her hører vi historien om Sorthovedernes Kompagni, der var en forening for ugifte, tyske handelsmænd bosiddende i Riga. Vi lærer også, at bygningen blev sønderbombet under Anden Verdenskrig, hvorfor bygningen vi ser i dag faktisk er en tro kopi af den oprindelige.

Vi ser også byens katedral, der stammer fra 1211. Katedralen anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum. Derefter besøger vi Frihedsmonumentet – et mindesmærke for de faldne soldater i den lettiske uafhængighedskrig 1918-20, hvor landet løsrev sig fra Rusland. Videre går vores byrundtur til Krudttårnet, der er en del af Rigas gamle fæstningsværk. Det runde tårn blev brugt til opbevaring af krudt og indgik som et vigtigt led i forsvaret af Riga mod indtrængende fjender. Tårnet lå nemlig strategisk ved den vigtigste hovedvej ind til Riga.

Vi besøger Besættelsesmuseet (entré er inkluderet), der ligger midt i den gamle bydel over for Sorthovedernes Hus. Her bliver vi klogere på Letlands historiske arv fra dengang, hvor landet var besat af Sovjetunionen og Tyskland. Men faktisk starter historiefortællingen allerede på dørtærsklen til museet. Museet er nemlig bygget i distinkt sovjetisk arkitektur og troner som et vigtigt og dunkelt vidnesbyrd om Sovjettiden.

Vi hører også om byens tumultariske historie – for den baltiske storby har ikke blot hørt under Sovjetunionen, men også Nazityskland, Sverige og Polen. Ja, faktisk har Riga været besat hele ti gange, inden byen i 1991 atter var i lettiske hænder.

Efter vores tur i historiens omskiftelige og dramatiske fodspor skal vi deltage i en såkaldt balsam-smagning. Riga er særligt kendt for sin delikatesse-drik ”Riga Black Balsam”. Drikken er en bitter og kendt som den lettiske nationaldrik, der også ivrigt eksporteres uden for landets grænser. ”Balsam” refererer til, at drikken oprindeligt var et lægemiddel. I dag drikkes den for sine bittersøde, varme og krydrede smagsnoter og sin lange, specielle eftersmag. Farven er næsten sort, og duften er krydret og urteagtig. Karakteristisk for bitteren er også den ikoniske lerflaske, som ilter bitteren ganske let. 

Efter balsamsmagningen er resten af eftermiddagen fri til egne oplevelser – eller du kan tage tilbage til hotellet og slappe af oven på dagens byrundtur. 

 

Her bor du

Wellton Riga Hotel & SPA

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Riga_3__1
7
Sorthovedernes_Hus_i_Riga
Dag 3Udforsk Rigas seværdigheder med Hop On/Hop Off-bus, eller forkæl dig selv med en tur i spa

Dagen er til fri disposition med rig mulighed for at tage på opdagelse i den gamle hovedstad. Vi har inkluderet en billet til Hop On/Hop Off-bussen, så du let og gratis kommer omkring i byen. Billetten er gyldig i 24 timer, og om bord på busserne er der audioguides, hvor du på engelsk får information om det, som du passerer på vejen. Du kan hoppe af og på, så mange gange du vil, og på den måde bestemme farten selv – med sightseeing både fra bus og til fods. 

Læg f.eks. vejen forbi det store marked ”Centrāltirgus” i Riga, der oser af østeuropæisk stemning. På markedet forsyner de lokale sig med dagens proviant, og turister driver rundt mellem boderne og kigger nysgerrigt på alt fra friskfanget fisk, kød og syltede grøntsager til frugt, blomster og kuriøse souvenirs. Du kan også besøge Rigas Motormuseum, hvor du bliver klogere på bilindustrien, motorsport og 1920’ernes smukke biler. Byens grønne hul venter ved Bastionsbjerget, der er en offentlig park, hvor byens gamle voldgrav skærer sig igennem de grønne omgivelser. Parken udgjorde oprindeligt en del af Rigas befæstning og bestod dengang af jordvolde, skyttegrave, bastioner og voldgrave. I dag nyder byens borgere et behageligt hvil fra det summende byliv i de rekreative rammer.

Drømmer du om at krydre storbyferien med velfortjent selvforkælelse? Ja, så er du kommet til det helt rigtige sted. I Riga finder du spa og wellness til billige penge – så måske kan du endda flotte dig lidt ekstra og nyde en massage, pedicure eller noget helt tredje, der får feriepulsen ned og velværet op. Ahh! Du finder spa-muligheder mange steder i Riga – og selvfølgelig også på hotellet, vi bor på.  

Ingen ferie uden at smage på dit rejsemål! I dag har du således også rig mulighed for at sætte tænderne i smagen af Letland på byens væld af spisesteder. Det lettiske køkken er inspireret af den russiske madkultur, og prisniveauet er lavere end i Danmark, så feriebudgettet rækker langt, også selvom du vil forkæle smagsløgene med både gode frokoster og lækre middage. 
Vil du have tips og idéer til dagens oplevelser, står rejselederen gerne klar med gode input. 

 

Her bor du

Wellton Riga Hotel & SPA

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Marked_i_Riga_1
Marked_i_Riga
Dag 4Tid til egne oplevelser eller udflugt til det “lettiske Schweiz”, Sigulda

I dag kan du enten nyde endnu en dag i Rigas bymidte med tid til at udforske flere af dine favoritter, eller du kan tage med vores dansktalende lokalguide på udflugt (tilkøb). 

Tilkøb flere oplevelser:
Udflugt til naturskønne Sigulda 

495 kr. pr. person

På udflugten krydser vi bygrænsen og sætter kursen mod Sigulda, der også kendes som “lettiske Schweiz”. Sigulda ligger i det centrale Letland, ca. 50 km øst for Riga. Området er en enestående naturperle, hvor skoven breder sig vildt, og floden Gauja bugter sig billedskønt gennem landskabet. I Sigulda findes desuden et væld af historiske mindesmærker, og arkæologiske fund tyder på, at området har været beboet før Kristi fødsel. Sigulda-slottet blev bygget i starten af 1200-tallet, men i dag er det kun slotsruinerne, der vidner om fordums storhed. Slottet ligger på toppen af en bakke, og herfra nyder vi den smukke udsigt over den omkringliggende dal.

Vi fortsætter til landsbyen Turaida, som opstod omkring Turaida-borgen. Borgen fra 1211 er en af de ældste middelalderborge i Letland og anses for at være den arkæologisk bedst udforskede borg i Baltikum. I 1924 kom borgruinen under beskyttelse som statsligt mindesmærke og blev sidenhen genopbygget. I dag står den færdigrestaureret efter 25 års arbejde. Her har du mulighed for at udforske området på en kort tur på egen hånd, inden vi fortsætter til byen Sigulda, hvor vi spiser en frokost på en lokal restaurant for egen regning.

Efter dagens naturskønne oplevelser i Sigulda tager vi tilbage til Riga, hvor resten af dagen er fri til afslapning, en tur i hotellets spa eller egne oplevelser. 

 

Her bor du

Wellton Riga Hotel & SPA

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Sigulda_1
Sigulda
Sigulda_2_
Dag 5Hjemrejse til Danmark

En forrygende storbyferie i Letlands spændende hovedstad nærmer sig sin afslutning. Rejsende til Billund Lufthavn begiver sig mod lufthavnen efter tidlig morgenmad. Rejsende til København og Aarhus Lufthavn kører til lufthavnen om eftermiddagen og kan nyde dagen i Riga på egen hånd indtil afrejse. Alle rejsende følges i selskab med rejselederen til lufthavnen. 

 

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Riga_2

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
11. september 2024
Varighed5 dage
4.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, Aarhus, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra Aarhus
Afrejse fra København
02. oktober 2024
Varighed5 dage
4.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, Aarhus, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra Aarhus
Afrejse fra København
09. oktober 2024
Varighed5 dage
4.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, Aarhus, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra Aarhus
Afrejse fra København
16. oktober 2024
Varighed5 dage
5.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, Aarhus, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra Aarhus
Afrejse fra København
23. oktober 2024
Varighed5 dage
4.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, Aarhus, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra Aarhus
Afrejse fra København
Riga
Caf_er_i_den_gamle_bydel_1
Spa i Riga

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet spahotel med central beliggenhed
 • 4 x morgenmad og 1 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Byvandring i Riga med den gamle bydel
 • Entré til Besættelsesmuseet
 • Heldagsbillet til sightseeing med Hop On/Hop Off-bus
 • Lettisk dansktalende rejseleder og lokalguide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.095
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Udflugt til Sigulda kr. 495

NÅR REJSEN GÅR TIL LETLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Letland med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Letland.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!