De Vestindiske Øer

4,6 UD AF 5

Glæd dig til caribisk atmosfære, tropiske naturoplevelser og solrige dage!

Vi danskere har et særligt forhold til De Vestindiske Øer, som Danmark i 1917 solgte til USA. Tag med på en rundrejse til De Vestindiske Øer, hvor det er en helt speciel oplevelse at gå ned ad Kongensgade i Charlotte Amalie og mærke den tropiske brise eller stå dér, hvor Peter von Scholten gav slaverne deres frihed.

På denne rundrejse til De Vestindiske Øer kommer du til de tre hovedøer St. Thomas, St. John og St. Croix. Her bliver 250 års dansk kolonihistorie meget nærværende, da der er synlige spor i bybilledet og på forskellige plantager. Men rejsen byder også på caribisk atmosfære og tropiske naturoplevelser, og der er god tid til at nyde det solrige klima og de vidunderlige strande på denne rejse.

Rejselederen har naturligvis et stort kendskab til De Vestindiske Øer og en smittende passion, der er med til at gøre rejsen til en uforglemmelig oplevelse. Derudover er vi en af de få, der tilbyder en rundrejse til De Vestindiske Øer, hvor rejselederen er med fra start til slut, og som bor på de samme hoteller som gæsterne.

Fra kr. 29.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

14 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

1 overnatning på lufthavnshotel i Atlanta

5 overnatninger på Hotel Windward Passage i Charlotte Amalie, St. Thomas

6 overnatninger på Hotel Holger Danske, Christiansted, St. Croix

 • Du ser hovedøerne St. Thomas, St. John og St. Croix 
 • Du oplever byerne Charlotte Amalie og Christiansted
 • Du får snorkleundervisning på smukke Turtle Beach
 • Der er spændende besøg ved Fort Christiansværn og Fort Frederik
 • Vores erfarne rejseleder viser dig den unikke kultur og historie på øerne
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Skilt_p_St_323-390
Sapphire_beach_St_333-270
De_Vestindiske_er.Sk_rmbillede_2023-10-03_140113

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Atlanta og overnatning

Vi starter dagen med, at vi flyver fra Danmark mod Atlanta, hvor vi overnatter ved lufthavnen, inden vi fortsætter til De Vestindiske Øer næste formiddag.

 

Sapphire_beach_St_333-270
Dag 2Ankomst til St. Thomas – et glimt af Charlotte Amalie og velkomstmiddag

Vi lander i det caribiske paradis på St. Thomas og skal bo seks nætter på Hotel Windward Passage i Charlotte Amalie, der er den største by på De Vestindiske Øer. Charlotte Amalie var den første by, som Danmark grundlagde. Byen er opkaldt efter den tidligere danske dronning Charlotte Amalie, der var gift med Christian den 5.

Sammen med rejselederen går vi på en orienterende byvandring i byen, og de mange danskklingende gadenavne er noget af det første, der falder i øjnene. Om aftenen spiser vi en hyggelig velkomstmiddag på hotellet i St. Thomas, så alle kan lære hinanden lidt bedre at kende.

 

 

Her bor du

Hotel Windward Passage

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Velkomstmiddag

 

1.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_2.555x450
Dag 3Byvandring i Charlotte Amalie

I Charlotte Amalie er dansk kolonihistorie også synlig i arkitekturen, og det er Fort Christian et godt eksempel på. Overfor ligger Legislature Building, som oprindelig var en dansk kaserne, indtil USA købte øerne, der siden har heddet US Virgin Islands.

Den danske kolonitid begyndte i 1672 i Charlotte Amalie, da guvernør Jørgen Iversen Dybbøl gik i land. Det var også her, kolonitiden endte, da Dannebrog blev strøget 31. marts 1917 efter salget af øerne til USA. Vi følger Kronprindsens Gade og Dronningens Gade til det røde Christiansfort. Fortet var i 250 år forsvarsstilling, men har også fungeret som fængsel, slavemarked, guvernørbolig og kirke.

Vi passerer Frihedsparken (Emancipation Garden) og tager turen op ad den berømte trappe med de 99 trin – murstenene til trappen kom hertil fra Danmark som ballast. Herfra kan vi se Crown House, hvor kolonitidens nok mest berømte dansker, generalguvernør Peter von Scholten, boede. Vi kommer også forbi Government House, som oprindeligt blev bygget til den danske generalguvernør. Turen rundt i Charlotte Amalie slutter, hvis muligt, med et besøg i den jødiske synagoge i Crystalgade, der som traditionen byder, har sand på gulvet.

Eftermiddagen er afsat til at man på egen hånd kan gå på oplevelse i byen.

 

 

Her bor du

Hotel Windward Passage

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

20.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_3.555x450
Fort_Christian_333x270
Dag 4Rundtur på St. Thomas inkl. Magens Bay

Denne dag venter en rundtur på St. Thomas – en naturskøn og frodig ø med dejlige strande. Første stop på rundturen er den gamle danske kirkegård i Charlotte Amalie, hvor gravstenene fortæller en interessant historie helt tilbage til 1666. En stribe danske embedsmænd ligger begravet her sammen med bl.a. en dansk sømand, som kom ulykkeligt af dage på et af Fregatten Jyllands togter til De Vestindiske Øer.

Vi tager dernæst op i højderne, og i løbet af dagen vil du blive præsenteret for de flotteste udsigter, f.eks. fra Crown Mountain, der med sine 473 m er det højeste punkt på St. Thomas, og her fra toppen kan man se både Det Caribiske Hav og Atlanterhavet, og hvordan de hvide sandstrande bugter sig i kanten af det azurblå hav. Vi nyder også udsigten fra Mountain Top, hvor vi får mulighed for at smage en Banana Daquiri, der efter sigende blev opfundet her.

Et fascinerende syn venter ved udsigtspunktet ”Drakes Seat”, som den engelske admiral Sir Francis Drake har lagt navn til. Her kigger vi ned over den vidunderlige kridhvide strand ved Magens Bay, som er turens næste mål, hvor der bliver tid til at slappe af, få lidt at spise og evt. tage en dukkert i det krystalklare caribiske hav.

 

 

Her bor du

Hotel Windward Passage

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

9.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_4.555x450
4.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_4.270x333
Dag 5Besøg Coral World Ocean Park og nyd livet på Coki Beach

Turen går til oplevelsescentret Coral World Ocean Park, hvor vi får et spændende indblik i havets og koralrevets forunderlige verden, som her i troperne er ekstra farverigt. Ved den dejlige Coki Beach bliver der tid til at nyde strandlivet, og hvis du er interesseret i at snorkle, er det stedet. Tilbage i Charlotte Amalie vil resten af dagen være afsat til oplevelser på egen hånd.

 

 

Her bor du

Hotel Windward Passage

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

6.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_4.555x450
16.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_6.270x333
Dag 6Rundtur på St. John med Annaberg Plantation og Trunk Bay

Vi sejler til St. John. Øen er den mindste af de tre øer, vi besøger på rejsen. En stor del af øen er udlagt som nationalpark. Da danskerne ankom til St. John, kom der hurtigt gang i sukkerproduktionen, og vi skal denne dag besøge en tidligere sukkerplantage.

Vi starter rundturen på Annaberg Plantation, der i sin storhedstid var den største producent af sukker på St. John. Sukkerrørene blev dyrket på de stejle skråninger, og det er tankevækkende, at ikke mindre end 700 slaver var beskæftiget på markerne og i sukkermøllen. Selv om bygningerne nu er forvandlet til ruiner, giver de et godt indtryk af produktionen og livet på plantagen.

I løbet af dagen oplever du også naturens frodighed og overdådighed, og der er ingen ende på de flotte udsigter, bl.a. til Coral Bay og Hurricane Hole. Vi holder en frokostpause undervejs, og rundturen på St. John slutter med et par timers ophold ved bounty-stranden Trunk Bay, som man ofte ser på top 10-listen over verdens bedste strande.

Strandene er skønne på De Vestindiske Øer. Forestil dig, hvordan det er at snorkle i det krystalklare vand og komme tæt på farverige fisk og mange forskellige typer af koraller. Her ved Trunk Bay vil der være mulighed for at snorkle. Vi får demonstreret snorkle-udstyret og får information om revet. Rejselederen er i øvrigt habil til at snorkle, så du er i gode hænder. Det er gratis at låne snorkleudstyret. Senere på rejsen bliver der igen mulighed for at snorkle.

 

 

Her bor du

Hotel Windward Passage

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

 

21.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_6.555x450
22.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.herobillede.270x333
Dag 7Med vandflyver til St. Croix

Vi tager afsked med Charlotte Amalie og flyver med vandflyver til St. Croix (Bemærk venligst ved aflysning af vandfly tager vi færge eller rutefly). Ud over en række interessante historiske oplevelser med relation til Danmark, venter der oplevelser i den skønne tropiske natur. Her på St. Croix bor vi på det hyggelige Hotel Holger Danske, der ligger lige ud til havnepromenaden og Det Caribiske Hav. Vi går en kort orienterende byvandring i Christiansted.

 

 

Her bor du

Hotel Holger Danske, Christiansted

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

St.Croix_450x555
Dag 8Sightseeing i Christiansted med Fort Christiansværn og Government House

St. Croix var den sidste af de tre hovedøer, der blev en del af de danske besiddelser, og efter at have bygget et fort grundlagde danskerne byen Christiansted. Den dag i dag kan man tydeligt se den ”moderne” byplanlægning med snorlige gader og de karakteristiske hvælvinger, der sørger for et skyggefuldt fortov. Det var den danske guvernør, Frederik Moth, der havde store visioner og ambitioner på den danske kolonis vegne, og som er årsagen til, at ikke kun Christiansted, men hele øen den dag i dag er en spændende historiefortælling – og det får du et indtryk af på dagens byvandring i Christiansted.

Vi går først til Fort Christiansværn, som blev opført umiddelbart efter, at Danmark havde købt St. Croix af Frankrig i 1733. Hele området ved havnen har mange levn fra kolonitiden, og vejerhuset og toldboden fortæller en interessant historie fra den periode, hvor den berømte trekanthandel med danske varer, slaver og sukker var på sit højeste. Vi studerer de danske gadenavne undervejs og kommer også forbi Government House i Kongensgade, som i mange år var rammen om Peter von Scholtens embedsførelse.

 

 

Her bor du

Hotel Holger Danske, Christiansted

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

17.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_9.555x450
13.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_9.270x333
Dag 9I Peter von Scholtens fodspor

Vi begynder dagen i St. George Botaniske Have, der ligger i forbindelse med en gammel sukkerplantage, og hvor du bliver mødt af en overdådighed af tropiske planter, blomster og træer. Her i de tropiske omgivelser bliver mange af de stueplanter, vi kender fra vores breddegrader, meterhøje.

Om eftermiddagen besøger vi Fort Frederik. Pladsen foran fortet er stedet, hvor Peter von Scholten i 1848 gav slaverne deres frihed, dog uden først at have fået tilladelse fra Danmark. Selve fortet er i dag museum.

 

 

Her bor du

Hotel Holger Danske, Christiansted

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Frokost

3.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_10.555x450
19.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_10.270x333
Dag 10Sejltur til Buck Island Reef National Monument og Turtle Beach

Dagens store oplevelse er en sejltur til Buck Island og til den ene af USA’s to ”undervandsnationalparker”. Nationalparken her på St. Croix beskytter et enestående koralrev med mange truede dyrearter. Ved den eventyrlige Turtle Beach får du instruktion i at snorkle.

Efter instruktionen forlader vi den smukke strand og sejler ud på revet, hvor der venter snorkleoplevelser i særklasse, da du her kan komme i nærkontakt farvestrålende koraller og fisk. Instruktøren er med på sejlturen og guider, når der snorkles i mindre grupper. Vi sejler derefter videre til en ny fantastisk strand, hvor der bliver serveret frokost tilberedt på grill – og der er mulighed for at bade, inden der sættes kurs tilbage til Christiansted. Alt snorkleudstyr kan lånes om bord – og det er gratis.

 

Her bor du

Hotel Holger Danske, Christiansted

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

15.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_11.555x450
Buck_Island_333x270
Dag 11Rundtur på St. Croix med Little La Grange

Idag tager vi på rundtur på St. Croix. Dagens oplevelser begynder på gården Little La Grange, hvor vi skal opleve et stykke caribisk danmarkshistorie. Carl Lawaetz udvandrede fra Danmark i 1890, og 10 år senere havde han råd til at bygge Little La Grange og stifte familie. Plantageboligen er indrettet med danske møbler og nips og står som om, ejerne lige er gået ud ad døren. Besøget på Little La Grange er en interessant fortælling om en dansk indvandrerfamilies tilværelse, og den fredfyldte tropiske have er en dejlig naturoplevelse.

Turen tilbage til Christiansted går langs nordkysten og bl.a. forbi Salt River Bay, hvor Columbus gik i land i 1493.

 

Her bor du

Hotel Holger Danske, Christiansted

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

5.usa.rundrejser-til-usa-de-vestindiske-oer.Dag_12.555x450
Dag 12Tid på egen hånd i Christiansted

Dagen er fri til egne oplevelser i Christiansted. Du kan for eksempel nyde en afslappende dag på stranden med dukkerter i Det Caribiske Hav eller tage på opdagelse byens danskklingende gader og stræder.

Rejselederen står til rådighed hele dagen og kommer gerne med tips og idéer til gode oplevelser og seværdigheder. Er der stemning for det, arrangerer rejselederen også gerne fælles oplevelser i byen, som du kan deltage i. 

 

 

Her bor du

Hotel Holger Danske, Christiansted

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

 

Christiansted_DV_
Dag 13Afrejse fra St. Croix

Et dejligt caribisk eventyr er ved at være slut, og der er afrejse fra Christiansted.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Fort_Christian_st_333-270
Dag 14Ankomst til Danmark

Eventyret på De Vestindiske Øer får sin afslutning, og vi ankommer igen til Danmark.

 

St_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
21. januar 2025
Varighed14 dage
30.995 kr. pr. person
RejselederAnette de Florie Maman
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg Få pladser
04. februar 2025
Varighed14 dage
30.995 kr. pr. person
RejselederAnette de Florie Maman
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg UDSOLGT
18. februar 2025
Varighed14 dage
30.995 kr. pr. person
RejselederMarie Louise Kjær
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København Få pladser
Afrejse fra Aalborg
04. marts 2025
Varighed14 dage
29.995 kr. pr. person
RejselederMarie Louise Kjær
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Blomster_og_solnedgang_ved_Charlotte_Amalie_St_450-555
Legislature_house_333x270
Restaurant_Frederiksted_street_St_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Fly København – De Vestindiske Øer t/r inkl. måltider, drikkevarer, skatter og afgifter med KLM og Delta Airlines
 • 1 overnatning på lufthavnshotel i Atlanta
 • 5 overnatninger på Hotel Windward Passage i Charlotte Amalie, St. Thomas
 • 6 overnatninger på Hotel Holger Danske, Christiansted, St. Croix
 • 12 x morgenmad, 2 x frokost og 1 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Omfattende byrundture i Charlotte Amalie og Christiansted
 • Rundtur på St. Thomas med skøn natur og Magens Bay
 • Rundtur på St. John med besøg på gammel sukkerplantage
 • Besøg i Coral World Ocean Park
 • Snorkleudstyr og instruktion i at snorkle
 • Rundtur på St. Croix i Peter von Scholtens fodspor
 • Sejltur til Buck Island National Park
 • Vandfly mellem St. Thomas og St. Croix (med forbehold for aflysning pga. vejr eller teknik)
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 9.995
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide, beregn ca. 5 $ pr. dag pr. person
 • ESTA: 21 $ (se mere under praktiske oplysninger)
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL DE VESTINDISKE ØER

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til De Vestindiske Øer med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i De Vestindiske Øer.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!